Jump to content

Dodraugen

Members
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har sauer hagledrilling i 20/76 og 6,5x55 med 65cm piper, med en vector 1-6x24 på toppen, vekta ligger på rett over 3kg uten og 3,5kg med kikket. Bruker stort sett drillingen til alt av jakt og er kun fuglejakt kikkerten ikke står på fast. Ammunisjon er sjelden problematisk mtp. utvalg sett at man holder seg til bly. Har montert justerbar kolbekappe så den har blitt mye bedre å skyte liggende med, storviltprøven på 400m går helt fint. Det at den har greener sikring syns jeg er en fordel da jeg har fått inntrykk at det er lettere å holde kontroll på hvilket skudd som går av. Mangelen på rand-patron er heller ikke et problem synes jeg, bruker bare neste patron til å dra ut den forrige.
 2. Her har njff en jobb å gjøre. Andelen jegere som har tilgang til 15m bane tror jeg er heller lav og terskelen for å dra på en dfs trening med jaktvåpen i .22lr er høy for mange.
 3. blir nok ikke egna til mitt bruk, tenker at det antageligvis blir skinna fra heritage arms eller en vector siegfried, målet er å treffe 30cm gong på 500m en gang i fremtiden.
 4. Vet du om det er zero-stop på vortexen eller bare mulig å sette tallene på tårnet til 0? Største problemet jeg har nå er at det fort går i surr når jeg skal skru ned igjen etter jeg har skutt langt.
 5. Sikkert en fin kikkert, men ikke egna til mitt bruk Den var ikke dum
 6. Hørtes egentlig innmari fornuftig ut, testa den på 15m innendørsbane?
 7. stort og tungt går fint, 30mm ringer? er det zero-stop?
 8. Driver å vurderer ny kikkert til 22lr, har nå en ccop 1,5-6x42 med utvendige tårn. Treffer 15x15cm gonger på 300m på vindstille dager, 400m går når jeg får 20 MOA skinna i posten. Rent optisk er den bra nok til mitt bruk, zoom området passer meg fint må ha kikkert som går ned til minimum 3x, men savner FFP, ryddig mildot og zero stop. Noen som har tips til en billig løsning, har vurdert heritage arms skinna, men da får jeg ikke mildot eller ffp.
 9. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136095315 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136040316 Her lukter det uglete mose
 10. Har bare testet på gonger ut til 400m, og der har jeg ikke merket store forskjellene, største ulempen jeg har funnet til nå er at avstanden jeg ser kulehull på har krympet betraktelig. F-class skyting ser jeg for meg at 40x er nyttig, men dit har ikke jeg kommet meg enda
 11. Jeg skyter mindre samlinger på med 1,5-6 forstørrelse liggende med tofot og bag. Typisk 50mm med 32x zoom og 25 mm samling med 4x zoom på 200m med DL felt. Stående på frihånd merker jeg litt mindre utslag. At det funker for meg betyr ikke at det funker for noen andre, men kan være greit å teste det ut. Skjøt også bedre med 8x på 8-32x56 kikkerten så det at 1,5-6x42 kikkerten veier omtrent halvparten er ikke grunnen. Bruker stort sett 2,5-4 når jeg skyter på banen, hender jeg må opp til 6 hvis blinken er vanskelig å se, elgbanen er det stort sett 1,5-2 jeg bruker.
 12. jeg gikk fra 2,5-10x50 så til 2,5-15x56 så til 8-32x56, nå bruker jeg 1,5-6x42 ettersom jeg fant ut at jeg skyter best med lav forstørrelse. Uproblematisk å skyte ut til 600m på bane med 6x som maks forstørrelse. Jaktmessig har jeg ikke savnet noe zoom, men på bane er det litt uvant. VX-R er ett godt alternativ til ditt bruk om du skal kjøpe nytt. Start med 2,5-10x, 3-12x eller 3-9x som forstørrelse. Alle kikkerter har forskjellige styrker og svakheter, hva du trenger finner du ut etter hvert som du skyter/jakter.
 13. Blir nok ikke noe særlig trening på den før utpå nyåret. Men har bestemt meg på å prøve hvertfall. Blir nok ut å se om den gidder å spore i bånd ved neste snøfall. Skal få prøvd å få den med på skytebanen ved neste anledning, for å se hvordan den reagerer på smell. Har visst ikke vært noe nevneverdig nervøs på nyttårsaften.
 14. fordi jeg ikke har behov å høre hva du ikke hadde giddet å bruke tiden din på, og jeg er fulgt klar over at det ikke er avlet på jaktegenskaper. Er ikke som om tiden jeg kommer til å bruke på bikkja blir ofret for noe mer fornuftig enn tv titting.
×
×
 • Create New...