Jump to content

fredriko

Members
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ja det var det eg og trudde, men då er det rett då 👍 spennande og sjå korleis den vil takla 55gr med 1:9 twist 😁
 2. Hei, kjøpte inn Lapua tomhylser og noen 55gr FMJ så jeg kan begynne å lade når jeg får mi 22-250 rifle, meb stusser litt her, og det er nok jeg som overtenker her, men på hjemmesida til Lapua står denne kula jeg har kjøpt oppført som «223rem» mens på Vihtavouri sin ladebok så er det vitterlig denne kula jeg skal lade med om jeg ønsker 55gr i Lapua? er det bare fordi den er mest brukt i 223 at Lapua merker den som det? Se bilder under
 3. Angående løpsbrenning på 22-250, er det så gale som noen skal ha det til? At vi snakker maks 3-4.000 runder så er det slutt? eller kan man lade litt svakere og få betydelig lenger levetid osv?
 4. ja, jeg skyter rev med 150 grains i 30-06 idag, så om jeg går for 55 eller 60 grains v-max på 22-250 så er vel ikke det store forskjellen. Iflg nicket ditt regner jeg med du har Bergara selv 😁 er du fornøyd med avtrekket på den?
 5. Kikka på denne også, ser utvilsomt ut som et bra kjøp, men hva stigning har denne da?
 6. Våpensøknad er i boks, og har nå en Bergara B14 HMR med 1:9 i riflestigning og en Tikka t3x med 1:14 på hånd, Bergaraen har dem kun 2stk igjen på lager i USA i dette kaliberet så jeg må bestemme meg litt raskt for og få denne. men er veldig usikker angående stigninga, jeg ønsker å bruke den på rev med V-max kuler og kanskje litt langhold på bane med tyngre kuler om det lar seg gjøre. jeg har jo lyst på Bergaraen da den ser ut til å være en mer "komplett" rifle mtp stokken, så slipper jeg å bruke 4k på GRS stokk til tikkaen, sånn praktisk sett. men hvilke stigning vil jeg være best tjent med av de to? (lader selv)
 7. da er saken løst, det er Lee avgraderingsverktøyet som lager stripen i hylsa, den går i bosset med det første, blir bestillt RCBS eller Lymann
 8. okei, da skal jeg sjekke ut dette, har ikke tenkt nevneverdig på og holde hylsa beint i når jeg avgraderer, og bruker kanskje litt mye makt når jeg tenker meg om, så dette kan godt være synderen 😃
 9. super, takker for godt tips 😁 skal prøve dette 👍
 10. men det er så merkelig at sporet går rundt hele veien på hylsa, tenker du at graden går hele veien rundt i kammeret, og at det kan være trykket som forårsaker denne stripa i hylsa?
 11. Noen som har tanker om stigninga i Tikka T3x i 22-250 ? har hørt at kuler kan gå i oppløsning med lav kulevekt om det er for krapp stigning i dette kaliberet, men kan det bli for slapp stigning i tikkaen? ønsker jo så bredt spekter i kulevekter som mulig, men til mitt formål med rev og annet småvilt så trenger jeg ikke de tyngste kulene sikkert?
 12. En annen ting er noen merkelige linjer jeg får på hylsene mine, dette er Norma 30-06 hylser, bruker Lee ladekit. noen som vet hva dette kommer av? man kjenner sporet med naglen.
 13. Godt tips om merking av tennhetter, den tar jeg med meg. jeg lader alle mine ca midt mellom min/maks, da dette er den ladningen som går best i rifla mi med jakt og bane ammo, men hva er grunnen til at man ikke bør trimme hylsene mer en 1.gang da? får man for lite bæreflate til kula? bruker kun Norma og Lapua hylser, har skutt lapua hylsene 5 ganger nå og de måtte jeg trimme nå sist, betyr det at de er bås neste gang de strekker seg? har jo hørt at man kan lade disse ca 30ganger før dem gir seg
 14. Hei, nok et sikkert dumt spørsmå, men liker å være på den sikre siden til nå prøvd og være så "renslig" som mulig med hylsene, merka alle i plastposer etter merke, og hvor mangen ganger jeg har brukt dem. Er det viktig og ha kontroll på om hylsene er brukt 10 eller 25 ganger? grunnen til at jeg spør er at jeg har 4 forskjellige poser med f.eks Norma hylser som er avfyrt forskjellig antall ganger , eller kan jeg bare samle alt i samme kasse så lenge det er samme hylsetype/merke?
 15. rått, kjekt og få tips til kuler som funker på det man skal jakte på 😀
×
×
 • Create New...