Jump to content

jkb

Members
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jkb last won the day on December 26 2019

jkb had the most liked content!

Community Reputation

63 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har ikke mye erfaring med jakt med hagle men fluktskudd er vel å regne som en tradisjon, men du har jo et poeng. Jeg så et program med Lasse Kjus her om dagen hvor de var på rypejakt hvor de nærmest skrøt av å være dårlige hagleskyttere og det treffprosenten var vel heller dårlig så vidt jeg kunne si. Så at noe er tradisjon trenger ikke nøvendigvis bety at det er bra jaktuførelse men slik praksis er i dag kjenner jeg ikke til at noen har blitt domfelt for overtredelse av $19 med hagle?
 2. Om du leverer varene og dreper dyret som denne jegeren gjorde mener jeg det er innafor, som jeg har skrevet mange ganger og som også retten la til grunn. Hadde hodeskuddet på 140m endt med skadeskyting mener jeg derimot saken er annerledes. Slik kan de som mener de behersker slike skudd 100% 24/7/365 fortsette sin praksis.
 3. Jeg klarer ikke å se at noen som har svart i denne tråden har ment at dommen er feil?
 4. Misunnelse? Jeg skjønner ikke helt den påstanden der så det får stå for din regning. Jeg kan betrygge deg at jeg ikke er misunnelig på noen her i denne tråden eller omtalte jeger. Om du leser det jeg har skrevet så skriver jeg at det var en riktig dom, men jeg stiller spørsmålet om hvordan utfallet ville blitt om det endte i en skadeskyting. Skal ikke undervurdere Dunning–Kruger effekten i skytter og jegermiljøet Om du mener meg her så kjenner jeg godt til feilmarginene ved elektronikk, vi kalibrerer skivene vært år og prøver å etterstrebe at de skal være under
 5. Tja, synes jeg ser dette ganske ofte at man må korrigere 0.3 mrad, knepp selv uten «kakk». Løse skjefteskruer, olje her og der og kanskje innskyting på elektronikk. Ser ikke det som problematisering eller at jorda skulle snurre litt ekstra men deg om det. Du har aldri sett ei rifle flytte nullstilling 0.3 mrad ? Å heller skyte mot hodet enn lunge/hjerte i denne situasjonen er utvilsomt med å øke risikoen for stygg skadeskyting (kjeve).
 6. Men, om han var uheldig da og hadde fått en kakk på rifla underveis slik at nullpunkt hadde endret seg og hadde truffet 5 cm ned og høyre og sneiet kjevebenet. Hva hadde utfallet blitt da?
 7. At treffsikkerheten er større vil jeg tro men hvor representativt er utvalget du viser til? De som møter til PRS er vel litt over snittet interessert og forberedt og jeg nekter å tro at majoriteten fylte den stagen med 6 treff? De som skyter i kikkertklassen på magen på en blink fyller sjelden 30 treff her oppe i Trøndelag men det kan være noe med utvalget eller interessen. Det fine med DFS felt er at man får prøvd seg på ulike områder, over daler og i forskjellig vær fra gang til gang så det er god trening, PRS enda bedre kanskje. Småen har bredde på 25 cm og innertreffet er 40%
 8. Nå skyter jeg ganske mye feltskyting i dfs regi ut til 600m så jeg mener jeg kan mene noe om dette temaet. Det er ikke slik at det blir 6 hver gang akkurat på feks b45 på 400m, spesielt over en dal hvor det er vanskelig å lese vind. B45 har høyde 45 cm og bredde 35 cm.
 9. Om man sikter etter hodet på dette holdet og hadde endt opp med skadeskyting mener jeg det hadde vært naturlig med domfellelse. Risikoen for skadeskyting er utvilsomt større ved hodeskudd. Alle jaktskudd har større eller mindre risiko for skadeskyting men denne jegeren har jo bevist at han behersket skuddet. Historien om denne Ibuxen på 400m faller for meg innunder kategorien flaks med stor sannsynlighet for skadeskyting med omtalt erfaring. Dobbelt hold med 4 ganger vanskeligere å treffe (vind alene).
 10. Det var ikke ment som noen form for kritikk av omtalte lag @hewi. De skjøtter sine oppgaver særs godt melder man seg inn kan man vel skyte mye gjennom året uten noen form for stress og i trivelig lag for de som har interesse utover å bare bestå prøven.
 11. Når det skal trøkkes gjennom mange skyttere/jegere hos lag nærme de store byene a 2 ganger fra 15. august til 15. september så kan det nå bli litt trengsel og stress. Et lag her i nærheten av Trondheim har vel tett opp mot 1000 stk som skal gjennom denne kverna på 7-8 skiver, det sier seg selv det blir lite trivelig. Skal du ha det trivelig og lære å skyte anbefaler jeg de mindre banene og møte opp utenfor "sesong".
 12. Jeg vet ikke om det føres noen sentrale registre over antall ettersøk/skadeskytinger men tror neppe dette tiltaket vil slå spesielt ut i ene eller andre retningen.
 13. jkb

  sauer 200 str

  20 ms per grain i området min-max ca.
 14. Er 147gr å oppdrive i landet? Har en god batch av 140gr fra den tiden man fikk de for 2,49.
 15. Spiller ingen rolle om du har 1500 ms og 1 knepp i teorien til 200m om det sprer over hele skiva Om du skal skyte små mål ut til 200m eller mer er det først presisjon som må optimaliseres.
×
×
 • Create New...