Jump to content

fredriko

Members
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ja vi ble oppfordret å kjøpe en decoy som lignet en kanin som er skadet.
 2. formulerte meg feil her, vi har ikkje kjøpt noe formelt "løyve" vi har vippset grunneier for bruk av jakt tårn og han har lagt ut åte på forhånd.
 3. ja for å si det enkelt så har vi vippset grunneier 200kr for og få tilgang på jakt tårn der han har lagt ut åter, vi har også flere lokasjoner vi kan bruke. når man ikke er bonde selv eller har tilgang på denne type jakt så synes jeg 200kr er en lav pris å betale for dette da alt er lagt opp på forhånd.
 4. Hei, jeg og en kamerat skal prøve oss på revejakt for første gang nå på Søndag, dagen før jakta er slutt, dette er bare for moro skyld og teste ut jaktformen og høste det vi kan av erfaringer før det er på`n igjen senere i år. Vi har kjøpt et løyve som dekker 3 forskjellige plasser, to stk jorder langs en hovedvei med jakt tårn åte og lys og ett jorde som ligger mer oppe i fjellsida uten åte. når vi har snakket med han som solgte oss jaktretten så kan han fortelle oss at vi har best kjangs og få rev på disse jordene som ligger langs hovedveien med jakt tårn og åte, og på dagtid bør vi gå opp i fjellsida for og prøve å lokke reven. Det som er mitt store spørsmål, vi har jaktrett fra kl 00:00 i kveld og til 00:00 på Søndag, det er ca 1 time kjøring til jaktfeltet fra der vi bor, når bør vi starte ut for og få best kjangs, jeg vet det ikke er noe fasit på dette, men ønsker litt tips og råd fra dere som har gjort dette før, Vi tenkte i utgangspunktet å være på jaktfeltet ca 04:00 i natt slik at vi får med oss morgenen på åtejakt fra tårn og kan bruke dagen på lokkejakt uten å sovne helt i fra det, høres det ut som en ok plan? Bør vi ha med oss hagle + rifle i tilfelle reven kommer på fryktelig nært hold? Har les meg opp at vinden i ryggen er beste løsning slik at reven kommer mot der man sitter, bør vi ikke bruke jakt tårna dersom vinden er ugunstig da? og heller sitte lang sida på jordet der vinden er best? Vi har også gått til innkjøp av en lokkekanin som går på batteri, er dette noen man skal bruke i kombinasjon med åtejakt? eller er det mer til bruk på dagtid ilag med lokk?
 5. takker for svar, leste gjennom det du linka og der står det faktisk klart at jaktmatch hullspiss ikke er lov til jakt
 6. det er ikke kr og ører dette handler om! Jeg kan endelig legge ut penger på kostbar ammo. Jeg stiller bare spørsmålet fordi jeg er fersk og lurer på om dette er noe man kan bruke til storvilt!
 7. Nei, derfor jeg også ble litt usikker, det er jo hollow point, men den er vel ikke ekspanderende i den grad at den kan brukes på storvilt her på berget ? 🤔
 8. okei, så de er ikke å anbefale da. jeg bruker Partizan PPU 168gr HPBT som treningsammunisjon, jeg ser at den ligger på 3.300Joule på 100m, da er den vel godkjent for jakt, men om dette er noe man vil bruke på levende vilt i praksis er jeg usikker på ?
 9. Hei, noen som har erfaringer med denne ammunisjonen i 30-06 på jakt? Synes den var latterlig billig hos Pedersen Vaabenlager, den samme patronen ligger til langt over 500kr for en pakke hos andre ser jeg. https://www.pvas.no/produkter/ammunisjon/rifle/winchester-30-06-silvertip-180-grs
 10. Ja jeg skyver det alltid frem og til ene siden slik at det blir likt hver gang, jeg må rett og slett prøve meg frem da. Jeg ville aldri montert dette på jakt, da forblir siktet på etter det er testskutt på bane.
 11. Hei, jeg har noe som kan minne om en slags hurtigmontasje på kikkertsiktet på min Ruger 10/22, det jeg lurer på er at jeg med den nye Magpul stokken må ta av kikkerten for at den skal få plass i den originale ruger TD baggen, er dette ok på en salongrifle med en slik montasje? eller vil man få en enorm treffpunktforskjell om man demonterer og monterer kikkerten hver gang man skal på skytebanen eller jakt? legger ved noen bilder så dere kan se montasjen.
 12. fredriko

  Howa klubben!

  Du hadde helt rett, det står 87 som siste nummer på rifla. Takk for svar
×
×
 • Create New...