Jump to content

Tofte

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tofte's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • First Post

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg skal kjøpe ny kikkert til rifla. Nå har jeg en 2-12x42 Leupold VX6. Den fungerer fint til det meste, men det er litt mye forstørrelse når rådyrene løper fortere enn gangfart, og litt dårlige skumringsegenskaper Vurderer å kjøpe en 1-6 eller 1-8 kikkert og et sikte for skumringsjakten i tillegg . Har sett på Zeiss V6 kikkerten for dagjakten. Er det noen som vet om rødpunktet i den er lyser så sterkt at man lett kan bruke den med begge øynene åpne når man skyter? For nattjakt på hjort har jeg sett på flere kikkerter, deriblant Zeiss HT. Er det stor forskjell på de forskjellige 3-12x56 kikkertene fra kvalitetsleverandørene med tanke på skumringsegenskaper? Eller bør jeg bare gå for en Zeiss 2,5-10x50 og slippe å bytte kikkert og leve med at det er et kompromiss for både skumringsjakt og hundejakta på rådyr.
  2. Ganske dårlig lysprikk. På det sterkeste nivået så ser du den fint hvis du sikter mot noe mørkt, men i klart vær og normalt terreng ser man knapt den prikken. Utover det då er det en klar og god kikkert.
  3. Da har jeg fått brukt den nye kikkerten endel. Klar og fin kikkert, som fungerer fint med begge øynene åpne på lav forstørrelse. Rødpunktet er imidlertid skuffende(jeg har kjøpt nye batterier av god kvalitet). På den sterkeste instillingen så ser man ikke den røde prikken når man sikter på noe på en klar og fin dag. I grått vær og mot noe mørkt kan man se den greit. Sammenlignet med andre kikkerter med rødpunkt var det skuffende. Tanken bak 1-6 med rødpunkt var at det skulle fungere tilnærmet som et aimpoint rødt punkt på 1 i forstørrelse og ha fordelen med forstørrelse på litt avstander. Selv om det irriterer meg litt at rødpunktet ikke var bedre er jeg fornøyd med det optiske på kikkerten.
  4. Takk for innspill til valg av sikte. Kom over et Meopta Meopro 1-6x24 på finn.no, så da var det bare å slå til. Det har rødpunkt, men enten er batteriene mine hjemme dårlige, eller så er den rødpunkten kun beregnet på skumring. Jeg ser hvertfall ikke mye til den.
  5. Takk for gode innspill! Synet er nok som for de fleste som nærmer seg 40- det kunne vært bedre.. ser absolutt verdien av å kunne skru opp litt forstørrelse når holder er større enn 70meter. Så tror jeg må kikke på 1-4 eller 1-6 kikkerter. Jeg har aldri katt kikkert med 1 i forstørrelse og belyst retikkel. Er lysprikken så sterk at man nesten bruker den som et Aimpoint eller lignende, eller er det mer til pynt? På min 2-12 kikkert, så gir ikke lyspunktet så mye glede synes jeg(men den står jo alltid på fordiom) ligger en zeiss Classic 1-4 x20 uten opplyst retikkel for salg: er det en grei kikkert?
  6. Ny kombi er kjøpt inn, Finn 612 i 12/76 og 7/57. Den skal brukes på rådyrjakt primært med hund (basset). Hovedsakelig brukes børsa som en hagle med et rifleskudd, dvs at det er normalt haglehold som de fleste dyr skytes på. hva slags optikk bør jeg kjøpe til denne? De jeg vurderer er Aimpoint Micro, Vortex CrossFire og Breitler Ultima 1-6. Hva er erfaringen med rødpunktsikter på hold opp til 100-150meter?
×
×
  • Create New...