Jump to content

Skrueråmuttere

Members
 • Posts

  339
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Skrueråmuttere last won the day on May 12

Skrueråmuttere had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skrueråmuttere's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • Reacting Well Rare
 • One Year In
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post

Recent Badges

152

Reputation

 1. Det er akkurat like ulovlig. Eventuelle oppfordringer til vold kommer da i tillegg.
 2. Det ser ikke ut som om du forstår det, men det du beskriver er jo nettopp ulikhet for loven. Det er ikke en rettsstat verdig.
 3. Hæ? Nei, jeg blir rimelig oppgitt av at du argumenterer for at det er feil å ha ulovlige våpen hvis man er høyreekstrem. Selv mener jeg, selvfølgelig (trodde jeg), at det er feil å ha ulovlige våpen punktum.
 4. Tok jeg feil i det? Edit: Det var jo en sårt tiltrengt rotur. Men det er fremdeles en rimelig stor forskjell mellom å ønske at noe var lovlig og å oppføre seg som om det er det. Så dette blir jo bare tull. Forøvrig er det rimelig offiselt at mye av møkkamannens politiske standpunkt ikke er i strid med loven.
 5. Nå sliter jeg litt med å tro deg, for selvfølgelig vil du ikke at noen skal ha ulovlige våpen.
 6. Nei, asså... Så vidt jeg vet er det fremdeles våpen det er mulig å eie lovlig uregistrert, bl.a. gamle plomberte eller antikke våpen, og hagler ervervet før 1990? Men du synes ikke at denne tullingen skal kunne lovlig eie disse, fordi du synes at meningene hans lukter gammel fisk?
 7. ... eller egentlig om også drittsekker skal ha samme rettssikkerhet som resten av oss?
 8. Ja, det var jammen litt av et sannhetsvitne. Harald Klungtveit og Filter er så venstreekstreme at Stalin blir høyreekstremist.
 9. Sør-Afrika har vært rimelig livsfarlig lenge. Det er mange, gamle, dype, og nådeløse motsetninger i det landet. Jeg gikk på universitetet med mange sørafrikanere på nittitallet. De hadde alle blitt sendt til utlandet av foreldrene, for å skape seg nye liv i nye land.
 10. Hvis du ikke ser sammenhengen mellom Sør-Afrika de siste tjue årene og USA i dag, er jeg redd jeg ikke kan hjælpe deg.
 11. Har'n fremdeles, det er en Franchi PA7. På jakt er det en maksbegrensning på mulighet for 2 skudd i våpenet, dvs 1 i magasinet og 1 i kammeret. Putter du 2 i magasinet har du også plass til 1 i kammeret, og det er ikke tillatt. Min har en sikring som jeg, personlig, må utløse ved å vri hagla 90 grader til venstre slik at høyre side av låskassa vender opp, flytte høyrehånda vekk fra grepet, presse inn sikringen med høyre tommel, og vri hagla tilbake og flytte høyrehånda tilbake. Det rekker jeg ikke når fuglen flyr opp. Da må jeg velge mellom: 1. å gå med helt usikret våpen med 1 skudd i kammeret og 1 i magasinet 2. å gå med tomt kammer og 1 skudd i magasinet Så da velger jeg å gå med tomt kammer, og bruke pumpemekanismen som "sikring". Og når du går med tomt kammer kan en pumpehagle, på jakt, kun ha plass til 1 patron i våpenet...
 12. Jeg kjøpte pumpehagle da jeg var 16, og har angret siden et par år senere. Men min har militær sikring som ikke lett kan avsikres, slik at jeg blir gående med tomt kammer og tar ladegrep i oppkastet. Da har jeg i praksis et skikkelig stygt enkeltskuddsvåpen med klønete sikring og dårlig skjeftetilpasning, som ikke blir brukt. Jeg kunne forsåvidt godt kjøpt en pumpehagle igjen, men kun med sikring som fungerer i jaktsituasjon.
 13. @Sakoen75 Det synes jo alt sammen??
 14. Villreinen ser langt ut i UV-spekteret. Det betyr vel i praksis at oransje jaktklær er glimrende, blå klær gjør deg selvlysende, og alle klær som er behandlet med UV-fargeforsterkende midler gjør deg til et fyrtårn. 'Kanerne driver og tester jaktutstyret sitt med UV-lamper.
 15. Fant en Rolex-prisliste fra det året jeg konfirmerte meg. En Submariner kostet ca 2,5x så mye som de kjipe kvarts Seikoene vi gutta fikk, og som koster 3-4 lapper i dag.
×
×
 • Create New...