Jump to content

fredriko

Members
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Etter å ha lest gjennom hele tråden et par ganger her nå, så konkluderer jeg med at jeg gjør det enklest for meg selv å lade opp samme kruttvekt på alt og komme meg på banen å skyte. jeg får begynne med ladestige og andre justeringer når skyteteknikk og andre påvirkende faktorer er bedre tenker jeg. Jeg kommer til å lade ca midt i tabellen og se hvordan det går, og går ammunisjonen noelunde likt som fabrikkammunisjonen jeg normalt sett bruker så er dette flotte greier, da er det bare å produsere mer av denne type til jeg får bygget meg erfaring. Takker for mye gode innspill, og hvert innlegg fra dere har vært til stor hjelp selv om noen mener noe annet en neste mann, dette har til når vært en av mine mest lærenyttige tråder siden jeg ble medlem på Kammeret
 2. Bra aktivitet i tråden jeg stiller spørsmålet om dette med ladestige grunnet det er slikt jeg har forstått at folk holder på med når jeg har snakka med hjemmeladere på banen og lest litt rundt ellers på nettet, jeg deltok også på et ladekurs i regi av den lokale JFF, dette kurset var for folk som hverken har sett eller tatt i ladeutstyr før (som meg), og der var det så mye informasjon på kort tid at jeg glemte i farta å stille spørsmål om hvor mangen "hopp" jeg bør lage på stigen, Jeg ser noen her mener at det er totalt unødvendig med noe stige på standard ladedata, ikke vet jeg, det er derfor jeg spør. ikke er jeg en erfaren skytter heller, så om det er snakk om mm forskjell på min og maks lading så er jo kjangsen større i mitt tilfelle at det er skytterfeil om samlinga ikke blir bra, da kan jeg like greit lade minimum på alt for å være på den sikre sida mtp overtrykk osv osv..
 3. Når man skal sette opp en ladestige, i mitt tilfelle så er laveste kruttvekt 47,2 og maks er 52,2 med N150, bør jeg da lage en stige slik: 47,2 48,2 49,2 50,2 51,2 52,2
 4. så bra, blir spennende å prøve ut dette på banen 😄
 5. Da høres det ut som det er jeg som er litt forsiktig og må bruke litt mere makt, på sikt så vil jeg vurdere å kjøpte en slik du linka til, kan ver greit å ha uansett tenker jeg er det noe system for og ta ut nye hetter som er pressa skeivt f.eks, eller er det å smelle de av i rifla for så og trykke dem ut i pressa etterpå?
 6. Nå har jeg brukt Lee pressa til å sette i tennhetter på flere tomhylser, synes det er vanskelig å bedømme hvor mye makt jeg skal bruke på armen når jeg setter i hettene, er det en reel fare for at det sier "bang" om jeg bruker nevneverdig mye makt her? synes ikke hettene sitter så langt inne i lomma som de burde, de er helt på grensa til flush, men en anelse utafor 😏
 7. Ja nå leste jeg en annen tråd her om dette med å krympe halsen litt å sette inn en kule, også presse den rolig mot bommene, gjorde dette 3 ganger for og få en stabil måling, kom da frem til 83,82mm med denne metoden, den virker mer stabil synes jeg, da kommer jeg til å sette COL til 81mm tenker jeg, så er det et greit sted å begynne takk for raske og konstruktive svar, setter pris på det.
 8. Dette var nyttig, har nå satt dia ca 1,5 turn og det virker å ver perfekt et annet spørsmål, jeg har målt opp total lengden fra bolt til kula sitter i bommene, med Lapua Scenar 167gr som jeg skal lade nå, så er lengden 82,8mm, mens C.O.L fra Vihtavuori er 84mm, hva gjør jeg ? er C.O.L bare et maksimum mål på patronen eller den lengda som er anbefalt med det bestemte kruttet,kula og ladningen? jeg har målt det opp med pussestokk, kula i kammeret og tapet pussestokken for så og måle med skyvelære.
 9. Har dere noe tips til hvor mye jeg trenger å presse halsen med Collet dia? skal den presses så mye at det ikke er mulig og få inn kula for hånd? eller er det noe "mal" på hvor mange tørn jeg bør ha på dia for og få optimalt press på halsen? skulle presse noen hylser i går, da gikk jeg løs på noen engangskutte S&B hylser jeg har samla på, der var det ei hylse som ikke ville inn i hylseholderen på pressa, har den utvidet seg så mye i bunn pga trykk da? det var ikke kjangs og få den inn i holderen, mens de andre gikk helt fint.
 10. da skal jeg åpne den og få smørt den opp ja, når det kommer til låseringen så har jeg merket det samme, den går ikke i lås slik jeg ønsker, kan det være O-ringen som ligger under som gjør dette kanskje? en annen ting er at jeg setter tennhettene i med pressa, jeg syns dette virker som en "brutal" måte og presse hettene i, men er det noe jeg må passe på her? i forhold til en håndholdt presse som jeg ser mangen bruker
 11. Ja jeg eg meget fornøyd med settet, kjøpte Lee ultimate die-sett, med 4 dier. men jeg trenger ikke hylsefett for neck sizing, har jeg forstått det rett så gjelder det bare ved helpressing?
 12. Aah okei, jeg har prøvd å trimme dem til 63,1mm etter å ha skutt dem en gang 😂 så det er bare å bruke dem til de er strekt seg laangt, for så og begynne med trimming. neck sizing med Lee Collet die vil ikke endre noe på lengden? Den bare krymper halsen slik jeg har skjønt det?
 13. Jeg ser trimlengde i ladeboka til 30-06 hylsa er 63,1mm, og mine er 62,97mm i snitt, er trimlengde det absolutte minmumsmål slik at det bare er å kassere de hylsene jeg har som er ørlite for korte?
 14. Hehe, det blir nok å lade i nedre del av skalaen for min del nå i starten, men jeg har masse S&B og PVI Partizan hylser liggende, er dette bare å kaste, eller er de ok å lade opp igjen? jeg har også mye Norma & Lapua jeg har tatt vare på, da jeg vet at disse er bra kvalitet på
 15. Det var en som sa til meg at noen tennhetter er vanskeligere å sette i hylsa, er det stor forskjell på dette fra merke til merke?
×
×
 • Create New...