Jump to content

22 creedmoor


goosehuntarn

Recommended Posts

Polardego skrev (1 time siden):

Stabiliserer tyngre kuler forutsatt at både 22-250 og 22 CRM er fabrikkvåpen.

Jojo, men lite .22 Creedmoor våpen i landet (finnes det noen?). Så uansett om du skal ha et nå blir det å bytte pipe i noe og da er en .22-250 med rask stigning i pipa et bedre valg.

Link to comment
Share on other sites

Bare minner om 5,6x57 RWS som blåser alt amiene har av banen. Den er vel sånn ca 50-60år gammel og har 1-10" som standard. Fabrikkammoen hadde fra start 74gr kuler i ca 3400fps.

Edited by Torf
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Den var vanligere i forrige århundre.

Skulle man ha en fet 22 hadde den en fordel over 22-250 ved at den matet mye bedre i helt umodifiserte mauserkasser. Samtidig gikk man ferdige M98-piper til en rimelig penge som gikk rett i mauserkassea.

Link to comment
Share on other sites

Those were the days...

 

I mellomtiden har folk bygd 22-250er med lengre friflukt og brattere riflestigning. Det funker, men løpslevetiden er forferdelig. Presisjon på langhold forsvinner før 1000 skudd har jeg inntrykk av.

Hornady ville lage fabrikkammo, og man kunne ikke lage en 22-250-patron som ikke funker riflene til 90% av de som har 22-250 - enter 22 Creedmoor.

Den kan skyte tunge .224-kuler som 2223Rem i praksis ikke kan, og så fort du bare ønsker omtrent. Men det er ikke akkurat noen treningspatron, Har du en børsemaker i kjelleren som kan bytte pipe 4 ganger i året, uten at du er uten rifle i lengre tid, så er den jo fin. Også om du bare skyter litt nå og da. Da tror jeg den er veldig fin.

 

K

Link to comment
Share on other sites

De som ville skyte mye på 60 og 70-tallet, med germanske hissigpropper som 5,6x57 og 6,5x68, hadde tilgang på Mauser 66. Akkurat som dagens generasjon med Blaser R8. R8 er jo en funksjonell kopi av Mauser 66.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...