Jump to content

Redfox

Members
 • Content Count

  590
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er på utkikk etter en Sauer 202 Highland/Outback i links. Landrø har ikke. Er det noen som vet av noe brukt i Norge evt. utlandet. Gjerne ny.
 2. Ringte Landrø. Dem ba meg sende låskasse til dem for vurdering. Legger ved et par bilder. Sprekken er 5cm lang og ses til høyre for skruhullene.
 3. Skal ringe Landrø i morn. Da jeg oppdaget sprekken var det bare å rusle 4km til bilen kjøre hjem og flytte allt over på stålkassa jeg har hatt siden 1995. På banesauern kjører jeg momentet på 8nm, selv om det står 10nm i instruksjonsboka som fulgte med våpenet.
 4. Det ble en svært dårlig dag i går. Oppdaget en sprekk i løpsinnfestingen i låskassa på min favorittrifle en Sauer 202 Highland. Har hvert nøye med å sette momentet til 7nm ifg. instruksjonsbok. Går det an å reparere den eller er skroting eneste alternativ?
 5. Ettersom man ikke får kjøpt nye 338 RUM hylser, har jeg kjøpt engangsskutte forniklede føderal hylser. For å kunne bruke dem flest mulig ganger skal jeg gløde dem. Bør man endre noe på glødetiden, lengere/kortere tid?
 6. Tviler på at en klasse 5 skytter vil skyte i jegerklassen ettersom det ikke skytes finale. Jegerklassen er kun en treningsklasse og får ikke delta på FM, NNM og LS. Jegerklassen blir som noen nevnte over en inntekt klasse.
 7. Redfox

  Sauer 200 jaktrifle

  Løp og magasin passer mellom 200 og 202. Om man bytter om på sluttstykket fungerer det fint, bortsett fra at dem har mindre forskjeller på sikringa. Men det fikser en børsemaker lett.
 8. På 80-tallet skjøt jeg miniatyr i et par år samt noen stevner. Så begynte jeg med jaktfelt skyting i 1992. Det første årene var det kun et stevne pr. år. (NJFF-FM) Fra 1997 var det et skytterlag, tre JFF og en elgjegerforening som arrangerte noe. I år 2000 var vi 2 kammerater som samlet disse 5 lagene til en 5 runders cup. Der hvert lag arrangerte et stevne hver. I 2007 trakk 2 lag seg og de 3 resterende arrangerte et stevne hver dette året. Så ble det hele lagt ned. Så nå er man tilbake til kun FM samt noen stevner som ikke blir annonsert. Jeg har etter det skutt noen felt og banerunder som arrangeres av DFS. Mener helt klart at man får skyte det samme antallet skudd som de andre klassene. For et par år siden skjøt jeg 4 banerunder i en 6 runders karusell, men fikk ikke være med på omgang runden. Og endte med å skyte 25 skudd og ikke 35 som tidligere. Jeg kjører opp til 14-15 mil en vei for å delta. Så om man reduserer til 15 skudd ser jeg ikke helt vitsen. Det beviser bare at DFS ikke ønsker jegerskyttere. Noe jeg har fått inntrykk av hver gang jeg stiller. For ca. 10 år siden var det et DFS skytterlag som hadde en egen jegerklasse med stor deltagelse. Skyttere kjørte opp til 25 mil en vei for å delta. Vi var noen jaktfelt skyttere som skjøt jaktfelt og deltok i samme utstyr som NJFF sin jegerklasse med jaktvåpen og begrensningen i bekledning. Siste året vi deltok der ble vi plassert i en nyopprettet jegerklasse 2 pga at vi var klasseført i en an organisasjon. (NJFF) Jegerklasse 2 var en "open" klasse med banesauer, reimbruk, kikkertsikter med høy forstørrelse og DFS skytterklær. Jegerklasse 1 var etter reglene DFS har for jegerklasse. Det hele ble nokså feil sett fra vår side så vi deltok ikke flere ganger på dette 2-dagers stevnet. Så mine meninger for framtidig reglemang for kikkertsikte klasse i DFS er i grove trekk. - To klasser, en jegerklasse etter dagens regelverk for utstyr og en open klasse. - Åpne for mesterskaps skyting. I hvert fall i felt og bane. Gjerne på LS nivå.
 9. Jeg har tilfeldigvis liggende et M55 magasin. Så jeg prøvde. 284 Win hylsa går ikke i magasinet. Så da er det bare å glemme denne hylsa.
 10. Jeg ønsker å få tak i et sett 1" ekstra lave Weaver/Picatinny ringer. Med hurtig kobling àla Blaser og Mauser M03. For inntil et par år siden leste jeg i et blad at det var en produsent som lagde nevnte type ringer med nylon foring lik Optilok. Optilok basemont. er for høy selv med den laveste ringen. Og basen på denne montasjen er lang og stikker ut fremover på weaver baser, så det ser ikke bra ut. Og "ørene" til hurtig koblingen er uaktuell. Noe lignende Leupold QRW, men ønkser hurtigkobling der man kan folde inn/skjule "svingarmen". Er det noen som vet om noe etter nevnte beskrivelse????
 11. Løfter en gammel tråd. Vi er en gjeng med 9 norske jegere som skal til Korsika på villsvinjakt i midten av november. Vi mellomlander i Nice. Er det noen her som vet om man kan ta med eget våpen? Eller er det så komplisert at det er bare å glemme?
 12. Finnes jo også noen som ikke var innom politiet og ble banket nye nr. i.
 13. At det tar tid å få gjort en jobb hos børsemaker er helt vanlig. Kjente børsemakere har mer enn nok å gjøre og at det tar tid viser bl.a. at dem ikke slakker på kvaliteten i arbeidet. Jeg regner med at selv en enkel og rask justering av f.eks. avtrekket ikke blir prioritert før andre oppgaver som har kommet inn før. Jobben blir gjort i den rekkefølgen den kommer blir mottatt og skrevet inn i ordreboka. Så tar man oppgavnene i den rekkefølgen. Syns ikke det passer seg å spørre om erfaringer rundt en navngitt person på denne måten. I hvertfall ikke når det er i negativ vinkling.
 14. Redfox

  Avgift på blyhagl.

  Bryr meg ikke om det blir avgift på blyhagl patroner. Er fornøyd om jeg kan bruke det som fungerer best i min kal. 20. Er ikke mange miljøpatroner å få tak i, til nevnte kaliber. Anslaget i miljøpatronene er noe av det samme som bly, så det er ikke problemet. Men dekningsgraden var dårlig.
×
×
 • Create New...