Jump to content

kongle

Members
 • Posts

  61
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kongle's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

6

Reputation

 1. @Hirgon Hva landet du på? Er litt i samme tankebane...
 2. Ikke dum denne heller https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=213134315
 3. Enig @Jeger bom bom. Her det er mye våpen for penga. Ikke blytung heller, selv om den ikke er fjærlett. Vekt vil jo hjelpe på skytinga. Test: https://www.klikk.no/produkthjemmesider/jakt/cz-550-american-i-65x55-3066276 Synd at de ikke finnes i links for min del......Da hadde jeg ikke vært i tvil....
 4. Nærmere 40 lapper nå for Finnlight: https://www.jaktogfriluft.no/sako-85-finnlight-ii-left-hand-308-mgjenger Nærmere 45 lapper nå for Carbonlight: https://www.jaktogfriluft.no/sako-85-carbonlight-308-left-hand-mgjenger Valutakursen er sikkert ikke gunstig, men det er voldsomt for en vanlig boltrifle i 308 uten pipebytte. Klart, stokkene er sikkert dyre, men det vel i utgangspunktet ev vanlig Sako 85 Action slik jeg har forstått.
 5. Hvordan er dette nå? Ser at kal 12 ligger det på 2,49 https://www.xxl.no/fiocchi-fiocchi-f-steel-12-70-24g-gra/p/1100570_1_style Ser at kal 20 ligger på 3,49 https://www.xxl.no/fiocchi-fiocchi-steel-20-67-7-24-gram-ammunisjon/p/1185863_1_style Noen som har fått med seg andre priser?
 6. Snuser på denne selv i 223 med 1:12 stigning. Ikke kommet i gang med hjemmelading enda, men det fables.
 7. Kjøpt men ikke prøvd. Får se om det blir mulighet til høsten.
 8. Nydelig våpen og gratulerer!. Dette var links @Vestland? Hvor bestilte du og hva var pris og leveringstid for våpenet? Er det mulig å benytte flere piper/løp på Haenel?
 9. Takk for innspill. Ønsker i utgangspunktet ei tradisjonell boltrifle i links, men er åpen for andre typer/mekanismer. Den type skur og korn og rett stokk blir det litt likt hagle rent skytemessig? Tenker at våpenet skal vere for korte hold i utgangspunktet, men også at skudd ut til 100m er aktuelt. Gitt at skytter er komfortabel og trygg på dette.
 10. Hadde en i en kort periode før den ble bytta ut i noe anna morro. Flott og solid våpen. Plassering av sikring er genial og superbrukervennlig "mating og utkast"på undersiden gjør den perfekt for oss som også skyter links.
 11. På sikt ønsker jeg å skaffe meg en rifle til i tillegg til "snaukappa 308 med stjernekikkert". Kaliber er ikke viktig akkurat nå, men storvilt vil være på menyen. Ønsker i utgangspunktet ei rifle til "korte hold". Ønsker på i utgangspunktet å ha ei rifle med jernsikter/åpne sikter, evt aimpoint eller kikkert med svært lav forstørrelse og lav montering om jeg ikke føler meg komfortable med jernsikter. Min erfaring med jernsikter er av typ med luftgevær, så den er begrenset, skal våpen brukes på jakt må det til mye trening og avveide avgjørelser på jakt. Det er noe eget med rifler som kun er "rifle" i mine øyne, selv om jeg liker både depmer og kikkertsikte på det jeg har nå. Er mye jeg lurer på i forhold til stokk og valg av jernsikte. Beklager litt rotete post. I forhold til rifle med jernsikter er jeg intr i input i forhold til utforming av riflestokk. Hva slags utforming er best i forhold til jernsikter? Monte Carlo, klassisk rett eller bayersk svinerygg? Forstår selvfølgelig at det kommer an på type jernsikte som også blir brukt, er mange typer. Åpne sikter, skur og korn, ghostring, peepsight, osv. Monte carlo er vel best egnet til kikkertsikte? Gjelder det samme for klassisk rette stokker eller er det egnet til jernsikter? Ellers har jeg skjønt at "bayersk/svingerygg" er egnet, hvordan er dette å skyte med? I tillegg er det så mange ulike typer jernsikter, åpne sikter, skur og korn, ghostring, peepsight, osv.Så det er mye å velge i... Er også veldig åpen for innspill også her. Necg ghost sight . Åpne sikter/skur korn av ulike slag og utforming. Peep sights Takker for innspill og synspunkter.
 12. Ser her at RWS har kommet med en serie for korte løp, blyfritt med ulike kuler/behov. 308 Win. EVO GREEN 9.0 / 139 grain 308 Win. HIT 9.7 / 150 grain 308 Win. STP 10.7 / 165 https://rws-ammunition.com/fileadmin/user_upload/rws/Bilder/Seiten/Infotainment/News/News_Jagd/010_IWA_Neuheiten_2020/RWS_Performance_Line/EN_press_release_RWS_Performance_Line_short_rifle_2020.pdf Ser at den letteste kula skal splintre/fragmentere (139grain), HIT (150grain) er en ekspanderende kule ala Barnes og STP (165) er "langholds" kula. Noen som har testet eller tanker?
 13. Ser ut som et godt kjøp, blyfri jaktammo 8x57JS.Vurderer kaliberet om dagen..24,- pr smell kontra 44,- før.Gode hylser og. https://www.jaktogfriluft.no/rws-8x57-js-hit-104g-20pk
 14. Når kommer patronene fra Norma ut på markedet? Evt hvor kjøpes de og pris?
 15. Har i lang tid vurdert ei rifle i 9,3x62. Har sett flere rimelige rifler i 30-06 på blant annet Finn.no så har vurdert å bygge om en rimelig 30-06 til 9,3x62. Er det noen fallgruver i en slik prosess? Tenker på utdrager, støtbunn, magasin, kasselende, mating osv. Jeg har ikke så mye kunnskap om dette og er svært takknemlig for innspill. Kostnad f.eks ved å kjøpe en rimelig 30-06 til 5-8 lapper. Hva må jeg regne med å koste på? Grunnen til at jeg vurderer dette er at jeg er links og utvalget er svært begrenset, hvis man ikke har stor lommebok. I tillegg er jeg noe sær og liker våpen med trestokk og hengslet magasin. Har sett aktuelle våpen fra Remington, Sabatti, Ruger, Lakelander, Antonio Zoli osv. Det jeg har skjønt er at man er avhengig av lang låsekasse typ 30-06 , men magnumkasse typ 338 ikke er optimalt. Sluttstykke kan vel også være en utfordring. At 6,5x55 blir for smalt, mens 300 winmag, 338 blir for brede og kan gi krøll. Så er spørsmålet om man skal kjøpe et nytt løp eller brotsje/kamre om ? (litt usikker på terminologi her).
×
×
 • Create New...