Jump to content

Dodraugen

Members
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dodraugen

 1. Skal du jakte sjøfugl fra kayak/kano er det fint med noe billig, alt funker, alt ruster, fint med noe som kan demonteres enkelt og noe du ikke trenger å være redd for å pusse med stålull. Det kan være noe uvant å skyte med redningsvest. Til gås må du bruke blyfritt, så ha løp som tåler jaktladninger med stål er en fordel.
 2. Har sprengt en hare med dl felt, hørt de kan passere gjennom som helmantel og, det som er problemet med de mtp. jakt. Om de ekspanderer er det fin jaktammo, ekspanderer de ikke er det som helmantel. Hørt ett sted at omtrent 2 av 3 ekspanderer
 3. Den var på "dagens annonse på finn.no" og hadde magasinutløser på siden av kassa. Syns dette ser ut som en variant av sauer 205 med avtrekkerbøyle fra 202, serienummeret på bildet er vel såpass høyt at det kan antas at kassa ikke er hjemmelagd.
 4. Dodraugen

  NY elgbørse.

  Steyr har fantastiske rifler, men er du først på jaktdepotet bør du ta en kikk på Savage og, betraktelig billigere, har en mk2 i 22lr og det er den børsa jeg har blitt mest frelst av.
 5. Dodraugen

  NY elgbørse.

  Den du linker til her er magnum versjonen, løp fra 200str passer ikke i samme kasse, ei heller 8x57.
 6. Dodraugen

  NY elgbørse.

  Skal sies at du får kkc stokk til 200str og
 7. Dodraugen

  NY elgbørse.

  Sauer 200 str med lett 308win s&l løp, bredvold stokk og normal kikkert og demper veier rundt 4,5-5,5 kg. 30-06 eller 8x57 løp funker det og, men blir dyrere. Skal du ha noe billig ville jeg sett på savage (ikke axis) med accu-trigger
 8. korriger meg gjerne om jeg tar feil, men er ganske sikker på at innfestningen til baksiktet ikke ble bygd om når k98k ble k98f1. Siktebildet, kaliber, og litt små endringer i låsekassa er vel det eneste som ble endret.
 9. vel da er jo strengt talt sofaen post
 10. ja greit, vi er faktisk enige. Har aldri påstått at kikkert med 20mm objektiv er ideelt til skumringsjakt, og er enig at en med 56mm er merkbart bedre, men det jeg mener er at det funker helt greit, og det er betraktelig større sannsynlighet å få skutt noe på post med en slik kikkert enn det er om man blir sittende i sofaen.
 11. du skriver at det ikke er mulig å skyte elg og hjort med 4x forstørrelse på langt hold for forsvarlig jakt, på 500m mener jeg det begynner å bli som kan diskuteres som uforsvarlig langt hold i skogen, selv om skuddet rent skyteteknisk ikke er problematisk. har jakta både rev på natta og rådyr i skumring med 24mm objektiv, med kikkert langt under det som kan kalles high-end. Mulig jeg bare ser bra, men synes det funker overraskende bra, langt ifra optimalt, men det er mange her inne som gir inntrykk for at skumring og måneskinnsjakt er helt meningsløst med slik kikkert.
 12. Hvorfor det? Elgen er diger, så det å treffe blink av elg på 500m med 4x forstørrelse er ikke spesielt krevende, og da er vi utenfor hold som typisk er aktuelt i skogen. det fungerer faktisk ganske bra kombinert med en god håndkikkert
 13. Med 1 i forstørrelse er det lettere å få med seg det som skjer rundt kikkerten, ikke bare det i siktebildet. Når det gjelder skumringsegenskaper så har jeg erfart at med en 1-4/6x24 kikkert ser du det du ser med det blotte øyet, med 3-12x56 ser du en del mer. Høy forstørrelse på jakt kan være innmari behagelig om du trenger å studere gevir eller gris. Rent skyte teknisk tviler jeg på at det er mange som skyter konsekvent merkbart bedre med 6x forstørrelse enn 4x, sett at man ser blinken, noen skyter nok bedre med 12x og andre skyter dårligere.
 14. Dodraugen

  Rifle i .308

  har testet akkurat den pakken, og det er en pakke som funker, ikke noe tull. Perfekt for en nybegynner. Når du får skutt et par tusen skudd vet du bedre hva du trenger og foretrekker, inntil den tid er det fornuftig å ha noe som funker som det skal.
 15. Ikke noe negativt om DFS, men det er da fullt mulig for en med dongerijakke med krok til en hundrings og krag til 500 å konkurere mot noen med skreddersydd pappasfaltdress til 20000 og Sauer til nærmere 20000 i DFS.
 16. Tok en titt på disse på villmarksmessa jeg og, optisk kvalitet skal jeg ikke uttale meg om, men det er vel det eneste sikte med over 4 ganger zoomområde, ffp, tysk retikkel 4 og går ned til 1x.
 17. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=145847156 Detta var tøft
 18. Jeg har sauer hagledrilling i 20/76 og 6,5x55 med 65cm piper, med en vector 1-6x24 på toppen, vekta ligger på rett over 3kg uten og 3,5kg med kikket. Bruker stort sett drillingen til alt av jakt og er kun fuglejakt kikkerten ikke står på fast. Ammunisjon er sjelden problematisk mtp. utvalg sett at man holder seg til bly. Har montert justerbar kolbekappe så den har blitt mye bedre å skyte liggende med, storviltprøven på 400m går helt fint. Det at den har greener sikring syns jeg er en fordel da jeg har fått inntrykk at det er lettere å holde kontroll på hvilket skudd som går av. Mangelen på rand-patron er heller ikke et problem synes jeg, bruker bare neste patron til å dra ut den forrige.
 19. Her har njff en jobb å gjøre. Andelen jegere som har tilgang til 15m bane tror jeg er heller lav og terskelen for å dra på en dfs trening med jaktvåpen i .22lr er høy for mange.
 20. blir nok ikke egna til mitt bruk, tenker at det antageligvis blir skinna fra heritage arms eller en vector siegfried, målet er å treffe 30cm gong på 500m en gang i fremtiden.
 21. Vet du om det er zero-stop på vortexen eller bare mulig å sette tallene på tårnet til 0? Største problemet jeg har nå er at det fort går i surr når jeg skal skru ned igjen etter jeg har skutt langt.
 22. Sikkert en fin kikkert, men ikke egna til mitt bruk Den var ikke dum
 23. Hørtes egentlig innmari fornuftig ut, testa den på 15m innendørsbane?
 24. stort og tungt går fint, 30mm ringer? er det zero-stop?
 25. Driver å vurderer ny kikkert til 22lr, har nå en ccop 1,5-6x42 med utvendige tårn. Treffer 15x15cm gonger på 300m på vindstille dager, 400m går når jeg får 20 MOA skinna i posten. Rent optisk er den bra nok til mitt bruk, zoom området passer meg fint må ha kikkert som går ned til minimum 3x, men savner FFP, ryddig mildot og zero stop. Noen som har tips til en billig løsning, har vurdert heritage arms skinna, men da får jeg ikke mildot eller ffp.
×
×
 • Create New...