Jump to content

Dodraugen

Members
  • Posts

    704
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dodraugen's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

171

Reputation

  1. 300bar har lenger gjengeparti og en tapp på fylleslangen, men det pleier å funke å skru 200bars fylleslange på 300bars flasker. Det kreves ofte overgang for å fylle 200bars flasker med 300bars slange og disse har som regel overtrykksventil. Som oftes går det bra å fylle 300 bar på 200bars flasker om du er uheldig, men det er ca. like lurt som å skyte 308 idiot.
  2. Et skriv fra ikke lovgivende makt man ikke enkelt finner og en 40 år gammel utdatert forskrift er svakt grunnlag å konkludere på syns jeg.
  3. Ifølge snl er normalvekta til største hare art i Norge 5kg og storskarv 4kg, hvorfor er ikke .22lr lovlig på skarv?
  4. Husk at det er et forelegg, ikke et forenklet forelegg. Det betyr at det ikke ute av verden bare du betaler. Betaler du får du rulleblad, som vil gjøre jobb søking vanskeligere siden du ikke har plettfri vandel, visum og våpensøknader vil kunne komplisere seg, sikkerhetsklarering vil bli vanskeligere, i noen tilfeller umulig.
  5. Jeg klarer å åpne og lukke bolten uten å flytte hånda fra grepet, det er derfor den er så rask.
  6. Gitt at man ekskluderer pumpe og lever action rifler, så er Blaser r8 er det våpenet jeg har hatt raskest oppfølgningsskudd, med minst bevegelse av kroppsdeler. Så godt som uten trening. Skyter mer presis med 200str i ca. samme fart, men med litt mer kroppsbevegelse, sa tikka t3 er merkbart tregere i mine hender enn en 200str, og det går fortere med 6,5x55 enn 308w også.
  7. Problemet med prs og nbsf er jo at det gjerne er 2-3t kjøring hver vei til et stevne, og hvertfall nbsf stevnene tar mye lenger tid enn en feltrunde. Jeg tror man fort blir lei av å skyte 25 innertiere på hvert stevne, og da er jo klasse 1, prs, nbsf eller njff et naturlig neste steg. Men for de som bare liker å skyte litt (10-25 turer på banen i året, typisk listefyll), som hvertfall er majoriteten av kikkertklassen i Oslo. Tror jeg det hadde vært en fin løsning. Fordelen med DFS er jo at da har man en fast skytebane, et miljø og et forbund å forholde seg til.
  8. Tofot eller anlegg på ryggsekk hadde vært fint i de optiske klassene i dfs egentlig. Vil nok gjøre at man får med seg flere og fjerner behovet for skytterjakke og reim.
  9. Trodde skjefter med tommelhullstokk og pistolgrep var ubrukelig til viltmål jeg?
  10. Dodraugen

    Riflestokker

    Skal du skyte rattata med boltrifle er hevarmen grepet du skal bruke
  11. Savage 110 er long action låsekasse, savage 10 er short action, så du må nok måle for å være sikker. Utvalget av stokker er stort. Holmbro, mdt, grs, kkc, helt sikkert flere også.
  12. Siden du må ha rifla på bakre avtrekker blir det uansett dårlig rifleavtrekk på den, omlading med rillepatron er heller ikke noe problem. Med mindre du vil ha noe smekkert tyskt eller systemvåpen er det lite å hente på å finne noe dyrere.
  13. Funker ikke å lukke bolten med patron i heisen på rem 870
×
×
  • Create New...