Jump to content

Runerene

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Runerene's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • 10 years in
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

7

Reputation

  1. Runerene

    Rypejakt.

    Jeg skal jakta i Forollhogna i år - forhåpentligvis både i tidligjakta og oktober. I fjor ble jo jakta stengt i alle fjellstyrene på trøndelagssida av fjellområdet, og det var sikkert helt greit. Ifølge fjelloppsynet var tellingene de laveste siden de begynte å taksere for nesten 30 år siden. Hvordan de gjennomførte jakta på de private terrengene på innlandssida vet jeg ikke, men siden det koster fra en Tesla i året og oppover å jakte der, regner jeg med at kjøperne forventer valuta for pengene om grunneierne så må importere rype fra Skottland Jeg begynte å jakte på nesten sammen tid som deg, @MAG500, og der jeg har gått på jakt, i hvert fall etter årtusenskiftet, har både sett fugl og rype i sekken gått jevnt nedover. Det er jo trist med tanke på bestanden, men jeg er jo glad bare jeg kommer meg på jakt og får noen fine dager i fjellet. Skyter jeg nok fugl til å invitere gode venner på et par middager, har det vært en god høst. I motsatt tilfelle gleder man seg bare desto mer til neste år - for da! kommer det garantert til å bugne av fugl i fjellet Det er en ubetinget fordel å ha et lyst sinn og god evne til selvbedrag når man hovedsakelig jakter støkk på fjellrypa ... Rypejakt sluttet å være matauk for noen generasjoner siden, og det må vi bare ta konsekvensen av. Men jeg er for de aller fleste tiltak som beviselig kan øke bestanden. Jeg håper det går an å ha flere tanker i hodet samtidig, og ikke sette forvaltning av forskjellige arter opp mot hverandre. Selv om det kanskje snakkes høyere om villreinstammen for tida, går ikke det nødvendigvis ut over rypeforvaltninga. Sannsynligvis/forhåpentligvis vil rypa også kunne nyte godt av tiltak som blir gjort for villreinen.
  2. Hei, Andreas fra Järnheimr. Jeg vet absolutt ingen ting om produktene deres, så dem skal jeg ikke uttale meg om. Men jeg må bare ta av meg hatten for at du i løpet av dine to første poster her på Kammeret har tatt fra meg lysten til å vite noe mer om dem også. Tøft gjort å utrykke seg så direkte ubehøvlet i sin første kontakt med en ny stor potensiell kundegruppe. Fortsett sånn, så har jeg på følelsen at levetiden på det klesmerket ditt blir kort.
  3. Jeg ser at du skriver det, @AGR416, og at XXL også har lagt seg på den linja. Men står det i noen lov/forskrift/rundskriv at man må framvise FYSISK våpenkort? For alt jeg har funnet, sier FRAMVISE våpenkort. Jeg synes det virker som litt vel lettvint at "siden du handler ammunisjon på nett, så er det mindre viktig å kontrollere at du faktisk har lov til å kjøpe den, enn hvis du skal handle over skranke". For ordens skyld, jeg er for skikkelig kontroll ved erverv av både våpen og ammunisjon, det er bare forskjellen i praktisering fra butikk til butikk jeg lurer på. Er dette noe som faktisk kommer fra øvrigheta, eller er det enkeltaktører som ikke kan/lager sitt eget regelverk?
  4. Nei, det er heller ikke min opplevelse, men blind høne og alt det der ... Den finansielle situasjonen deres er vel av en slik art at de burde ta imot alle betalende kunder med vid åpne armer. Men bevares, jeg kan godt ta med meg pengene mine til en av konkurrentene
  5. Var på XXL for å kjøpe noen ekstra haglpatroner til helgas rypejakt, men måtte reise tomhendt hjem. Betjeningen hadde visstnok fått streng beskjed om at man måtte framvise våpenkortet fysisk ved kjøp av ammunisjon. På grunn av bedre tilgjengelighet, lavere pris og større utvalg har jeg stort sett handlet ammunisjonen min på nett de siste årene, men jeg mener bestemt å huske at sist jeg var innom en sportsbutikk i samme ærend, holdt det med å vise fram et bilde av våpenkortet som jeg har lagret i en app på mobilen (i tillegg til ID, selvsagt). Når jeg handler ammunisjon på nett, må jeg da vitterlig ikke sette meg på flyet, reise til min foretrukne ammopusher og holde opp våpenkortet foran øynene på vedkommende før hen pakker og sender varene jeg har bestilt? Da er en digital gjengivelse av både våpenkort og ID fullt akseptabel, så jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så mye vanskeligere i den virkelige verden. Nå blir det alltids en råd med patroner uansett, så jeg kranglet ikke med den for øvrig høflige betjeninga. Har søkt litt rundt omkring, men finner ikke noen steder at det kreves annet enn FRAMVISNING av våpenkort. Så hvem tar feil her, jeg eller XXL?
  6. Magasinet har halv pris på Dovrefjell vinterkamuflasje. Selv om det ser ut som om enkelte størrelser er utsolgte, er det stor sjanse for at de finnes fysisk i butikk (lagersystemet fanger ikke opp beholdning i butikk). Trondheimsbutikken hadde alle størrelser da jeg handlet der på lørdag. https://www.magasinet.no/dovrefjell-jeger-n-vinter-bukse-herre https://www.magasinet.no/dovrefjell-jeger-n-vinter-bukse-herre
  7. Ligger for øvrig ute en i links akkurat nå: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=321480076 Hvordan berettiger man et slikt kjøp til sportsskyting - er det nødvendig med mer enn å vise til medlemskap i klubb/organisasjon som f.eks DFS/DSSN?
  8. Bruker Wehunt selv, og er veldig fornøyd. Er ikke mer komplisert enn at de av jaktlagets deltakere som er 70+ også behersker den noenlunde. Eneste ulempen er at den krever dekning på mobilen for å la deg logge på appen. Og der jeg jakter hjort er mobilsignalet ganske flekkvis fordelt, dessverre.
  9. Fra tiden i Forsvaret mener jeg å huske at reinskinnene virkelig begynte å slippe hårene etter at de hadde blitt brukt fuktige over noen tid, og da var det ikke bare snakk om at hårene knakk, men det ble barflekker i skinnet utpå vårparten. Så et ubehandlet reinskinn hadde varighet på max én vintersesong. De skinnene var ubehandlet, og sikkert ikke førstesortering, de beste skinnene reserverte nok de lokale reindriftssamene til mer kjøpesterke grupper sørpå De siste årene har vi gått over til garvede, ferdig impregnerte skinn her hjemme. De lukter ikke, er litt lettere og blir ikke våte, og føles litt mer luksus. Og så utsettes de nok for atskillig mer skånsom bruk enn de førstnevnte! Det er så klart litt mer vekt/volum på et reinsskinn enn et bamseunderlag, men så lenge det bedrives vinterfriluftsliv her i husstanden kommer vi alltid til å ha et par reinskinn i boden.
  10. Fikk nå muligheten til å sende en melding til NOEN da lenken ikke virket. Gjetter at den ikke bare svever formålsløst rundt på nettet til evig tid, men havner i fanget på en admin før eller siden - eller noen andre med teknisk innsikt som kan se på problemet
  11. Samme problem her - har forsøkt både med Safari på Mac og Chrome på PC. Og ja, jeg er innlogget Har sendt melding til admin om situasjonen, så får vi se om det er en easy eller en hard fix
  12. Det vil jeg ikke tilråde. Ifølge instruktøren på blodsporkursene vi har hatt med bikkjene våre på, så er dette en veldig enkel måte å ødelegge en hund på. Hun var veldig klar på at vi under ingen omstendighet måtte finne på å gå et spor motsatt vei. Hun fortalte en historie om to luringer som skulle "teste" hunden til en tredjepart hun kjenner, for den var helt rå til å gå spor. Om de ikke visste bedre, eller om det var på ren jævelskap at de sende ekvipasjen ut motsatt vei, vet jeg ikke, men resultatet ble i hvert fall at den hunden aldri gikk et spor igjen. Hunden vet av en eller annen grunn instinktivt hvilken vei sporet går, slik jeg forstår det (uten at jeg helt skjønner hvorfor), og det er tydeligvis en ferdighet man ikke skal drive på og pirke borti. Vi har i hvert fall valgt å ikke ta sjansen, og går alltid spor den veien vi legger det ut. Mulig noen andre her på forumet har mer kunnskap om nettopp dette enn meg, i så fall hadde det vært interessant å høre.
  13. Skal så smått begynne å rusle rundt på hjortevaldet og lete etter nye poster. Tenkte å sette opp et par posteringstelt på egnede steder. Ett av medlemmene på jaktlaget har allerede dette fra XXL, som fungerer helt greit til sitt bruk: https://www.xxl.no/mackenzie-kamuflasjetelt-hunting-blind/p/1092894_1_style. Noen som har erfaringer med dette fra Brunst: https://www.brunst.no/products/telt? Sammenligninger, andre forslag og fortrinnsvis erfaringsbasert synsing mottas med takk
×
×
  • Create New...