Jump to content

jkb

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nja, 144gr var vel en spesialbestilling fra DFS/Raufoss på 90-tallet fra herr Sven Olav Olsen? Men nå er min forståelse at Norma er hovedimportør og importerer fortsatt Sierra 144gr, mener det er en tråd om det fra før her inne også.
 2. jkb

  Norma N-11 og Nosler CC 6.5mm 123grain.

  Har ladet ncc 123gr med 39gr n-11 (maks 41 for 130gr DL) gir va 830 ms ish. Fikk ikke god presisjon med denne kulen med høyere hastighet. Col ca 74-75mm. Helt greit krutt men vær oppmerksom på at n-11 er raskt og full hylse vil gi alt for høyt trykk.
 3. jkb

  22lr og ant. skudd

  Avsporing deluxe dette men.. Kan settes over maks 1 av 5 hold, men bare når avstanden er ukjent. Underlig nok. Sånn strengt talt ifølge boka. Ingen øvre grense og i Viken 2 (LDKS) mener jeg de satte en b100 på 700m i en finale, mener det ble litt bråk av det. . Har flere ganger skutt på 660m i ordinært stevne med oppgitt avstand og det var stas når man traff på vinden.. noen nedre grense er det vel heller ikke. Er lokalt stevne slo til med en miniatyr versjon av 1/6 på 15m
 4. jkb

  22lr og ant. skudd

  Tja, 7g scenar i 1000 ms er ganske giftig til dfs felt med ukjente avstander ut til 600m så helt tullete er det absolutt ikke.
 5. jkb

  Home Made Låsekasse

  Off topic. Ikke fra privatperson, kun fra forhandler. Ellers ønsker jeg lykke til!
 6. jkb

  Hansen låskasse ??

  Fin tråd! Blir ikke 1:8 litt for slapt til 147 eld-m?
 7. jkb

  Trykktegn med fabrikk-ammo

  Prøvde partisan 30-06 9.7 fmj i en HVA 1900 i dag og de holdt ca 9er men fikk tydelige trykktegn med tunge hevarmløft og solide merker etter utkaster på ca 1/3 av de jeg skjøt i kveld.Hadde dog ikke med kronograf men fyllingsgraden virker helt Ok (54-56gr tenker jeg). Mulig hylsene er ekstremt myke. Handlet litt da det var 4.99 per stk for å ha litt ammo til selvanviserskyting.
 8. jkb

  200 STR - Deformerte låseflater ?

  Pussig, må bli ruglete sluttstykkegange av det?
 9. jkb

  DFS og diopter

  Sporet kanskje litt av denne? Uansett vil nok kikkertsikte type standardisert solgt via skytterkontoret/landrø en vakker dag slå seg fram. Da skytterstyret overraskende innnførte Adler for alle klasser var argumentasjonen at skyting ikke skulle være en synskonkurranse og for ikke lenge siden foreslo nord-Østerdal det for v65 og v73.
 10. jkb

  DFS og diopter

  Sjøhaug og Sande her i Trondheim men de har vel en optiker på Stjørdal (Sande?) som Meråker sk.linje og mange skyttere bruker. Jeg bruker total 1 dagslinser som du nesten ikke merker du har på. Bruker linser først og fremst fordi brilller er noe herk i felt og ved hurtige stilingsskift.
 11. jkb

  DFS og diopter

  Enighet om at linser ikke fungerer? Kjenner mange jeg som skyter med linser og som trives med det men det er ikke alle linsetyper som egner seg og man lå litt opp i pris. Serien her er skutt med linser før NM feltfinalen i går. 1/10 200m som er 22 cm bred og 16 høy inkludert siktekant.
 12. jkb

  DFS og diopter

  Mekanikken ja.
 13. jkb

  DFS og diopter

  Fant en her som selger en m67 med g-busk til 1000 og g-busken er bedre enn sauer busk men du trenger en skinne (600) i tillegg for å få den montert på sauern. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=99897801 ellers fungerer linser bra men kan hende du må jobbe litt med å finne en type som ikke tørker ut øynene så lett, evt øyedråper (hylogel) kan hjelpe om du har lite tåreveske.
 14. jkb

  DFS og diopter

  Men om du virkelig vil kan du gjerne brenne uante mengder penger på irisblender, briller og adlerøyer og whatnot så bærtur er du nok ikke men om det blir så mye mer poeng av det er en annen sak.
 15. jkb

  DFS og diopter

  Kjøpt er brukt eller g-busk. Irisblender trenger du ikke. Jeg skyter med vanlige dagslinser (-1.25).
×