Jump to content

klabbogbabb

Members
 • Content Count

  213
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

klabbogbabb last won the day on August 31 2018

klabbogbabb had the most liked content!

Community Reputation

144 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. klabbogbabb

  Leica PRS

  Tja, Landrø skriver produksjonsland: Tyskland på produktsiden. Kan selvfølgelig hende de har misforstått eller blitt lurt, men.. Ellers synes jeg kikkerten og spesielt retikkelet ser helt ypperlig ut for mitt vedkommende, men jeg stiller meg spørrende til hvordan Leicas garanti og service er i forhold til, for eksempel, Vortex.
 2. Jeg valgte Tikka T3, utelukkende fordi ettermarkedet er større og man kan kjøpe masse krimskrams til den. Blant annet er det lettere å finne ny stokk eller chassis til den hvis man skulle ønske det.. og det ønsket jeg.
 3. Fantastisk teknologi. Nå er den riktignok litt svær, men fullt ut håndterlig.. og utviklingen kommer nok til å gå fort nå som den første steinen er kastet. Mange som mener at 500 yards ikke er langt nok til å ha noe å si, men vet man vinden ut til 500 yards er man allerede uforskammet godt informert til å estimere vinden lengre ut i feltet.
 4. Innsyn i hva det offentlige foretar seg er normalt og en god ting. Innsyn i vilkårlige lister over vanlige borgere er ikke normalt og kan ikke rettferdiggjøres.
 5. Med tanke på at det finnes et merkbart antall vettløse gærninger som er mot forskjellige typer jakt er dette en særs uansvarlig handling fra myndighetenes side. Det finnes mennesker der ute som er i stand til ufattelige former for trakassering gitt denne informasjonen. Jeg kan ikke se at denne handlingen har noen annen konsekvens eller mulig hensikt enn å virke avskrekkende på borgernes vilje til å registrere seg i disse listene. Enten har noen i systemet onde hensikter, eller så har en gjeng byråkrater totalt mistet evnen til å tenke konsekvenser. Nå er jo også Miljødirektoratet underlagt Ola Elvestuen og andre mennesker i samme kategori for tiden, så jeg ser dessverre ikke bort fra at det er onde hensikter heller enn idioti denne gangen.
 6. klabbogbabb

  Sig Sauer Cross

  Per i dag er det riktignok ingen kule kuler i 6.8, men jeg synes dimensjonen i seg selv er veldig interessant. 7mm-08 er allerede *nesten* superkul, men patronen er litt for liten til at man får ut potensialet av 7mm. Her får vi en slags gylden mellomvei mellom 6.5 og 7mm, som kanskje egner seg ideelt for patroner av short action-størrelse, og det synes jeg er med på å gjøre det hele interessant. Alt som mangler er da selvfølgelig den største biten, altså at de store kuleprodusentene og ballistikerne kommer på banen og utvikler 6.8mm-prosjektiler. Som noen andre nevnte så har den amerikanske hæren endelig bestemt seg for at dette er dimensjonen de skal satse på fremover, og da har det plutselig blitt skapt et marked hvor det tidligere ikke eksisterte.
 7. klabbogbabb

  Sig Sauer Cross

  Håper SIG får dette til uten barnesykdommer. Jeg synes personlig deres nye kaliber er veldig spennende, avhengig av hva ammunisjonen med de spesielle tokomponents hylsene kommer til å koste.
 8. Dessverre ikke noen bedre kilde enn en portugiser jeg pratet med så det kan godt hende han er feilinformert, men jeg kan ikke portugisisk så jeg har enda mindre evne til å etterprøve hans påstander. Hva gjelder Hellas har jeg tidligere forstått det slik at man har mulighet til eie en (1) pistol dersom man er aktiv IPSC-skytter, og kun en. Det er også rimelig mye byråkrati og svada for i det hele tatt å bli en IPSC-skytter, men det begynner jo vi også å bli vant med..
 9. Helt korrekt. Jeg lærte her om dagen at det er slik i Portugal. Ingen repetervåpen overhodet, kun enkeltskudds våpen for jegere og sportsskyttere. Det er ikke så utenkelig med "portugisiske tilstander" her i landet som enkelte overreguleringsnisser her i tråden ser ut til å tro.
 10. Nå begynner propagandastøtet, i takt med EUs oppkjøring mot blyforbud. I og med at Ola Dunk driter loddrett i skytter- og våpentradisjoner, og kun kan beveges til å bry seg litt ved å nevne at skiskyting kanskje går i dass, er det nok ikke mye å stille opp med i denne saken.
 11. Jeg har stort sett hatt jævlig dårlig erfaring med and jeg har fått servert - som oftest tørr og seig. Men når det er godt, er det helt fantastisk. Dessverre ikke helt sikker på hva det er folk gjør galt når det blir skosåle, men det er vel helst bare at den ligger i ovnen for lenge.
 12. https://www.nrk.no/norge/veterinaerinstituttet_-har-funnet-samme-sykdomsbilde-hos-syv-dode-hunder-1.14693521 Nå åpner de visst likevel for at det kan være det man ble innstendig bedt om å ikke spekulere i tidligere.
 13. Nja. Det er ekstremt strengt og kostbart å ta inn disse berømte 'gatehundene', da de må gjennom alskens karantener, kurer, tester, og behandlinger før de slippes fri i landet. Tror ikke det er den mest sannsynlige årsaken. Uansett er det en temmelig bisarr situasjon med dette utbruddet som ikke ser ut til å ha geografisk begrensning eller sammenheng med forprodusenter. Blir nesten konspirasjonsteori uansett hvordan man vrir og vender på det.
 14. .308 fungerer fint til langhold, som den alltid har gjort, men er selvfølgelig langt fra optimal når det kommer til ballistikk. Kommer vel an på hva man definerer som langhold også. Personlig treffer jeg fint ut til ~500 meter, og det er ikke kaliberet eller børsen som setter begrensning, men mine egne manglende ferdigheter og erfaring.
 15. Drittungen ble fanget opp - av to karer som viste mot og handlingskraft. Nå var det riktignok en god dose flaks som også gjorde at uvæpnede menn hadde anledning til å takle en væpnet mann før han fikk drept noen, men det er likevel det som er løsningen. Passitivitetssamfunnet må til livs. Når en farlig situasjon oppstår, blir folk som oftest om til det berømte dådyret som stirrer i hovedlysene på bilen som kommer mot dem. De venter på at noen andre skal løse problemet. Ære være til dem som ruller opp ermene og tar ting i sine egne hender, slik som disse to heltene som tok seg av idioten i helga. Innføring av total overvåkning og mistenkeliggjøring er det stikk motsatte av det, og ikke noe som noen bør hige etter hvis de får tenkt seg litt om.
×
×
 • Create New...