Jump to content

Simplex

Members
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TTSX og max skuddavstand 200m bør gå. Da skal du ha grei ekspansjon. Barnes sier vel minimumshastighet rundt 610 m/s for ekspansjon, men ville ikke satset på å gå så langt ned. Bruker TTSX selv med samme utgangshastighet, dog i et litt grovere kaliber, og har satt max avstand slik at jeg skal ha over 650 m/s anslagshastighet. Kulene jeg har funnet igjen har vært fullt ekspandert, men lengste skuddavstand så langt har vært 150m. Basert på resultatene er jeg komfortabel opp til 200m.
 2. Mange gode råd her, men gjør et forsøk på å legge til litt. Boble’s råd om å stoppe i skjul å kle seg om er veldig viktig. Når man kommer på post er det ikke ønskelig å romstere for mye. Gjør det meste klart et lite stykke ifra. Gjør ting effektivt på post og kom i en behagelig posisjon med minst mulig støy. Jeg ser også veldig ofte at skyttere sitter veldig eksponert for både vind og syn. Ta om mulig hensyn til vindretning/styrke når du velger hvor du sitter. På poster med litt hold, forsøk å finne en plass med naturlig skytestøtte (tre, stein e.l.). Dette hjelper som regel også mot syn
 3. Lær jaktlaget opp i bruk av pilottoner (subtoner) på jaktradioene så slipper dere dette.
 4. Hadde jeg dømt i rettsaken skulle bikkja fått trofeet til å gnage på. Virker til å være den eneste i denne saken som har gjort en jobb det står respekt av😢.
 5. Simplex

  224 Valkyrie

  Hva f… ?? Skjerpings nå😜 Må ikke begynne å blande for mye fornuft inn i tråden. Moderator må snart gripe inn😨 Hva med å tenke på de av oss som ikke har tid og anledning til å drive med ufornuftige valg? Det nærmeste vi kommer er å lese slike tråder som dette😀 Kjør på! Jeg vil lese om 224 Valkyrie testing!
 6. Kalkulatoren er sett til 1/4 MOA klikk?
 7. Kan du legge til litt mindre vekt i bønnene fremover😎. Sikter beregnet for jakt har generelt blitt litt tunge. 700 gram for 2,5-15x50 modellen er litt for mye.
 8. Blir nysgjerrig... Legg gjerne ut bildernår du får hentet den🧐
 9. Det blir akkurat som beskrevet på nettstedet ovenfor. Mye mindre holdbart med hurtigtørking, men kan berge deg ut av en akutt situasjon som du tydeligvis er i. Jeg langtidstørket "små" orrhøner som beskrevet i den andre metoden på nettstedet. Resultatet ble suverent og med en sykt imponerende holdbarhet. Jeg synes størrelsen ble greiere med orrhøne. Fuglen krymper betydelig i prosessen. Siden du har et par uker på deg kan det muligens gå med en slags kombinasjon av de to metodene. I nedre temperaturnivå i stekeovnen i to-tre dager for så å henge fuglen luftig i nett så lenge du har t
 10. Skal du bare ha en tur etter selen er det vel hensiktsmessig å bruke den ammunisjonen du bruker på annet storvilt, men for å jakte mye sel ville jeg nok sett meg om etter en annen kule. Det skal ikke blåse mye før vindavdrift er større enn kulefall på 200m med Oryx. Tipper 3-4 m/sek. Tror jeg har lik rifle som deg og potensialet med rette kula er i en annen liga enn å styre med Oryx😜.
 11. Tror ikke det. Har hatt samme problem med et annet merke. Riktignok i 1:9 stigning. Prøvde alt for å få den til å gå med 55gr kjøpeammo, men forgjeves. Sendte den til forhandler og utfordret de til å prøve den. Fikk den tilbake med nytt løp i samme stigning. Går nå greit med det jeg har prøvd av 55gr kjøpeammo. Tror på en måte at det er litt mindre marginer med krapp stigning og 55gr bulkammo. Men det er kjipt å kjøpe en stuttkjukk rifle som man tror skal gå som en stråle, og finne ut at en skyter dårligere samlinger enn med drilling og åpne sikter.
 12. Vet ikke helt hvor du vil hen, men medlemsskap i forening/lag og dokumentert aktivitet i konkurranser er vel et "godt kort" hvis en vil søke om en dedikert rifle til dette. Jeg har rifler ervervet til jaktfelt/ DFS felt.
 13. Samme løp og lik erfaring med min som over. Kunne tenkt meg en til med alu-kasse og et lettere løp til jakt. Eneste minus jeg kan se er det lange magasinet som virker litt slarkete når det ikke er patroner i. 3-skudds magasinet sitter bra.
×
×
 • Create New...