Jump to content

ranger-green

Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ranger-green's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Oj, takk. Er det muligens derfor det er så mye deler som er utsolgt? Men hvilke deler gjelder dette da? klarer ikke å finne det noe sted (mulige det er mine research ferdigheter det skranter på her). edit: ser nå at upperen på en AR vil bli definert som registreringsplinktig, samt sluttstykket om jeg leser rett.
 2. Hei. Jeg har skutt dynamisk i endel år nå, men pga studentøkonomi har jeg ikke tatt steget inn i dynamisk rifle. Siden studietiden er tilbakelagt så regner jeg med å kunne søke om å kjøp av rifle til dynamisk neste år (om ikke Covid setter en stopper for poengsankingen til evig tid). Tenkte i den forbindelse at jeg skulle "bygge" min egen fra forskjellige komponenter som jeg har øye på. Ser det er endel forskjell på hva som faktisk er tilgjengelig til enhver tid (akkurat nå virker det for eksempel umulig å få tak i en AR upper), så for min del virker det fornuftig å begynne å kjøpe inn de delene jeg kan som faktisk er på lager nå, slik at jeg ikke evt må trenge å vente i evigheter på deler når jeg først har godkjent søknad. Så det jeg lurer på er hvilke deler kan jeg faktisk kjøpe nå? og vil det bli noe forandring på hva jeg kan kjøpe uten søknad/vpn. kort etter 1. oktober? Vet jeg ikke kan kjøpe magasiner, men det er jo uansett noe som kommer til å være tilgjengelig siden, så det er ikke så viktig. Men stemmer det at jeg kan kjøpe alle delene bortsett fra selve loweren og løpet? Dvs, avtrekk, upper, sluttstykke, gass-system, buffertube? Takk så mye.
 3. takk for svar. Justerte du gassporten selv Skaubjørn?
 4. Hei, ser (deler av) dette sprøsmålet er spurt tidligere uten at det kom noe særlig til svar. Har en Browning BAR Shorttrac i 308 som jeg ønsker å gjøre så lett og kort som mulig og samtidig lyddempe denne. Lurte i første omgang på om noen her inne har prøvd å kappe en slik BAR til mellom 40 - 42 cm uten at det har blitt noe problem med gass og mekanismen. Lurte også på om det er noen som har brukt en BAR med demper, uten at det er blitt kluss med det? Tenker å benytte en av A-TEC sine flow dempere. takk for svar.
 5. Hei. Noen som vet hvem (om noen) som selger B&T sine dempere i Norge. Husker disse har vært i salg før, men finner ingen nå. er i utgangspunktet på utkikk etter en Rotex 2a(eller V) i 308. takk
 6. er ute etter en ny "rimelig"optikk og ser Kahles Helia C 3-12x56 går for veldig gunstige priser nå om dagen. Er det noen som har erfaringer med dette siktet? Vekt, lysgjenomgang, optisk kavalitet osv? Tiltenkt bruk er hjort og rein.
 7. Har ikke sjekket denne på en stund da jeg fikk svaret mitt. Bare for å oppklare så var R93 børsen ment til bruk sammen med chassis som gjør at man kan bruke utbyttbare magasiner.
 8. Hei, takk for svar. Fikk samme svar på en facebook-melding jeg sendte til DSSN i går også. Dvs at det var vanlige pistol regler som gjelder for manual rifle.
 9. er det sånn og forstå at det ikke finnes noe svar på dette? Har spurt her, i klubben og har sendt mail til DSSN og ikke fått noe svar noe sted. Er det evt noen andre jeg kan spørre som burde vite dette?
 10. Mulig dette er et litt dumt spørsmål men fant ingenting på søk funksjonen. Jeg lurer på om søknad på rifle til bruk i IPSC Manual Standard/Open fungerer på samme måte som søknad på pistol, eller gjelder de samme riflereglene som til halvautovåpen? Lurer også på om manuelle våpen ervervet til IPSC vil være lovlig til bruk på jakt? For ordens skyld er det en Blaser R93 jeg har i tankene. Takk
 11. Lurte på om simunition ammo og tilhørende sleide er mulig/lovlig å oppdrive i Norge? Grunnen til at jeg spør er at jeg i julen var på besøk hos en venn i statene. han hadde siden sist rigget opp en rimelig bra treningsbane i kjelleren sin hvor han trener med UTM ammo til både rifle og pistol. Dersom det i det hele tatt er mulig kunne jeg vært interessert i å få til noe lignende selv. Regner vel med det ikke er muligheter for å anskaffe men kunne være interessert i å høre om noen har noe info på det. Har litt erfaring med bruk av simunition fra forsvaret så jeg vet hva det går i. takk
 12. Lurer på om det er noen klubber/grupper som driver med langhold i trondheims-området? PRS, praktisk langhold eller lignende. Har skutt litt en periode nå og kunne godt tenke meg å begynne å trene litt seriøst i forhold til NM langhold og PRS stevner. Takk edit, klarte å komme fram til at Nidaros benkskytterklubb kunne være noe..
 13. før jeg tar til med egen dremmel så tenkte jeg å høre om det er noen som faktisk har peiling på dette her i landet, og som det går an å betale for å gjøre jobben? ønsker å frese vekk litt materiale under avtrekkerbøylen på noen Glock pistoler. Fikk prøve en Salient Glock 19 forrige dagen og ble en smule sjokkert over hvor mye bedre grep jeg fikk på den kontra en vanlig 19 som jeg eide for rundt et år siden. Er jo mange videoer osv på youtube om hvordan dette gjøres relativt enkelt selv, men om noen kan garantere meg et bra resultat så gidder jeg ikke å riske å ødelegge rammen selv. Noen tips?
 14. Takk for svar. Ja kostnad er jo en av grunnene til at dynamisk med 417 er noe jeg egentlig ikke er spesielt interessert i å drive med.
 15. Takk for kort og konsist svar. Lurer på om det er noen som skyter dynamisk med HK417? Ser i den forrige tråden om "temaet" at det er nevnt at noen gjør det. Ser jo at det er mulig såklart men lurer mer på om dette er noe folk faktisk gjør? Må jo gjerne da montere på ekstra micro rødpunkt i tillegg til hovedsiktet, eller bytte til 1-6 optikk.
×
×
 • Create New...