Jump to content

Dodraugen

Members
 • Content Count

  200
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Siden du ikke skal lenger enn 5-600m og ikke skal ha juletre retikkel er det nok fint lite som er bedre enn zeiss 6-24x56 og holder budsjettet ditt.
 2. Du kan bruke grønn sprittusj. Eventuelt ha på lyset hele tiden så reven blir vant til det
 3. prøvd alt i fra meopta r2, ccop, macenzie, tasco. Har ganske store fingre kanskje, men har vært problem med alle sammen. Kun problem når forstørrelsen står på minimum og tommelen tar tak i forstørrelses ringen, men er gjerne da man trenger raske ladegrep. Har brukt rundt 7k på min. gikk 2,5k til kikkertmontasje, 2k til demper ferdig montert, 1,5 k til tubbs speedlock og timneyavtrekk, 1k for børsa. Stokk har jeg spikka om selv, har planer om å prøve å lage en ny en snart, får se om jeg får hivi meg rundt, kan love at det ikke blir pent. Børsa går godt, skyter 25-30mm samlinger med s&b 180gr 30-06, og har skutt 93 på elgbanen med den i konkurranse(da fordi 200STR-en var under ombygging). Tror egentlig eneste bruksområdet den kommer til å bli brukt på i fremtiden er skikkelig ruskevær
 4. Blaser blir jo likt fordi det er noe av det beste som finnes. M98 blir likt fordi man bare liker den, hvordan ellers kan man forsvare en rifle som: Burde også nevnes at den ikke funker bra med butte kuler, sånn som Lapua Mega. Er også noe drit å rive opp tommelen på kikkertsiktet ved ladegrep, mulig jeg er bortskjemt med 60 grader hevarmsløft, men har ikke opplevd det på andre børser enn Mauser. - Eier av en dårlig hjemmeopphoret Mauser.
 5. Jeg er fullt klar over at picatinny på kipp er feil, og en kipp med fastmontert picatinny skinne er feil, men sliter med å se hvordan det er feil når det er på en hurtig montasje. Sjelden jeg ser at det sitter pene kikkerter på kipp egentlig ikke annet enn at hver gang man skal ha en ny kikkert koster det en ekstra 5 løk for nye ringer
 6. Det er jo det som er genialt med denne, skinna er på hurtigmontasje så det er bare å vippe av skinna så har man ett estetisk våpen
 7. Det er jo en helt genial montasje, billige ringer til alle størrelser, men samtidig en sikker hurtigmontasje. Bare bonus det at kikkerten kan plasseres langt nok bak uten at det må spesialbestilles ringer som passer rundt objektivet.
 8. Holder til i Oslo/Trondheim. Tar meg en tur innom Sømhuset å sjekker hva de tenker, Lillehammer blir litt i lengste laget.
 9. Har en Harkila miekak ryggsekk der begge bærestroppene røk i sømmen etter en tur i skogen på 1m dyp nesten bærende skaresnø med 7kg rifle i våpenbæresystemet på sekken. Sekken er grei ellers og børsa har slanka seg med en kilo. Har kontakta Harkila og de utfører ingen reparasjoner, i tillegg sekken er over 2 år, så er ikke noe å reklamere på, uansett er butikken jeg kjøpte den hos konk. Noen som har tips til steder jeg kan få fiksa det, jeg har prøvd selv, men det er såpass mye stoff jeg må gjennom at det å sy det ikke går med vanlige sysaker, blir å prøve med maskinskruer om ingen har noen bedre forslag.
 10. Har drilling, den bruker jeg til all jakt som ikke er på havet eller krever lyddemper. Men har salongrifle, rifle og hagle til skytebanen.
 11. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=162968118 Mer kreativ kikkertmontasjene skal du lete litt etter
 12. Dodraugen

  Barbering

  Lugger når kniven ikke er skarp nok, huska du å bløte skjegget i varmtvann og rikelig med barbersåpe?
 13. Dodraugen

  Barbering

  Jeg kjøpte slipestein på wish 3000/8000 korning til 100kr. bruker den en gang i året omtrent, når jeg er flink til å stroppe. Stropping på lær gjør at kniven holder seg skarp lenger, her holder det fint med ett skinnbelte.
 14. Dodraugen

  Barbering

  Foretrekker barberkniv, litt styr med sliping, og en liten læringsprosess for å ikke kutte seg, men absolutt det beste alternativet
 15. Dodraugen

  Kikkert til jakt

  Brukte steiner (10x26) kikkerten 2 år omtrent, syns ikke den var veldig mye bedre enn billig kikkertene til 199. Gått over til en 10x42 av ukjent merke som er veldig mye skarpere i bilde.
×
×
 • Create New...