Jump to content

klabbogbabb

Members
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

klabbogbabb last won the day on August 31

klabbogbabb had the most liked content!

Community Reputation

95 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. klabbogbabb

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Hvor omstendig er det å utvide varigheten på en søknad? Må den inn til behandlende kontor igjen eller kan man gjøre det lokalt? Oppdaget at jeg kommer hjem et par dager før en av mine søknader går ut..
 2. klabbogbabb

  .358 Win-tråden

  Noen som skyter 'underlyds' med dette kaliberet? Har fått en slags idiotisk lommebok-slaktende idé om å samle på ekstraløp i .308-beslektede kalibre..
 3. klabbogbabb

  Lett rifle i 7mm-08 rem.

  Jeg så også den, men heldigvis har jeg selvdisiplin nok til å nøye meg med ny pipe til min trauste Tikka.
 4. klabbogbabb

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Når jeg søkte våpen var det slik at jeg betalte kun en sum uavhengig av hvor mange søknader jeg sendte inn. Grunnet dette sendte jeg like godt av gårde fem stykker på en gang. Gjelder det samme når man søker våpendel? Jeg skal søke om ekstrapipe nå, og tenker som så at hvis det er slik kan jeg like godt skrive en hel bunke med pipesøknader.
 5. klabbogbabb

  Lett rifle i 7mm-08 rem.

  Er det noen som noensinne har prøvd dette? Seljakt er jo ikke jakt i henhold til viltloven, det er egentlig en egen kategori for behovsprøving som kommer utenfor garderoben.. Våpenbegrensende tankegang tilsier sel(v)følgelig at man får avslag med begrunnelse at våpen i garderoben er fullt dugelige til seljakt, men er det noen som faktisk har prøvd? Verste man får er vel et nei.. 😇 Forskjellen blir ikke natt og dag før man kommer ut til 900-1000 meter, så det er vanskelig å rettferdiggjøre for oss 308-havere.. Personlig vil jeg ha en tykkere pipe i rustfri til langhold, og da tenker jeg at jeg kan like godt bytte til et mer dugelig kaliber når jeg først er i gang.
 6. klabbogbabb

  Lett rifle i 7mm-08 rem.

  Er det en slags radiobølge som har blitt sendt ut over det ganske land? Jeg har også tenkt på 7mm-08 i de siste dagene. Jeg har egentlig lignende tanker hva angår løp og slikt, kunne godt tenkt meg noe kort og hendig, men jeg ønsker å bruke denne pipen til langhold så for min del tror jeg ikke jeg tør å kjøpe noe kortere enn 22". Etter 22" taper man en god del hastighet, i følge det jeg har funnet på nett.
 7. https://svenskjakt.se/start/nyhet/klarna-drar-in-betallosningar-for-jaktforetag/ https://twitter.com/JohanWiklund77/status/1050033578812289024 Jeg har aldri brukt Klarna personlig enda, men jammen har de nå forsikret at jeg aldri kommer til å gjøre det heller.
 8. klabbogbabb

  Steyr Monobloc rifle

  Ja, jeg ser man kan få Heym SR30 retttrekker til halve prisen av Blaser.. Eller, det vil si, man kunne få. Man skal altså bestandig ha dårlig timing.
 9. klabbogbabb

  Steyr Monobloc rifle

  Jeg må skammelig innrømme at jeg ikke har hørt om Heym før denne tråden. Ser interessant ut, er det noen i Norge som selger dem fremdeles? Vanskelig å finne, ser mest gamle finn-annonser på google.
 10. klabbogbabb

  Steyr Monobloc rifle

  https://www.thefirearmblog.com/blog/2018/10/08/new-steyr-monobloc-bolt-action-rifle/ Interessant konsept, og litt morsomt at Steyr-konsernet allerede har Steyr Monobloc dieselmotor hvor motorblokk og sylindertopp er freset ut av et stykke stål. Nesten som om diesel-gutta vandret over til børsemakerne med en lyspære svevende over hodet.. Ja, jeg vet at de er uavhengige selskap nå, men samtidig et morsomt sammentreff.
 11. I Januar blir alt av sivile våpen (altså det som ikke omfattes av NFA i USA) og deres deler og tilbehør fjernet fra ITAR. Personlig planlegger jeg ny USA-tur med passelig koffert når dette inntreffer. 😁👌
 12. klabbogbabb

  Sig Sauers nye langholdssikte

  Jeg kjøper også heller Vortex enn SIG, men i det siste har de blitt mer og mer fristende. Deres TANGO6-linje er laget av samme kjente japanske fabrikk som Vortex Razor, og jeg liker retiklene bedre. Det eneste jeg ikke liker er at det ikke er livstidsgaranti på elektronikken.
 13. klabbogbabb

  Sig Sauers nye langholdssikte

  Ja, dette er ikke Sig's dyreste kikkert, så selv med egenstående avstandsmåler ender den opp med å koste rundt en tredjedel av Swarovski dS. Optisk kvalitet kan nok ikke måle seg, det er to forskjellige segmenter.. Jeg dro den bare frem fordi det er samme konsept.
 14. klabbogbabb

  Sig Sauers nye langholdssikte

  Det jeg ikke liker med disse kikkertene, samt lignende konkurrenter som Swarovski's 'smarte kikkert' osv, er at man uten bruk av elektronikken sitter igjen med et simpelt duplex- eller kryss-retikkel. Jeg kunne godt ha tenkt meg å ha et mer nyttig retikkel i milliradianer slik at man har mulighet til å bruke kikkerten til langhold selv uten elektronikken også. Men det er vel kanskje jeg som er sær, jeg foretrekker fremdeles tre pedaler i bilen også så tiden har vel gått fra meg..
 15. klabbogbabb

  Nybegynnere, rekyl, kaliber og demper.

  Det er da vel ikke noe galt i å ha et standardsvar som fungerer for de fleste? Dersom man ikke har noe spesielt man ser etter kan man bare kjøpe en 6.5x55. Den vil fungere til alt man måtte ønske å bruke den til i Norges land, både alle former for jakt samt alle former for konkurranseskyting og skyting for kosens skyld. Personlig kjøpte jeg .308 i stedet, men ser i etterpåklokskapen at mindre rekyl hadde vært fint for meg som ny skytter. Demper øker skyttergleden ytterligere og plager naboen mindre. Skjønner ikke helt hva som er galt med å anbefale dette..? Blir som å bli sint for at eksospotte anbefales til bilen.
×