Jump to content

Simplex

Members
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tror ikke det. Har hatt samme problem med et annet merke. Riktignok i 1:9 stigning. Prøvde alt for å få den til å gå med 55gr kjøpeammo, men forgjeves. Sendte den til forhandler og utfordret de til å prøve den. Fikk den tilbake med nytt løp i samme stigning. Går nå greit med det jeg har prøvd av 55gr kjøpeammo. Tror på en måte at det er litt mindre marginer med krapp stigning og 55gr bulkammo. Men det er kjipt å kjøpe en stuttkjukk rifle som man tror skal gå som en stråle, og finne ut at en skyter dårligere samlinger enn med drilling og åpne sikter.
 2. Vet ikke helt hvor du vil hen, men medlemsskap i forening/lag og dokumentert aktivitet i konkurranser er vel et "godt kort" hvis en vil søke om en dedikert rifle til dette. Jeg har rifler ervervet til jaktfelt/ DFS felt.
 3. Samme løp og lik erfaring med min som over. Kunne tenkt meg en til med alu-kasse og et lettere løp til jakt. Eneste minus jeg kan se er det lange magasinet som virker litt slarkete når det ikke er patroner i. 3-skudds magasinet sitter bra.
 4. Har du vurdert virkningen av oktogon profilet på toppen med hensyn til utilsiktet rotasjon ved kontakt med sekk etc.?
 5. Simplex

  NY elgbørse.

  Blir ikke feil det. Jeg har denne selv, men til et annet bruksområde. Hvis jeg skulle hatt den til jakt ville jeg valgt alu-kassen og den letteste stokken jeg kunne finne.
 6. Simplex

  NY elgbørse.

  Ikke helt sikker på at man trenger et topp matchavtrekk på en ren elgrifle i Norge😉. Det er vel helst det at når man er vandt til et tostegs avtrekk, så er det for noen en fordel å ha det på jaktrifla også. Det går jo å ta en tur til butikken å teste avtrekket. Jeg så forresten en review av denne rifla på "field and stream". Testserien som ble skutt var imponerende.
 7. Simplex

  NY elgbørse.

  Det finnes jo en "billig" løsning som er i forhold til trådstarters kriterier. https://weatherby.com/rifles/vanguard/ https://www.xxl.no/weatherby-vanguard-s2-synth-30-06-rifle-svart/p/1081412_1_style Denne (series 2) skal ha trykkpunkt avtrekk stillbart ned til 2,5 pund.
 8. 950-1000m/s? Da må det være stor forskjell på kaliber. Har funnet igjen et par 358 ttsx kuler i dyr denne høsten og de har ekspandert veldig bra med v0 på rundt 800-meter/s. Riktignok med lengste hold på rundt 100m.
 9. 210gr Swift Scirocco kan jo være en kandidat. Har ladd denne selv, men har ikke erfaringsgrunnlag på elg. Har ellers skutt noe elg med Partition 250gr, A-Frame 250gr og Woodleigh 250gr med bra resultat. Eneste gangen det ble litt søl var en liten kvige som ble skutt rett i "bog kula" på kort hold med Woodleigh.
 10. Hausken WD60 er etter mitt syn det beste valget når det kommer til vekt/demping "ratio" (Har sikkert 5-6 andre av forskjellige fabrikat å sammenligne med). Demperen er "lett" i forhold til størrelsen. Jeg har denne på en kort rifle som jeg bruker når jeg går med bandhund. Jeg er litt i same situasjon som trådstarter når det gjelder å passe på hørselen og har brukt både hørselvern og demper på jakt. Med denne demperen bruker jeg bare hørselvern, (aktive propper) når jeg posterer nærme fjellvegger eller lignende som kaster lyden tilbake. Det ligger flere kvalitetsrifler på finn i 308w(Tikka m595, browning a-bolt etc) som sammen med WD60 kommer inn på budsjett.
 11. Simplex

  Vorn Hjort

  Stearinlys. Tenn på og drypp stearin der det knirker. Har gjort dette på begge mine Vorn sekker. De knirket "midt mellom skulderbladene" der det er en bred reim som går inn bak bæresystemet.
 12. 75gr hpbt Partizan ferdigrulla gikk rundt 3/4moa i mitt orginal Rem SPS Tactical 223 løp.
 13. Du kan jo sjekke denne tråden: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=1035&p=33453&hilit=speedlock#p33453
×
×
 • Create New...