Jump to content

fredriko

Members
 • Content Count

  402
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

50 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ikke fått testa det enda, har nå RCBS Case Lube-2 liggende som jeg skal prøve i tillegg, skal fortelle her hvordan det gitt
 2. Ja jeg også forventer at det skal være "litt" tregere siden man presser litt mer en vanlig, jeg har ikke så mye referanse da jeg er fersk i ladeverden enda, men når jeg presser mine 30.06 hylser i vanlig Lee die med Lee hylsefett så går det ganske greit, sitter på en kontorstol og kan utføre dette med en arm, mens dette lymansettet med small base så lugger det noe heise og jeg må reise meg fra stolen og stå over pressa for å legge trykk på når jeg presser den, kjenner ut som helle pressa skal gi etter.
 3. strålende, vil dette være det samme om jeg ønsker å kjøpe en GRS berserk stokk til min T1 også?, bare finne en brukt berserk til T3 og så er det bolt on?
 4. Hei, har skjønt at Tikka T1 er en footprint av T3, men om jeg ønsker å bestille pistolgrep til T1 original stokk, er det samme pistolgrep som på t3? er stokken også helt identisk?
 5. Okei, ja dette er hylser som er skutt i samme våpen 1 gang, derfor så merkelig at det skal være så inni H**** tungt å helpresse de, jeg skal prøve uten ekspander for og se om det blir letter da, evt justere den inn riktig så får vi se om det funker, vi skal også prøve og presse noen Norma hylser for å sjekke om det er forskjell. mistenker at de sako hylsene er noe dritt egentlig.
 6. Det var et godt tips, kan den justeres feil altså? er det noe enkel måte og stille denne inn til "grunninnstilling" ?
 7. okei, vi får se om det kan hjelpe å bytte hylsemerke først, og hvis ikke så får vi prøve og bytte smøremiddel
 8. okei, jeg kan si at dette er ei helt ny Tikka T3 som har gått kanskje 150-200 skudd, men dette med og måle hylse med linjal som du sier er et godt tips, skal sjekke dette. bruker du lanolin blandet med noe annet? får man vekk motorolja og lanolinen skikkelig etterpå?
 9. ja jeg skulle lade med en kompis i går for og introdusere han for ladeverden, dårlig start for han gitt.. han har kjøpt seg 500skudd av Norma Trainer som vi heller kan begynne å lade når han får skutt opp etter hvert, tenkte det kan ha noe med hylsene og gjøre. hvis ikke må vi bare kjøpe vanlige dier som ikke er small base.
 10. okei, trenger litt mer tips her, prøvde å lade ikveld med small base diene, det var mildt sagt et H***** i forhold til mine vanlige LEE dier i 30-06, vi brukte 2 timer på og presse 25 hylser, vi smurte alle hylsene med Hornady One shot case lube, når de skulle presses første gangen så var det så tungt at jeg strakk hylsa på vei ut igjen, slik at vi måtte smøre på nytt og presse en gang til, måtte presse alle hylsene 3-4 ganger for og få ønsket størrelse/lengde slik at de kamret fint i rifla. Hva gjør jeg galt? har prøvd LEE sin case lube også, like tregt der også, smører god
 11. okei så bra, var redd jeg hadde kjøpt katta i sekken jeg nå. takk for svar.
 12. Hei, jeg fikk tak i ett brukt Lymann diesett 308w som er merka "small base" , jeg oppdaga etter jeg mottok settet at dette er ment for semi auto rifler der den presser hylsa litt ekstra for at rifla skal lettere kaste ut hylsa etter avfyring, men dette settet skal brukes til å lade for ei Tikka t3, hva har det å si om jeg bruker small base settet? vil det korte ned levetiden på hylsene?
 13. fredriko

  50-cal eksplodert

  dersom noe slikt skulle skje i en ordinær boltrifle, si en Rem700, Tikka T3, Sauer 200STR osv, ville det egentlig gått mye bedre for skytteren siden de har gassporter som slipper ut trykket? eller skjer dette så raskt at hele rifla vil sprenge slik som Serbuen i filmen uansett? er dette noe som kan skje hvem som helst dersom man f.eks er slurvete med rutiner i ladebua? eller må det være så gale at man f.eks fyller ei hylse med pistolkrutt istedenfor riflekrutt for og få denne type "detonasjon" ?
 14. fredriko

  50-cal eksplodert

  Begynner å bli mye kommentarer relatert til ulykka på den filmen nå, blir spennende å se om produsenten svarer opp.
 15. fredriko

  50-cal eksplodert

  ja eller at motor blir presset under bilen ved en frontkollisjosjon så ikke føreren får den i fanget 😄
×
×
 • Create New...