Jump to content

Simplex

Members
 • Content Count

  251
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg bygde om en M65 for endel år siden og hadde vanskeligheter med å finne ei picatinny skinne. Mener å huske at jeg endte opp med å bruke ei skinne til Sako TRG. Tror tre av fire hull passer. Det siste må borres selv.
 2. En børsemaker kan modifisere skinnemontasjen til ringmontasjer hvis ønskelig. Gjorde dette med min drilling. Da fikk jeg en lav montasje som passet et sikte med 30mm rakt rør. Det er ganske stor avstand mellom baser så en del typiske 1-4, 1-6 sikter blir for korte. Det må velges et sikte som fysisk passer, dvs langt nok rør. Eventuelt kan du nok få laget en montasje for bakre base i tillegg som passer doctor sight eller aimpoint mini.
 3. Det er noe med å tro at alle har samme bruksområde som deg. Det er nok mange som har rifla hovedsaklig til jakt. Skal du bruke rifla til å skyte på blink er det ikke tvil. Da er 6,5x55 tingen. (Har en selv til dette formålet). Men å si at man vasser i gode kuler til storvilt, kjenner jeg meg ikke igjen i. Har hatt 270W i 25 år uten å merke at det er et dustekaliber, eller at det er vanskelig å finne gode jaktkuler. Man kan til og med skyte blyfritt lovlig på hjort og elg. Det er mye verre å finne gode storvilt jaktkuler til 6,5x55 med god bc.
 4. Må inrømme at jeg så på vekta til modellen uten opplyst retikkel. (440gram). Jeg har Zeiss Victory på mine to Remington 700 "arbeidsjern" litt pga slankt okular. Gir lav montering som er gunstig i forhold til bruk av disse lettvektsstokkene uten justerbar kinnstøtte. Kommer heller ikke i særlig konflikt med bolt bevegelse. Siktene er bra de, men lysbryteren på siden er jeg ikke glad i. Siktet som trådstarter nevner er bra det, (og kan være det riktige der han jakter), men personlig så ville jeg gått opp en størrelse til hjortejakt. Kanskje det skyldes litt aldrende øyne🙂.
 5. Jeg hadde nok gått for noe ala denne som sikte hvis ikke de 100 grammene ekstra er avgjørende. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=200856130 Omtrent samme synsfelt som Leupolden på minste forrstørrelse, og kan monteres like lavt.
 6. Tre Remington 700. Øverst med Hitech, mellom med Mcmillan, og nederst med KKC. Alle blir brukt med demper. Skytemessig er den korteste hakket mer krevende enn de andre, men med stor demper er balansen ikke verst.
 7. Jeg har vært med på en lignende situasjon. Skjøt på en bukk på litt hold. Opplevde skuddet som godt, men fulgte på med oppfølgingsskudd da jeg følte den gikk litt langt etter førsteskuddet. Observerte da at bukken la seg. Den «veltet» ikke. Ble litt mistenksom, så jeg satt kanskje et kvarter og observerte den før jeg begynte å gå langsomt bort mot fallet. Antar at det var litt over 20 minutter før jeg var fremme på fallet. Da reiste bukken seg igjen og ville springe av gårde. Skjøt nakkeskudd og fikk avsluttet det. Første skudd var senter lungetreff. Kaliber var 338WM. Kule Swift A-Frame. Husk
 8. Går endel med bandhund. Opplever oppspenner som veldig greit til bevegelig jakt. Ser ut til at mange her kun sitter på post. Greit nok å lade når du kommer frem da, men jeg kjenner ingen som går alene på smygjakt (bevegelig jakt) uten skudd i kammer. Men kanskje det bare er meg..
 9. TTSX og max skuddavstand 200m bør gå. Da skal du ha grei ekspansjon. Barnes sier vel minimumshastighet rundt 610 m/s for ekspansjon, men ville ikke satset på å gå så langt ned. Bruker TTSX selv med samme utgangshastighet, dog i et litt grovere kaliber, og har satt max avstand slik at jeg skal ha over 650 m/s anslagshastighet. Kulene jeg har funnet igjen har vært fullt ekspandert, men lengste skuddavstand så langt har vært 150m. Basert på resultatene er jeg komfortabel opp til 200m.
 10. Mange gode råd her, men gjør et forsøk på å legge til litt. Boble’s råd om å stoppe i skjul å kle seg om er veldig viktig. Når man kommer på post er det ikke ønskelig å romstere for mye. Gjør det meste klart et lite stykke ifra. Gjør ting effektivt på post og kom i en behagelig posisjon med minst mulig støy. Jeg ser også veldig ofte at skyttere sitter veldig eksponert for både vind og syn. Ta om mulig hensyn til vindretning/styrke når du velger hvor du sitter. På poster med litt hold, forsøk å finne en plass med naturlig skytestøtte (tre, stein e.l.). Dette hjelper som regel også mot syn
 11. Lær jaktlaget opp i bruk av pilottoner (subtoner) på jaktradioene så slipper dere dette.
 12. Hadde jeg dømt i rettsaken skulle bikkja fått trofeet til å gnage på. Virker til å være den eneste i denne saken som har gjort en jobb det står respekt av😢.
 13. Simplex

  224 Valkyrie

  Hva f… ?? Skjerpings nå😜 Må ikke begynne å blande for mye fornuft inn i tråden. Moderator må snart gripe inn😨 Hva med å tenke på de av oss som ikke har tid og anledning til å drive med ufornuftige valg? Det nærmeste vi kommer er å lese slike tråder som dette😀 Kjør på! Jeg vil lese om 224 Valkyrie testing!
 14. Kan du legge til litt mindre vekt i bønnene fremover😎. Sikter beregnet for jakt har generelt blitt litt tunge. 700 gram for 2,5-15x50 modellen er litt for mye.
×
×
 • Create New...