Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Dodraugen

Members
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dodraugen

 1. Dodraugen

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  4 er 8,2x53r, 5 er 9,3x62
 2. Dodraugen

  Dagens annonse på finn.no

  https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136095315 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136040316 Her lukter det uglete mose
 3. Dodraugen

  Bichon frise som jakthund?

  Dama har en blanding av bichon frisee og bichon havanies. Er det håp for å få noe jaktegenskaper utav den? Den virker nokså lettdressert og tror at blodspor kan gå om den klarer å holde fokus. Under vanlig tur er den fin å gå med løs da den aldri går lenger unna enn at man har visuell kontakt. Hvordan skal man gå frem for å finne potensiale i bikkja, hva den jager og hvordan den jager? Ikke er den spesielt tøff av seg så jakt på rovdyr blir nok ikke aktuelt.
 4. Dodraugen

  Første optikk, første rifle, første jakt

  Har bare testet på gonger ut til 400m, og der har jeg ikke merket store forskjellene, største ulempen jeg har funnet til nå er at avstanden jeg ser kulehull på har krympet betraktelig. F-class skyting ser jeg for meg at 40x er nyttig, men dit har ikke jeg kommet meg enda
 5. Dodraugen

  Første optikk, første rifle, første jakt

  Jeg skyter mindre samlinger på med 1,5-6 forstørrelse liggende med tofot og bag. Typisk 50mm med 32x zoom og 25 mm samling med 4x zoom på 200m med DL felt. Stående på frihånd merker jeg litt mindre utslag. At det funker for meg betyr ikke at det funker for noen andre, men kan være greit å teste det ut. Skjøt også bedre med 8x på 8-32x56 kikkerten så det at 1,5-6x42 kikkerten veier omtrent halvparten er ikke grunnen. Bruker stort sett 2,5-4 når jeg skyter på banen, hender jeg må opp til 6 hvis blinken er vanskelig å se, elgbanen er det stort sett 1,5-2 jeg bruker.
 6. Dodraugen

  Første optikk, første rifle, første jakt

  jeg gikk fra 2,5-10x50 så til 2,5-15x56 så til 8-32x56, nå bruker jeg 1,5-6x42 ettersom jeg fant ut at jeg skyter best med lav forstørrelse. Uproblematisk å skyte ut til 600m på bane med 6x som maks forstørrelse. Jaktmessig har jeg ikke savnet noe zoom, men på bane er det litt uvant. VX-R er ett godt alternativ til ditt bruk om du skal kjøpe nytt. Start med 2,5-10x, 3-12x eller 3-9x som forstørrelse. Alle kikkerter har forskjellige styrker og svakheter, hva du trenger finner du ut etter hvert som du skyter/jakter.
 7. Dodraugen

  Bichon frise som jakthund?

  Blir nok ikke noe særlig trening på den før utpå nyåret. Men har bestemt meg på å prøve hvertfall. Blir nok ut å se om den gidder å spore i bånd ved neste snøfall. Skal få prøvd å få den med på skytebanen ved neste anledning, for å se hvordan den reagerer på smell. Har visst ikke vært noe nevneverdig nervøs på nyttårsaften.
 8. Dodraugen

  Bichon frise som jakthund?

  fordi jeg ikke har behov å høre hva du ikke hadde giddet å bruke tiden din på, og jeg er fulgt klar over at det ikke er avlet på jaktegenskaper. Er ikke som om tiden jeg kommer til å bruke på bikkja blir ofret for noe mer fornuftig enn tv titting.
 9. Dodraugen

  Bichon frise som jakthund?

  sånne negative kommentarer har jeg egentlig ikke behov for...
 10. Dodraugen

  Pipeemne, reg.pliktig eller ikke?

  blir nok relativt krevende å være rørlegger om 3/4 toms stålrør blir registreringspliktig og
 11. Dodraugen

  Dagens annonse på finn.no

  Ser ut som bolt fra 200 og kasse fra 202, men ikke helt, magasinutløseren på siden var kreativ. Kan kassa være hjemmelaget?
 12. Dodraugen

  Sauer 200 STR til jakt. GRS, KKC eller McMillan?

  Kkc, grs og brevold ligger på omtrent samme vekt og pris, mcmillan noe dyrere. Jeg endte opp med å lage stokk selv av en forskalingsplate og et par bokser super epoxy fra Biltema. Ble lettere og betraktelig billigere (uten å regne timer) men ikke like pent.
 13. Hei Har funnet ut nylig at jeg skyter merkbart bedre med lav forstørrelse enn høy, både stående med lang arm og liggende med tofot. Kikkerten jeg bruker nå er en ccop 8-32x56. Planen er å gå over til en 1,5-6x42 eller 1-4/6x24 kikkert, budsjettet ligger på 5000. Har en ccop 1,5-6x44 som jeg nå har på salongen, og en Vector 1-6x24 på drillingen, begge disse har enkel mulighet for å skru for høyde og nullstille igjen. Har vurdert brukt s&b, men hadde en gammel Zeiss før, og der måtte jeg skru med patron eller mynt, ikke var det tall heller, det funker ikke til mitt bruk. Om tårnene er utvendige eller under lokk er ikke så farlig, ei heller om det er mil eller Moa klikk, retikkel skal helst være enklest mulig. Lys er et pluss, men ikke noe must. Skumringsegenskaper havner lengst ned på lista. Noen som har forslag til kikkert?
 14. Dodraugen

  Kikkert med forstørrelse under 2x og tårn.

  Fikk kikkerten idag, og fikk testa idag på 100m riktig nok, skyter merkbart bedre liggende med tofot, sittende og stående, samlingene er mindre og slengerne drar betraktelig mindre ut. Blir gøy å få testa den på elgbanen og litt lengre hold
 15. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  223 og 22lr går ikke om hverandre. 17hmr og 22lr bruker samme sluttstykke og derfor bare å bytte løp. CZ 455 er enkleste, billigste børsa du får i den kategorien, og finnes nok av folk som er veldig fornøyde med dem.
 16. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  Aldri testa noe 223 ammo, men i 6,5, 308 og 30-06 har ppu, s&b og ggg har oppført seg bra nok for trening på stillinger brukt i jaktfelt etter min mening. Får samlinger på 25-35mm @100m med tofot.
 17. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  hverken 223 eller 6,5x55 er feil. Men muligheten til å trene med 22lr i samme børsa som den du jakter med er gull, spesielt om du skal trene en del. Det er noe av den beste skytetreninga du kan få, ofte enklere å finne innedørsbane om vinteren, og mye billigere, 22lr skudd ligger på 0,5-1 kr, 17hmr ligger på 2-4 , 223 ligger på 4-6. 6,5x55 ligger på 6-9 for ok treningsammo, selfølgelig med unntak. Børsa blir ofte en del billigere og.
 18. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  Om du skyter 6,5 eller 17 hmr har ikke så mye å si annet enn hvor enkelt det er å skyte i litt vind. Salongrifle (.22lr med ekstra 17hmr løp) og storviltrifle er noe de aller fleste som jakter kommer til å få bruk for. 223 og systemrifle blir ofte like dyrt som komplett rifle da du må ha ny bolt og magasin til pipa
 19. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  Reven er liten, kaliber med billig treningsammo og mye trening er det du trenger mest, de fleste kaliber funker til alt de er godkjent til sett at du bruker riktig ammo.
 20. Dodraugen

  Sauer 202 Wild Boar vs R8

  Så hva er best av 202 med 65cm 270 pipe og r8 med 70cm 270 pipe? Sett bort ifra pris og demonteringsegenskaper, lengden blir vel omtrent lik
 21. Dodraugen

  Sauer 202 Wild Boar vs R8

  Er det en spesiell grunn for det?
 22. Dodraugen

  Kikkert med forstørrelse under 2x og tårn.

  Kammeret er fantastisk! blir sendt en swaro habich 1,5-6x42 på mandag til meg.
 23. Dodraugen

  Laminat stokk

  Har nettopp funnet ut at kryssfiner ikke er kryssfiner, har prøvd meg fram med å lage min første stokk fra bunn av. Fikk en kryssfiner plate av en kompis som er forskalingssnekker og den er ikke i nærheten stiv nok og flisa seg opp ut av en annen verden, noe jeg fant ut etter at kassa passet inn i stokken på en grei måte, så prøver gjerne igjen med bra laminat. Men hva skal man kjøpe inn? kryssfiner av bjørk, poppel eller furu? Regner med at furu blir feil. Bjørkelaminat er vel det de fleste laminat stokker er lagd av, men er det det samme som kryssfiner av bjørk? Limte sammen de forrige platene med trelim, virker som det holder bra, men vet ikke hvordan det funker i uvær, eller om epoxy er mer egna. Børsa er en sauer 200str.
 24. Dodraugen

  Laminat stokk

  Takk for tilbudet, men blir litt mye greier, blir nok en bredvold stokk.
 25. Dodraugen

  Laminat stokk

  Hvor får man kjøpt det som har en bredde på minimum 25cm?
×