Jump to content

jkb

Members
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jkb last won the day on December 26 2019

jkb had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er nettopp det som er poenget mitt. Op bonanza aktualiserer dette problemet.
 2. Hvorfor skal privatpersoner ha 1000 vis av halvautorifler og pistoler i lovlig eie? Rekylfri kanon? Hæ? Fordi de er medlem i en forening hvor medlemskap og en anbefaling nesten automatisk innvilger samlerlisens så lenge vandel er i orden? Man ser jo fra denne saken og andre at dette miljøet neppe er samfunnstiliten verdig.
 3. Vi er der ja. Minner meg om en figur fra parterapi serien på NRK. Når så mangle samlere opptrer uansvarlig som denne saken og andre viser mener jeg det kan kan debatteres om samlerlisens er samfunnstjenelig.
 4. Mest fornuftige som har vært skrevet i denne tråden. Så mange saker med useriøse samlere har gjort at jeg har mistet all tillit.
 5. Ja, dette er normale tall. 100m-400m blir da 23 knepp. Ågotnes lader samme kula med 70 cm pipe til 910 ms og skrur 20. Trond Bråten har jo laget egen dioptersskrue for ågotnes tabellen.. Jeg skrur 20 med 8g scenar i 925 ms fra 100m til 400m. Så man man selv regne på hva som skal til for å nå 17. Hadde jeg fått 17 ut til 400m
 6. Må huske her at med 74 cm løp så man med normalt hullavstand nærmere 0.09 mrad enn 0.1 mrad. Jeg har laget tabell for ganske mange fra rekruttammo til gt i 910 ms med varierende hullavstand og vil påstå at når du 400m med 17 buskknepp fra 100m da har du kort løp (kort hullavstand), et diopter som flytter mer enn 1/12 mm per knepp og har sprengladet over det som er innafor regelverket i skytterboka.
 7. Om du har 4 knepp til 200m og 17 til 400m så har diopteret ditt et lite problem
 8. Aldri hørt:) 8-18 var gamle dfs regelen med 9g og 770ms (knepp altså). Men ja. Stemmer ca så der.
 9. Godt valg. Finnes også 123gr scenar 920 ms i fabrikk. Hipp som happ ballistisk ut til 600m, velg det som går best.
 10. Hæ? Aldri hørt om, flott om du tar deg tid til å forklare for en gammel mann.
 11. Spørs jo hva bruksområdet ditt er? 156gr høres ut som mega/oryx med halve bc av 130gr gt og med lavere v0 og betraktelig større kulefall og mer vindavdrift og sistnevnte er det virkelige problemet. Ser jo du har kompensator på siktet så det er jo bare å skru Anbefaler deg å sette deg med en ballistisk kalkulator. Skal du lade selv er min anbefaling på holde seg til norma gr/dl og kjøpe n-19 og lad etter boksen og du kanskje kan karre deg over 800 ms. Norma selger ladepakke med alt du trenger. Velprøvd og enkelt (kiss).
 12. Det er nå de som behersker utlagt sikte og varierende avstander. Roger O er en av Norges beste grovfeltskyttere med flere NM titler og skyter med utlagt sikte, men er selvsagt en variabel som bør unngåes om man har mulighet til det og når TS starter fresh ser jeg ingen grunn til å starte der?
 13. I lovlige løpslengder og vel så det så vil jo det treigere kruttet gi størst hastighet (gitt samme energitetthet/ (feks begge er dobbeltbase) og lader til samme makstrykk). Feks om jeg lader n140 til 380 MPa til 820 ms vil feks n110 ved 380 MPa ha en lavere V0. Arealet under trykkurven (arbeidet) blir mindre og hastigheten likeså. Denne har noen illustrasjoner https://www.celnav.de/muzzleloaders/internal_ballistics.htm men merk at illustrasjonen av trykkkurvene for raskt og seint krutt ikke har samme makstrykk.
 14. Ingen, dette er det fine med å lufte meninger på nett, at man kan få utfordret seg litt og jeg er oppriktig glad for å bli korrigert. Oppgitte min data viser jo forskjellen i kruttets egenskaper i overens med min tankegang og hvor lot 2 er raskere. Det som forledet meg var oppgitt maks ladning (Som er langt fra faktisk c.i.p maks for 308 win (415 MPa, men N-11 bruker oftest å ligge rundt 6.5 x 55 c.i.p maks på 380 MPa). makstrykket som er oppgitt for lot 1 er jo nesten på krag nivå.
×
×
 • Create New...