Jump to content

Rugerdud

Members
  • Posts

    1,226
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Rugerdud last won the day on May 25 2023

Rugerdud had the most liked content!

About Rugerdud

Recent Profile Visitors

1,367 profile views

Rugerdud's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Posting Machine Rare
  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

482

Reputation

  1. Siden enkelte politidistrikter operer med nesten 6 måneders behandlingstid av våpensøknader kan jo folk bli uskikket før de får tillatelsen etter å ha fått grøntlys fra lege Da er de like langt?
  2. Vithavouri sier 880m/s med 49,1 grain N560 i 74cm pipe med 139 grs Scenar så regner med det er innafor. At du har 30m/s ekstra hastighet kan komme av du har ei pipe som gir høye hastigheter. Eller trykket er litt høyere i din pipe en det testpipene hadde.
  3. @vavlo min erfaring er den er helt grei å jobbe med(nå har jeg kanskje ikke strengeste krav til presisjon da). Men de 3 rifler jeg har hatt levere alle samlinger under 25mm med mye ladninger. M98en var nok den mest krevende å få samling med. Tynn pipe og slik. Remington 700 samlet alt mellom 15 og 30mm. Tikkaen jeg han nå. Har jeg testet ei landing og den samler ca 20mm som holder masse til mitt bruk (rådyr og rev under 200 meter).
  4. Tenker du er nede i 820-830m/s da. Var selv ute med 243en min i går for å skyte litt med den. Snart hat den i et år og skutt under 40 skudd. Første ladning gikk så bra at det ble ikke mer testing for min del 100grs Hornady Interlock i ca 890-900m/s (skal gi litt over 900 i 60cm pipe og min er bare 57cm).
  5. OCDen min gir meg vondt om jeg har mange forskjellige hylser blandet i en boks. Om det har noe å si vet jeg ikke da jeg klarer ikke skyte med det. Måtte det på siste jaktfeltstevne da jeg hadde glemt igjen patronene hjemme og hadde 6 egne skudd, 2 hjemmeladet av en kompis og 22 skudd med fabrikkpatroner jeg fikk av en annen kompis. På tiur på 45 meter ble det 3 typer patroner mot skiva. Bommen var nok skytter som slet med OCD plager og ikke ammunisjonen sin skyld
  6. Var en måte å få god skinnstøtte på da kikkertsikter ble mer vanlige på 70 tallet. Har vel ingen ulemper, men er litt "gammeldags". Selv syns jeg Monte Carlo er fint på ei klassisk rifle med trestokk og blånert stål
  7. Hvorfor ikke kjøpe noe så kjedelig og bra som Tikka T3X i 6,5x55? Da har du "like" rifler
  8. Veldig feil tid å starte med lading. For de som ikke har fulgt med i timen har markedet blitt stadig dårligere helt siden 2019 da Korona stoppet fabrikker, USA skulle få ny president(da går de bananas) og så om det ikke var nok så gikk Russland til krig mot en nabo som gjorde at de fleste sivile fabrikker fikk ordre om å lage ammo til forsvaret rundt om i verden.
  9. Ut til 200 i lite vind ja, men 600 meter med den patronen er litt optimistisk kanskje?
  10. Minuset med 243 win og andre 6mm er lite FMJ kuler. Tung matchkule eller "normal" solid jaktkule i kobber(GMX/CX, Barnes og andre) er et godt alternativ til FMJ.
  11. Spiller ingen rolle for meg. 200 m er max og da holder 75-100grs kuler mer enn nok til jakt og papp på mitt nivå.
  12. Vet ikke om 6XC gir mer eller mindre hastighet enn 243 win. Men jeg får ikke 105grs kuler til å gå i 1-10 stigning der. 100grs er helt topp så er nok veldig i grenseland med 1-10. Kanskje om pipa er lang nok og hastigheten blir høy nok. Men 58cm i 243 win gir ikke nok hastighet her.
  13. Anbefaler laget å kjøpe inn masse ammo og ta en dag eller to på banen og teste i våpnene deres. At rifla til "Per" skyter slik betyr ikke at rifla til "Ola" og "Ali" gjør det samme
  14. Litt artig du nevner dette. Som sagt den har levert samlinger fra skudd nr 3. Og jeg vet billig piper fra USA kan trenge litt skyting før de går bra. Men her var det nok noe annet. Jeg mistenker spenninger i pipe er synder. Uten demper eller med den demperen jeg hadde tenkt å bruke en A-Tec var det bare sorg og elendighet med de tunge kulene. Jeg hadde en demper som er solgt men ikke hentet så jeg tenkte hvorfor ikke teste den på pipa. Joda, da samlet den plutselig med 144grs kuler også. Kjøpte så en ny demper av den typen og nå er "alle" typer godkjent i den
  15. @Ruger #1 mye mulig, har brukt XXL noen ganger og hva butikken sier og hva børsemaker har brukt av tid stemmer bra for min del. Da leverer jeg på Gjøvik og børsemaker sitter i Trondheim. Første oppdrag var en knekt skrue ca 1-2 uker sa de i butikken, det gikk 2 uker. Neste var gjenging av demper og bedding. 3-4 uker sa de i butikken, rifla var klar for henting etter 3 uker.
×
×
  • Create New...