Jump to content

Rugerdud

Members
  • Posts

    1,247
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by Rugerdud

  1. Så får du da hele tiden 2 innskutte våpen
  2. Ha alt i orden hjemme, ikke gjør noe dumt de neste årene, og ikke søk om nye våpen en stund(da sjekker de opp mot våpenregister/staffesaker) og håp på det beste. Ingen her kan svare deg på dette. Men håper du har lært?
  3. @gordonsetter81 Tror J&F skal starte å ta inn disse? Mener jeg så noe på FB siden dems om det?
  4. @Daniel. hva folk vil betale for de vet jeg ikke. Men jeg lader og blander mine NP hylser sammen med "vanlig" Norma i 308 win uten å merke noe. Kommer nok til å gjøre det samme med 6,5x55 når jeg har laget litt hylser i rifla.
  5. NP fra Trainer er samme hylser som Norma, men de har ikke kjørt poleringen for å fjerne herdingprossesen(så hylsene ser ut som RA, Lapua og noen til som ikke gjør det steget).
  6. Om det er Trainer du tenker på trenger ikke den samle bedre bare fordi det er Norma for å si det slik Har sett den bli brukt i flere våpen og det er alt fra bra til "ojda, er det noe feil med rifla di" samlinger.
  7. Rugerdud

    Winchester m70

    Pris ca 5000kr. Ny stokk boyds er vel det rimeligste. Bestilles gjennom brownells Norge eller direkte fra Boyds i USA.
  8. Gode samlinger og fin funksjon i en gammel Rem 788
  9. @ChrL det er nok det beste. Vil du bruke dette kruttet i 6,5 så kjøp noen lette 100-120grs kuler.
  10. Kjøp en boks med annet krutt du så bruker du opp 530n på 45/70 (Y)
  11. Hadde den eldre Axis i 308 win for endel år tilbake. Avtrekket var elendig fra eske, men det ble bra etter en tur til børsemaker. Avtrekkerne på Axis 2 er av annen type og bedre. Stokken var myk plast, men grei når løpskanalen ble stor nok til at pipe ikke tok tak. Her er det vel også gjort endringer fra 1 til 2. Men presisjon var god, mating og annet fungerte fint. Så alt i alt vil jeg si ei god billig/inngang/reserverifle.
  12. Rugerdud

    Sabatti 90

    @Bramm nye rifler? I såfall lever tilbake der du kjøpte og be de fikse.
  13. Holder lenge med 3-5 skudd. Skyter ikke 10 på rappen på jaktfelt
  14. Godt nok til jaktfelt? Tja, under 20mm på 100meter er godt nok. Er skytter som i 99,99% gjør at du mister innertreff eller bommer
  15. Disse kulene er laget for å kutte fine runde hull i skivene. Super pent på pappskiver, ikke fullt så populært i elektroskivene
  16. Rugerdud

    Sabatti 90

    @Bramm Hva skjer når hylsen ikke kastes ut? Slippes den bare tidlig og blir liggende? Slår den opp i kikkertsikte og faller tilbake i utkasteråpningen? Henger den i noe og ikke kastes ut?
  17. Må være die som er for rom i halsen og ikke presser nok. I såfall må du nok kjøpe ny. Nytter ikke trimme mer på ekspanderen da om dia ikke klemmer nok i utgangspunktet. Ei die er uansett ikke mange kronene.
  18. Dette tror jeg er litt problem om du har piper av litt dårlig kvalitet. Jeg har ei slik pipe som "kaster" første skudd om jeg bytter mellom kuler. Samme produsent(samme blanding i mantel) så er det aldri noe problem. Men la oss si jeg skyter med Sierra kuler så skal jeg skyte litt med Lapua. Så kaster den første skudd 2-3 cm unna før resten samles. Kald eller varm pipe samme. Ny pusset eller upusset spiller heller ingen rolle. Bytter jeg kuleprodusent så kaster den første skudd. Skyter jeg med Sierra på mandag og setter bort børsa til lørdag og fortsetter å skyte med Sierra så ingenting. Men dette er med den pipa. Andre våpen merker jeg ikke noe når jeg bytter hit og dit.
  19. Eneste hagler som er lov å videreselge uten å registrere er om de er laget før 1890 Ellers skal alle hagler som er lovlig uregistrert kjøpt før 1990 registreres når de bytter eier.
  20. Nosler sier 46 til 50 grs N-150 til 110grs kuler. Så 47grs er nok en fin plass i starte
  21. Tror leger og psykiatere har mer enn nok med å behandle de som trenger hjelp om de ikke skal få kastet dette i fanget også? Det er jo ikke akkurat slik at å få en time hos disse er så lett. Se bare på fastlege. Er det ikke "akutt" må du regne med 2-4 uker på en time. Psykiater er det sikkert 2-4 måneder....
  22. Siden enkelte politidistrikter operer med nesten 6 måneders behandlingstid av våpensøknader kan jo folk bli uskikket før de får tillatelsen etter å ha fått grøntlys fra lege Da er de like langt?
  23. Vithavouri sier 880m/s med 49,1 grain N560 i 74cm pipe med 139 grs Scenar så regner med det er innafor. At du har 30m/s ekstra hastighet kan komme av du har ei pipe som gir høye hastigheter. Eller trykket er litt høyere i din pipe en det testpipene hadde.
  24. @vavlo min erfaring er den er helt grei å jobbe med(nå har jeg kanskje ikke strengeste krav til presisjon da). Men de 3 rifler jeg har hatt levere alle samlinger under 25mm med mye ladninger. M98en var nok den mest krevende å få samling med. Tynn pipe og slik. Remington 700 samlet alt mellom 15 og 30mm. Tikkaen jeg han nå. Har jeg testet ei landing og den samler ca 20mm som holder masse til mitt bruk (rådyr og rev under 200 meter).
  25. Tenker du er nede i 820-830m/s da. Var selv ute med 243en min i går for å skyte litt med den. Snart hat den i et år og skutt under 40 skudd. Første ladning gikk så bra at det ble ikke mer testing for min del 100grs Hornady Interlock i ca 890-900m/s (skal gi litt over 900 i 60cm pipe og min er bare 57cm).
×
×
  • Create New...