Jump to content

Dodraugen

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dodraugen

 1. Dodraugen

  Dagens annonse på finn.no

  Ser ut som bolt fra 200 og kasse fra 202, men ikke helt, magasinutløseren på siden var kreativ. Kan kassa være hjemmelaget?
 2. Dodraugen

  Sauer 200 STR til jakt. GRS, KKC eller McMillan?

  Kkc, grs og brevold ligger på omtrent samme vekt og pris, mcmillan noe dyrere. Jeg endte opp med å lage stokk selv av en forskalingsplate og et par bokser super epoxy fra Biltema. Ble lettere og betraktelig billigere (uten å regne timer) men ikke like pent.
 3. Hei Har funnet ut nylig at jeg skyter merkbart bedre med lav forstørrelse enn høy, både stående med lang arm og liggende med tofot. Kikkerten jeg bruker nå er en ccop 8-32x56. Planen er å gå over til en 1,5-6x42 eller 1-4/6x24 kikkert, budsjettet ligger på 5000. Har en ccop 1,5-6x44 som jeg nå har på salongen, og en Vector 1-6x24 på drillingen, begge disse har enkel mulighet for å skru for høyde og nullstille igjen. Har vurdert brukt s&b, men hadde en gammel Zeiss før, og der måtte jeg skru med patron eller mynt, ikke var det tall heller, det funker ikke til mitt bruk. Om tårnene er utvendige eller under lokk er ikke så farlig, ei heller om det er mil eller Moa klikk, retikkel skal helst være enklest mulig. Lys er et pluss, men ikke noe must. Skumringsegenskaper havner lengst ned på lista. Noen som har forslag til kikkert?
 4. Dodraugen

  Kikkert med forstørrelse under 2x og tårn.

  Fikk kikkerten idag, og fikk testa idag på 100m riktig nok, skyter merkbart bedre liggende med tofot, sittende og stående, samlingene er mindre og slengerne drar betraktelig mindre ut. Blir gøy å få testa den på elgbanen og litt lengre hold
 5. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  223 og 22lr går ikke om hverandre. 17hmr og 22lr bruker samme sluttstykke og derfor bare å bytte løp. CZ 455 er enkleste, billigste børsa du får i den kategorien, og finnes nok av folk som er veldig fornøyde med dem.
 6. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  Aldri testa noe 223 ammo, men i 6,5, 308 og 30-06 har ppu, s&b og ggg har oppført seg bra nok for trening på stillinger brukt i jaktfelt etter min mening. Får samlinger på 25-35mm @100m med tofot.
 7. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  hverken 223 eller 6,5x55 er feil. Men muligheten til å trene med 22lr i samme børsa som den du jakter med er gull, spesielt om du skal trene en del. Det er noe av den beste skytetreninga du kan få, ofte enklere å finne innedørsbane om vinteren, og mye billigere, 22lr skudd ligger på 0,5-1 kr, 17hmr ligger på 2-4 , 223 ligger på 4-6. 6,5x55 ligger på 6-9 for ok treningsammo, selfølgelig med unntak. Børsa blir ofte en del billigere og.
 8. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  Om du skyter 6,5 eller 17 hmr har ikke så mye å si annet enn hvor enkelt det er å skyte i litt vind. Salongrifle (.22lr med ekstra 17hmr løp) og storviltrifle er noe de aller fleste som jakter kommer til å få bruk for. 223 og systemrifle blir ofte like dyrt som komplett rifle da du må ha ny bolt og magasin til pipa
 9. Dodraugen

  Våpen til revejakt

  Reven er liten, kaliber med billig treningsammo og mye trening er det du trenger mest, de fleste kaliber funker til alt de er godkjent til sett at du bruker riktig ammo.
 10. Dodraugen

  Sauer 202 Wild Boar vs R8

  Så hva er best av 202 med 65cm 270 pipe og r8 med 70cm 270 pipe? Sett bort ifra pris og demonteringsegenskaper, lengden blir vel omtrent lik
 11. Dodraugen

  Sauer 202 Wild Boar vs R8

  Er det en spesiell grunn for det?
 12. Dodraugen

  Kikkert med forstørrelse under 2x og tårn.

  Kammeret er fantastisk! blir sendt en swaro habich 1,5-6x42 på mandag til meg.
 13. Dodraugen

  Laminat stokk

  Har nettopp funnet ut at kryssfiner ikke er kryssfiner, har prøvd meg fram med å lage min første stokk fra bunn av. Fikk en kryssfiner plate av en kompis som er forskalingssnekker og den er ikke i nærheten stiv nok og flisa seg opp ut av en annen verden, noe jeg fant ut etter at kassa passet inn i stokken på en grei måte, så prøver gjerne igjen med bra laminat. Men hva skal man kjøpe inn? kryssfiner av bjørk, poppel eller furu? Regner med at furu blir feil. Bjørkelaminat er vel det de fleste laminat stokker er lagd av, men er det det samme som kryssfiner av bjørk? Limte sammen de forrige platene med trelim, virker som det holder bra, men vet ikke hvordan det funker i uvær, eller om epoxy er mer egna. Børsa er en sauer 200str.
 14. Dodraugen

  Laminat stokk

  Takk for tilbudet, men blir litt mye greier, blir nok en bredvold stokk.
 15. Dodraugen

  Laminat stokk

  Hvor får man kjøpt det som har en bredde på minimum 25cm?
 16. Dodraugen

  Laminat stokk

  Poenget er å lage den fra bunn av, får jeg ikke handla alt fra vanlige butikker kjøper jeg like gjerne en ferdig stokk
 17. Dodraugen

  Kjøpe kikkert sikte fra ebay?

  Greit nok det, men finnes folk her i landet som jakter rev på natta om vinteren, og der har jeg hatt mer nytte av Kina kikkert med 24mm objektiv med lys, enn jeg hadde av en bra europeisk kikkert med 56mm objektiv uten lys. Er nok litt lotto å handle direkte fra wish/eBay/aliexpress, men er nok ikke feil med fler enn 1 av 10
 18. Dodraugen

  Kjøpe kikkert sikte fra ebay?

  Har endel erfaring med bruk av kina kikkert og bra kikkerter. Lys er gull verdt når det er skikkelig mørkt ute, retikkelet forsvinner fort i mørk granskau i skumringa. Kina kikkertene jeg har er fra forhandler, men har ikke trengt å reklamere på noen. Klikk på kina kikkerter er ikke nødvendigvis samme som det står, 1moa på 100m kan fort bli 2,3cm eller 3,5 cm, men er vanligvis ganske riktig, og er det 2,3 cm per moa verdi på kikkerten er det gjerne det på hele runden. Alt på kina kikkerter føles dårligere gjennomført, som klikk, justering av zoom, paralakse og lys, men fungerer som regel akkurat som det skal. Synsfelt og klarhet(spesielt i kantene) er merkbart bedre på velkjente merker. Ofte er kina kikkertene tyngre og. Har ikke nok erfaring på hvorvidt forskjellen er når det kommer til dugg og fuktig vær. Alle kikkertene jeg har prøvd har holdt 0, og ville ikke sagt at du ikke trenger å sjekke at børsa holder 0 etter den har falt ned fra jakttårnet bare fordi du har zeiss.
 19. Dodraugen

  Partizan ppu 10,1 gram SP, 6,5x55

  Hei Er det noen som har testa jaktammunisjonen fra ppu på vilt? Har skutt en del med 9grams fmj ammunisjonen deres og er godt fornøyd egentlig, får samlinger på ca 20-25mm på 100m (hovedsaklig sidespredning, men det kan jo også være skyttern), så jeg har vanskelig for å tro at presisjonen er for dårlig i den. Det er jo ikke så store kostnads forskjellen på jakt, kontra oryx i året, men ser litt verdien i å skyte 100 skudd på banen for å verifisere kulebane og vite med snickers og twist at man er innskutt, da blir det fort litt.
 20. Dodraugen

  Partizan ppu 10,1 gram SP, 6,5x55

  Skjøt ett villsvin med ppu sp 180gr i 30-06, slaktet så fint ut og dyret datt i smellen.
 21. Dodraugen

  Skytebane under press- igjen.

  Er fullt klar over problemene med både mirage på rifle og ballanseproblemene i hagle, men løsninger må det da finnes, ikke det at jeg sitter på de her og nå. Det er heller ikke tvil om at det er kommunene som er problemet, men det er enklere å endre seg selv enn det er og endre andre.
 22. Dodraugen

  Skytebane under press- igjen.

  Svært mange av disse konfliktene hadde vært løst om man hadde begynt å bruke lyddemper til konkurranseskyting, både hagle og rifle. Men her er utfordringene mange og vilja til å løse de heller lav i mange tilfeller. Her er det ikke han jegeren som er to ganger på banen i året, skyter 35 skudd og nekter å bruke pingletut som er støyproblemet.
 23. Dodraugen

  Ferdig rulla ammunisjon til hv mauser

  Jeg gjorde det før og var egentlig fornøyd, men sjekka aldri hva slags samlinger jeg fikk. Har skutt siste åra med en 200str, men hadde lyst ned i jegerklassen igjen så har dratt frem mauseren. Fant ut igår at skruene på skinna hadde løsnet litt så kan være derfor ppu 150gr ikke samlet bedre enn 50-60mm.
 24. Dodraugen

  Ferdig rulla ammunisjon til hv mauser

  Hei Lurte på hva folk her med hv mauser med "orginalt" trappeløp i 30-06 bruker av ferdigrulla ammunisjon. Har funnet ut at min ikke er spesielt glad i lette kuler, 123gr s&b klarte knapt storviltprøven i benk, fått 50-60mm samling @100 med ppu 150gr og mener å huske at s&b og oryx 180gr gikk ganske bra. Skulle gjerne hatt noe ferdiglada som kommer seg ned mot 20-25mm samlinger @100m.
 25. Dodraugen

  rettleiing vedr. riflekjøp/kikkert.

  Personlig ville jeg ha vurdert en billigere kikkert i starten sånn at du kan finne ut hvilket forstørrelses spekter du behøver. Til mange jaktsituasjoner er det behagelig med lite forstørrelse type 1x-3x, men dette er personligepreferanser, til baneskyting er det ofte behagelig med mye zoom, men igjen personlige preferanser
×