Jump to content

fredriko

Members
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei dette er ei brukt rifle, typ 5-6år gammel, kjøpte den brukt i fjor, den har fungert utmerket (utenom hevearmløftet) men nå har jeg nesten bare brukt Partizan da denne gikk utrolig bra i rifla. men jeg skal prøve litt forskjellig type ammo nå de neste gangene jeg skal på banen.
 2. noen som har prøvd dette for å forhindre rust på våpen med dette? https://www.ojtorheim.no/products/fluid-film-multispray?gclid=Cj0KCQjwoInnBRDDARIsANBVyAQ3ru-Bf2Z9Od59JnxkPoRKLIfAWemeEnrWKUoj6UFx1_sOLYwB7tsaAtUGEALw_wcB
 3. Okei? noen andre typer fett som er å anbefale da? i første omgang bestiller jeg det som Hare4 linket, så får jeg se hvordan det fungerer
 4. skal sjekke ut dette, ellers har jeg denne liggende, den kan vel brukes til dette formålet? https://www.skytterlinken.no/vapenfett
 5. Takker for tips, skal bestilles
 6. ja nå har jeg kun opplevd dette med Partizan og Norma ammunisjon, jeg kan selvsagt smøre opp bolten innvendig, hva er det beste å bruke der? olje eller fett?
 7. Nå skal det sies at jeg brukte demper hele tida sist jeg var på banen, kan det være forskjell på dette med og uten demper?
 8. Godt spørsmål, jeg drar en oljelapp å to gjennom etter hver runde på banen (for lagring), også drar jeg en tørr boresnake gjennom før jeg skal bruke den.
 9. Hei, opplever når jeg skyter 20-30 skudd på banen at heve armen blir utrolig treg å løfte opp når jeg skal lade om, i starten når alt er kaldt er ikke dette noe problem, men det virker som når rifla blir varm så går det tregere. Det å trekke bolten bak og skyve frem går helt smertefritt, det samme og presse heve armen ned. til info så skyter jeg fabrikk ammo (pvi partizan 168gr HPBT / Norma 150gr helmantel), og dette er ei Howa 1500 30-06 Noen som vet hva årsaken til dette kan være?
 10. ja vi ble oppfordret å kjøpe en decoy som lignet en kanin som er skadet.
 11. formulerte meg feil her, vi har ikkje kjøpt noe formelt "løyve" vi har vippset grunneier for bruk av jakt tårn og han har lagt ut åte på forhånd.
 12. ja for å si det enkelt så har vi vippset grunneier 200kr for og få tilgang på jakt tårn der han har lagt ut åter, vi har også flere lokasjoner vi kan bruke. når man ikke er bonde selv eller har tilgang på denne type jakt så synes jeg 200kr er en lav pris å betale for dette da alt er lagt opp på forhånd.
 13. Hei, jeg og en kamerat skal prøve oss på revejakt for første gang nå på Søndag, dagen før jakta er slutt, dette er bare for moro skyld og teste ut jaktformen og høste det vi kan av erfaringer før det er på`n igjen senere i år. Vi har kjøpt et løyve som dekker 3 forskjellige plasser, to stk jorder langs en hovedvei med jakt tårn åte og lys og ett jorde som ligger mer oppe i fjellsida uten åte. når vi har snakket med han som solgte oss jaktretten så kan han fortelle oss at vi har best kjangs og få rev på disse jordene som ligger langs hovedveien med jakt tårn og åte, og på dagtid bør vi gå opp i fjellsida for og prøve å lokke reven. Det som er mitt store spørsmål, vi har jaktrett fra kl 00:00 i kveld og til 00:00 på Søndag, det er ca 1 time kjøring til jaktfeltet fra der vi bor, når bør vi starte ut for og få best kjangs, jeg vet det ikke er noe fasit på dette, men ønsker litt tips og råd fra dere som har gjort dette før, Vi tenkte i utgangspunktet å være på jaktfeltet ca 04:00 i natt slik at vi får med oss morgenen på åtejakt fra tårn og kan bruke dagen på lokkejakt uten å sovne helt i fra det, høres det ut som en ok plan? Bør vi ha med oss hagle + rifle i tilfelle reven kommer på fryktelig nært hold? Har les meg opp at vinden i ryggen er beste løsning slik at reven kommer mot der man sitter, bør vi ikke bruke jakt tårna dersom vinden er ugunstig da? og heller sitte lang sida på jordet der vinden er best? Vi har også gått til innkjøp av en lokkekanin som går på batteri, er dette noen man skal bruke i kombinasjon med åtejakt? eller er det mer til bruk på dagtid ilag med lokk?
 14. takker for svar, leste gjennom det du linka og der står det faktisk klart at jaktmatch hullspiss ikke er lov til jakt
×
×
 • Create New...