Jump to content

orlogs

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, jeg fikk endel av de med flat nese. Fungerte OK i min MAB PA15, men de var merkbart svakere ladet enn de fra FFV.
 2. Har fortsatt endel 9mm ammo fra dengang jeg var i Sjøforsvaret fra 1961 til på 1980-tallet. Var aktiv skytter og fikk årlig kvote - i tillegg til at man ikke var ganske fleksibel når en ba om ammo for trening. Har endel med rød ring rundt, med påskrift på pakken "Må ikke benyttes til Luger P-08, P38, Lahti /Husquarna eller Hi-Power." Har også endel i lik forpakning men uten den påskriften - disse har grønn rød ring mellom hylse og prosjektil. Dette var under pågående omvæpning til Glock og MP-5. Kanskje de med grønn merking er svakere ladet enn de andre, slik at de var trygge også for de gamle typene, som det nok var endel av i en lang overgangsfase.
 3. Noen som vet hvor jeg kan få tak i en løpsvekt til en Margolin MCM? Kanskje noen som har en de vil selge ?
 4. orlogs

  Marlin XT- .22 RZ

  Har en heldemper Marlin XT i -22lr, som jeg er meget fornøyd med. "Pakke-leveranse" med kikkert. Ser ut til at den liker best subsonic RWS. Til en pris på snaue 6000,- og med mitt bruk (litt ender, kråke og ellers hyttebruk), er den etter mitt syn et godt kjøp. Imponerende demping, hører stort sett bare tennstempelet som slår an.
 5. Har en Margolin mcm pistol (.22LR) og en A-tec lyddemper. Opplever ca 15 cm endring (til venstre) av treffpunkt I forhold til uten lyddemper. Samlingen er imidlertid ok, og ingen synlig skade på demper. Noen som har en forklaring eller lignende opplevelser ?
 6. Feltskyting er vel i utgangspunktet ment å simulere feltmessige forhold - og i felt benytter man vel helst robuste våpen med god anslagenergi og penetreringsevne. Dengang Colt 11.25 var tjenestevåpen i Marinen (de fleste her husker nok ikke det) brukte jeg konsekvent den i feltskyting og gjorde det relativt bra. Jeg er nok en romantiker, men min feltpistol i dag er en MAB F1 (fransk tidligere tjenestepistol, riktignok med lengre løp og stillbare sikter). Og så lenge man har ulike klasser som f eks militærpistol er det vel greit at noen skyter i andre klasser med fisle-våpen ?
 7. Jeg vil ikke skyte med det alle andre har (fix ide). F eks skyter jeg grov med en fransk MAB PA15F1 (ute av produksjon, men kjempevåpen), fin (VM ol) med en (litt modifisert) Browning International 2 og hurtigskyting men en god gammel Margolin (som gammel forsvarsmann vet jeg at USSR ikke laget de peneste og mest kompliserte våpen, men de fungerer alltid).
 8. Noen her som vet om Ruger Mk IV 22/45 Lite passer i esken for spesialpistol ?
 9. Prøv Hunter'sHouse i Danmark. (http://huntershouse.dk)
 10. Hei. jeg har en gammel men kjempegod Browning International 2 som jeg vil bruke for mengdetrening for å spare penger og grovpistol, som er en 9mm MAB PA15F1. Da ønsker jeg å skaffe symetriske skjefteplater for å få mest mulig likhet i grepet. Noen som vet hvor slike kan skaffes, evt få laget ?
 11. Innebærer denne forskriften at det er forbudt å montere lyddemper på en pistol - det er vel vanskelig om man ikke kan gjenge løpet ??
 12. orlogs

  Mikro rødpunkt ?

  Synet er ikke lenger som det var, så jeg vurderer å ruste om med laser evt rødpunkt på .22 pistolene som brukes til rekreasjonskyting. Har imidlertid et problem med en Margolin (ex-Sovjet), hvor eneste mulighet synes å være på "siktestolen" for baksiktet (sluttstykket rekylerer under dette) - men da må det være en mikro-versjon. Noen som har kommet over et svært lite rødpunktsikte evt en bitteliten laser som kan monteres i stedet for baksiktet (er klar over at det kan bli dyrt med børsemakerarbeide) ?
 13. Er det noen der ute som har ideer om hvor jeg kan få tak i magasiner til min 9mm MAB PAP F-1 ?
 14. Jeg har modifisert en Browning Medallist II med demper og rødpunkt, men må også ha et vesentlig slankere og mindre grep om hele saken skal kunne bæres fornuftig i et hylster. Noen som vet om noen som driver med "avansert møbelsnekkerarbeide" ? Mvh Arne
 15. God kveld. Jeg er sikkert en smule gammeldags, men jeg har to stk .22 pistoler jeg er kjempefornøyd med: 1. En Margolin gjenget for lyddsemper, for fiskeveska etc. Fungerer altid og føles god i hånden. Overraskende nøyaktig og funksjonssikker. 2. En Browning Practice 150 gjenget for lyddemper og med rødpunktsikte, for plinking og konkurranse (da uten rødpunkt). Håndverk av klasse og svært nøyaktig. De siste (fancy, det skal indrømmes) .22 pistolene som rimelige Walter og Ruger versjoner er etter min smak litt mye "plast". De to jeg har nå er preget av soliditet og godt håndverk (selv om Margolin har litt røffe verktøyspor innvendig - er fra Sovjet-tiden) Har også hatt et par HiStandard av litt eldre modell ( 70-80 talls) og har vært fornøyd med de. Mvh Arne
×
×
 • Create New...