Jump to content

Overkommandoen

Members
  • Posts

    100
  • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Overkommandoen's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

13

Reputation

  1. Adapteren ser jeg man kan kjøpe på brownells
  2. Har undersøkt litt og tenkt litt på Harris med arca adapter. Om noen har erfaring med det?
  3. Nye riflen trenger en tofot. Har Arca rail på forskjeftet, men har også mulighet for montasje av picatinny rail og har skrue QR feste. Har ikke behov for tier 1, synes ikke jeg er god nok for det. Vekt bryr meg egentlig ikke om slik at har ikke behov for carbon. Men synes jeg bør ha noe bedre enn harris klone tofot.
  4. Nidaros skytterlag has members and i mean a sub- club off prs shooters.
  5. Nettopp kjøpt rifle etter alt for lenge på vurderingsbenken, Ruger Precision Rifle 26" 1:9. Valget falt på den riflen etter å hørt den er veldig populær av gode LH skyttere over dammen.... så var den jo rimelig med rabatt, hadde en rask twist og man har en lengre COAL. Slik at man får litt egenskapen til 300 PRC, tung kule og høy hastighet som stabiliseres. Kanskje etter hvert jeg eksperimenterer på 250gr ELD-M...men vi får se. Syntes 300 PRC ble litt dyrt og ingen rabatt. Tenkt å gjøre en liten oppgradering med en gang som å bytte ut pistol grepet til noe mer vertikalt. Så får jeg se om kolben byttes ut etterhvert. Men Til jakt så fikk godt tilbud på Barnes LRX 175gr og kjøpte noen hundre av de. TSSX ville nok egentlig vært bedre på de korte holdene, men har sett de holder god form i svært høye hastigheter. Så det skal vell gå helt fint. Til trening/LH så går jeg for 225 gr Hornady ELD-M. Men er jo et hav av krutt man kan velge mellom Til jakt så har jeg vurdert N15 ( som ser mest aktuelt ut ), mrp, V n165, V n560, V n160 Til trening / LH så har jeg tenkt på N15, MRP, n560, n565, n165, n170. Vurderer kanskje å starte med n15, for å se. Evt eksperimentere litt med n560/n565 for å få litt mer hastighet og muligheten på å truffet laaangt der borte når jeg har tilgang på skytefelt med bane ut til 2km. Men har ingen erfaring med 30 cal krutt så må starte på blanke ark her, ser jo litt forskjellig i posten allerede, men fort å lese seg blind. Så trenger jo denne posten litt liv igjen.
  6. N-15/mrp er vell egentlig midt i mellom alle de krutt typene. Med tanke på brenn hastighet.
  7. Endelig fått 300wm (1:9) og skal lade. Men er jo et dilemma å bestemme hvilket krutt man skal gå for. Jaktkulene er fra barnes og veier 175gr, trening og langholds kulene er Eld-m 225/208gr. På jaktkula, så står det litt mellom Mrp, V n165, V n560, V n160 På trening/LH, så står det mellom MRP, V N560, V n565, V n170, V n165 Noen som har noen erfaring og vil komme med noen anbefalinger, hva de har opplevd med krutt som har samlet godt i dette kaliberet i de vekt siktene som er nevnt. 26" løp med 1.9" twist
  8. Skytebane leder, som driver gårdsbruket ved innpass. Enklest er ved arbeidstid når han er der. 8-16 ish
  9. Ser jo i de testene at 300wm hastigheter gjør en ypperlig jobb. Og hvis man skal skyte på lengre hold så ser man jo hvordan ekspansjonen er i lavere hastighet. Slik at 300wm gir muligheter og man skyter ikke med marginer med tanke på ekspansjon og energi overføring. Får litt mer handlingsrom, men kan kanskje bli litt voldsomt på korte hold. Men med rett kulevekt så finner man en kule som fungerer på de korte holdene og på de åpne myrene i Trøndelag. Jeg mener at 6.5 blyfri 120grs er kanskje litt for sakte og lett for å skyte litt lengre på. Si teoretisk 300m. Men har ikke evidens på dette utsagnet.
  10. 1-10". Trøndersk urskog gir få muligheter over 300m på elg. Får teste 175 eller lettere.
  11. Meateater hadde en fin film på dette, men bare i creed. 140-300-500yrd. Og den fieldstester filmen som ospa sikkert referer til. Tssx holder seg særdeles godt i de. Om en liten bit knekkes av så har jo det lite å si. Men kom over en annen tråd her hvor en hadde brukt LRX 200 gr og var stor fornøyd med den i 300wm. Om det er LRX eller TSsx for meg spiller ingen rolle. Men er interessert i om flere som har gode erfaringer med 180-220 kobber kuler på storvilt i 300wm.
  12. Ja, akkurat det vil komme. Men feil å si at bly ikke er miljøskadelig. Bare ta vannprøver på skytebaner så er det en del bly i det vannet som renner fra skytefelt/baner. Mesteparten av blyet er i vollen. Men for storvilt jakta så er det som skytes i skogen ingen betydning av miljøskade.
  13. Vil gjerne ha ei tung kule, men oftest de tyngste er litt vanskelig å stabilisere når de er blyfri.
×
×
  • Create New...