Jump to content

Dodraugen

Members
 • Content Count

  246
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dodraugen

 1. Mulig å skyte sporter og. Opplevde ett par ganger at jeg savnet mer forstørrelse med 8-32x56 kikkert. Ser poenget med tynt kors, for meg så ble det overgang til ffp da jeg liker å se akkurat hvor mye man bommer med, og det er utrolig deilig på elgbanen, da foranhold blir lettere å justere.
 2. Peanøtter og nugatti, evt snickers. Er du veldig ivrig kan du lage pemmican.
 3. muffeløsning, nytt magasin, ny boltstopp og ny bolt. Fullt mulig, sannsynligvis billigere å kjøpe en til t3 i 223. Kun muffeløsning om du går for 22-250, men det forutsetter at du lader selv om du har lyst på ammo til 223 priser.
 4. Kanskje ikke håpløst, men personlig sliter jeg med å se fordeler med kaliberet i Norge.
 5. 458 socom og 450 marlin er kaliber jeg anser som brukbart til norsk jakt. 450 bushmaster som bruker .452 kuler istedenfor .458, virker ganske håpløst da eneste fordelen er billige pistolkuler.
 6. sliter vel med å finne tunge nok kuler til rådyr sub med det kaliberet, uten å støpe kuler selv. Pistolkuler er ikke så populære i riflekaliber på denne siden av dammen (annet enn .22lr).
 7. Dodraugen

  Husqvarna rifle

  Det er weaver baser, du får 30mm ringer til 250 kr. Det er mer komplisert å bytte på de fleste moderne rifler egentlig.
 8. Dodraugen

  Meostar R1r

  Plutselig finner man ut at man skulle hatt mer eller mindre forstørrelse, ffp retikkel i juletreutforming, eller noe som er lettere, eller at man rett og slett ikke hadde behov for en så dyr kikkert. Da er man glad for å ha noe som ikke kostet skjorta til å begynne med. Skal du kjøpe dyr første kikkert hadde jeg heller funnet en z6i, helst brukt.
 9. Dodraugen

  Meostar R1r

  R1 er en bra kikkert, men hadde heller gått for en meopta r2, eventuelt noe nyere brukt europeisk. Z8i er en fin kikkert, men den koster jo 30000 og da.
 10. 200 Max er en 200str med alu kasse og lett stokk så vidt jeg har skjønt. Schultz er ett kjempe godt alternaltiv, brukt blaser r8 eller sauer 202 holder nok budsjettet. Tikka t3x gjør alt du ber om utenom pipeskift, siden du planlegger mer jakt enn skytebane er det kanskje ikke så farlig heller. Lynx tviler jeg du klarer å holde budsjettet med. Bergara har jeg hørt mye bra om, men ikke fått testa enda, så skal ikke uttale meg om de.
 11. better to do the project with a mauser m98 really
 12. I think the gunsmith will look at you funny if you ask him to do it. But its legal, even to do it your self. You can do anything to a rifle stock as long as the total rifle length (folded if folding stock and suppressor removed) exceeds 84 cm.
 13. Mistenker airsoft jeg. Syns det er noe som skurrer litt med proporsjonene
 14. Tenkte mer å få noen med peiling til å vurdere om den er trygg å skyte med om man er skikkelig i tvil. Ts nevner jo at han er amatør. Drilling og gjenging av hull til baser er og noe man fint børsis, sett at man ordner resten selv. Men det skal sies at alt man påkoster en mauser er penger man ikke får tilbake.
 15. En slik mauser er det optimale å lære seg å fikse på om du har interessen for det. Ammunisjon i 30-06 er enkelt å få tak i. Finner du mye gravrust i løpet kan tur til børsemaker være fornuftig.
 16. Skjønner egentlig ikke hvorfor dere er så negative til skyting med 2"8" planke, er pistolgrepet greit er det faktisk noe av det bedre. Hvordan det er å drasse med seg i skogen er en annen sak. Har aldri eid blaser, egentlig fordi løpskostnaden på løp i 6,5x55 og 308win til sauer er hyggeligere og jeg liker å ha flere magasiner. Har skutt en del med blaser r8, og sliter egentlig med å finne negative sider.
 17. En pakke biltema super epoxy som beddemasse så blir dette strøkent dette
 18. All ir skremmer grisen, de fleste grisene bryr seg ikke, største grisen jeg har sett har blitt skutt med yukon, men de med dyr termisk mener at de største hanngrisene blir skremt av ir. Det er relativt enkelt å ikke ødelegge ett analogt ir-sikte, men det er fort gjort å bli litt distre når man sitter våken hele natta gjerne flere netter på rad, samt litt puls fordi man hører noe stort i skogen, kan medføre at linselokket ikke blir første pri. Min erfaring er at store råner(galter) kommer frem etter det har blitt lyst i juni, gjerne mellom 3 og 6 på morgningen.
 19. Usikker, men jeg mener det er viktig at nattkikkerten er digital slik at du ikke ødelegger den ved å skru den på i dagslys, spesielt om du skal jakte i juni. Batteritid er sjelden ett problem da man egentlig ikke skrur på kikkerten med mindre man hører eller føler det er noe i nærheten. Jeg bruker nitesite, den har 8 timer batteritid og holder fint en uke, ulempen er at den lyser opp ansiktet, men usikker på hvorvidt det er ett problem, har klart å snike meg både til og fra så nære som 15m med den.
 20. Uansett hvor bra kikkertsiktet ditt er, vil det være milevis unna en yukon til åtejakt på gris, står grisen litt inn i skogen er den umulig å se med kikkertsikte, men enkel å se ir. På hold over 80m begynner den å bli håpløs da
 21. Anbefaler virkelig ir kikkert til villsvinjakt, det vanskeligste er ikke å se dyret og skyte det, men heller det å identifisere forskjellen på galt og sugge, samt det å være sikker på at det ikke er noen gris bak den du skyter på.
 22. jeg har skutt en del med drillingen min på 3,6kg med kikkert, funnet ut at snellert gjør underverker. Hakekontakt ved kikkertbruk, grep med tommel pekende opp/frem, venstrehånd under forskjeftet. Frihåndskyting er en treningssak og lar seg stort sett tørrtrene på. Med anlegg er trikset å finne god nullstilling, og ikke være skuddredd, lette våpen sparker. Jeg skyter omtrent tredobbelt så bra med 200str'n, men om samlingen er 10 eller 30 cm på 400m i gode forhold på en god dag, er ikke så nøye for min type jakt, riktig nok skyter jeg sjelden over 60m på jakt.
 23. tror jeg hadde vurdert å investere i ladeutstyr og fortsatt å trene med 30-06, kostnaden på å skyte 30-06 og 308 er lik om man lader selv, 6,5x55 er noe billigere. Lader du 150gr kuler til 800m/s er ikke rekyl spesielt krevende spesielt om du har demper. God indikator på at børsa er for varm er mirage, syns du det blir for mye venting mellom seriene er 200str veien å gå, og da har du fortsatt glede av ladeutstyret.
×
×
 • Create New...