Jump to content

Dodraugen

Members
 • Content Count

  135
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dodraugen

 1. vel da er jo strengt talt sofaen post
 2. ja greit, vi er faktisk enige. Har aldri påstått at kikkert med 20mm objektiv er ideelt til skumringsjakt, og er enig at en med 56mm er merkbart bedre, men det jeg mener er at det funker helt greit, og det er betraktelig større sannsynlighet å få skutt noe på post med en slik kikkert enn det er om man blir sittende i sofaen.
 3. du skriver at det ikke er mulig å skyte elg og hjort med 4x forstørrelse på langt hold for forsvarlig jakt, på 500m mener jeg det begynner å bli som kan diskuteres som uforsvarlig langt hold i skogen, selv om skuddet rent skyteteknisk ikke er problematisk. har jakta både rev på natta og rådyr i skumring med 24mm objektiv, med kikkert langt under det som kan kalles high-end. Mulig jeg bare ser bra, men synes det funker overraskende bra, langt ifra optimalt, men det er mange her inne som gir inntrykk for at skumring og måneskinnsjakt er helt meningsløst med slik kikkert.
 4. Hvorfor det? Elgen er diger, så det å treffe blink av elg på 500m med 4x forstørrelse er ikke spesielt krevende, og da er vi utenfor hold som typisk er aktuelt i skogen. det fungerer faktisk ganske bra kombinert med en god håndkikkert
 5. Med 1 i forstørrelse er det lettere å få med seg det som skjer rundt kikkerten, ikke bare det i siktebildet. Når det gjelder skumringsegenskaper så har jeg erfart at med en 1-4/6x24 kikkert ser du det du ser med det blotte øyet, med 3-12x56 ser du en del mer. Høy forstørrelse på jakt kan være innmari behagelig om du trenger å studere gevir eller gris. Rent skyte teknisk tviler jeg på at det er mange som skyter konsekvent merkbart bedre med 6x forstørrelse enn 4x, sett at man ser blinken, noen skyter nok bedre med 12x og andre skyter dårligere.
 6. Dodraugen

  Rifle i .308

  har testet akkurat den pakken, og det er en pakke som funker, ikke noe tull. Perfekt for en nybegynner. Når du får skutt et par tusen skudd vet du bedre hva du trenger og foretrekker, inntil den tid er det fornuftig å ha noe som funker som det skal.
 7. Ikke noe negativt om DFS, men det er da fullt mulig for en med dongerijakke med krok til en hundrings og krag til 500 å konkurere mot noen med skreddersydd pappasfaltdress til 20000 og Sauer til nærmere 20000 i DFS.
 8. Tok en titt på disse på villmarksmessa jeg og, optisk kvalitet skal jeg ikke uttale meg om, men det er vel det eneste sikte med over 4 ganger zoomområde, ffp, tysk retikkel 4 og går ned til 1x.
 9. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=145847156 Detta var tøft
 10. Jeg har sauer hagledrilling i 20/76 og 6,5x55 med 65cm piper, med en vector 1-6x24 på toppen, vekta ligger på rett over 3kg uten og 3,5kg med kikket. Bruker stort sett drillingen til alt av jakt og er kun fuglejakt kikkerten ikke står på fast. Ammunisjon er sjelden problematisk mtp. utvalg sett at man holder seg til bly. Har montert justerbar kolbekappe så den har blitt mye bedre å skyte liggende med, storviltprøven på 400m går helt fint. Det at den har greener sikring syns jeg er en fordel da jeg har fått inntrykk at det er lettere å holde kontroll på hvilket skudd som går av. Mangelen på rand-patron er heller ikke et problem synes jeg, bruker bare neste patron til å dra ut den forrige.
 11. Her har njff en jobb å gjøre. Andelen jegere som har tilgang til 15m bane tror jeg er heller lav og terskelen for å dra på en dfs trening med jaktvåpen i .22lr er høy for mange.
 12. blir nok ikke egna til mitt bruk, tenker at det antageligvis blir skinna fra heritage arms eller en vector siegfried, målet er å treffe 30cm gong på 500m en gang i fremtiden.
 13. Vet du om det er zero-stop på vortexen eller bare mulig å sette tallene på tårnet til 0? Største problemet jeg har nå er at det fort går i surr når jeg skal skru ned igjen etter jeg har skutt langt.
 14. Sikkert en fin kikkert, men ikke egna til mitt bruk Den var ikke dum
 15. Hørtes egentlig innmari fornuftig ut, testa den på 15m innendørsbane?
 16. stort og tungt går fint, 30mm ringer? er det zero-stop?
 17. Driver å vurderer ny kikkert til 22lr, har nå en ccop 1,5-6x42 med utvendige tårn. Treffer 15x15cm gonger på 300m på vindstille dager, 400m går når jeg får 20 MOA skinna i posten. Rent optisk er den bra nok til mitt bruk, zoom området passer meg fint må ha kikkert som går ned til minimum 3x, men savner FFP, ryddig mildot og zero stop. Noen som har tips til en billig løsning, har vurdert heritage arms skinna, men da får jeg ikke mildot eller ffp.
 18. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136095315 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136040316 Her lukter det uglete mose
 19. Har bare testet på gonger ut til 400m, og der har jeg ikke merket store forskjellene, største ulempen jeg har funnet til nå er at avstanden jeg ser kulehull på har krympet betraktelig. F-class skyting ser jeg for meg at 40x er nyttig, men dit har ikke jeg kommet meg enda
 20. Jeg skyter mindre samlinger på med 1,5-6 forstørrelse liggende med tofot og bag. Typisk 50mm med 32x zoom og 25 mm samling med 4x zoom på 200m med DL felt. Stående på frihånd merker jeg litt mindre utslag. At det funker for meg betyr ikke at det funker for noen andre, men kan være greit å teste det ut. Skjøt også bedre med 8x på 8-32x56 kikkerten så det at 1,5-6x42 kikkerten veier omtrent halvparten er ikke grunnen. Bruker stort sett 2,5-4 når jeg skyter på banen, hender jeg må opp til 6 hvis blinken er vanskelig å se, elgbanen er det stort sett 1,5-2 jeg bruker.
 21. jeg gikk fra 2,5-10x50 så til 2,5-15x56 så til 8-32x56, nå bruker jeg 1,5-6x42 ettersom jeg fant ut at jeg skyter best med lav forstørrelse. Uproblematisk å skyte ut til 600m på bane med 6x som maks forstørrelse. Jaktmessig har jeg ikke savnet noe zoom, men på bane er det litt uvant. VX-R er ett godt alternativ til ditt bruk om du skal kjøpe nytt. Start med 2,5-10x, 3-12x eller 3-9x som forstørrelse. Alle kikkerter har forskjellige styrker og svakheter, hva du trenger finner du ut etter hvert som du skyter/jakter.
 22. Blir nok ikke noe særlig trening på den før utpå nyåret. Men har bestemt meg på å prøve hvertfall. Blir nok ut å se om den gidder å spore i bånd ved neste snøfall. Skal få prøvd å få den med på skytebanen ved neste anledning, for å se hvordan den reagerer på smell. Har visst ikke vært noe nevneverdig nervøs på nyttårsaften.
 23. fordi jeg ikke har behov å høre hva du ikke hadde giddet å bruke tiden din på, og jeg er fulgt klar over at det ikke er avlet på jaktegenskaper. Er ikke som om tiden jeg kommer til å bruke på bikkja blir ofret for noe mer fornuftig enn tv titting.
 24. sånne negative kommentarer har jeg egentlig ikke behov for...
×
×
 • Create New...