Jump to content

mig16

Members
  • Posts

    390
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by mig16

  1. Hei alle. Jeg trenger å sende en riflepipe til USA for noe arbeid, og få det returnert hjem. Noen som kan tipse meg om hvilke dokumenter jeg må ha klare for eksport fra og import til Norge?
  2. Sikkert helt OK. Jeg tenkte ikke på at det var andre aktører.
  3. Gammel tråd, men jeg har nettopp fått en Kibler SMR i hus, etter langt opphold i tollen. Topp julegave til meg selv, gleder meg til jobben med å få den akkurat slik jeg vil ha den :-). Kiblers sender til Norge via UPS, men man må bestille via e-post, for websiten deres takler ikke utenlandske destinasjoner. Selve bestillingsprosessen er helt grei, men man må betale separat for selve settet, og låsen. Man får faktura på disse separat, så det er ikke noe problem. UPS er et problem dog. Jeg har importert en del våpen opp gjennom årene, og DHL, FedEx og Posten håndterer det fint, men UPS forstår ikke norske våpenregler. De jeg hadde kontakt med sitter i Polen og bruker oversetter, så det er en utfordring i seg selv. Selve søknadsprosessen mot våpenkontoret er slik at du må søke på det vanlige papirformularet, i to eksemplarer. Skriv kaliber, pipelengde og våpentype (flintlås svartkrutt). Oppgi medlemsskap i NSU, legg ved bevis på dette. Legg ved et eget brev hvor du forklarer at du søker svartkrutt flintlås replika som ikke er behovsprøvd etter det nye regelverket. Du må også avtale med Kibler hvilket serienummer du vil ha; de stempler det på undersiden av løpet. Dette serienummeret må du oppgi i søknaden. Oppgi også at dette dreier seg om import fra USA, (Kibler Ohio) og skriv at du må ha importsøknad. Når erhvervstillatelsen blir godkjent får du papirene i posten, og en søknad om import på e-post. Så betaler du avgift til Statens innkrevingssentral, du får et nummer der som du skriver på søknaden, og sender denne tilbake på e-post til saksbehandler på våpenkontoret. Du får da en godkjent importsøknad på e-post fra dem (og på papir hvis du ønsker). Det var ved import til Norge at det skar seg litt. UPS skjønte ikke hvordan disse papirene skulle håndteres, og de lot bare pakken ligge på lager. Jeg sendte importsøknaden til dem, med en skan av godkjent erhverstillatelse, men de videresendte dette ikke til tollinspektøren, og pakken lå hos UPS en måned. Først når jeg ble skikkelig irritert på dem tok de saken videre og de ba tollinspektøren ringe meg. Etter en kort samtale løste alt seg. Tollinspektøren godkjente papirene basert på det jeg hadde sendt inn på e-post og pakken kom vel hjem. Den utfylte importsøknaden sendte de i retur til våpenkontoret, og jeg får våpenkort basert på denne. Selve settet er helt topp kvalitet, tror ikke det finnes bedre. Jeg valgte valnøtt stokk og løp i kaliber 36. Bør bli en bra 'ekornrifle' :-). Kibler customer gallery - SMR
  4. Den har eksplodert, så da er det ikke noe igjen. Det er åpenbart siden det er en skive nederst som mangler, som blir sprengt av sammen med røret på bildet. Uansett har jeg for sikkerhets skyld lagt den i olje en stund for å deaktivere evt. rester. Det er i utgangspunktet ikke sprengstoff i disse, bortsett fra en tennhette. Selve tidsforsinkelsen kommer fra en saktebrennende kruttremse som antennes av tennhetta. Det eksplosive materiet er nederst i hylsa, som er borte. Hvis du ser på det nederste bildet så antennes sprengstoffet via røret som går nedover fra hodet, og kulene sprenges forover sammen med hodet.
  5. Ikke akkurat en patron men interessant likevel. En britisk no. 80 mark VII 'fuse', litt usikker på den norske betegnelsen. Denne typen ble i hovedsak brukt på 13- og 18-punds kardeskgranater, og har timer 0-22 sek og impact fuse, altså kan eksplodere enten på tid eller anslag. Denne aktuelle er produsert i april 1917, og ble funnet ved Ypres. Sikkert landet i et vannfylt krater, siden den er i så bra stand. En av de beste jeg har sett faktisk; den har fortsatt oransje farge på noen av bokstavene. Jeg hadde først tenkt å polere den, men patinaen er så herlig så jeg beholder den sånn. Det er en tung sak, veier nesten 1 kilo. Timeren står på 8 sekunder.
  6. Trondheim, fikk dette til svar i dag når jeg spurte om behandlingstid: Din søknad er innregistrert i uke 29. Vi behandler nå søknader for uke 19 nå. Du må dessverre vente på din tur. Gjelder nytt svartkrutt flintlåsvåpen, som etter de nye retningslinjene ikke skal behovsprøves.
  7. Kan dette skje med Pingi avfukter også?
  8. Her er en fin artikkel du kan lese: Lading og skyting med pinfire revolver
  9. Ikke uvanlig at dette skjer med enkelte typer soft touch plastbelegg pga alder. Man kan som oftest fjerne det med white sprite, men det øverste myke/matte laget vil da være borte og plasten vil være blank. Du kan gjøre et kjapt søk på nettet: 'soft touch plastic coating sticky' så ser du forslag til behandling.
  10. mig16

    Blyforbud 15/2-2023

    Så bra for deg
  11. mig16

    Blyforbud 15/2-2023

    Hvis det finnes oppsamling ja. Blir vanskelig i feltløypene.
  12. mig16

    Blyforbud 15/2-2023

    Så bra for deg For meg som skyter mye på baner kan det bli et så stort problem at hobbyen må avvikles.
  13. mig16

    Blyforbud 15/2-2023

    Dette kan også gi noen utfordringer for hjemmeladeren. Jeg leste at i California på baner med blyforbud så krever man at skytteren kun skyter godkjent fabrikkammo. Hjemmerullet ammo tillates ikke. Samme for jakt enkelte steder. Jegere blir sjekket av park rangers i aktuelle områder og må fremvise godkjent ammo.
  14. Jeg tenkte å unne meg en jaktopplevelse i sommer. Leter etter jakt på råbukk i Polen eller Czechia i juli, men har slitt med å få tilbakemelding fra de jeg har kontaktet. Fikk først god respons fra hubertushuntingtours.com i Czechia, men så sluttet de å svare. Prøvde også prohunt.eu, men har ikke fått tilbakemelding. Kona vil gjerne være med, så da må det være et anstendig hotell med spa, og helst ikke så langt unna en større by. Hvis noen vil dele sine erfaringer og kan anbefale noe så blir jeg takknemlig.
  15. Jeg har prøvd SoundScope, men ikke andre aktive propper. Sammenlignet med aktive hørselvern av god kvalitet som Sordin Supreme Pro-X er Soundscope-proppene dårligere på lyd i naturen. De suser litt, og retningsbestemmelsen er dårligere. Volumkontrollen er et problem.
  16. Jeg har søkt om tilgang til nøkkel/brikke, og har tatt de nødvendige kurs. Har ikke fått noen svar.
  17. Hvilket program? Det som har vært helt topp i Trondheim (til nå) er at man kunne benytte seg av banen på ukedager, og skyte på stål eller pappblink, helt på egenhånd, i de perioder det var åpent. Selvfølgelig hvis man hadde standplasslederkurset da. Selv tok jeg ofte et par timer fri fra jobb og dro på banen tidlig på morgenen for å teste nye ladninger, eller bare plinget på stål for morro skyld. Var ofte der helt alene, og hadde mye god kvalitetstid. Men nå er det enda en frihet som forsvinner.
  18. Kjenner godt til Hamar kommunes håndtering av slike ting, etter min tid i seilflymiljøet der. Et par naboer til flyplassen var ivrige klagere, og rapporterte hyppig 'farlig flyvning'. En gang hadde et motorfly 'fløyet inn på terrassen', til en av dem, en annen gang hadde det 'dryppet olje fra seilflyet i kaffekoppen' mens de satt ute. Og mye annet tullball. Kommunen responderte med strenge restriksjoner på flyvningen, som effektivt drepte seilflymiljøet på Hamar flyplass.
  19. Lurer på å kjøpe en Warthog knivsliper. Noen som har erfaringer de kan dele? Jeg ser på Amazon at de aller fleste er meget godt fornøyd, men et par sier at kvaliteten er blitt vesentlig dårligere. Stemmer dette?
  20. Bøylerifler ser bra ut med kikkert, av den 'gamle' typen. Øverst Winchester 94 Big Bore 356 med Weaver K2.5-1 Micro Trac ca. 1988. Nederst Henry 357 magnum med Leupold VX 1-4 ca. 2015.
  21. Jeg har denne Fiskars-sagen. Helt perfekt til å ha med i skogen, samt til grovpartering. Den er helt trygg sammenfoldet (ikke en selvfølge med andre sager) og billig er den også; 229, på Ellos, alternativt 339,- på Jernia. Fiskars grensag
  22. Starkey er veldig skjøre er min erfaring. Jeg mistet den ene på gulvet, og den sprakk i flere biter. Det koster 2400,- for en stk. propp..... Når det gjelder batterier er disse av typen hvor man må fjerne en lapp ved installasjon slik at batteriet aktiveres. Batterilevetiden er da ca. 2-3 uker enten du bruker proppene eller ikke. Batteriene er ikke dyre, men man må alltid ha noen med seg. De er små og lette å miste og er fiklete å installere når man er i skogen. Leser også at flere har knekt døra til batteriene under installasjon. Jeg syns ikke dempingen er bra med Starkey, proppene er av hardplast og tetter ikke helt i ørekanalene (mine). Lydnivået er fiklete å justere. Det er flere lydmoduser man kan justere med en liten knapp, men denne er så liten at det er ubrukbart. Men uansett lett nok til at man kommer borti den og velger en eller annen modus utilsiktet når man prøver å justere lydnivået. Kan egentlig ikke anbefale disse øreproppene.
  23. mig16

    Pingi avfukter

    Takk for tips :-). Da er to stk. Pingi bestilt.
  24. Sikkert fint, men hvis noen andre sitter med nøkkelen, bokstavelig talt, hjelper ikke det.
×
×
  • Create New...