Jump to content

Dodraugen

Members
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

51 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mistenker airsoft jeg. Syns det er noe som skurrer litt med proporsjonene
 2. Tenkte mer å få noen med peiling til å vurdere om den er trygg å skyte med om man er skikkelig i tvil. Ts nevner jo at han er amatør. Drilling og gjenging av hull til baser er og noe man fint børsis, sett at man ordner resten selv. Men det skal sies at alt man påkoster en mauser er penger man ikke får tilbake.
 3. En slik mauser er det optimale å lære seg å fikse på om du har interessen for det. Ammunisjon i 30-06 er enkelt å få tak i. Finner du mye gravrust i løpet kan tur til børsemaker være fornuftig.
 4. Skjønner egentlig ikke hvorfor dere er så negative til skyting med 2"8" planke, er pistolgrepet greit er det faktisk noe av det bedre. Hvordan det er å drasse med seg i skogen er en annen sak. Har aldri eid blaser, egentlig fordi løpskostnaden på løp i 6,5x55 og 308win til sauer er hyggeligere og jeg liker å ha flere magasiner. Har skutt en del med blaser r8, og sliter egentlig med å finne negative sider.
 5. En pakke biltema super epoxy som beddemasse så blir dette strøkent dette
 6. All ir skremmer grisen, de fleste grisene bryr seg ikke, største grisen jeg har sett har blitt skutt med yukon, men de med dyr termisk mener at de største hanngrisene blir skremt av ir. Det er relativt enkelt å ikke ødelegge ett analogt ir-sikte, men det er fort gjort å bli litt distre når man sitter våken hele natta gjerne flere netter på rad, samt litt puls fordi man hører noe stort i skogen, kan medføre at linselokket ikke blir første pri. Min erfaring er at store råner(galter) kommer frem etter det har blitt lyst i juni, gjerne mellom 3 og 6 på morgningen.
 7. Usikker, men jeg mener det er viktig at nattkikkerten er digital slik at du ikke ødelegger den ved å skru den på i dagslys, spesielt om du skal jakte i juni. Batteritid er sjelden ett problem da man egentlig ikke skrur på kikkerten med mindre man hører eller føler det er noe i nærheten. Jeg bruker nitesite, den har 8 timer batteritid og holder fint en uke, ulempen er at den lyser opp ansiktet, men usikker på hvorvidt det er ett problem, har klart å snike meg både til og fra så nære som 15m med den.
 8. Uansett hvor bra kikkertsiktet ditt er, vil det være milevis unna en yukon til åtejakt på gris, står grisen litt inn i skogen er den umulig å se med kikkertsikte, men enkel å se ir. På hold over 80m begynner den å bli håpløs da
 9. Anbefaler virkelig ir kikkert til villsvinjakt, det vanskeligste er ikke å se dyret og skyte det, men heller det å identifisere forskjellen på galt og sugge, samt det å være sikker på at det ikke er noen gris bak den du skyter på.
 10. jeg har skutt en del med drillingen min på 3,6kg med kikkert, funnet ut at snellert gjør underverker. Hakekontakt ved kikkertbruk, grep med tommel pekende opp/frem, venstrehånd under forskjeftet. Frihåndskyting er en treningssak og lar seg stort sett tørrtrene på. Med anlegg er trikset å finne god nullstilling, og ikke være skuddredd, lette våpen sparker. Jeg skyter omtrent tredobbelt så bra med 200str'n, men om samlingen er 10 eller 30 cm på 400m i gode forhold på en god dag, er ikke så nøye for min type jakt, riktig nok skyter jeg sjelden over 60m på jakt.
 11. tror jeg hadde vurdert å investere i ladeutstyr og fortsatt å trene med 30-06, kostnaden på å skyte 30-06 og 308 er lik om man lader selv, 6,5x55 er noe billigere. Lader du 150gr kuler til 800m/s er ikke rekyl spesielt krevende spesielt om du har demper. God indikator på at børsa er for varm er mirage, syns du det blir for mye venting mellom seriene er 200str veien å gå, og da har du fortsatt glede av ladeutstyret.
 12. Skal ikke påstå at det ikke lar seg gjøre, men jeg har til gode å høre om ett vellykket forsøk. Lyddempere man får kjøpt funker bare på våpen med ett løp, er en tråd her der en lagde lyddemper til u/o hagle, men om det lar seg lage til kombi er meget usikkert. Ellers er jo hørselvern en fin løsning
 13. InrangeTV på yt har utført en rekke gjørmetester og sandtester av mange forskjellige våpen, er ett våpen som virkelig utmerker seg gang på gang, de konkluderer med at trange tilpasninger er mye av grunnen til at det tåler søle så bra. Bare synd det ikke er lovlig på jakt i Norge.
 14. Savage mk2 er hvertfall jeg fornøyd med. Samler omtrent som saueren jeg hadde i 22lr. Riktig nok har jeg bsev varianten, kan virke noe røff, men synes den er bedre enn samtlige tikka t1x, sako quad, cz jeg har kjent på. Saueren var bedre, men nå koster den jo over dobbelt og.
 15. kaliber 12 eller 20 har svært lite å si, 16 er noe vanskeligere mtp utvalg av ammo. Hagleavtrekk på fremre avtrekker gir svært dårlig rifleavtrekk. Noen syns det går helt fint med kraveløse patroner i brekkvåpen, andre kan ikke fordra det, må nesten prøves.
×
×
 • Create New...