Jump to content

Curious

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Curious's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • One Month Later
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Curious

    Pipeprofiler

    Hver gang det er snakk om piper på banen så er det jo en drøss med ulike meninger. Tenkte derfor å kaste opp noen meninger som senest dukket opp i går, for å se hva andre tenker om saken.
  2. Hei! Har en kammerat som driver å pynter på Tikka t3x og i den sammenheng har han kjøpt (sterk bolt handle). Dette endte jo opp med en aldeles så liten nysgjerrighet hos meg som da omhandler utforming på hevarmen i sammenheng med hvor enkelt det er å løfte bolten. Eksempelvis så har Hansen sine låskasser en bolt arm som skrår bakover en cm? mens deviant har en bolt som står rett ut. I hode mitt så vil jo en arm som står normalt på det man skal løfte gir mer kraft/ lettere hevarmsløft, men det er mulig man ikke kan merke forskjellen og at det som i bunn og grunn bestemmer tyngden på løftet er mer relatert til lengden på armen?
  3. Takker for svar alle sammen! Må innrømme at jeg brått ble usikker på hvilken vei jeg skal gå og da er det kanskje best å stå litt bakoverlent og vurdere saken. Stokken som jeg ønsker å bruke kan benyttes med Remington 700 La og da kom brått tvangstankene trengende på. Hansen lager jo låskasse med samme avtrykk og da kunne jeg brukt 6,5x55 som jeg allerede har masse hylser fra (dfs tida). Lager han kassen så har jeg jo mulighet for ett ekstra sluttstykke med større støbunn som gir muligheter for eksempelvis 300prc eller 7mm prc i fremtiden. Det jeg taper på løsningen er jo 10 skudds magasin, men rent kostnadsmessig er det snart ikke spørsmål...... Antatt levetid 6,5 cm / 6,5SE piper = 3200skudd Norma 6,5 creedmor GT = 24,95kr pr skudd ->3200skudd*24,95kr)=79840kr Norma 6,5x55 GT =11,98 kr pr skudd--> 3200skudd * 11,98kr =38 080kr Kostnadsbesparelse = 41 760kr Klart noe lader man jo selv, men som @M67 poengterte så blir 6,5 cm faktisk merkbart dyrt.
  4. Hei! Forelsket meg i en stokk, men blir da avhengig av å bruke aics magasin. Bruker jeg aics uten forontplate så kan jeg lade opp til 75mm coal, men om dette blir ett problem når jeg vil bruke 130gr GT eller DL har jeg ingen anelse om. Når jeg lada til saueren så viser ladeboka at jeg hadde 79mm coal på 130gr DL. Takker for innputt.
×
×
  • Create New...