Jump to content

Frank_oyvind

Members
  • Posts

    172
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Frank_oyvind

  1. Poden har blitt dyrere i drift, og trenger nå å fore han med 6,5 Rekrutt (også) Jeg har 100grs Normakuler og noen kilo N140. Er det noen som har noen ladedata for denne kombinasjonen de kan anbefale, eller er det bare å sette seg i bilen og kjøpe skytterlagskrutt?
  2. Jeg hadde noen penger som brant hull i lomma og tenkte jeg kunne oppgrader min gamle LEE håndholdte tennhetteisetter. LEE ergoprime tenkte jeg. Den gamle er super, men mere ergonomisk kan vel ikke skade? Jo det kan det. LEE ergo prime er, etter min oppfattning, 3600% mindre ergonomisk enn den orginale. Det er fullt mulig at jeg gjør noe feil, men ergonomisk er den ikke - ligg unna denne. Frank PS Jeg bruker fortsatt min gode gamle LEE tennhetteisetter.
  3. Jeg byttet fra Magtech til Winchester og flammehavet er betydelig redusert uten at jeg har gjort andre endringer. 8,6grs 3n38 124 Frontier 30mm - (brukes på eget ansvar) Regnet akkurat ut at jeg har skutt 10.000 patroner etter denne oppskriften.
  4. Jeg har en Para P16-40 som fungerer knirkefritt med lange hjemmeladinger, men med flatnesa fabrikk så stanger patronen opp i "taket" på kammeret. Frem til nå har fabrikk vært utelukkende til hylseproduksjon, men det er jo egentlig litt døllt når jeg tenker meg om. Har du noen tips å dele for å rette på problemet?
  5. Jeg låner tråden litt Jeg har et CMMG kit og bruker det i upperen min med en 18" DD pipe, og denne samler på en snusboks på 25 meter med "vanlig" CCI. Jeg har derfor også vært på utkikk etter en dedikert upper, som samler noe bedre. Er dette et iboende problem med piper beregnet for 223, snurr eller størrelsen på hullet? Eller må jeg teste flere typer ammo?
  6. Nå håper jeg inderlig at du ikke vet hva du snakker om??? Påstår du her at politiet ikke giddet å registere vådeskudd før media satte fokus på saken????? Forsvaret har registrert vådeskudd, og tatt dette på alvor veldig lenge, og i alle fall lenge før "vådeskudd" ble et tema i media. Vådeskudd i media er ene og alene et fenomen som politiet har klart å stå for helt selv.
  7. Jepp. Ungdommen slurver med komma. Spiskammerset - Parring, vilt og alkohol. Sånn, der fixet jeg det. Jeg setter også en knapp på Crozes Hermitage, og syrah/Shiraz
  8. Og dette er det gode spørsmålet som ikke har kommet godt nok frem i debatten. Jeg klarer ikke se scenarier der det er behov for patron i kammeret annet enn selvforsvar. Hvis selvforsvar er en del av argumentet, så må det bety at polititjenestemenn oppfattes som mål for terrorhandlinger. Hva da med HV-gubb på vei til øvelse?
  9. Det er betryggende å høre at modernisering er på gang. Dette er ikke Rocket-science, men så lenge konstabel Smultfinger ikke holder fingeren utenfor avtrekkerbøylen helt til han har bestemt seg for å skyte noe eller noen, så VIL det oppstå uheldige hendelser, og så lenge konstabel Klomsa ikke klarer å lære seg den riktige rekkefølgen for tøm-våpen kontroller, så VIL det oppstå uheldige opplevelser. Så husk at testene ikke bare bør være å telle hull i pappen, men også våpendisiplin før, under og etter øvelsen. Nå har jeg hatt utlevert tjenestevåpen i snart 30 år, og i perioder bært disse både ladde og halvladde uten uheldige opplevelser, så det er mulig å gjøre det på en tryggere måte enn hva vi alt for ofte leser om i media.
  10. (...)Informantene i vår undersøkelse mente at vådeskudd fikk for stor oppmerksomhet fra både Politidirektoratet og fra mediene, (...) OMG!!! Politiet er ikke kjent for å ha en åpenhetskultur. Dette sammen med at et antall av dem mener at vådeskudd får for mye oppmerksomhet gjør at jeg er helt sikker på at antallet rapporterte vådeskudd er dramatisk mye lavere enn det faktiske antallet. Det er bare et spørmål om tid før et av disse vådeskuddene får fatale følger. Jeg mener at eneste løsning er mere trening og strenger sertifiseringskrav. 100% bevæpning betyr i mitt hode, 100% av de som har bestått en årlig sertifiseringstest. Denne testen bør være på nivå med for eksempel FBI sitt program, og ikke en kosedag på banen. http://www.activeresponsetraining.net/s ... ation-test
  11. Løsningen ble at vi tømte "ulovlige" ekkornlager rundt om. Husker vi delte ut både sporlys og frangible. Det er skremmende når politisk korrekthet og regelonani trumfer nasjonal sikkerhet.
  12. Alltid lærerikt med egne feil. Jeg bruker Shake 'n' bake metoden, og tenkte i all min visdom at et tykt lag PC må da være bedre enn et tynt lag med PC. Det er fortsatt mulig at det er, men sizerdien setter noen begrensinger. Jeg lasset på med pulver i plastboksen sammen med softgunkuler, og resultatet ble noen helt nydelige, jevnt røde kuler - som ikke ville gjennom sizedien.
  13. Det er lite som tyder på at du får det dersom forslaget går igjennom i noe som ligner på nåværende form. Det virker som om du har misforstått eller vil misforstå ordlyden i flere av punktene. Det virker som om du er glad for disse mulige innskrenkingene, og ikke ser noen problemer knyttet til det. Vel, deg om det. Men har du brukt 5 sekunder på å tenke igjennom hvilke problemer dette forbudet vil løse. Tror du oppriktig at et slikt forbud vil løse noen store og viktige problemer?
  14. Jeg har en Shuemann match pipe i min Para 40, og den holder akkurat IPSC-skiva på 25 meter (hele)med Frontier 180 grainere. Partizan, Hornady, Sierra holder snusboksen på samme avstand.
  15. Jeg vil anbefale deg å bruke en noe hardere hette enn Federal. Det er mange her som tråler landets våpensjapper på jakt etter Federal hetter nettopp fordi de er mykest. Har du kjøpt mange, så er garantert flere her på kammeret som er villig til å bytte. Federal SR fungerer utmerket. Jeg bruker nå Magtech SP hetter. Jeg ladet opp 1000 patroner med Magtech SR hetter. De hettene ble for harde for min pistol, så jeg fikk gleden av å trekke dem alle sammen...
  16. I min 2011 openpang med hybridhull fungerer de utmerket. De gir bedre presisjon enn Frontier og Berry. Og med Frontierkuler rundt 80 øre så er ikke forskjellen opp til H&N så stor lengre. Fant noen gamle ladedata: H&N 125 8,4grs 3N38 COL 30mm PF=162 Til sammenligning: Frontier 124 8,4grs 3N38 COL 30mm PF=161 Partizan 125 8,4grs 3N38 COL 30mm PF=162 (Standard disclaimer: Dette er ladninger for mitt våpen, og jeg vil selvfølgelig anbefale alle å starte vesentlig lavere. )
  17. Mine fikk rosa flekker, eller et slags pervertert rosa/messing camomønster... Men jeg har hørt mye ymse om disse hylsene, blant annet at de skal ha romme hettelommer. Det har ikke jeg opplevd. Jeg har 10 CG hylser som jeg har skutt i AR, helpresset og ladet om et sted mellom 8 og 10 ganger (gikk litt i surr med tellinga et eller annet sted) uten noen som helst problemer.
  18. "a common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools." D.A.
  19. Og som Hassel poengterte her tidligere, en ikke uvanlig årsak til hurtig og ufrivillig demontering av 1911 pistoler. Jeg har syslet litt med hjemmestøpte 200 grs SWC i sommer og har slitt med sikker mating av patron 8 (1 hvis du regner fra toppen). I den forbindelsen har jeg ladet opp noen dummier. Selv med en frisk krymp, så overrasket det meg hvor lett myke blykuler stukes ned i hylsa ved kamring.
  20. Men det kan virke som om AR 15 mekanismen er bedre rustet for hylser som av en eller annen grunn velger å sprekke. Jeg opplevde en hylse som sprakk i min Colt AR-15, og det det eneste synlige problemet var et magasin med litt mage på. Magasiner er forbruksvare, i motsetning til høyreøyer.
  21. Har du fått prøveskutt dette? Da jeg satte doctoren i en Predator mount i den posisjonen så slo tomhylsene i nedre "hjørne" av montasjen.
  22. Jeg syns smøring av hylser er noe griseri, og vasking av smurte hylser likeså. Men hver sin smak. Jeg syns Lee sin Collet die er helt genial - selv med sine feil og mangler. Billig er den også.
  23. Hva opplever du som problemet med å justere dien slik at den "tar" akkurat i det pressa kammer over? Jeg syns det var vanskelig å vurdere om jeg hadde presset disse minimum 11kg, og endte derfor opp med å presse mange hylser en gang eller to ekstra for å være på den sikre siden. Nå vet jeg at når spaken er i bunn (no pun intended) så er hylsa klar. Utvekslingen på pressa er så stor, når den kammer over, at mengden kraft som skal til for å få disse minimum 11 kg er veldig liten, sammenlignet med "fabrikkinstillingen". Den eneste ulempen jeg kan se er at om du justerer dien for langt ned, så popper aluminiumsproppen ut.
  24. Jeg stilte dien først inn etter manualen som fulgte med - Helt mot hylseholderen og 2(?) runder til ned, men da satt jeg alltid med følelsen at at jeg ikke hadde "tatt nok i", og presset litt ekstra til benken knirket. Med dien justert til den "kammer over" så går det raskere og greiere.
×
×
  • Create New...