Jump to content

jkb

Members
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jkb

  Sauer 200 STR koffert på fly

  Har flydd med originale sauer kofferten flere ganger uten problemer men ja det er ingen pelican akkurat.
 2. jkb

  6,5x55 skan og 6,5x55 swedish

  SKAN er jo villkatt, det kommer man ikke bort fra. Det er nesten umulig å finne tegninger og SKAN som patron finnes iallefall ikke. Bare dumt de ikke gjorde det og kjørte en høyere trykkstandard enn 380 MPa Listen over c.i.p patroner http://www.cip-bobp.org/homologation/en/homologation_public Norma var jo inne på dette i deres argumentasjon rundt SE.
 3. jkb

  6,5x55 skan og 6,5x55 swedish

  Var vel tinget på Lesja i 2015 det ble nedstemt. Et betydelig flertall stemte mot og kan ikke se at det har kommet opp noen vesentlige punkt siden da, heller motsatt. (jeg var for i 15, heller mer andre veien i dag).
 4. jkb

  6,5x55 skan og 6,5x55 swedish

  Tja, de var billigste alternativet da jeg skulle ha en ny 74 cm i SKAN kammer i fjor høst (sort).
 5. jkb

  6,5x55 skan og 6,5x55 swedish

  Sig Sauer leverer jo til og med pipeemner til Våpensmia som de kamrer og selger til dfs markedet
 6. jkb

  6,5x55 skan og 6,5x55 swedish

  Det er bare tull. Alle kan lage seg SKAN kammer og er veldig mange sauer stasjoner som har brotsjet opp blaser SE med SKAN brotsj.
 7. jkb

  6,5x55 skan og 6,5x55 swedish

  Våpensmia har ikke monopol eller noen spesielle rettigheter på SKAN kammer. SKAN er et villkatt kammer på linje med 6.5 x 55 AI, ikke proofet av hverken c.i.p eller saami og brotsjer omsettes fritt. Selve sauerinnfestningen er vel en annen sak og mest sannsynligvis må sig sauer godkjenne at man lager innfestning.
 8. jkb

  Ny i gamet Hjemmelading

  Ja da slipper du å tenke på kruttnivå, det blir som det blir 😂
 9. jkb

  Ny i gamet Hjemmelading

  Jeg helpresser en 1500-2000 hylser på tidlighøsten med hette ut og inn i samme operasjon. Så batcher av 100 med krutt med kontroll av fyllingrad. Kan ta en neve hylser og fylle uten å skifte stilling så det går betraktelig kjappere enn en og en og jeg føler det er tryggere. Det har hendt jeg har fanget avvik med denne metoden. Er midt i ladestria nå og har funnet opp kruttet på nytt med ballpowder og det flyter som vann sammenlignet opp mot n-11/n-19. Litt dyrere men med 400 skudd per kg og betraktelig enklere ladeprosess kan jeg leve med det. Tror ballpowder som sp11 fra Vectan og d073.6 fra lovex kan være et godt alternativ i 650.
 10. jkb

  Ny i gamet Hjemmelading

  Taper tid da. Liker å fylle 2 brett jeg med 100 stk, lyse over og sjekke nivå (lader med litt raskt krutt) og setter så kulene. Synes det flyter bedre å gjøre operasjonene i batch men det er nå meg.
 11. jkb

  Sauer 200 str og muligheter til kaliberbytte

  Tja, det er vel neppe lurt men at man kunne standardisert komponentene mer enn i dag tror jeg kunne vært lurt og presset pris ytterligere.
 12. jkb

  Sauer 200 str og muligheter til kaliberbytte

  Etter de slo sammen alle forbund under samme paraplyen står det dårlig til med grovkaliberskyting. Feks Er det litt over 100 deltagere i SM feltskyting, samme som vi har på et vanlig åpent stevne. I fjor eller i år rotet de vel det til og måtte avlyse sm felt med 12 timers varsel.
 13. jkb

  Sauer 200 str og muligheter til kaliberbytte

  Vi kjører jo enhetsvåpen (sauer) så hvorfor ikke ha enhetspatroner også. Interessant tanke @Torf. Dfs kunne fint kjørt en anbudsprosess for 4 typer ammo: 6.5 x 55 dfs felt super (feks 8g 900) dfs bane super 9g 770 dfs rekrutt 6.5g 800 dfs .22 super Med kravspesifikasjon for trykk/presisjon/utgang osv (matchkuler). 308 hadde kanskje blitt rimeligere da det er flere tilbydere (223 også men foreløpig ikke godkjent) Vinner man anbudet gir det enerett til dfs markedet. Tror det kunne gått an Frislipp av alt våpen/kalibre tror jeg gir svenske tilstander.
 14. Restvekt har betydning for dybdevirkning/penetrasjon sammen med diameter og hastighet ved anslag. Massefart er vel et stikkord? Så uavhengig av bly eller ikke er restvekt et moment @Jibrag
 15. jkb

  Sauer 200 str og muligheter til kaliberbytte

  Eksperimentet du referer til høres også ut som har en del feilkilder Skyting over dal hvor hoved vindretningen er ca rett mot skyteretningen er ekstremt utfordrende. Bildet er fra finaleholdet på Hegra festningsstevnet og bildet er fra årets omskyting om seieren. Det ligger 2 Norgesmestere i feltskyting og 2 skytterkonger på bildet inkludert regjerende skytterkonge. Hovedretningen var ca rett mot her (NNW), kruttrøyken blåser opp og til høyre på standplass med ganske god fart (dvs vind fra venstre) men de som traff her skrudde mot høyre, motsatt av observasjon på standplass. Avstanden er rett under 300m og innertreffet er på størrelse med én snusboks. Små endringer i forhold gir store utslag over tid (2 knepp venstre riktig i lag 2, 2 knepp høyre riktig i lag 1 osv) så å skyte over en dal fra to sider har ekstremt mange feilkilder med tanke på skiftende forhold.
×