Jump to content

300 Win.mag. og Lyddemper.


Tommy Tikka

Recommended Posts

Her er et bilde av en Remington XCR Tactical i 300 Win. med A-Tec CMM6. Forøvrig i sitt rette "element"; Jakt på sjøen.

 

 

IMG_1748.jpg

 

Pipa er ikke kappet, så hele våpenet blir veldig langt med demper på. Kommer litt dårlig frem på bildet.

Jeg skal ikke bruke denne i skogen uansett så for meg spiller det ingen rolle.

Dette er forresten den rifla M67 og Mildot snakket om på første side i tråden. "pusekatten" ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jeg tenker å investere i lyddemper til rifla i kaliber 300 Winchester Magnum. Jeg lurer da på hva dere kammerater her inne har av erfaringer til et slikt innkjøp. Jeg tenker da på hvilke lyddempere som egner seg best til et magnumkaliber. Jeg har lest her inne at aluminiumsdempere er ikke å anbefale når man bruker et magnumkaliber, men hva med den nye A-tec demperen, TMM-4 som er av både alu og stål?

 

Takker for svar! :)

 

Ole Einar

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ja, da har jeg kjøpt en "hjemmelaget" titandemper til 300 wm. Da jeg skjøt ble det en vannvittig rekyl, selv om jeg holdt hardt i elgbanestokken, fikk jeg kikkerten såvidt i skallen (uten at d hjalp....) Jeg sa høyt til meg selv uten protester at denne børsa skal selges...Men så oppdaget jeg at innmaten av demperen var borte, og ble funnet igjen på 80-85 meter....Og sammen med kula var prosjektilet 200 gram, så ikke rart rekylen var brutal....men jeg anbefaler ingen å gjøre dette....:):)

Link to comment
Share on other sites

Til diskusjonen om matrialet i demper så kan jeg opplyse at nå har min gått ca 1000 skudd på jakt, bane og jaktfelt og det er ikke tegn til slitasje noen vei, bare sot. Demperen er en Ateck modul(husker ikke navnet)Kaliberet er riktignok bare 308 men jeg kommer aldri til å sette på noe annet enn stål!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Skal kjøpe demper til ei nyervervet .300 Win Mag nå, men er litt usikker på hva jeg skal velge.

 

Ser at folk anbefaler ståldempere, men jeg kan ikke si at lysten til å sette en tung ståldemper på ei ukappet pipe er fristende. På bane skyter jeg uten demper, så det blir bare aktuelt med påmontert demper under jakt. Kapping av løpet er uaktuelt.

 

Kan jeg kjøpe en A-tec CMM-4 alu og bruke denne under jakt uten å måtte være redd for at den flyger i filler? Er lysten på denne demperen grunnet den lave vekten. Ser for meg at en ståldemper vil gjøre ei Tikka T3 håpløst fremtung. Rifla skal primært brukes til elg- og rådyrjakt, så det er ikke snakk om mange skuddene pr. høst.

Link to comment
Share on other sites

Hausken standard titan er jo en mulighet. En meget lett og sterk demper. Har bestillt en sånn til min 375 H&H. Nå har jeg ikke fått testet ut på riflen min enda, men har Hausken på andre rifler jeg har, og det har vært lette og gode dempere,(foreløpig) uten tull.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Det er tykkelsen på løpet og børsemakeren som skal gjenge den opp som avgjør hvilken gjenge dim som bør være. Det er visse krav til tykkelsen på godset på tuppen, og særlig på mag kaliber. Genialt med demper på mag kaliber. Min 375 H&H ble snill som et lam etterpå, og meget behagelig å skyte med.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har montert en rekylbrems på min 300 win mag, og var i dag på skytebanen for å skyte inn børsa med brems. Eneste jeg måtte kneppe var 8 knepp venstre. Omtrent ingen rekyl, kun litt sjokk fra bremsen. Genialt å kunne holde blinken i siktet mens skuddet går, og etterpå. Prøvde å skyte kun med ørepropper, og det gikk helt greit. Tenkte å ta med ørepropper i lomma når jeg skal jakte hjort i skogen. Har som regel tid til å sette de i ørene før jeg skyter. Ingen demper på denne gutten, ser mye mer porno ut med brems :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...