Jump to content

Simplex

Members
 • Content Count

  240
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hadde jeg dømt i rettsaken skulle bikkja fått trofeet til å gnage på. Virker til å være den eneste i denne saken som har gjort en jobb det står respekt av😢.
 2. Simplex

  224 Valkyrie

  Hva f… ?? Skjerpings nå😜 Må ikke begynne å blande for mye fornuft inn i tråden. Moderator må snart gripe inn😨 Hva med å tenke på de av oss som ikke har tid og anledning til å drive med ufornuftige valg? Det nærmeste vi kommer er å lese slike tråder som dette😀 Kjør på! Jeg vil lese om 224 Valkyrie testing!
 3. Kalkulatoren er sett til 1/4 MOA klikk?
 4. Kan du legge til litt mindre vekt i bønnene fremover😎. Sikter beregnet for jakt har generelt blitt litt tunge. 700 gram for 2,5-15x50 modellen er litt for mye.
 5. Blir nysgjerrig... Legg gjerne ut bildernår du får hentet den🧐
 6. Det blir akkurat som beskrevet på nettstedet ovenfor. Mye mindre holdbart med hurtigtørking, men kan berge deg ut av en akutt situasjon som du tydeligvis er i. Jeg langtidstørket "små" orrhøner som beskrevet i den andre metoden på nettstedet. Resultatet ble suverent og med en sykt imponerende holdbarhet. Jeg synes størrelsen ble greiere med orrhøne. Fuglen krymper betydelig i prosessen. Siden du har et par uker på deg kan det muligens gå med en slags kombinasjon av de to metodene. I nedre temperaturnivå i stekeovnen i to-tre dager for så å henge fuglen luftig i nett så lenge du har tid til. Understreker at jeg ikke har prøvd dette.
 7. Skal du bare ha en tur etter selen er det vel hensiktsmessig å bruke den ammunisjonen du bruker på annet storvilt, men for å jakte mye sel ville jeg nok sett meg om etter en annen kule. Det skal ikke blåse mye før vindavdrift er større enn kulefall på 200m med Oryx. Tipper 3-4 m/sek. Tror jeg har lik rifle som deg og potensialet med rette kula er i en annen liga enn å styre med Oryx😜.
 8. Tror ikke det. Har hatt samme problem med et annet merke. Riktignok i 1:9 stigning. Prøvde alt for å få den til å gå med 55gr kjøpeammo, men forgjeves. Sendte den til forhandler og utfordret de til å prøve den. Fikk den tilbake med nytt løp i samme stigning. Går nå greit med det jeg har prøvd av 55gr kjøpeammo. Tror på en måte at det er litt mindre marginer med krapp stigning og 55gr bulkammo. Men det er kjipt å kjøpe en stuttkjukk rifle som man tror skal gå som en stråle, og finne ut at en skyter dårligere samlinger enn med drilling og åpne sikter.
 9. Vet ikke helt hvor du vil hen, men medlemsskap i forening/lag og dokumentert aktivitet i konkurranser er vel et "godt kort" hvis en vil søke om en dedikert rifle til dette. Jeg har rifler ervervet til jaktfelt/ DFS felt.
 10. Samme løp og lik erfaring med min som over. Kunne tenkt meg en til med alu-kasse og et lettere løp til jakt. Eneste minus jeg kan se er det lange magasinet som virker litt slarkete når det ikke er patroner i. 3-skudds magasinet sitter bra.
 11. Har du vurdert virkningen av oktogon profilet på toppen med hensyn til utilsiktet rotasjon ved kontakt med sekk etc.?
 12. Simplex

  NY elgbørse.

  Blir ikke feil det. Jeg har denne selv, men til et annet bruksområde. Hvis jeg skulle hatt den til jakt ville jeg valgt alu-kassen og den letteste stokken jeg kunne finne.
 13. Simplex

  NY elgbørse.

  Ikke helt sikker på at man trenger et topp matchavtrekk på en ren elgrifle i Norge😉. Det er vel helst det at når man er vandt til et tostegs avtrekk, så er det for noen en fordel å ha det på jaktrifla også. Det går jo å ta en tur til butikken å teste avtrekket. Jeg så forresten en review av denne rifla på "field and stream". Testserien som ble skutt var imponerende.
×
×
 • Create New...