Jump to content

Casey Jones

Members
  • Posts

    626
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Casey Jones last won the day on June 13 2023

Casey Jones had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Casey Jones's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter
  • One Year In
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

308

Reputation

  1. Jeg hadde 22-250 1:14. Fikk laget en til 1:9, før jeg solgte den gamle 1:14. Levetid blir hva du gjør det til. 22-250 er ikke en patron å mengdetrene med. Og om du skulle gjøre det, så er ikke veien lang til neste pipe i riktig snurr Tar ikke lenger tid enn 25.000 kr i ammo elns, kanskje det dobbelte. 223 kan jo være en del billigere, om man bruker masseprodusert 55 gr FMJ-patroner, plukkhylser og de rimeligste kulene. Jaktdepotet har patroner til 6-7 kr. Men om man ser på patroner med "interessante" kuler, så er prisen omtrent det samme. Begge to koster blod. "Nasjonalpatronen" Oryx koster hhv. 64,- og 79,- kr
  2. 22-250 selvfølgelig! Du lader lett ned til 223-nivå om ønskelig. Og du har full trøkk når du vil ha det. På samme sluttstykke som du kan jakte elg med. Jeg har lada 22-250 med N110 med godt resultat. Snill treningsladning . Pipa varer evig.
  3. Elektronisk sikte, så bytter du bare profil. Evt. skru på et tradisjonelt sikte, og notere ant. klikk. Blir fort litt pes og usikkerhet, men det er mulig. Støtter tanken om 2 stk. Tikka. Sett låskasse og stokk på langtidslageret. Så benytter du pipe og sluttstykke i den andre rifla. Tikka er brød og smør. Det bare funker.
  4. Huslånet mitt har økt med ca. 500 Diamond Line/pr. mnd
  5. Lillestrøm https://campvillmark.no
  6. Det er en slik jeg har. FFP ja. (Finnes som SFP også) Hadde glatt gitt 3500,- for den der.
  7. Om er bra sikte ikke er lenger unna enn et par måneders sparing, så bør du absolutt vente. Eller om du har stålkontroll på økonomien; dra kredittkortet. Vil ikke anbefale det generelt, men med god kontroll er det helt uproblematisk. Jo lenger du venter, jo mer kunnskap får du om hva du trenger. Så det er også en god strategi å klare deg med det du har ei stund til. Jeg venta til black friday da jeg handla. Sparte en drøy tusenlapp på det. Lenge til black fridag nå, men villmarksmesse nå i helga. Kanskje det er noen gode tilbud der? Ellers er det fremdeles lov å spørre om god pris i våpenbransjen.
  8. Du får skyte minst mulig, så sparer du raskere penger til et ok sikte Flåsete, men det er en økonomisk realitet. Tren mest mulig med .22LR om du har mulighet. Jeg har et sikte fra Element Optics, 6-24x50 FFP med juletre. https://skytterlinken.no/element-optics-helix-6-24x50-ffpelement-optics-6-24x50-sfp2 Koster 5500,- som jo nesten er det dobbelte av budsjettet ditt. Men det er nå ikke mer enn prisen for 200 patroner i .308W i differanse. Regn litt på hva det koster å skyte x ant. skudd over tid. 1000 stk. 308W koster 12.000,- kr. Det flyr fort titusener i ammo om du skal skyte litt. 1000 skudd pr. år er ikke spesielt mye. det blir 60.000,- over 5 år.
  9. Har du ikke begynt å skyte overhodet, eller er det skyting på 500 m du ikke har begynt med enda?
  10. I prinsippet kan du heller låne penger og kjøpe noe brukbart, enn å stadig kjøpe noe billig som ikke er bra nok. En ok kikkert er ikke så veldig dyrt sammenlignet med alt det andre skytinga koster. Bra ammunisjon koster flesk f.eks. Blåser fort av prisen for en kikkert.
  11. Høyde over havet er en parameter her, er det ikke? Jeg skyter på 700-900 moh. Utgjør det en forskjell av betydning? Kunne være fristende med fabrikkpatroner neste gang jeg trenger hylser. Men ikke hvis presisjonen er dårlig. Pipa mi er kamret om fra .243 Winchester. Jeg har ikke studert tegninger for de to, men kanskje den er rommere i halsen? Det er litt nedtur å slite med hylsene. I 6BR bruker jeg de samme hylsene ennå. Fra 2003 elns..
  12. Til jaktfelt skyter jeg så slappe ladninger i 6XC at jeg gjerne skulle hatt mindre hylsevolum. Kunne egentlig brukt 6PPC. Eller kanskje 22PPC? Eller like godt et ekstra sluttstykke og .223 Remington? Heller dog litt mot 6BR i standard kammer og 1:8. Frister litt med muligheten for å kunne skyte fabrikkpatroner. De er dyre, men ikke dyrere enn ny hylse pluss komponenter. Så første smellen kan godt være fabrikkladet, både i 6BR og 6XC. 6BR-pipa mi er 1:14 og tight-neck, så der går det uansett ikke. 6XC-en er 1:10, og det er vel å strekke det langt med 105 gr kuler? Jo, det er akkurat det den er, i praksis. Men alt blir bedre med et fancy navn. Har har faktisk vurdert en forlenget .30BR også, hylselengde 51 mm. Burde være bra på storvilt. Passe kraftig, går i kort låskasse, god levetid på pipa. (Ja, jeg beskriver en .308 Winchester) Jeg har hatt en del dårlig erfaring med Norma-hylser i flere patrontyper, deriblandt 6XC. Halsene sprekker, så jeg har begynt å gløde dem før hver ompressing. Mulig dimensjonene på akkurat den pipa er litt romslige, så halsene blir bearbeidet for mye. Lapua-hylser i 6BR tight neck, 6,5x47L, 22-250 varer evig. Aldri noe tull. Men det er custom-piper alle tre, så det er ikke sikkert det er en helt rettferdig sammenligning
  13. Skjønner. Forskjellen fra vanlig 6BR er jo minimal. Det gjelder jo opptil flere andre lignende også. Jeg også kunne nok fort funnet på å kjøpe en slik brukt. Jeg har 6BR fra før, så da kan noe utstyr gjenbrukes. Og prisen er jo gjerne hyggelig på slike ukurante rariteter. Endte opp med 6XC på den måten. Usikker på om neste pipe blir 6BR eller 6XC. Fordeler og ulemper med begge. Jeg kan jo velge å se på 6XC som en 6-250 Improved. Kan til og med lage hylser fra 22-250. Har vurdert det for å kunne bruke Lapua-hylser.
  14. Hvorfor 6BRA? Hva gjør den som ikke vanlig 6BR gjør?
  15. Kunne vurdert andre aromaer også? https://www.theguardian.com/fashion/2020/jan/13/why-is-gwyneth-paltrow-selling-a-candle-that-smells-like-her-vagina-goop
×
×
  • Create New...