Jump to content

Dodraugen

Members
 • Posts

  478
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dodraugen's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

99

Reputation

 1. Jeg har lyman, fikk grei pakke hos skytterlinken. Syns det er helt greit, men har ikke prøvd noe særlig annet. Standard t3x i 308win med standard 51cm løp, sparer du nok kanskje ca. 500-600gram kontra carl gustaven din, så det har nok ikke største påvirkningen på kneet ditt. Hybridrifle som funker bra på både bane og jakt er et krevende kompromiss, men får litt inntrykk at det ikke er det du er ute etter.
 2. Startutstyr til lading er ca. 5000, legg 5000 i et vortex diamonback tac 6-24x50 ffp (evt. 4-16x44 ffp), og bruk resten på ammo, så skal du se at blinkene begynner å bli lettere å treffe, selv med en carl gustav i 6,5x55 med 52cm løp. 308 har få fordeler over 6,5x55 til blinkskyting. Men for å svare på det du spør om, Tikka t3x er noe av det mer fornuftige du kan anskaffe, om du tenker ren banerifle er 200str noe du også burde vurdere.
 3. Om du har mulighet til å teste en 1-4/6x24 kikkert ville jeg gjort det først, skal ikke se bort ifra at den overgår 3-9x50 kikkerten du har nå i skumring. Hvis ikke hadde jeg gått for zeiss v6 2,5-15x56 tror jeg, og heller trent litt på å montere børsa.
 4. Jeg har motsatt erfaring.
 5. Hadde brukt 6,5x55, med riktig kule og ladning ser jeg ikke poenget med mindre kaliber til jakt. Det er viktigere med presis rifle enn presist kaliber.
 6. Siden du skal ha det til jakt, og lister opp kremen av rifler så blir alt av meninger subjektivt. Jeg har en 200str som brukes til alt og aldri skal byttes ut, men jeg liker blaser r8 bedre enn sauer 404. Det sagt har jeg absolutt ingen grunn til å påstå at r8 er bedre enn 404, eller motsatt. Det er bare den rifla jeg liker best. Det sagt, så ville jeg styrt unna andre jaktrifler i det prissjiktet, da annenhånds verdien holder seg mye bedre blant 404 og r8.
 7. Har egentlig aldri sjønt hvorfor 223 ikke er mer populært i jaktfelt. Men forøvrig enig i at det er kun trening gjør deg til en bedre skytter. Men en blaser satt opp riktig er ikke å forakte. Men å skyte bra med baktung rifle er ekstremt krevende, selv om det ofte føles bra når man peker med dem. Annen ting som er bemerkelsesverdig er bruken av store tunge kikkerter (zeiss v8 4,8-35x60) i kombinasjon med lett stokk i jaktfelt.
 8. Usikker, jakt og friluft hadde dem inne for en stund siden, men du kan jo alltids sende han en melding på favebook å høre
 9. S&l, 202 og 200str dominerer blant de beste i jaktfelt, oftest i kkc eller holmbrostokk. Det skal nevnes at en stor andel av de jakter med blaser r8. Pris og magasinstørrelse er nok en av hovedgrunnen til at r8 ikke er mer brukt i njff skyting.
 10. Ingen tvil om at begge er bra, personlig liker jeg Blaser best, men kun om den har tommelhullstokk da det gjør at ladegrepene blir raskere enn med boltrifle. Men spørs om du trenger alle boksene de tikker. Om du ikke trenger systemvåpen, men oppspenner er mauser m12 like god. Om du trenger systemvåpen, men ikke oppspenner er sauer 202 og s&l victory like god. Om du ikke trenger noen av delene er Sako 75 og 85, samt tikka t3 like god. Anbefaler virkelig å få kjent på litt forskjellig, noen ganger er det bare sånn at man ikke har noe å utsette på det, men allikevel ikke liker det man har kjøpt.
 11. Mener å ha lest ett sted at ihht. forvaltningsloven har de maksimalt 3 uker. Tar det lengere tid må de gi beskjed skriftlig med gyldig grunn, hvorvidt lite resurser er gyldig grunn er vel noe som kan diskuteres, da det antageligvis ikke har vært en søknad i Oslo PD (nå øst) som har blitt behandla på under 3 uker de siste 10 årene.
 12. Kjøp en vortex db tac eller strike eagle til salongen med ebr-7c og test ut. Hater du det er de innmari enkle å selge på finn.
 13. Alt funker på jakt, skyter man ikke enkle skudd på jakt gjør man noe feil. Velg kikkert til langhold, langholdskikkerten vil ikke være best på jakt, men bedre enn det folk flest bruker. Trener du litt er det ikke spesielt vanskelig å klare skudd på under 10m med over 10x forstørrelse. Det sagt, det å bære børsa i henda, blir fort slitsomt om børse med kikkert veier nærmere 10kg. Vil anbefale deg å kjøpe et sikte i prisklassen 4-6000, som er så likt det dyre du vil ha som mulig. Sette det på .22lr'n og finn ut om du liker det, samt hvilke fordeler det gir deg.
×
×
 • Create New...