Jump to content

FoxPro

Members
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by FoxPro

  1. Vi får håpe det beste. Her er en artikkel som viser at presidenten kanskje kommer til å la valgløfter være valgløfter. https://www.news24.com/SouthAfrica/News/agrisa-to-meet-ramaphosa-in-cape-town-mabuza-in-joburg-20180821
  2. Bestilte bøffeljakt i oktober, men reisefølget er blitt syk. Satser på neste år i stedet!
  3. Dette er blitt en dyr tråd Har akkurat kjøpt en Krieghoff Classic Big Five 375 H &H
  4. Antall dyr må sees i sammenheng med antall jegere. Hvis man ikke skriver hvor mange jegere som er med kan man la være å skrive noe Det er umulig å si om det er bra eller dårlig hvis man ikke vet antall jegere. I tillegg er det ofte begrensninger på hva man kan skyte og hvor dyrt trofe dyr er. Har vært 3 ganger på drivjakt i Tsjekkia. Antall dyr har variert fra sted til sted og fra dag til dag. Varierer til og med fra den ene siden av veien til den andre. En side av veien var det beste drevet jeg har vært med på og den andre siden nesten det dårligste som jeg har vært med på. Skjønnsmessig vurdert ut i fra hva alle jegerne sa etter drevet. Tror man bør være fornøyd hvis man skyter ett dyr pr. dag. 12 jegere bør derfor skyte 36 dyr eller mer på 3 dagers jakt for at det skal være et bra terreng. Ser man mye dyr kan man kanskje være fornøyd med mindre antall dyr på paraden.
  5. Reinsjakt for uinteressert samboer og datter har jeg prøvd. Problemet er at det ble en bukk . . . . . Vomming og bæring var utrolig kjedelig . . . . . . Enig i at spørsmålet er utrolig irriterende. Saken er vel at vi vil heller på jakt enn på shopping.
  6. Helt sikkert klippet for å få det "spennende". Syns også de kunne filmet når de gikk frem til dyret for å vise hvor pilen traff, var pilen gått gjennom dyret, fluktdistanse osv. osv. De viser uten problemer mår som er fanget med fotfelle. Her må det ta lang tid før dyret dør. En fangstmetode jeg personlig finner forkastelig. Et dyr som er truffet med pil og bue eller rifle (tidligere episode) er sannsynligvis dødt i løpet av kort tid. Det viser de ikke. Kan det være at amerikanere ikke tåler ekte blod på TV? Actionfilmene og div. legeserier mangler ikke blodige scener . . . .
  7. Et raskt spørsmål, men ikke så enkelt å svare på. Er det antall kunder eller omsetning som avgjør hvem som er størst? For et par år siden var det uten tvil XXL Adventure AS. Nå vet jeg ikke. XXL Adventure hadde i 2013 ca. 6 mill i omsetning. Dette inkluderer fiske og andre typer reiser Atira Jakt og fiskerieser hadde i 2013 ca. 2,5 mill i omsetning Safari Management hadde i 2013 ca. 2 mill i omsetning Diana Jagtrejser & Limpopo Travel har sikkert mange norske kunder, men mangler offentlig info. Østbye's Jaktreiser er enkeltpersonforetak og mangler off. info. Mylla Jakt og Fiskereiser er enkeltpersonforetak og mangler off. info. Det er sikkert noen jeg har glemt også. Ukvalifisert gjetting av undertegnede 1 XXL, 2 Diana, 3 Mylla, 4 Atira 5 Safari Management
  8. Dette er gode nyheter Nils-Ole! Da gjenstår det bare å få ekspeditørene til å følge reglene. 5% moms (i praksis) er til å leve med. Skal man innføre troféer til NOK 40.000 er forskjellen på 5% og 25% NOK 8.000. Istedenfor NOK 10.000 blir det "bare" NOK 2.000 å betale. I tillegg til frakt, gebyrer, lagerleie og alle de andre kreative måtene ekspeditørene fakturerer på. Ved innførsel av troféer er jeg sikker på at mange jegere har betalt altfor mye moms ved fortolling.
  9. Hva med Lufthansa som operatør? South African har vel ingen skranke på Gardermoen? Flyr i begynnelsen av juli med Lufthansa til Frankfurt og SA resten. Lufthansa står som operatør Satser på at utskriften fra Villreinjegeren sin link vil gi gratis frakt av våpen, tur/retur!
  10. Var der en helg høsten 2011. Jaktet 7-8 timer fordelt på 2 dager. Vi fant ikke noe fugl. Sikkert store variasjoner, vi jaktet på et området som det var åpent kortsalg med en begrensning på 4 jegere pr. dag.
  11. Siste nytt fra Nederland. De tre venstreorienterte partiene foreslår at ordinær jakt skal forbys. Eller "fornøyelsesjakt", som de tre partiene som har dannet en regjeringskoalisjon, kaller det . . . . Så kan dere si hva dere vil om hvilken side av politikken som er best for jegere, skyttere og andre våpeninteresserte.
  12. Skjønner ikke hva NM149 mener: Så vidt jeg kan se var det en nedgang i BNP i Sverige i 2008 og 2009 (internasjonal finanskrise). Siden 2010 har det vært en oppgang. Arbeidsledigheten var 7,8% i 2005. I 2012 var den på 8,0% Eksplosiv nedgang? Hva mener du? Har du statistikk som tilsier noe annet? Fredrik Reinfeldt ble valgt til statsminister i 2006 og gjenvalgt i 2010. Så ille kan det vel ikke være i Sverige?
  13. Kr. 6.500 for en skuldermontasje er mye. Du må skyte flere dyr for å få stk. pris ned Det er mulig det er lagt til kr. 986 for frakt ved beregning av mva. Det er enkelte som hevder det skal beregnes mva av montasje + frakt. Dette er ikke logisk når frakt fra utlandet direkte til et sted i Norge er fritatt for mva etter Merverdiavgiftsvoven § 6-28 første ledd. Hvorfor skal man da beregne inførselsmoms av frakt? Uansett er det hva den enkelte har betalt for montasjen som skal være beregningsgrunnlaget. Speditør skal ha en kopi av faktura på montasjejobben for å kunne beregne mva. Jeg fikk medhold i klage til Tollregion Oslo og Akershus i 2011 når det gjelder hvilken prosedyre som gjelder ved fortolling av trofeer. Fikk tilbake penger direkte fra Tollregionen. Kopi av klage kan sendes på PM. For oss jegere blir dette mye penger i løpet av et år. I tillegg er Speditørene særdeles oppfinnsomme når det gjelder div. avgifter og gebyrer som kommer i tillegg til momsen. Lagerleie på kr. 1.000 for en liten trekasse på 60 x 60 x 60 cm = 0,22m3 i 2-3 dager . . . . . Veldig fornøyd med XXL Adventure når det gjelder fraktpris og gebyrer på montasjer fra Afrika. Har brukt de to ganger. Men speditøren til XXL Adventure må lære seg hvilken prosedyre som gjelder ved beregning av innførselsmoms på trofeer/samleobjekter.
  14. Som jeg skrev i et tidligere innlegg er jeg ikke enig med speditør at det skal betales moms for 100% av verdien på taxidermi. Jeg mener at dette skal fortolles inn under prosedyre 49. Det vil si 25% mva på 20% av verdien. I dette tilfellet 25% mva av kr. 1.800 (9.000 x 20%) = kr. 450,- i moms. Dette er regelverket som speditørene skal følge. Trofeer av sjeldne arter skal fortolles etter prosedyre 49. Dette er trofeer som er tatt inn som samleobjekter. Ikke tatt inn for videresalg. Foreslår at du klager til Scandinavian Trophy Transport. Hvis varene allerede er fortollet og betalt, bør du klage til Tollvesenet for å få pengene tilbake. Neste gang jeg skal ta inn trofeer skal jeg sørge for å bruke en speditør som tolker regelverket riktig (det vil si slik jeg tolker det . . . .).
  15. Problemet med innførselsmoms er Tollverkets tolkning av reglene ved innføring av samleobjekter. Tollverket har sendt ut informasjon til alle ekspeditørene. Denne informasjonen er vanskelig å forstå. Derfor har de aller fleste ekspeditørene valgt den dyreste tolkningen for oss jegere (25% mva av 100% av verdien). Jeg mener dette er feil. Forrige gang mine trofeer ble fortollet inn klaget jeg på tolkningen og fikk faktisk penger tilbake. Kort fortalt mener jeg at trofeer skal bli fortollet under prosedyre 49 - Det vil si 25% mva på 20% av verdien. I flg. Terje Nilsen, som er kontorsjef på Omberegningskontoret må det være snakk om sjeldne dyrearter for å komme inn under prosedyre 49. Alle dyr fra Afrika mener jeg er sjeldne (i Norge). De fleste ekspeditørene velger å fortolle under prosedyre 40 - Det vil si 25% mva på 100% av verdien. Hva er verdien på et utstoppet trofe? Min verdi er høy pga fly, mat, opphold, trofeavgift osv osv. for å skyte dyret. Ved salg av det samme trofeet er verdien tilnærmet 0. Hvem vil ha et utstoppet gnu hode som noen andre har skutt? For meg holder det ikke å bruke prisen på utstoppingen. Verdien er lavere fordi samleverdien (salgspris i Norge) er lavere enn det det koster å stoppe ut trofeet. I Danmark mener jeg Nordisk Safariklub har vært veldig pågående ovenfor myndighetene og fått et enkelt regelverk å forholde seg til. Tror de har en stykkpris pr. dyreart. I Norge er det byråkratene som styrer og full forvirring. Minner meg egentlig om forholdene der trofeene kommer i fra Oppfordrer jaktreisebyråene til å gå sammen ovenfor myndighetene for å klargjøre regelverket
  16. Hadde ei Irsk Setter tispe som natt til 1. juledag spiste en hel eske med Ferrero Rocher til og med sølvpapiret gikk ned på høykant. Det eneste som var igjen var plastesken. Bikkja dreit sølvpapir i et par dager. Ingen varige mèn av episoden. Prøver å unngå spisse bein, sjokolade, grønnsaker og rosiner, men har ikke hatt problemer selv om bikkjene ved enkelte anledninger har fått/tatt det meste. Lar aldri bikkjene spise oppkast, regner med at det er en grunn til at maten kom opp.
  17. Man bør også legge av noen kroner til utstopping/montering og hjemsendelse av trofeer. Hva skal man gjøre med trofeene? Dette kan være greit å bestemme seg for på forhånd. Skal alle fullmonteres her hjemme i Norge, kan det bli dyrere med utstopping enn selve turen . . . Personlig liker jeg bogmontasjer 2/3 av mine dyr fra Afrika er bogmontert. Når det gjelder hvem som er best på Afrika jakt har jeg ikke nok kunnskap til å si hvem som er best. Det kommer helt an på hva slags dyr man skal skyte, Big Game eller Plains Game? Innhegning eller på fri viltbane (som danskene sier)? Har 2 turer etter Plains Game med XXL Adventure (2007 og 2010) og er godt fornøyd med gjennomføringen av de turene. Her ble skutte dyr, utstopping og hjemsendelse fakturert etter at turen var over. Det er som Shadob skriver at en tur etter avskytingsdyr (noe mindre størrelse på trofeene) og hjemsendelse av rene skaller (monterer på plate selv i Norge) kan man få til en lavbudsjett tur med de samme opplevelsene. En tur til Afrika på jakt må man få med seg før lokket legges på
  18. Må si jeg er imponert over mange av troférommene! Flere spennende arter og artig interiør. Verdenskartet mitt har jeg bestilt på http://www.mrperswall.no. Legger inn høyde og bredde på veggen, tapeten blir levert i en rull til en interiørbutikk i nærområdet.
  19. Hvor mange var med på jakta? Vanskelig å si om 78 dyr på 5 dager er bra eller dårlig hvis man ikke vet antall jegere. Prisen på drivjakt i Øst Europa varierer så mye at det nesten er umulig å sammenligne. Har sett priser fra kr. 450 pr. dag og oppover til kr. 6.000 pr. dag. Det er så mange plusser og minuser at det er umulig å sammenligne. Et dyr pr. jeger pr. dag er bra, et uttrykk som blir brukt mye.
  20. Dette må være noe for vestlendingene som sliter med tjuvjakt. http://www.side3.no/article3462950.ece
  21. OT, prøver å være kort. Har (dessverre) flere argumenter: 1. Avsidesliggende 2. Liten/ingen hotellkapasitet 3. Overnatting langt fra banen 4. Lite leiebiler 5. Få aktiviteter for familien (les shopping) 6. Dårlig kapasitet i butikken 7. Lite antall deltakere
  22. Et par innspill fra en veldig lite aktiv DFS-skytter (4-5 stevner pr. år, ingen trening . . ) og middels aktiv jeger. 1. I DFS lærer man å skyte. Skytestillinger og avtrekk. Kan man dette tar det kun kort tid å bli kjent med automatvåpen i forsvaret. Å sammenligne en DFS-skytter med nyfødte kattunger er en fornærmelse . . . 2. Prøv å engasjer deg og/eller andre aktive jegere i gjennomføringen av storviltprøven i det lokale skytterlaget. I mitt lokale lag er det flere "gamle" DFS'ere som nå er aktive jegere som gjennomfører storvilprøven. Fungerer meget bra 3. DFS blir styrt av "gamle gubber" fordi de fleste yngre medlemmene (som mange andre steder) ikke har tid til å sitte i styret. Jeg tror DFS er på rett vei med bare lov å bruke 22LR til rekruttskyttere og ny Landsskytterarena Voss. Håper de klarer å velge Bodø som LS arrangør i 2016, ny LS-arrangør turnus (7 år syklus) og sletter for evig og alltid Øvre Målselv som arrangør. Hvis de også klarer å vedta nytt kaliber 5,56 er jeg fornøyd med DFS fremover.
  23. Var på XXL sitt område i 2007. Veldig fornøyd. Fikk mitt første afrikanske vilt, en kudu på 56 tommer og 4 andre arter (ikke eland). Masse kudu, så også endel Eland. Jaktet i hegn og fri viltbane. Joey og Hanneli var veldig hyggelig vertskap, masse god mat. Endel bilkjøring for å komme til området med ønsket viltart ble det. Veldig morsom smygjakt med Joey. Fra 25m til 120m skyteavstand. Vet ikke noe om flypriser i dag, men våpenkontrollen i Namibia var problemfri. Vi fløy via Johannesburg med automatisk transfer av våpen og bagasje. Neste gang jeg reiser til Namibia skal jeg prøve å få direkte fly Frankfurt til Windhoek som villreinjegeren.
  24. Eies har et godt poeng. Det ingenting som slår jakt i vill og vakker natur uten menneskelige inngrep! Jakta er vanskelig på grunn av få dyr og utilgjengelig terreng. Men når man først får et dyr er det en opplevelse man ikke glemmer. Det er trist at områdene uten menneskelige inngrep forsvinner. I Norge er områdene redusert til nesten ingenting. I 1900 lå 48% av arelaet i Norge lenger vekk fra menneskelige inngrep enn 5 km. I 2003 var dette arealet redusert til 11%. http://www.utmark.org/utgivelser/pub/2005-2/art/Skjeggedal_og_Arnesen_Utmark_2_2005.html I 2012 er dette arealet blitt enda mindre. Eies skriver om arealer som nesten ikke eksisterer i Norge. Det er flott at mange grunneiere fortsatt ønsker å ha det på denne måten. All ære til de. Personlig mener jeg de aller fleste områdene i Norge allerede er ødelagt og ikke kan kalles urørt natur. Politikerene burde kjøpe områder til en god pris og la den stå helt urørt som urskog. Disse områdene burde tilrettelegges for almennheten slik at alle skattebetalere kan nyte urørt natur i Norge. I dag er det er veier, bosetting og andre inngrep i naturen som uttak av tømmer, vilt og rovdyr som gjør at naturen ikke kan kalles urørt. Derfor er naturopplevelsen allerede øedelagt og man kan forvalte naturen som det passer grunneieren best. Kort sagt øke profitten eller opplevelsen for grunneieren. Her er det mange muligheter fra en saltstein til innhegnet område med utenlandske dyrearter. Grunneieren bestemmer selv ut i fra etterspørselen fra jegere. Slik fungerer det meget godt i mange land. Eies og Donner kan leve godt med forskjellene på områdene sine. Det er det viktigste poenget mitt at Eies skal ikke bestemme hva Donner får lov til å gjøre på sin eiendom. Eies skal få lov til å gjøre som han vil og Donner skal få lov til å gjøre som han vil. Vi er beklageligvis langt unna denne ønsketenkningen i Norge.
×
×
  • Create New...