Jump to content

klabbogbabb

Members
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

klabbogbabb last won the day on August 31 2018

klabbogbabb had the most liked content!

Community Reputation

132 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei, det er faktisk store etiske og morale forskjeller på om du bryter en lov eller en annen. Hvis du virkelig mener at drap og andre former for voldelige lovbrudd er helt likestilt med å fylle kjelleren med klenodier fra andre verdenskrig så håper jeg du tar deg litt mer tid til å reflektere over akkurat det.
 2. https://www.politiet.no/aktuelt-tall-og-fakta/aktuelt/nyheter/2019/05/22/politiet-har-tatt-beslag-i-over-1800-ulovlige-vapen/ Interessant hvordan det bestandig er slike 'ulisensierte samlere' som blir tatt av politiet, mens kriminelle og voldelige gjenger og de som eventuelt selger våpen til disse tilsynelatende aldri blir tatt. Merkelig prioritering? Eller?
 3. Håper importøren får karet til seg et parti med disse før heller enn senere! Siden kvaliteten på Marlin dessverre har gått ned etter at de ble kjøpt opp av Remington, er dette et kjærkomment tilskudd. De fleste vil vel kanskje gå for trygg havn i .30-30, men jeg syns personlig .35 Remington ser spennende ut..? I hvert fall på papiret?
 4. Det trengs ikke nøyaktig betegnelse når det er repeter-rifle (ikke halvautomatisk). Godkjenningen gjelder for repeterrifle i det kaliberet.
 5. Dette tviler jeg ikke på en gang, har jobbet med flere gubber av akkurat samme kaliber.
 6. Det vil jeg personlig anse som helt uformelt. Finn er ingen auksjonsside.
 7. For et nydelig oppsett. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=139810461 Enda godt man ikke har noen søknad klar til sånt noe, da hadde man vært fattig mann..
 8. 800 kroner for rustne stegjern av ukjent årgang, 'ferdig prutet pris'. Imponerende..
 9. Nei, men det gjøres stor forskjell på å sparke ball og å drive med skytesport i dette landet, noe du selvsagt er godt klar over, slik som alle andre av oss her inne. De fleste nordmenn synes også at det burde være slik. Personlig synes jeg våpen skulle vært tilgjengelig over disk, men sånn er det en gang ikke, og slik kommer det aldri til å bli, da slike meninger er i kraftig mindretall. Så når vi har dette strenge regimet, som det er bred konsensus rundt, og hvor både det ene og det andre må oppfylles.. Er det da ikke på sin plass at man i det minste må ha en tilknytning til landet? Det stilles krav til edruelighet, pålitelighet og 'skikkethet', som defineres subjektivt av myndighetene. Hvordan kan man vite om noen som er nyankommet fra en krigssone er hverken edruelig, pålitelig, skikket, eller om dem har god vandel? Mange av dem har ikke engang papirer.
 10. Synes kanskje det er litt merkelig at det ikke kreves noen form for tilknytning til landet slik som for eksempel lovlig opphold over en viss tid.
 11. HK-fetisjen i det norske forsvaret har satt i så lenge og grundig nå at du må nok inn med både maursyre og avfetting hvis du skal bli kvitt akkurat den sykdommen.
 12. klabbogbabb

  JP MR-19

  Jeg kunne godt tenkt meg sånn kjøleribbe. Ganske lei av å drive med 'søndagsskyting' for å unngå overoppheting. Nesten til det punktet hvor jeg heller skyter to rifler slik at den ene kan stå til 'kjøling'..
 13. https://www.nrk.no/hordaland/heimevernsoffiser-domt-til-fengsel-for-underslag-og-ulovleg-oppbevaring-av-vapen-1.14332308 Meget tendensiøs argumentasjon fra retten her.. våpenet er deaktivert, og da er det ikke lengre et våpen i det hele tatt etter lovens bokstav. Underlig at de dytter dette inn blant alle de faktiske lovbruddene mannen har begått.
 14. Det høres temmelig ille ut når man hører at en riflekule har vært på avveie inne blant en masse småbarn, men når man får høre realiteten bak saken er det ikke spesielt dramatisk. Jeg skjønner ikke helt hvorfor det er noen her som blir overrasket av frifinnelsen når en fallende salongkule tilfeldigvis har falt på foten til en spaserende person. Den har (selvsagt) ikke gjort skade. Hvorfor skal vedkommende som avfyrte kulen bli straffeforfulgt når ingen har blitt skadelidende på noe vis, og heller ikke kunne blitt det? Det er kanskje litt overraskende at det fremdeles finnes sunn fornuft i rettsvesenet, det kan jeg være enig i.
 15. Gleder meg til å se og høre fra seljakt på Svalbard.
×
×
 • Create New...