Jump to content

jkb

Members
 • Content Count

  265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jkb last won the day on December 26 2019

jkb had the most liked content!

Community Reputation

65 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har 2.5-10x50 HT, god optikk men den har dorulleffekt under 2.8 men likevell ganske bra synsfelt. V8 har vel også litt av dette?
 2. @Fevik De er smekre og fine å se på Leupold, men jeg er litt skeptisk til amerikanske merker, jeg synes de generelt trange men ser fra specs på denne at den har bra synsfelt ved 1x og lav vekt. Ja, jeg har sett i en 1-6 Z6I og de er klare og fine, men jeg har ikke sett de til annonsert til den prisen, men de går nok fortere enn jeg klarer å plukke de opp.
 3. Er vel en del tråder allerede, men må lage litt innhod. Går å spekulerer på et 1-6 sikte i mellomklassen til en Husqvarna 1900 med Leopold QR montasjebaser, får en ny Optika 6 til rundt 6.5K, og bruk R2 til rundt 7-8K. Noen som har sett gjennom de to? - https://www.meoptasportsoptics.com/us/produkt/meostar-r2-1-6x24-rd-1014/ - https://www.meoptasportsoptics.com/us/produkt/optika6-1-6x24-sfp-13156/ Evt andre tips av europeiske merker under 10K?
 4. Nei. Du får kjøre til nærmeste politistasjon eller be de sende deg er eksemplar eller to. Skytterlag har ingenting medvåpensøknadeder å gjøre, det er en sak mellom deg og politimyndighetene.
 5. Da kan du få kjøpe de billig av meg ved neste LS @M67 Har bare prøvd de engang, fra skulder men blir for mye styr.
 6. Hehe, kjenner til problemet! Er til vanlig satt opp med 123gr scenar med n-19 og 930 ms, helt bankers ut til 600m som er maks i det jeg driver med. Har noen tusen eld 140 gr etter jakt og friluft hadde salg, så ballet det seg på med litt 147gr og dummest av alle kjøp, 500 150gr sierra og Heym løp. Bruker 140gr eld i 865 ms på de vindfulle dagene.
 7. Har 1/200 Heym og har skutt både 140 og 147 eld match i den. Ikke målt noe spesielt utover fungerte som andre kuler, men 150gr sierra virket ikke. Ser kanskje ikke helt den store fordelen lengre med 147 over 140, enklere å lade sistnevnte. Billigere også?
 8. Jeg har ikke mye erfaring med jakt med hagle men fluktskudd er vel å regne som en tradisjon, men du har jo et poeng. Jeg så et program med Lasse Kjus her om dagen hvor de var på rypejakt hvor de nærmest skrøt av å være dårlige hagleskyttere og det treffprosenten var vel heller dårlig så vidt jeg kunne si. Så at noe er tradisjon trenger ikke nøvendigvis bety at det er bra jaktuførelse men slik praksis er i dag kjenner jeg ikke til at noen har blitt domfelt for overtredelse av $19 med hagle?
 9. Om du leverer varene og dreper dyret som denne jegeren gjorde mener jeg det er innafor, som jeg har skrevet mange ganger og som også retten la til grunn. Hadde hodeskuddet på 140m endt med skadeskyting mener jeg derimot saken er annerledes. Slik kan de som mener de behersker slike skudd 100% 24/7/365 fortsette sin praksis.
 10. Jeg klarer ikke å se at noen som har svart i denne tråden har ment at dommen er feil?
 11. Misunnelse? Jeg skjønner ikke helt den påstanden der så det får stå for din regning. Jeg kan betrygge deg at jeg ikke er misunnelig på noen her i denne tråden eller omtalte jeger. Om du leser det jeg har skrevet så skriver jeg at det var en riktig dom, men jeg stiller spørsmålet om hvordan utfallet ville blitt om det endte i en skadeskyting. Skal ikke undervurdere Dunning–Kruger effekten i skytter og jegermiljøet Om du mener meg her så kjenner jeg godt til feilmarginene ved elektronikk, vi kalibrerer skivene vært år og prøver å etterstrebe at de skal være under
 12. Tja, synes jeg ser dette ganske ofte at man må korrigere 0.3 mrad, knepp selv uten «kakk». Løse skjefteskruer, olje her og der og kanskje innskyting på elektronikk. Ser ikke det som problematisering eller at jorda skulle snurre litt ekstra men deg om det. Du har aldri sett ei rifle flytte nullstilling 0.3 mrad ? Å heller skyte mot hodet enn lunge/hjerte i denne situasjonen er utvilsomt med å øke risikoen for stygg skadeskyting (kjeve).
 13. Men, om han var uheldig da og hadde fått en kakk på rifla underveis slik at nullpunkt hadde endret seg og hadde truffet 5 cm ned og høyre og sneiet kjevebenet. Hva hadde utfallet blitt da?
 14. At treffsikkerheten er større vil jeg tro men hvor representativt er utvalget du viser til? De som møter til PRS er vel litt over snittet interessert og forberedt og jeg nekter å tro at majoriteten fylte den stagen med 6 treff? De som skyter i kikkertklassen på magen på en blink fyller sjelden 30 treff her oppe i Trøndelag men det kan være noe med utvalget eller interessen. Det fine med DFS felt er at man får prøvd seg på ulike områder, over daler og i forskjellig vær fra gang til gang så det er god trening, PRS enda bedre kanskje. Småen har bredde på 25 cm og innertreffet er 40%
 15. Nå skyter jeg ganske mye feltskyting i dfs regi ut til 600m så jeg mener jeg kan mene noe om dette temaet. Det er ikke slik at det blir 6 hver gang akkurat på feks b45 på 400m, spesielt over en dal hvor det er vanskelig å lese vind. B45 har høyde 45 cm og bredde 35 cm.
×
×
 • Create New...