Jump to content

D.A.

Members
 • Content Count

  267
 • Joined

Community Reputation

35 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er lov å ikke like ting. Noen liker blondiner og noen brunetter. Og noen liker begge.😁 Men jeg lurer på om påstanden om funksjonsproblemer under støvete Afrika forhold er basert på følelser (siden du generelt ikke liker R8), eller genuin empiri? Har du sett eller opplevd selv funksjonsfeil gjentatte ganger med R8 i støvete afrikanske forhold? Hvordan utartet de seg? Eller har du konkludert fordi du har hørt noen (som kanskje også i utgangspunktet ikke liker Blaser av ymse årsaker?) fortelle om tilsynelatende hendelser som de påsto å ha sett eller hørt om? Eller har du lest en del av kommentarene på Accuratereloading, hvor man i enkeltes øyne bare må ha kontrollert mating på alt som smeller, med stor fare for å nærmest øyeblikkelig dø i bushen om man ikke svelger CRF cool-aid’en? Jeg har i grunn inntrykk av at en god del PH’er i ymse land syns R8 er fremragende våpen for kunder, hvor de kan trygt gå med skudd i kammeret ettersom den kan spennes ned. Bare så det er sagt er jeg ikke R8 «fanboy», men opplever at jeg i praksis oftere og oftere bruker det fremfor både Mauser og ZG-47 baserte våpen som er i skapet.
 2. Har du prøvd kombo’en Qatar og South African Airlink? Kanskje bedre enn å slite med Air Botswana.
 3. Hvordan har folks erfaringer være det siste året med hensyn til å fly med våpen til destinasjoner i sydlig afrika? Erfaringer når det gjelder mellomlandinger på vei ned er også av interesse, da det har tidligere vært en del forskjellige opplevelser for folk tidligere på Heathrow, Frankfurt, Amsterdam, Doha, Dubai og andre steder underveis. Oppå det hele ryktes det om sviktende økonomi og manglende soliditet hos både South African Airways og deres underselskaper, Air Botswana og Air Namibia blant annet. 2020 er et nytt år med nye muligheter, men det er greit å få med seg hva folk har erfart i den senere tid.
 4. Det der er vel en variant av rasjonalisering. Altså en tilsynelatende fornuftig og akseptabel forklaring, fordi den virkelige forklaringen anses som uakseptabel eller «vanskelig å svelge»... Jeg vil tro at ulvene i Paris har en eller annen form for dokumentasjon som viser hvor de opprinnelig stammer fra. Så det burde være lett å oppklare for begge sider av saken.
 5. Er det noen med erfaring fra Kalix Teknik sin CR2 kolbeforhøyer? I såfall også opp mot CR1 varianten? Fordeler/ulemper?
 6. D.A.

  Store Rovdyr.

  Det er vel nærliggende å tro at disse to ulvene som angrep elghunden er de samme som drepte og spiste en gråhund på grensen mellom Eidsvoll og Nord-Odal for under en uke siden. Det er ikke mange km i mellom. Med to slike hendelser på så kort tid er det godt å høre at den ene ulven nå ligger i bakken. Fortsetter det slikt, med ulv utenfor ulvesonen som angriper/dreper hunder både her og der, er det på sikt farvel til den tradisjonelle løshundjakten. Hvilket hadde nok passet mange ulvevernere, da de ofte i bunn og grunn er imot jakt generelt...
 7. Det kan godt hende, men ikke noe av det du kommer med svarer på det som spesifikt ble spurt om.
 8. Vel, hvis det er snakk om flere db forskjell mellom første og eventuelt påfølgende skudd, så har det mere med å holde tinnitusen i sjakk, enn om det sier «phoofhh» eller «kpoofh»...
 9. Vurderer en ny lyddemper på en 9,3x62, og lurer på om noen her har erfaringer med Svemko sitt Magnum 1.0 demper? http://www.svemko.no/produkter.asp?temp=0&s=20183248102041760457#pgdown Tilsynelatende demper denne i .308 mellom 33-37db, hvilket høres ganske bra ut tatt i betraktning at Hausken sin Whisper i tilsvarende lengde og demping er 20mm større i diameter. Og Svemko sin veier også noen hundre gram mindre. Jeg er også usikker på om de begge er målt med lyden fra første skudd, eller over flere skudd, hvor man vel slipper «first round pop»? Ettersom det muligens forskjell mellom «reklame» og virkelighet, vil erfaringer mottas med takk.
 10. Det fremkommer i artikkelen at han og «hans aller beste kompis» som han skjøt skulle se på hverandres nyinnkjøpte pistoler. Og da spør jeg: er det bare jeg som stusser over at vedkommende får innvilget tillatelse når man tar hans åpenbare langvarige kriminelle bakgrunn i betraktning? Vådeskudd eller ei i denne saken, så er det nettopp slike våpeneiere som skader skyttersportens renommé, og fører til at politikere og vanlig folk (les de som ikke jakter eller skyter) tror at våpeneiere er en gjeng med halvkriminelle cowboyer og klovner...
 11. Det er fristende å si at de er historieløse, og ikke skjønner at det de driver med er litt i samme gate som skjedde her i kongeriket når vi lå under under Nazistenes åk. Jeg husker for øvrig godt historiene fra mine besteforeldre vedrørende når Tyskernes menn kom for å konfiskere jaktredskaper (les side-by-side hagler). Et par stk. ble gravd ned i tide, og slapp unna, de som ble konfiskert så de aldri noe mere til etter krigens slutt. Men, så slår det meg gang på gang at dagens politikere og byråkrater strengt talt ikke er historieløse. De vet egentlig veldig godt hva de driver med, og gjør helt bevisste handlinger. Informasjon er mye lettere tilgjengelig enn før, man vet meget godt hvordan ting foregår i land vi ikke ønsker å sammenligne oss med osv. Mange av dagens politikere og byråkrater dro til og med på «studietur» til DDR, Nord Korea, Sovjet etc. For det var noe der som tydeligvis virket forlokkende for de... Det som muligens virket forlokkende var hvordan noen stater hadde mestret å ha 100% kontroll over befolkningen. Hvilket folk som har et stort maktbegjær, og søker seg til posisjoner hvor de kan utøve det, åpenbart liker. Genuin samfunnssikkerhet er det egentlig ikke så nøye med, all den tid hvor enhver skjønner at disse forslagene ikke vil virke preventivt mot kriminelle gjerninger. Egen makt har dessverre blitt Pr.1 for de som styrer og steller.
 12. Jeg håper selvsagt at de har rett, men kan ikke la vær å tenke at årsaken til å fremstå som ubekymret var muligens for å ikke bekymre kunder/fremtidige kunder.
 13. Det bør vel også nevnes at den informasjonen som har vært formidlet i flere tiår gjennom media her i landet om det afrikanske kontinentet, og dens historie, har i stor grad vært farget av «norske briller» (les norsk politisk agenda). Etter å ha vært i RSA både under og etter apartheidtiden, så må jeg si at ting er mye mere nyansert enn det mange later til å tro. Det er i hvert fall ikke så enkelt som at de sorte var uskyldige ofre, og de hvite bare onde. For å ikke snakke om Rhodesia, som du nevner. Det er uansett et ubestridt faktum at de fleste sorte i RSA idag har ikke opprinnelse derifra, men fra andre omkringliggende land. Så hvis det skal deles ut land, så må det hovedsakelig bli til Khoisan folket. Oops. Det er ikke så lett, når Bantufolket (dagens sorte) også var sterkt medvirkende til å utrydde og fortrenge de... En annen sak er at rundt regnet 4200 gårder har blitt overtatt av staten allerede. Noen få har blitt gitt videre, da til mektige politikere og deres nærmeste. Men mesteparten er fortsatt i statens hender og har vært det i mange år. Det ser ikke ut til at staten/politikerne/byråkratene har til hensikt å faktisk dele dette ut til «folket». Altså bruker de krangelen om land som et påskudd for å bli kvitt de siste restene av hvite grunneiere. Hvilket blir sikkert kjempe velykket for nasjonen... Not.
 14. En av de store forskjellene er at forbud mot vedfyring, dieselbil mm blir gjerne massivt omtalt i absolutt all media, inkludert radio og TV. Hvilket medfører at folk diskuterer det på jobb, med familie osv. Så det skal litt til å ikke få det med seg. I motsetning til dette temaet, som kun de «spesielt interesserte» får med seg.
 15. Man kan gjerne ønske seg at alle og en hver holder seg oppdatert når det gjelder våpenloven (og forskrifter...), men realiteten er at skyttere/jegere flest ikke leser på Kammeret, og svært mange av de leser ei heller jakt/våpenblader. Oppå det hele så er det mange som kun leser sin lokalavis, eller kanskje til og med ikke det en gang, og så får de eventuelt med seg nyhetene på TV2 eller NRK. Innimellom. Hvis det mot formodning skulle stå en bittelite notis om dette temaet i noen aviser så er det fort gjort å ikke få det med seg. Altså er sjansen meget stor for at jegere/skyttere flest ikke får med seg noe som helst av dette her. De lever sine lovlydige liv, jobber, leverer og henter sine barn i barnehagen osv, og jakter/skyter med det verktøyet de har fått tillatelse på en gang i tiden uten å reflektere over at det plutselig skulle bli ulovlig. I grunn burde myndigheten sørge for å sende ut informasjonen til hver enkelt våpeninnehaver, når forandringer måtte være aktuelt. Slik som nå for tiden. Da hadde muligens også noen flere engasjert seg i saken.
×
×
 • Create New...