Jump to content

Våpenskap - Hva anbefaler dere?


Kniv

Recommended Posts

Hei.

Da man har flytta hjemmefra og det fort blir tungvindt å hente våpna hos gamlingene er tinden inne for eget skap. Jeg har ikke all verden med våpen og trenger da ikke våpenrom som min far- er kjekt, men jaja. Situasjonen er den att jeg har :

3 hagler

5 Rifler 

1 pistol

 

Har ikke kikkert på alle riflene, så 2 av dem kan man sette litt sånn det passer seg. Jeg sitter å leter i alle retninger på nettet og har vel kommet frem til att jeg må ha ett skap som er sånn halveis stort. Utseendemessig er det ikke så nøye, men det jeg er ute etter er ett skap jeg får plass til alt uten å måtte ta fart for å få att døra og slippe å bolte det fast :) Tenker dere att dette er fornuftig? https://www.sikkerheten-selv.no/produkter/brannsafe-og-skap/vapenskap/franz-jaeger-vapenskap-fj-8-16-exl/ eller er det billigere og langt bedre alternativer. Nå tror jeg ikke jeg blir å ha flere våpen heller, så å beregne videre økning i våpengarderoben er nok ikke nødvendig :) 

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke mer plass en nødvending i et 8/16 skap om du skal ha inn 8 børser, men FJ 8/16 er et flott skap, og så er det jo "Egon Olsen faktoren" med Franz Jæger da:)  Men i bunn og grunn er dette bare et Seifuva skap som FJ setter sitt navn på, og justerer prisen deretter;)

 

Et par gode alternativer er Nor-Lyx og Scandinavian safe, dette er begge svensker så enkel tilgang på tilbehør og ev. hjelp.

SP88 fra https://scandinaviansafe.se/ 

HL1000 fra https://www.norlyx.se/ 

 

Et lite tips, sjekk dybden, den bør være min. ca 40cm -mange skap i 8/16 størrelsen er bare 30cm dype, da blir det fort til at du må sparke igjen døra. 

 

Som nevnt i x-antall våpenskap tråder her inne, kjøp heller for stort enn for lite -de krymper;)

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Olesøn changed the title to Våpenskap - Hva anbefaler dere?

Jeg har en tidlig utgave av Nor-Lyx med plass for 6 våpen. Dybden er bare 30 cm og det er derfor lett å plassere, men jeg ville aldri valgt et så grunt skap igjen. Nor-Lyx HL 1000 eller Raufoss premium 16 synes å være gode valg. Prisen på FJ-skapet er jo noe høyere, men ikke avskrekkende. SP88-modellen, der våpnene står med kolbene i kryss innover i skapet, virker upraktisk for meg. Hva når du skal ha ta i et av dem som står innerst?

Edited by Sølvrev
Trykkleif
Link to comment
Share on other sites

Skapa krymper xD. Altså om man skal tenke LAANGT frem så kan det vel hende det dukker opp en sønn og att han også må kunne ha plass til noen våpen ;)

Selger skytterlinken dette skapet enda til denne prisen så kjøper jeg heller det  https://skytterlinken.no/vapenskap-12-24

Nå sporer jeg litt av, men hvor mye koster ei dør til våpenrom...  evt link til ei slik dør. 

Link to comment
Share on other sites

Hvordan er kvaliteten på Norlyx skapene sammenlignet med Franz Jäger? Er SS sertifiseringen godkjent i Norge? Prisen er gunstig, men så kommer det vel på både moms, toll, kursforskjell og forsendelse fra Sverige. Det er ikke lett å finne innredning til våpenskap i Norge om man trenger innredning til håndvåpen. Norlyx har en del gode løsninger for innredning ser det ut til. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...