Jump to content

m00se

Members
 • Content Count

  467
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by m00se

 1. Hvis man ikke er opptatt med å kjøpe våpen lovlig, slipper man jo å få tillatelse fra politi. Man kan til og med ha helautomatisk AK (som det høres ut som blir brukt i videoen).
 2. Jeg har en T3X Lite som er helt ny, uskutt. Sjekket nettopp, den har ikke denne lyden.
 3. https://imgur.com/a/zY9FvTy Behandler mine gamle disker med Mosin Nagant.
 4. Lover og regler er ikke alltid common sense. Da jeg bodde i England funderte jeg ofte på nettopp det at, på vei til skytebanen, hadde jeg bilen full av hagler og rifler. Skulle jeg bli stoppet av politi, har jeg en legitim grunn til det, så det skal ikke være noe problem. Men hadde de funnet en lommekniv, da er det plutselig rabalder, fordi den har jeg ikke uten videre noen begrunnelse til å ha i bilen. Så hva er hensikten til loven da? Er denne kniven viktig, når jeg allerede har bilen full av skytevåpen? Skal politimannen benytte loven's bokstavelige betydning, eller
 5. Det er bare hvis du vil handle nye "store skumle magasiner", pga EUs våpendirektiv.
 6. I Sveits kan man eie stort sett hva man vil av våpen uten å måtte begrunne det. Eneste unntak er maskingevær, som krever medlemskap i samlerforening. De har våpenrett i grunnloven sin, og inntil ganske nylig hadde de ikke registreringsplikt. Så det er ganske forskjell. Utlendinger skal være greit, så lenge de ikke kommer fra en liste skumle land (typ Kosovo, Serbia, osv.)
 7. Hehe nei, skal man flytte av denne grunnen blir det vel CZ eller CH.
 8. Marlin 795 Salongrifle (halvauto) med 10 skudds magasin, gjenget løp, og tech sights Gis bort i Oslo
 9. Takk for innlegg! Dette er en av riflene jeg vurderer nå. Hva slags avstand var dette? Ser veldig presist ut. Hvordan liker du sluttstykket? Jeg tafset litt på en, og opplevde at hele ladegrepet var veldig "chunky" i forhold til f.eks. T3x og x-bolt.
 10. Litt OT kanskje, men har jeg noen andre alternativer til trening i pistol? Jeg har meldt meg på noen stevner i april, og vil aller helst ikke komme ut av trening (er vant til å trene en gang i uka). Er det f.eks. mulig å leie baneplass på Løvenskiold der?
 11. Sorry for å grave opp en gammel tråd, men i dag fikk jeg i posten et våpenkort for "Ruger Mark IV 22/45 Lite Revolver Halvaut." 🤨
 12. m00se

  Innrede våpenskap

  Futteral har jeg masse av men man skal da ikke oppbevare våpen i futteral over tid? Fuktighet, rust osv.
 13. Dette for å snike inn enda en drittlov mens alle har fellesferie?
 14. Jeg trenger å fylle på med 9mm men de vanlige stedene jeg pleier å finne kvantarabbat har ikke mye å by med. Er det ammotørke?
 15. Hvis økonomi har noe å si ville jeg valgt Shadow 1. Jeg også satt med Shadow 2 som valg til første 9mm, men kom frem til at jeg kunne spare veldig mye ved å kjøpe en pent brukt Shadow 1 til under 6000. Som nybegynner tror jeg ikke du vil merke noe forskjell.
 16. Har en innvilget søknad på .308W. Skal bli en generell all-round rifle, tenker først og fremst til rådyr og sannsynligvis også litt moro på blink. Blir vel fort kikkert og demper i samme slengen, så jeg ser på riflepakker fra bl.a. XXL, jaktdepotet, Jaktia osv. Er det noe å spare eller er det bare salgstriks? Får man bra greier?
 17. Hm. EUdirektivet omfattet jo egentlig bare halvauto, hvertfall til å begynne med. Glad jeg handlet inn noen standard magasiner før loven kom da.
 18. Magasinbegrensingen omfatter vel bare halvauto?
 19. Mulig dette er feil sted å spørre men Ser på våpenskap, og de fleste har litt teppe eller noe i bunnen, men alt av hyller og sånt er generelt bare stål. Jeg vil helst ha noe mykt i hyller og sånt så jeg kan trygt legge bort pistoler og ting uten at jeg risikerer skraper. Er det noe greit jeg kan kjøpe som bare skjæres til og klistres ned? Evt kjøpe en rull med filt og bare lime det på plass?
 20. Skulle tro at til pistol og AR er det vel bare å vise våpenkort, det er jo våpen som bare er tillat til konkurranse uansett.
 21. Den der virker veldig lik den fra Bjørke, litt annerledes oppsett på hyllene i døra bare. Jeg må nesten ha hjemmelevering da. Jeg tror ikke jeg får et såpass stort skap inn i bilen.
 22. Etter flytt til hus har jeg endelig plass til ordentlig våpenskap, så jeg slipper å ha en stappfull Safehouse med pistoler og sluttstykker. Jeg vil ha et skap som er over 150kg, har kodelås, og ellers har god plass til hele jaktgarderoben pluss 5-8 pistoler. Det står mellom et Bjørke PS S1500/425 EL FG og et Franz Jäger Våpenskap 8/16 Dig Std 2021 Noen som har disse og kan anbefale, eller vet om et annet et?
 23. 4 uker behandlingstid over jula og som førstegangssøker? Det er en luksus vi andre bare kan drømme om.
×
×
 • Create New...