Jump to content

Skrueråmuttere

Members
  • Posts

    1,733
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    24

Skrueråmuttere last won the day on June 12 2023

Skrueråmuttere had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skrueråmuttere's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

1.1k

Reputation

  1. Takk for informasjon. Da kan vi altså regne med at alle halvautomater med løse magasiner kommer til å ryke, og det helt uten å bry noen med å endre lovverket.
  2. Kan jo også nevne at jeg solgte min fordi den var for fin til at det ble til at jeg brukte den.
  3. Stålet i seg selv er ganske greit for å være rustfritt. Vinkelen er det litt verre med, du må enten bruke slakt belte, være skikkelig dyktig med bryne på frihånd, eller finne deg i å lage en liten rett eggvinkel ytterst. Jeg bruker Ken Onion Work Sharp.
  4. Jeg har hatt en sånn. Det var en mye tidligere produksjon, i laminert VG-10 og med beige slire. Selve kniven var tipp topp, men jeg var ikke fornøyd med slira. Den var i en mindre heldig speiderkniv-beige farge med alt metallet dekket i brun plast, og kom fra butikken med ferdig kuttet søm i bunnen. Verken kjentes ut som, så ut som, eller luktet lær.
  5. Jammen det vet'n jo, han har jo vært her i minst 10 år.
  6. Det var en brevrunde frem og tilbake mellom POD og JD, der POD mer eller mindre fortalte JD at "juhu, vi har finni en skikkelig drøy tolkning av lovverket deres, asså, som vi kan bruke for å forby nesten alle halvautomatene på markedet, sånn at dere ikke trenger å ta dere alt det kjedelige bryderiet med å utarbeide noe nytt lovverk, selv om vi jo alle vet at det ække det som står i lov og forskrift og væffal ikke det som fremgår av forarbeidene!" også følte JD seg tvunget til å si "hvaffaen, sluttåtulla, det der er så drøyt og blir så jævlig dyrt åsså blir det noe jævlig med skriking og det nærmer seg sikkert et stortingsvalg" også foreslo POD at "kan vikke bare tyne den der fra fabrikk så langt at vi forbyr alle som kommer fra fabrikk med stort magasin, da, selv om vi blir seende ut som komplette idioter når vi lar Wildcat passere mens vi lager spiker av 10/22" også sa JD "blir det billigere? OK da." Og der er vi nå.
  7. Ække det der det gamle rundskrivet, fra før Justisdepartementet påpekte at det ikke var det de mente med lovverket?
  8. Og den jevne nordmann har ingen ide om hvor god. Du har utelatt et viktig moment: i Kina mister man social credit score hvis man i det hele tatt omgås med personer som allerede har lav social credit score. Dette er ekstremt effektivt: 1. Det er ingen som tør å snakke med avvikerne (som f.eks. menneskerettighetsforkjempere, demokrater, liberalister, kristne, og annet slikt avskum), og 2. Det er derfor ingen som eksponeres for ideene som skal til for å bli en avviker. En hyggelig bieffekt - for den kinesiske staten - er at de som allerede er etablerte avvikere blir totalt sosialt isolert inntil de begår selvmord eller sulter ihjel. Orwell gjorde seg avhengig av direkte språkkontroll fra statens side for å gjøre terrorveldet sitt troverdig, han klarte ikke å drømme opp noe i nærheten av dette.
  9. Men utgangspunktet kan være å stole på folk, uten at det betyr at man uten forbehold stoler på alle. Utgangpunktet i dag er at myndighetene ikke stoler på folket. Ikke i samme grad i Norge som i andre land i Vesten, riktignok og heldigvis.
  10. Jeg satt og så nærmere på politiets retningslinjer ifbm den Henry Homesteader-saken (der POD plutselig har bestemt seg for at de kan forby enkelte våpen fordi de kan ta magasiner over 10 skudd selv om ikke produsenten leverer dem, likevel) og det slo meg: hva skjer hvis en produsent som i dag ikke leverer høykapasitetsmagasiner, begynner å gjøre det? Ta Winchester Wildcat som et gitt eksempel. Den tar 10/22-magasiner, men Winchester leverer ikke større enn 10 skudd, så den får står på Liste C og være tillatt til jakt. Står våpenet på liste C er det lovlig å bruke til jakt så lenge du har våpentillatelse. Men hvis Winchester plutselig skulle finne på å selge 25-skuddsmagasiner i USA så havner den på liste B sammen med 10/22. Står våpenet på liste B er det forbudt å skaffe seg våpenet. Hvis du har fått tillatelse før 1. juni 2021, kan du beholde det. Du kan kun selge det til personer som har tillatelse til andre bruksområder enn jakt, som for eksempel sportsskyting og samling, eller du kan selge til kjøpere i utlandet. Du har ikke krav på destruksjonspant om du leverer inn våpenet til politiet, men det er gratis å levere det til destruksjon. Ønsker du å deaktivere våpenet må du ta kostnadene selv. Har du fått innvilget og anskaffet våpen som står på liste B etter 1. juni 2021 er politiets vedtak ugyldig. Våpenet må avhendes, og du kan ha krav på erstatning. Krav om erstatning fremmes til politidistriktet som innvilget søknaden. Aktuelle lovhjemler er våpenforskrifta § 4-1 og våpenforskrifta § 14-1 nr. 2. Hva skjer hvis du søker på en Winchester Wildcat i dag - altså etter 1. juni 2021 - og Winchester leverer 25-skuddsmagasiner til neste år? Jo, *bam*, Liste B og "politiets vedtak er ugyldig" og må avhendes mot erstatning. Det interessante her, synes jeg, er altså ikke risikoen man faktisk løper om man kjøper en halvautomat i dag, men heller at politiet kan vedkjenne seg et system der de kan helt korrekt innvilge noe etter dagens regelverk og samtidig risikere at en triviell endring (for produsenten) fører til at vedtakets deres likevel, helt automatisk, og uten skyld fra deres side blir ugyldig ved en senere dato. Og utløse erstatningsplikt. Dette er jo helt mikkemus.
  11. Adapteren, altså magasinbrønnen, har ingenting å si etter PODs egen definisjon, med mindre produsenten også tilbyr høykapasitetsmagasiner som passer i den. Gjør Henry det?
  12. Siv.ing i dag er en Master of Science. Og den var strengt tatt mer enn en bachelor da du tok den.
  13. In all fairness har svenskene derimot marineinfanteri, og hvis det f.eks. er en av dem som har testet dette sammen med Sveder så må denne begrepsbruken være innafor.
  14. Aldri i verden. 10 000 holder deg tørr i lett regn, en stund. I tungt regn, en hel dag, må du ha mye mer. All Gore-Tex som lages i dag er "28 000 +". Og selv med det får du vanngjennomtrengning ved ryggsekkremmer og andre presspunkter. Ja, for et billig lettvektsmembran med 28 000 mm + vannsøyle. Pusteevne og vanntetthet er en trade-off og med 20k vannsøyle kan man forvente 20k pusteevne, og det kunne man for tjue år siden også. Her er trade-offen åpenbart pris.
  15. Erre ikke nettopp det du prøver på i denne tråden da? Øyh, folkens, vi er treff nr 2 på Google! Lurer på hvor mange nye FornavnE-brukere han må lage før vi havner på førsteplass?
×
×
  • Create New...