Jump to content

FoxPro

Members
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi får håpe det beste. Her er en artikkel som viser at presidenten kanskje kommer til å la valgløfter være valgløfter. https://www.news24.com/SouthAfrica/News/agrisa-to-meet-ramaphosa-in-cape-town-mabuza-in-joburg-20180821
 2. Bestilte bøffeljakt i oktober, men reisefølget er blitt syk. Satser på neste år i stedet!
 3. Dette er blitt en dyr tråd Har akkurat kjøpt en Krieghoff Classic Big Five 375 H &H
 4. FoxPro

  Drivjakt Polen

  Antall dyr må sees i sammenheng med antall jegere. Hvis man ikke skriver hvor mange jegere som er med kan man la være å skrive noe Det er umulig å si om det er bra eller dårlig hvis man ikke vet antall jegere. I tillegg er det ofte begrensninger på hva man kan skyte og hvor dyrt trofe dyr er. Har vært 3 ganger på drivjakt i Tsjekkia. Antall dyr har variert fra sted til sted og fra dag til dag. Varierer til og med fra den ene siden av veien til den andre. En side av veien var det beste drevet jeg har vært med på og den andre siden nesten det dårligste som jeg har vært med på. Skjønnsmessig vurdert ut i fra hva alle jegerne sa etter drevet. Tror man bør være fornøyd hvis man skyter ett dyr pr. dag. 12 jegere bør derfor skyte 36 dyr eller mer på 3 dagers jakt for at det skal være et bra terreng. Ser man mye dyr kan man kanskje være fornøyd med mindre antall dyr på paraden.
 5. Reinsjakt for uinteressert samboer og datter har jeg prøvd. Problemet er at det ble en bukk . . . . . Vomming og bæring var utrolig kjedelig . . . . . . Enig i at spørsmålet er utrolig irriterende. Saken er vel at vi vil heller på jakt enn på shopping.
 6. Helt sikkert klippet for å få det "spennende". Syns også de kunne filmet når de gikk frem til dyret for å vise hvor pilen traff, var pilen gått gjennom dyret, fluktdistanse osv. osv. De viser uten problemer mår som er fanget med fotfelle. Her må det ta lang tid før dyret dør. En fangstmetode jeg personlig finner forkastelig. Et dyr som er truffet med pil og bue eller rifle (tidligere episode) er sannsynligvis dødt i løpet av kort tid. Det viser de ikke. Kan det være at amerikanere ikke tåler ekte blod på TV? Actionfilmene og div. legeserier mangler ikke blodige scener . . . .
 7. Et raskt spørsmål, men ikke så enkelt å svare på. Er det antall kunder eller omsetning som avgjør hvem som er størst? For et par år siden var det uten tvil XXL Adventure AS. Nå vet jeg ikke. XXL Adventure hadde i 2013 ca. 6 mill i omsetning. Dette inkluderer fiske og andre typer reiser Atira Jakt og fiskerieser hadde i 2013 ca. 2,5 mill i omsetning Safari Management hadde i 2013 ca. 2 mill i omsetning Diana Jagtrejser & Limpopo Travel har sikkert mange norske kunder, men mangler offentlig info. Østbye's Jaktreiser er enkeltpersonforetak og mangler off. info. Mylla Jakt og Fiskereiser er enkeltpersonforetak og mangler off. info. Det er sikkert noen jeg har glemt også. Ukvalifisert gjetting av undertegnede 1 XXL, 2 Diana, 3 Mylla, 4 Atira 5 Safari Management
 8. Dette er gode nyheter Nils-Ole! Da gjenstår det bare å få ekspeditørene til å følge reglene. 5% moms (i praksis) er til å leve med. Skal man innføre troféer til NOK 40.000 er forskjellen på 5% og 25% NOK 8.000. Istedenfor NOK 10.000 blir det "bare" NOK 2.000 å betale. I tillegg til frakt, gebyrer, lagerleie og alle de andre kreative måtene ekspeditørene fakturerer på. Ved innførsel av troféer er jeg sikker på at mange jegere har betalt altfor mye moms ved fortolling.
 9. Hva med Lufthansa som operatør? South African har vel ingen skranke på Gardermoen? Flyr i begynnelsen av juli med Lufthansa til Frankfurt og SA resten. Lufthansa står som operatør Satser på at utskriften fra Villreinjegeren sin link vil gi gratis frakt av våpen, tur/retur!
 10. Var der en helg høsten 2011. Jaktet 7-8 timer fordelt på 2 dager. Vi fant ikke noe fugl. Sikkert store variasjoner, vi jaktet på et området som det var åpent kortsalg med en begrensning på 4 jegere pr. dag.
 11. Siste nytt fra Nederland. De tre venstreorienterte partiene foreslår at ordinær jakt skal forbys. Eller "fornøyelsesjakt", som de tre partiene som har dannet en regjeringskoalisjon, kaller det . . . . Så kan dere si hva dere vil om hvilken side av politikken som er best for jegere, skyttere og andre våpeninteresserte.
 12. Skjønner ikke hva NM149 mener: Så vidt jeg kan se var det en nedgang i BNP i Sverige i 2008 og 2009 (internasjonal finanskrise). Siden 2010 har det vært en oppgang. Arbeidsledigheten var 7,8% i 2005. I 2012 var den på 8,0% Eksplosiv nedgang? Hva mener du? Har du statistikk som tilsier noe annet? Fredrik Reinfeldt ble valgt til statsminister i 2006 og gjenvalgt i 2010. Så ille kan det vel ikke være i Sverige?
 13. Kr. 6.500 for en skuldermontasje er mye. Du må skyte flere dyr for å få stk. pris ned Det er mulig det er lagt til kr. 986 for frakt ved beregning av mva. Det er enkelte som hevder det skal beregnes mva av montasje + frakt. Dette er ikke logisk når frakt fra utlandet direkte til et sted i Norge er fritatt for mva etter Merverdiavgiftsvoven § 6-28 første ledd. Hvorfor skal man da beregne inførselsmoms av frakt? Uansett er det hva den enkelte har betalt for montasjen som skal være beregningsgrunnlaget. Speditør skal ha en kopi av faktura på montasjejobben for å kunne beregne mva. Jeg fikk medhold i klage til Tollregion Oslo og Akershus i 2011 når det gjelder hvilken prosedyre som gjelder ved fortolling av trofeer. Fikk tilbake penger direkte fra Tollregionen. Kopi av klage kan sendes på PM. For oss jegere blir dette mye penger i løpet av et år. I tillegg er Speditørene særdeles oppfinnsomme når det gjelder div. avgifter og gebyrer som kommer i tillegg til momsen. Lagerleie på kr. 1.000 for en liten trekasse på 60 x 60 x 60 cm = 0,22m3 i 2-3 dager . . . . . Veldig fornøyd med XXL Adventure når det gjelder fraktpris og gebyrer på montasjer fra Afrika. Har brukt de to ganger. Men speditøren til XXL Adventure må lære seg hvilken prosedyre som gjelder ved beregning av innførselsmoms på trofeer/samleobjekter.
 14. Som jeg skrev i et tidligere innlegg er jeg ikke enig med speditør at det skal betales moms for 100% av verdien på taxidermi. Jeg mener at dette skal fortolles inn under prosedyre 49. Det vil si 25% mva på 20% av verdien. I dette tilfellet 25% mva av kr. 1.800 (9.000 x 20%) = kr. 450,- i moms. Dette er regelverket som speditørene skal følge. Trofeer av sjeldne arter skal fortolles etter prosedyre 49. Dette er trofeer som er tatt inn som samleobjekter. Ikke tatt inn for videresalg. Foreslår at du klager til Scandinavian Trophy Transport. Hvis varene allerede er fortollet og betalt, bør du klage til Tollvesenet for å få pengene tilbake. Neste gang jeg skal ta inn trofeer skal jeg sørge for å bruke en speditør som tolker regelverket riktig (det vil si slik jeg tolker det . . . .).
×
×
 • Create New...