Jump to content

Brukernavn:

Members
  • Posts

    103
  • Joined

  • Last visited

About Brukernavn:

  • Birthday 06/15/1971

Recent Profile Visitors

609 profile views

Brukernavn:'s Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

8

Reputation

  1. Har ikke rifla her, er på jobbtur noen uker og da blir det litt tankevirksomhet. Kan opplyse om at det er en eldre Sako 1980 +/-
  2. Hvordan er det å kappe fortreet på en helstokk rifle? Er det så enkelt eller er det noe skjulte overaskelser? B
  3. Tror ikke du vil få en kikkert med 30 mm rør så langt ned i 1" ringer. Hvilke ringer og hvilken kikkert?
  4. Største problemet med salg av ammunisjon er at det ikke er lov å sende med posten.
  5. Kulene har vel en variasjon på 0,005 mm ser også at det er variasjon etter hvor på diameteren de blir målt. Så de har vel tilstrekkelig lik diameter. Har ikke for vane å måle mantlede riflekuler men av og til får man ting for seg. Har jo vært opptatt av size dimensjoner på blykuler til håndvåpen, her kan jo en tusendelstomme bety noe både for presisjon og blying. Forskjellen på .356 og .357 er 0,0255 mm altså litt mer enn jeg måler på mine .308 kuler. Norma 7.82 mm og Sako 7.83 mm. Tyngde og lengde på kuler er jo en faktor når det gjelder presisjon. Noen som har gjort seg tanker om hva forskjeller i dimensjon kan gjøre? Her tenker jeg, mellom kuletyper/produsenter ikke samme eske. Edit: Ble litt feil med større eller mindre enn og kuletyper.
  6. CERTECH® Cellular Rubber Technology er produksjonsteknologien bak Lundhags cellulære gummibunn. Cellulær gummi er fermentert i prosessen, som produserer mye mikrotubuli, noe som resulterer i et lett, fleksibelt og helt vanntett materiale. For å beskrive forskjellene brukes versjonstall fra 2.0 til 5.0, der et høyere tall har en mer stabil konstruksjon. Denne designen finner du både på Regular- og Opti-read. Ws-versjonene har litt mykere såler og tynnere isolasjon for en mer tilpasset flex.
  7. Lærstøvler skal ikke mettes med fett. Når læret varmes opp og det påføres fett vil nok porene fylles opp med fett. Når de da blir tatt i bruk under fuktige forhold vil fettet vaskes ut, varme innefra og vann. Porene fylles med vann og støvlene blir blaute og levjete. Å smøre inn lærstøvler er for at ikke læret skal tørke ut og for å gi ett beskyttende sjikt. Jeg har vel brukt metoden med Nikwax og hørføner tidligere, mine jaktøvler har hatt det bedre etter jeg sluttet med det. Trådstaert var vel også ute etter smøring av lærstøvler. Lundhags har jo en nedre og yttre del av cellegummi, er vel noe lær som for invendig. Så nedre del her er jo i praksis gummistøvler. Så at du har holdt deg tørr i de er vel rimelig.
  8. @Vargen Det er selvfølglig nyanser når det gjelder oppbevaring når du er hjemme, jeg ser den. @Olsenm Det finnes jo endel grunner til å oppbevare våpen utenefor våpenskapet, flere av de er nevnt lenger opp i tråden, tørking, pussing (da må det lukte Hoppes nr9 i huset ), tørrtrening , montering av opptikk, bildetaking til Finn annonse, avtrekksjustering, generell fikkling osv. Det å oppbevare kun sluttstykket i våpenskapet er jo en legitim oppbevaring, bruker dette selv da jeg ikke har plass til alt i skapet. Er veldig usikker på om alle betjenter ville tatt det for lovlig oppbevaring ved ett tilfeldig besøk. Har registrert at det er noe kunskapsmangel ute og går, men kanskje er jeg for dømmende her?
  9. Som flere andre her synes jeg det mangler endel fra trådstarter, ligner veldig mye på andre tråder om samme tema. Hva er det "dumme" familiemedlemmet har gjort? Hva er relasjonen til familiemedlemmet er det ektefelle, datter, sønn osv. Hvis det er nøyaktig så uskyldig som trådstarter sier så er det jo ganske oppsiktvekkende at politiet mener at det å finne våpen utenfor våpenskap, når våpeneier selv er hjemme er kriminelt. At noen overivrige betjenter kan finne på det er jo ikke umulig. Men når flere jurister rister på hodet og sier det er borkastet tid å prøve å få våpnene tilbake, ja da vet jeg ikke om jeg skal bli redd "systemet" eller mistro trådstarter. Hvor jeg har mine våpen innefor husets fire vegger når jeg selv er hjemme kan da ikke være noe myndighetene kan legges seg i?
  10. Å mette læret med fett ved hjelp av varme har jeg ikke noe god erfaring med. Du fyller porene med fett og støvlene blir myke og læret trekker vann. Lærstøvler skal vel heller ikke ha over 40°C. Nå er det ofte en membran som skal gjøre støvlen vanntett men læret trenger fortstatt behandling for å ikke tørke ut. For tiden bruker jeg Toko Leatherwax både på nubock og glattlær. Har ikke den lengste holdbarheten men er fin å jobbe med og passer begge typene. Tidligerere brukete jeg Crispi sin som var på tube men den får jeg ikke tak i lengre. Skal det være noe som er holder lengre er det vel å velge et produkt med stort innhold av bivoks. Tror ikke det er noe snarvei til lang holdbarhet på vedlikehold av lærsko. Det må uansett gjøres jevnlig. Skal man ha noe som holder i fuktige forhold er Muckboot med Vibramsåler og ettermarked innersåler ett godt alternativ.
  11. Hva er forventes av fordeler? Sikrere mating. Bedre pressisjon. Begge deler? Hvor mye avviker hylsene?
  12. Noen som har noe forslag til skytejakke eller skytevest til jegerklassene i elgbaneskyting. Ser for meg at det vil være andre krav til plagg her enn det er på f.eks jaktfelt da montering ingår som endel av skytingen på elgbanen. Vil en "haglevest" være en god løsning. B
  13. Dyre og stiver bronsebørster. Hvilke(t) merke(r) regner du for dyre og stive?
  14. Brukernavn:

    Blaser f16

    Med en kilospris på kr 21 706,- må det vel være ny rekord selv for Blaser https://www.bmwear.no/produkt/vapentilbehor/tilbehor-hagle/blaser-f3f16-lopsvekter-sett
  15. Nå skytes det med 22lr i sivilpistol. Og selv om "start fra hylster" ikke er tillatt startposisjon, så drives det vel å fomles med rehylstring fra tid til annen.
×
×
  • Create New...