Jump to content

D.A.

Members
 • Content Count

  263
 • Joined

Community Reputation

33 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det noen med erfaring fra Kalix Teknik sin CR2 kolbeforhøyer? I såfall også opp mot CR1 varianten? Fordeler/ulemper?
 2. D.A.

  Store Rovdyr.

  Det er vel nærliggende å tro at disse to ulvene som angrep elghunden er de samme som drepte og spiste en gråhund på grensen mellom Eidsvoll og Nord-Odal for under en uke siden. Det er ikke mange km i mellom. Med to slike hendelser på så kort tid er det godt å høre at den ene ulven nå ligger i bakken. Fortsetter det slikt, med ulv utenfor ulvesonen som angriper/dreper hunder både her og der, er det på sikt farvel til den tradisjonelle løshundjakten. Hvilket hadde nok passet mange ulvevernere, da de ofte i bunn og grunn er imot jakt generelt...
 3. Det kan godt hende, men ikke noe av det du kommer med svarer på det som spesifikt ble spurt om.
 4. Vel, hvis det er snakk om flere db forskjell mellom første og eventuelt påfølgende skudd, så har det mere med å holde tinnitusen i sjakk, enn om det sier «phoofhh» eller «kpoofh»...
 5. Vurderer en ny lyddemper på en 9,3x62, og lurer på om noen her har erfaringer med Svemko sitt Magnum 1.0 demper? http://www.svemko.no/produkter.asp?temp=0&s=20183248102041760457#pgdown Tilsynelatende demper denne i .308 mellom 33-37db, hvilket høres ganske bra ut tatt i betraktning at Hausken sin Whisper i tilsvarende lengde og demping er 20mm større i diameter. Og Svemko sin veier også noen hundre gram mindre. Jeg er også usikker på om de begge er målt med lyden fra første skudd, eller over flere skudd, hvor man vel slipper «first round pop»? Ettersom det muligens forskjell mellom «reklame» og virkelighet, vil erfaringer mottas med takk.
 6. Det fremkommer i artikkelen at han og «hans aller beste kompis» som han skjøt skulle se på hverandres nyinnkjøpte pistoler. Og da spør jeg: er det bare jeg som stusser over at vedkommende får innvilget tillatelse når man tar hans åpenbare langvarige kriminelle bakgrunn i betraktning? Vådeskudd eller ei i denne saken, så er det nettopp slike våpeneiere som skader skyttersportens renommé, og fører til at politikere og vanlig folk (les de som ikke jakter eller skyter) tror at våpeneiere er en gjeng med halvkriminelle cowboyer og klovner...
 7. Det er fristende å si at de er historieløse, og ikke skjønner at det de driver med er litt i samme gate som skjedde her i kongeriket når vi lå under under Nazistenes åk. Jeg husker for øvrig godt historiene fra mine besteforeldre vedrørende når Tyskernes menn kom for å konfiskere jaktredskaper (les side-by-side hagler). Et par stk. ble gravd ned i tide, og slapp unna, de som ble konfiskert så de aldri noe mere til etter krigens slutt. Men, så slår det meg gang på gang at dagens politikere og byråkrater strengt talt ikke er historieløse. De vet egentlig veldig godt hva de driver med, og gjør helt bevisste handlinger. Informasjon er mye lettere tilgjengelig enn før, man vet meget godt hvordan ting foregår i land vi ikke ønsker å sammenligne oss med osv. Mange av dagens politikere og byråkrater dro til og med på «studietur» til DDR, Nord Korea, Sovjet etc. For det var noe der som tydeligvis virket forlokkende for de... Det som muligens virket forlokkende var hvordan noen stater hadde mestret å ha 100% kontroll over befolkningen. Hvilket folk som har et stort maktbegjær, og søker seg til posisjoner hvor de kan utøve det, åpenbart liker. Genuin samfunnssikkerhet er det egentlig ikke så nøye med, all den tid hvor enhver skjønner at disse forslagene ikke vil virke preventivt mot kriminelle gjerninger. Egen makt har dessverre blitt Pr.1 for de som styrer og steller.
 8. Jeg håper selvsagt at de har rett, men kan ikke la vær å tenke at årsaken til å fremstå som ubekymret var muligens for å ikke bekymre kunder/fremtidige kunder.
 9. Det bør vel også nevnes at den informasjonen som har vært formidlet i flere tiår gjennom media her i landet om det afrikanske kontinentet, og dens historie, har i stor grad vært farget av «norske briller» (les norsk politisk agenda). Etter å ha vært i RSA både under og etter apartheidtiden, så må jeg si at ting er mye mere nyansert enn det mange later til å tro. Det er i hvert fall ikke så enkelt som at de sorte var uskyldige ofre, og de hvite bare onde. For å ikke snakke om Rhodesia, som du nevner. Det er uansett et ubestridt faktum at de fleste sorte i RSA idag har ikke opprinnelse derifra, men fra andre omkringliggende land. Så hvis det skal deles ut land, så må det hovedsakelig bli til Khoisan folket. Oops. Det er ikke så lett, når Bantufolket (dagens sorte) også var sterkt medvirkende til å utrydde og fortrenge de... En annen sak er at rundt regnet 4200 gårder har blitt overtatt av staten allerede. Noen få har blitt gitt videre, da til mektige politikere og deres nærmeste. Men mesteparten er fortsatt i statens hender og har vært det i mange år. Det ser ikke ut til at staten/politikerne/byråkratene har til hensikt å faktisk dele dette ut til «folket». Altså bruker de krangelen om land som et påskudd for å bli kvitt de siste restene av hvite grunneiere. Hvilket blir sikkert kjempe velykket for nasjonen... Not.
 10. En av de store forskjellene er at forbud mot vedfyring, dieselbil mm blir gjerne massivt omtalt i absolutt all media, inkludert radio og TV. Hvilket medfører at folk diskuterer det på jobb, med familie osv. Så det skal litt til å ikke få det med seg. I motsetning til dette temaet, som kun de «spesielt interesserte» får med seg.
 11. Man kan gjerne ønske seg at alle og en hver holder seg oppdatert når det gjelder våpenloven (og forskrifter...), men realiteten er at skyttere/jegere flest ikke leser på Kammeret, og svært mange av de leser ei heller jakt/våpenblader. Oppå det hele så er det mange som kun leser sin lokalavis, eller kanskje til og med ikke det en gang, og så får de eventuelt med seg nyhetene på TV2 eller NRK. Innimellom. Hvis det mot formodning skulle stå en bittelite notis om dette temaet i noen aviser så er det fort gjort å ikke få det med seg. Altså er sjansen meget stor for at jegere/skyttere flest ikke får med seg noe som helst av dette her. De lever sine lovlydige liv, jobber, leverer og henter sine barn i barnehagen osv, og jakter/skyter med det verktøyet de har fått tillatelse på en gang i tiden uten å reflektere over at det plutselig skulle bli ulovlig. I grunn burde myndigheten sørge for å sende ut informasjonen til hver enkelt våpeninnehaver, når forandringer måtte være aktuelt. Slik som nå for tiden. Da hadde muligens også noen flere engasjert seg i saken.
 12. FN og resten av den vestlige verden vil nok holde seg helt stille i denne saken. For tilsynelatende eksister ikke rasisme mot hvite. Selv om tallene på vold, mord og voldtekt mot hvite i Sør Afrika utvilsomt viser noe annet. Det blir interessant å se hvordan det står til med vilt i landet om et par tiår, og det blir nok ganske sikkert et trist syn ift i dag.
 13. http://www.news.com.au/finance/economy/world-economy/the-time-for-reconciliation-is-over-south-africa-votes-to-confiscate-whiteowned-without-compensation/news-story/a8a81155995b1adc1c399d3576c4c0bc Som mange andre som har vært litt rundt i regionen, har jeg ventet i en del år på at Sør Afrika ville kollapse i likhet med Zimbabwe. Det har tatt litt lenger tid en vi tippet, men det er nok dessverre ingen tvil om at det nå virkelig begynner å rulle hurtig utfor stupet... Sør Afrika blir nok vesentlig mindre aktuelt for mange når det gjelder utenlandsjakt om relativt kort tid. Bortsett fra at folk muligens kan oppleve store rabatter fremover fra hvite gårdeiere som vil prøve å få noe ut av alt viltstellet de har investert i der nede gjennom mange år. Ettersom det ikke blir noe penger å hente fra salg av gården, vil de nok prøve å jakte ned dyrene sine inntil de blir kastet ut. Såvidt jeg har lagt merke til, har ikke dette vært nevnt i norsk media. I hvert fall ikke i noen omfang så folk flest får det med seg. Det passer vel ikke inn i norsk medias syn på det «fantastiske styresettet» som har utviklet seg under ANC’s ledelse, som vi har brukt store mengder med skattepenger på å støtte. For å sittere en norsk C-kjendis; «Trist som faen»...
 14. Takket være ostehøvel metoden, så durer Norge inn i fremtiden når det gjelder å være best i klassen i hvordan man skal lage vanskeligheter for lovlydige borgere og innskrenke deres rettigheter, mens slasken som utfører kriminelle handlinger blir behandlet med silkehansker. Eller til og med oppnår grupperabatt hvis det dreier seg om småtteri som gjengvoldtekt mot mindreårige, og lignende grove voldstilfeller... Det er nesten som om gamle DDR, Nazi-Tyskland, Sovjet og Nord Korea er skinnende eksempler som våre politikere og byråkrater ser opp til når det gjelder borgers rettigheter. Jeg tviler meget sterkt på at våre døde og begravde forfedre som slåss mot nazistene under krigen så for seg at et fritt Norge skulle ende opp på dette viset. Det er i bunn og grunn et hån mot de som ga alt den gang.
 15. C8 byttet ut??? Det er de de absolutt ikke. Sorry, men du er helt på bærtur når det gjelder dette temaet. Kanskje bedre å bare innse det, og gå over til noe annet med æren i behold?
×
×
 • Create New...