Jump to content

m00se

Members
 • Content Count

  395
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by m00se

 1. Hei! Det har seg sånn at jeg sitter på to innvilgede søknader, med min nåværende adresse på. Jeg skal flytte om en drøy måned. Oslo politikammer sa til meg at de beregner 6 måneder (!) før de får ut laminerte våpenkort etter kjøp. Men er det mulig å få dem send til ny adresse? Er det så enkelt som å fyre av en mail, eller er det noe juridisk som sier at de må sendes til den adressen som er påført søknaden?
 2. Hele samfunnet vårt her er jo lagt opp sånn.
 3. Ugh, blir det sånn som i UK da at man må være i klubb bare for å kjøpe airsoft. 🤮
 4. Da jeg var en regular på lerduebanen i England pleide jeg å ta med meg både en Browning halvauto i camofarger og en Mossberg pumpehagle (med frittstående pistolgrep, og patronholder på siden). Det var litt mumling blant gamlegutta, men egentlig viste det seg at de var nyskjerrige og gjerne ville prøve. Jeg pleide å si fritt frem. Det var mye gutteglis da.
 5. Ja, jeg ble allerede da litt mistenksom (derfor de litt korte svarene). Men jeg tenkte kanskje han var utenlandsk eller noe.
 6. Lener også mot å bare la det gå. Han karen i UK var det tydelig at var ute etter å unngå loven. Han karen tror jeg er enten ung, eller utlending, og bare ikke har helt greie på ting.
 7. Før jeg flytta til Norge og måtte selge våpengarderoben i UK fikk jeg en telefon fra en kar som ville tilby meg 3x pris hvis jeg solgte ham hagla mi uten tillatelse. Jeg sa nei, la på, og kontaktet politiet. De spurte om jeg hadde nummeret det ble ringt fra (nei, det var skjult nummer) og det var det.
 8. https://imgur.com/a/Z1gLBLd Hadde nettopp denne samtalen om en pistol jeg selger. Er dette vanlig? Skal jeg gjøre noe annet enn å ignorere?
 9. Jeg mente i motsetning til .22-kloner. Ser mange .22 versjoner av grove Walther pistoler f.eks. Takk for innspill, da er det rørtang som gjelder da? 😄
 10. Ser etter en .22lr pistol til finfelt. Det går liksom i to klasser. De dedikerte target modellene som Ruger MarkIV, S&W SW22, Browning Buckmark osv. og de andre som er mer "vanlig" pistol kamret i .22. Jeg har skutt en del med SW22 og liker den godt, men jeg syns liksom en PPK i .22 hadde vært moro. Det sagt, så ser det ut som mange av disse ".22-kopiene" er laget på lisens av merker som Umarex, og det får meg til å tvile litt på kvaliteten. Er det best å bare kjøpe en ordentlig finpistol, som skyter skikkelig bra?
 11. Jeg bruker ikke hund, det er juks
 12. Fikk svar fra Oslo nettopp. De ble vel nesten akkurat 6 uker.
 13. Fikk nettopp svar fra Oslo. De avslår søknad; vil jeg skal selge den jeg har før jeg får innvilget ny tillatelse. Fikk innvilget det andre jeg søkte på, så de sa at får jeg solgt innen 3 måneder er denne søknaden fortsatt gyldig.
 14. Er det folk som migrerer TIL facebook? Trodde det ikke var noe igjen av den plattformen annet enn vaksinemotstandere og folk som tror COVID kommer fra 5Gsignaler?
 15. Få satt opp noen kameraer, tenker jeg. Plutselig er det ting som blir borte etter fremmede har vært på besøk uten oppsyn.
 16. Er vel sistnevnte grunnen til at jeg vurderer. .44mag/spl spesielt, men også .45ACP
 17. Derfor jeg foretrekker å sammenligne med Sveits, de har en veldig lik (på mange måter enda mer liberal) våpenpolitikk som USA. Men uten problemene det innebærer for Amerikanerne. Det er 100% et sammfunnsproblem, som allerede er skissert; ekstrem økonomisk forskjell/klasseforskjeller, veldig lite sosial støtte, som gjør at livet blir veldig usikkert og farlig for hvermannsen. Dette blandet med et litt annet syn på hva som er akseptabel våpenbruk. Nå skal jeg ikke kommentere om dette med våpen til selvforsvar, men selv dette er jo noe som utnyttes helt fint i andre land, som CZ for eksempel.
 18. Sveits er bedre. Gå til politiet så får du et kort der det står du ikke er kriminell. Så er det fritt frem å kjøpe våpen uten videre om og men i butikken.
 19. Våpen i alle former er forbudt, hvis vi skal være pedantiske. Er det nødvendig å pirke på denne måten? Beklager, la meg endre ordbruken så det ikke er noe tvil. "Om listen på unntatte halvautorifler til jakt fjernes". Bedre?
 20. Og, om alle de andre halvautoene blir forbudt.
 21. Jeg og, så jeg kan holde meg langt føkkings unna Sovjet 2.0
 22. Springfield Milspec Nå har jeg riktignok hatt den hos børsemaker og fått avtrekk, sear og hane byttet, og har ikke stresstesta enda. Burde ta en dag på banen og bare skyte 45 kanskje.
×
×
 • Create New...