Jump to content

Red FR

Members
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Red FR's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

28

Reputation

 1. I min pumpehagle kjører jeg 12/89, og har vanlig rypeammo som første skudd, og så en War Wolf Ordnance Hellfire Incendiary som andre.
 2. For at andre skal slippe forvirring, så var hele problemet at politiet ikke vet hvilke halvautoer som blir lovlig/ulovlig etter ny lov, men siden rifler på den gamle listen som tydelig oppfyller lovens krav og er lovlig ervervet av butikkene for salg til jakt så gikk politiet med på utlån, men vegrer seg mer for å godkjenne søknad før de får svar.
 3. Men tåler de vintre med ned til -20?
 4. ... ...med halvautomatiske våpen også..? Forskriften gjør ingen forskjell. ...og en lignende vending må også tolkes for at Ruger 10/22 ikke skal ryke: ...men tolkningen betyr også at rifler med fabrikkmagasiner på 20, 50 og 100 også blir lovlig til jakt bare de har minst en utgave av magasin begrenset til 10 skudd eller mindre. Som betyr at Browning BAR DBM definitivt er lov, om Ruger 10/22 er lov.
 5. ...leste loven for attende gang, da jeg kom over dette: ...man må søke om tillatelse for å kjøpe en magasinbrønn som vil la en boltrifle kunne bruke våpenmagasin med magasinkapasitet over 10 patroner, selv om man har tenkt å bruke 10-skudd magasiner, type AICS, om det eksisterer AICS-kompatible magasiner med 11+ kapasitet i kaliberet?
 6. Limbo hos KRIPOS, eventuelt PoD. Kjøpte min på utlån, med 3 måneder leasingtid.
 7. Det ser ut som om alle halvautomatsøknader får samme svar, og at politiet trenger en 'godkjentliste' for å godkjenne søknader, og at det verserer ideer som baserer seg på regjeringen sine uttalelser: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nytt-vapenregelverk-fra-1.-juni/id2848163/ Det virker som om noen et eller annet sted i systemet har lest regjeringens innstilling, og venter på avklaring på hva som menes med "forbud mot erverv av halvautomatiske rifle med størst ildkraft" og ikke har lest lovens faktiske ord, da jeg har hørt 'stor ildkraft' flere ganger fra lovens voktere, bare ikke fra loven. Leser våpenloven for 10. gang bare for å være sikker... Denne loven fjerner godkjentlistene for skytevåpen til både jakt og fiske sportsskyting. Det er ikke godt å si hva problemene skyldes, loven er gjeldende, og jeg er overrasket over at ingen fant ut at de kanskje skulle løse problemene med loven i månedene før loven faktisk var i effekt, i alle fall for de mest åpenbare tilfellene. Merk også at kravene til utseende/karakter er fjernet for halvautomatiske våpen, med mindre nynorsken min er ekstremt dårlig -- samtidig som at det er forbud rifler med overtre og militær / politi-opprinnelse -- og at det ikke lengre skal finnes noen godkjentliste, som betyr at Winchester SXR ganske åpenbart er lovlig, sammen med en haug med salongrifler, inkludert CZ512, som har en tacticool versjon, men som ikke er av militær opprinnelse eller brukt av politistyrker mot mennesker. Den nye våpenloven skulle erstatte alle forskrifter, så listen over tillatte og ulovlige halvautomatiske skytevåpen er fjernet fra lovdata, og da står politiet uten noe annet enn vage beskrivelser for hva som er tillatt frem til de har noe konkret å forholde seg til. https://lovdata.no/dokument/SFO/forskrift/2011-09-09-930 ...jeg fikk høre at Kripos arbeider med å produsere en liste for PoD som PoD skal gi til politiet, så kanskje vi slipper rundskriv og synsing om lovens bokstav. Men igjen, om de likevel skal ha en liste, hva med å bare oppdatere den etter hvert..? Vi lever i den digitale tidsalder, og de fleste tastatur har F5. De kan gjerne bare begynne med å godkjenne våpen av sivilt opphav produsert for jakt og som ikke produseres for bruk med bajonett eller panserbrytende ammunisjon eller tønnemagasiner. Helst før jakten begynner. Og om det er for sent, så i morgen. Og om det er for sent, så passer mandag svært godt.
 8. Tingen er, der er ingenting med den som skulle tyde på at den skulle risikere å bli forbudt. Jeg kjøpte en Eclipse Gold, i påvente søknad, som plutselig nå er i limbo. Får man samme svar på Sauer 303..?
 9. Nytt svar fra politiet angående Browning BAR (jaktvåpen) De venter på svar fra PoD før de tør si om det fortsatt er lovlig. Ringte PoD for å sjekke om politiet virkelig ikke hadde fått vite hva som er lov og ikke. PoD venter på svar fra Kripos om Browning BAR er lovlig. Ringte Browning, og de har ikke noen våpen som prøves ut av Kripos som de kjenner til. ...altså. Sjekket kalenderen, og det er langt forbi både 1 juni og første april.
 10. Jøss. Takk for korreksjonen, fikser posten min -- jeg må ha misforstått noe under min prøve i fjor.
 11. Jeg antar at trådstarter er ny jeger og har blitt litt disillusjonert og overveldet av de mange praktiske kravene og hindrene for jakt. Du kan jakte alt av småvilt uten at det er krav til hund, med grunneiers tillatelse, innefor jakttidene. Gås, ender, rype, hare, rev, storfugl, og hare, et cetera. Videre så trenger du ikke jakthund for å jakte noe vilt -- du må bare ha tilgang på en ettersøkshund/ekvipasje som du kan tilkalle, ved storviltjakt, i tilfelle du / laget ditt løsner skudd, er sikker på at du / dere traff, men ikke finner rådyret / hjorten / reinsdyret / elgen / bjørnen du eller laget ditt skjøt og skadet, innenfor rimelig tid. https://www.miljodirektoratet.no/ansvarsomrader/jakt-felling-og-fangst/bruk-av-hund-ved-jakt/ettersokshund/ Uten egen hund, må dere ha skriftlig avtale med noen som har hund, på storviltjakt. På storvilt trenger du fellingsløyve /tillatelse, som ofte selges av grunneiere, og du kan finne løyver til salgs på både Finn.no, og på https://www.inatur.no/ ... En av de lokale jegerforeningene har helt sikkert informasjon om du trenger tips eller kontakter for å skaffe ettersøkshund, og/eller ønsker å bli introdusert til jakt. Det holdes jevnlig opplæringsjakt under jakttidene i de fleste jegerforeninger.
 12. ...har sendt lenke til forståelsen NJFF fikk beskrevet fra PoD til våpenkontoret, etter forespørsel -- så kan de få bekreftet fra PoD. Og venter i noe som minner om både spenning og oppgitthet. Edit...og så viser det seg at mailen var sendt til meg selv som notat, ikke politiet... Uff. Håper ikke de satt og ventet på den mailen.
 13. Tingen er, politiet i distriktet, eller minst en person ved våpenkontoret, har 'tatt et kurs' og har forståelsen at jegere registrerte med jaktvåpen fra før må søke politiet om utlånserklæring for andre jaktvåpen, mens PoD sier..: Utlån av våpen Reglene for utlån av våpen justeres, og det vil nå kun være lov å låne ut våpen til personer som har våpenkort på «tilsvarende våpen», eller personer som har fått politiets tillatelse til å låne våpen. (Utlån i våpenlovens forstand er når det skrives utlånserklæring, og låntaker bruker våpenet på egenhånd). Det er også nytt at det ikke lenger er maksimalt 4 ukers utlånstid. Det er ikke satt noen grense for hvor lenge en kan låne et våpen, men låneperioden skal tidfestes i utlånserklæringen. Kravet om våpenkort på «tilsvarende våpen» for å låne jaktvåpen, er knyttet opp mot kravene for å erverve tilsvarende våpentype. NJFF har avklart med Politidirektoratet hvordan dette skal forstås, og i praksis betyr det følgende: Dersom du har våpenkort på en våpentype godkjent brukt på jakt (hagle, rifle, kombi), uansett mekanisme, så kan du låne alle typer våpen (hagle, rifle, kombi), både manuelle og halvautomatiske, som er godkjent brukt på jakt. Har du våpenkort på våpentyper som er underlagt strengere krav til erverv (pistol, revolver), kan du også låne jaktvåpen, men ikke motsatt. Skal du låne pistol/revolver, må du ha våpenkort på pistol eller revolver. De som ikke har våpenkort, må nå søke politiet om tillatelse for å låne våpen. Foreløpig har det ikke kommet egne løsninger for slike lånesøknader, så inntil videre må det søkes på samme måte som når en søker om våpen. Det jobbes med digitalisering av søknadsprosessen, og Justisdepartementet har anslått å ha en digital løsning på plass innen 1.september. https://www.njff.no/akershus/aktuelt/ny-vapenlov-og-forskrift-fra-1.juni
 14. Hadde godkjent søknad for et spesifikt våpen i halvauto i 308, men fikk beskjed om at våpenet kunne bli forbudt. Så jeg brukte søknaden på en Remington 597. ...som jeg enda ikke har fått våpenkort til, 5 måneder senere. ...og nå får jeg ikke låne våpenet som ikke ble forbudt uten å søke om å låne, hos politiet, mens jeg bokstavelig talt har en skriftlig tillatelse til å erverve våpenet, som er 'oppbrukt' til en R597... Det burde jo virkelig være nok, i bunn og grunn -- det faktum at jeg hadde en godkjent søknad..?!
 15. Red FR

  Pulsar thermion

  Gratulerer så mye. Er sykt fornøyd med min XQ38, og skulle bare ønske at den var en XP50.
×
×
 • Create New...