Jump to content

Enebakk jff bygger bane


375 H-H

Recommended Posts

Enebakk jff er nå i ferd med å realisere en stor drøm !

 

Etter flere år med planlegning, Tegning og søknader både hit og dit så er nå denne drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse!

 

litt historie

Den banen som ble benyttet ut forrige sesong blei bygget en gang på 80 tallet, vi har ikke klart å finne ut akkurat når. og hadde frem til 99 så var det kun manuell anvisning.

Etter dette så ble det montert elektroniske skiver fra Sius Ascor og løpende elg.

 

Dette er også en av få baner i Oslo området som ikke er styrt av DFS men helt og holdent en jeger bane. Dette gjør at vi har kunnet kjøre et mye friere program for skytterne

der alle standplassene har hvert inndelt i separate båser. Og skyttere har kunnet skyte på den måten de selv ønsker så som antall skudd, Skytestillinger og helt uten tidsbegrensning.

Dette er noe vi ønsker å videreføre på det nye anlegget p.g.a. utelukkende positive tilbakemeldinger på dette.

 

Til det nye anlegget ble det søkt spillemidler første gang i 2007 men denne søknaden ble avslått p.g.a. ufullstendig søknad noe som Ejff ikke hadde herredømme over og det viste seg at det var kommunen som hadde glemt å fylle ut sin del av pappirene, Og levert blanke skjemaer.

 

Det ble da vedtatt i Ejff at vi skulle søke på nytt for 2008 sesongen. Noe som er en ganske stor jobb. Ekstra mye ble det denne gangen da det i byggebransjen disse årene skjedde store ting og prisene på både arbeider og materialer var i en vill gallopp slik at vi ble nødt til å ta hele anbudsrunden på nytt. Men etter iherdig innsats fra alle parter så klarte vi å stille en ny søknad til fristen som var 15 oktober 2007. Slik at nå var det bare å sitte å vente og håpe det beste.

Første glede i prosessen kom etter kommunestyremøtet 03.12.07 der de gikk inn for å støtte vår søknad ovenfor fylkeskommunen og vi fikk samtidig 405.500 i støtte fra Enebakk Kommune.

 

Etter hvert som våren gikk så steg spenningen når datoen for fordeling av spillemidler nærmet seg så kom nok en skuffelse. den datoen var satt til 10.06.08 men saksbehandler i fylket var sykemeldt

og behandlingen var utsatt til første uken i september! nok en gang steg spenningen mot dette tidspunktet men nei da!! fortsatt sykemeldt og utsatt til 14.10.08. må si det var litt usikre følelser som regjerte når denne datoen nærmet seg. Og etter mye leiting på Internett så finner vi et møtedokument som sier at vi har fått de søkte spillemidlene !!! Endelig da var det bare å begynne å planlegge. Det tok også relativt lang tid fra dette møtet og frem til vi fikk noe skriftlig bekreftelse fra fylkeskommunen om at vi hadde fått midlene det gikk ganske nøyaktig 1 mnd ! (noen som sa at det offentlige er raske !! not).

 

Neste steg på lista var å få sendt inn byggesøknaden og dette ble gjort siste uken i november med håp om å komme i gang før jul. på slike søknader så er det en behandlingsfrist på 3 uker

og på dagen 3 uker etter så kom bekreftelsen fra kommunen og byggesøknaden var godkjent !! så nå var alle hinder ute av veien og jobben kunne starte.

 

Hele dette bygget vil bli gjort på dugnad. Der størsteparten av mannskapet være de som er med i riflegruppa i Ejff. og selvfølgelig alle andre interesserte.

 

Tegninger på den nye banen kan dere se her: http://www.njff.no/portal/page/portal/akershus/lokallag/enebakk/artikkel?displaypage=TRUE&element_id=22859334

 

 

Lørdag 13.12.08: var det klart for å starte rivingen av det gamle bygget og vi startet kl 10 og kl 1500 var bygget historie kun betong plata sto igjen.

 

Mandag 15.12.08: Dette var dagen da de store forandringene skulle starte for i dag så skulle vi få gravemaskin. denne var på plass tidlig mandag og vi kunne gå i gang med gravingen.

Men her dukker nok en uforutsett ting opp og det er at plassen der nybygget skal stå er en gammel fylling av mye dårligere kvalitet enn det vi trodde. slik at den gravejobben som skulle tatt et par dager ble til døgnet rundt arbeid i en uke! men første bud for et godt resultat er at grunnen er i orden (er litt vanskelig å gjøre noe der siden) Disse tingene medførte at vi måtte grave av hele plassen 1,5 meter og fylle opp med sprengstein. Det firmaet som villig lånte oss graver snudde seg rundt og stilte en lastebil til vår disposisjon hele uka og når fredagen kom så var plassen klar til å bygges på. Det gikk med 60 lass med sprengstein og 10 lass med maskinkult og singel.

 

Lørdag 20.12.08:Den opprinnelige planen var å støpe dekket til bygget på fredag 19.12.08 da dette var siste dag at betongleverandørene hadde åpent før jul. Men vi innså snart at dette ikke lot seg gjøre p.g.a. de ekstra arbeidene med grunnen. Slik at vi ringte rundt til en del betongverk å spurte pent om det var noen som kunne tenke seg å jobbe litt på mandag for å hjelpe noen i nød!

og ja!!!! vi fikk til slutt napp i mysen og de stilte villig opp. Så nå var det klart at vi måtte klare å få forskaling.i sopor og rørleggerarbeid ferdig før mandag morgen. Vi regnet med at det ville bli vanskelig å få med folk på dugnad så tett opptil julefeiring men nei da folk slapp vaskekoster å gavepapir å stilte på dugnad vi var på det meste 11 stk på en gang og det står det respekt av så tett opptil jul. Dette medførte at vi rakk å bli ferdige relativt greit til mandag morgen.

 

mandag 22.12.08:Nå var det klart for støpejobb og første skrittet på å starte byggingen av nybygget blir liksom litt som å legge grunnsteinen dette. betong pumpa var på plass kl 0800 og rigget seg til. og første betong bil kom kl 0900. Denne dagen forløp relativt greit men var et par lass med betong som ikke var noe greie å ha med å gjøre var alt for stive men det gikk da til slutt

og 35 m3 (35 000 liter betong) senere så var vi ferdige og var klare for juleferie ( i hvert fall litt)

 

Lørdag 27.12.08: nå begynte folk å bli klare for å kvitte seg med juleribba igjen og vi bestemte oss for å starte litt med byggingen av treverket for å se om det var noen interesse for å jobbe noen timer i jula og for å si det mildt her var stor arbeidslyst å spore !!! kl 10 3 juledag så sto 11 mann klare med hammer å sag og lurte på hva de skulle gjøre? og for å si det sånn jeg skal liksom prøve å lede dette prosjektet og når det kommer mange flere en forventet så er det en utfordring å få alle mann i arbeid og ingen er snekkere! det er en utfordring men vi klarte det da.

 

For å gjøre en lang historie kort så fortsatte en store arbeidsinnsatsen hele jula i gjennom og i løpet av den lange jula vi hadde i år så var det bare 1 dag vi ikke jobbet på og det var 1 nyttårsdag .

Resten av dagene så har det ikke hvert mindre en 6 personer på plassen så lenge det har hvert lyst. DVS alle vegger er reist opp. utvendig gips er på alle vegger. og all utvendig panel er ferdig montert. slik at det eneste som står i gjen på veggene er å montere vinduer og dører og liste disse utvendig .

 

Dette har resultert i at i skrivende stund så har vi ikke mere å gjøre før vi får takstolene til neste uke. Og vi håper å klare å få tett tak om 1 uke.

 

Lørdag 17.01.09:Onsdag denne uken kom takstolene og med stor innsats fra Dugnadsgjengen så ble disse montert onsdag kveld. og i dag lørdag skal vi i gang med å tette taket.

håper vi klarer dette før dagen er slutt. Har ikke mye lyst til å få all snøen som er meldt i morgen inn i huset.

takker også følgende medlemmer her på kammeret som er med å bidrar på dugnaden: hansen deluxe, fridtjof, sven due

 

 

bilder vil komme etter hvert men dere finner noen på ejff sine hjemmesider.

 

Ønsker å rette en stor takk til alle som har hvert med og bidratt til til denne store fremgangen (det er flere av kammerets brukere som har bidratt)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Man gratulerer, endelig. Dette er en av de beste banene jeg har vært på, den beste foreningen jeg har vært medlem i og med det mener jeg driften, personalet og det toppet seg etter at det ble elektroniske skiver.

Den siste tiden jeg benyttet denne banen begynte det å komme mange mennesker, litt for mange etter min smak (anlegget var rett og slett for lite). Det ble trangt og lang ventetid, særlig når jakten nærmet seg. Man kunne liksom ikke lengere drive "koseskytingen" uten at du følte at man tok opp plassen for neste skytter.

 

Da vi møtte opp med halautomater påmontert lyddempere, møtte vi utrolig lite fordommer fra de aller fleste i forhold til hva man gjorde på andre banene. Har til og med blitt bortvist fra en annen bane pga dette.

Så var det nesten alltid tid til vaffler, kaffe og juging.

 

Stå på, jeg kommer garantert tilbake :wink:

Link to comment
Share on other sites

Guest graahund

Enebakk Jff har et fantastisk miljø og meget flinke folk. All honør til de kara der som har dratt i gang dette. Bare synd at jeg ikke har helse til og stille på dugnad om dagen, ellers hadde det vært et must. Takk skal dere ha alle sammen. Mvh Bård

Link to comment
Share on other sites

Grattis med ny jegerbane!

Vi har gjort oss de samme erfaringer som dere med at mange jegere foretrekker å slippe "5 skudd mot skivene - Ild". Den friheten vi legger opp til rundt skytingen på vår jegerbane har også vi fått svært mange positive tilbakemeldinger på.

 

Ellers vil jeg bare si at prosessen du beskriver frem mot ferdig bane virker aldeles strømlinjeformet sammenlignet med de banebyggingsprosessene vår forening har gjennomført de siste årene. Problemene har stått i kø hos oss, noen av dem har nok dessverre vi glade amatører skaffet oss helt på egen hånd... :wink:

Dugnadsånden i foreningen deres kan vi bare misunne... :shock:

 

Kan vi snart vente oss NM på Enebakk nå da? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest graahund
Skal få lastet opp noen bilder i løpet av helga :wink:

 

Hvor blir det av bildene da Hansen. Skulle vært artig og sett hvordan det blir, og det synes sikkert andre og.

Link to comment
Share on other sites

Var inne å kikka på ejff nå. Så jo kjempeflott ut. Dere har vært utrolig flinke og kjempehonør til deg Inge. Krever en god leder for å planlegge dette og ikke minst skape motivasjon til at så mange møter på dugnad. Kjempejobb!! Lykke til videre. :D

Link to comment
Share on other sites

Dette så veldig flott ut.

Flott miljø der oppe som får til dette på dugnad.

 

Gartulerer med flott bane....når dere blir ferdige. Så veldig bra ut på tegningene også.

 

Blir sikker inspirerende for mange og skyte nå med ny og flott bane.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest graahund

@375H-H, så på de bildene du hadde lagt ut. Bare en ting og si, FANTASTISK. Hele gjengen burde hatt Enebakk Jff sin æresmedalje om det finnes noe slikt. :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Viste det var en hake med det, jeg er seig til å koke kaffe... Tømmermannferdighetene er gjerne noe som kommer dagen etter ett vist alkoholkonsum..

 

Jeg er belemret med 12 tommeltotter når det kommer til byggningmessige gjøremål, så jeg vil faktisk påstå at jeg bidrar mer til å få banen hurtig ferdig med å avstå... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Gratulerer med ny bane!!

 

Den ser kjempeflott ut!

 

Har dere kjøpt elektroniske skiver? Hvis dere ikke har de bør dere også ta en kikk på Haering fra Tyskland. Den store forskjellen på Haering og de andre er at Haering benytter vanlige pappskiver. Alle mikrofoner sitter åpent få vogna foran skiva ( under vollkanten selvfølgelig ). Fordelene er innlysende: std pappskive benyttes, ingen tunge spesialskiver med trykkammer, gummi, gummiframtrekk, etc. Mao, ingenting dyrt kan skytes i stykker. Skivebudsjettet blir som vanlige pappskiver med klistrelapper.

 

Har skutt på Haering viltmålskiver på Bisley utenfor London. Kan anbefale en befaring der :-)

Link to comment
Share on other sites

Kan skyte inn litt om skiver her!

 

Vi har hatt sius elektroniske skiver i en årrekke men har nå valgt å bytte disse ut. etter en samlet vurdering så valgte vi å gå for megalink.

Det som veide tyngst i denne vurderingen var tillgang til service og deler. Kontoret til megalink ligger kun 30 min unna banen vår.

 

 

så hvis noen er på utkikk etter et brukt skiveanlegg så si i fra 5 skiver + løpende elg selges samlet

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Her er en liten oppdattering på fremdriften av byggingen.

 

Slik det ser ut for øyeblikket så nærmer det seg åpning med stormskritt. Det som gjennstår på bygget nå er lister innvendig og noe småplukk utendørs.

Det som er største bøygen før åpning er bygging av ny voll Skjøte på fundamentet til løpende elgen (dette støpes nå på fredag) og flytte skinnegangen til løpende elgen.

så må jo den nye elektronikken prøveskytes slik at alt fungerer.

 

Så hvis alt går som planlagt og folk stiller på dugnad (noe som ikke har hvert det helt store den siste tiden) så er første dag med åpen skyting onsdag 3/6. Det blir lagt ut mere info om dette på www.ejff.no

 

Men vi håper å kunne ønske dere velkommen til en av østlandets mest moderne baner i nær fremtid :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...