Jump to content

Kjøp rifle fra USA


Overkommandoen

Recommended Posts

Har en kompis som er fra statene og er når norsk statsborger, han skal kjøpe seg en skikkelig rifle til å skyte langt fra statene vurderer han(er litt rimeligere priser). Men lurer på hvordan er det egentlig å kjøpe våpen fra utlandet å ta det med over, hørt noen legger det igjen i tollen for deretter å vente på godkjent våpensøknad og deretter betale mva på godset og få det klarert inn i landet. (kan for så vidt ha en våpensøknad ferdig godkjent når man ankommer Norge igjen for deretter å klarere den). Men er det noen som vet hvordan dette lettest gjøres eller har erfaring med dette?

Link to comment
Share on other sites

Norge: Du må ha godkjent våpensøknad og importtillatelse. Den første får du av Politiet, den andre av Utenriksdepartementet (denne er gratis)

 

USA: Du må ha eksporttillatelse (denne er IKKE gratis), som du må ha den norske importtillatelsen for å lage. Det er selger i USA som må skaffe eksporttillatelse. I tillegg må du finne et fraktfirma som vil frakte våpen, og så er det det vanlige med kvitteringer og moms. Det er godt beskrevet her: https://www.easyexport.net/firearm-export-sales/the-6-requirements-for-exporting-a-firearm-legally/

 

Frakten blir gjerne (meget) dyr, i tillegg til kostnaden med eksporttillatelse, og MVA er jo 25%.

 

Rifler er faktisk ikke veldig dyre i Norge, og det er mye kompetanse, og en får kjøpt det meste - inkl 5 års garanti og norsk kjøpslov. Jeg vet flere som har importert våpen fra USA, og det er uproblematisk om man gjør det riktig, (straffbart om man gjør det feil), men jeg vil nok si at det er noe for viderekomne.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Mer et spørsmål enn svar. Er det ikke forskjellig på nytt og "brukt" våpen ut av USA? En kjenning kjøpte en rifle fra USA "brukt". Det var igrunn en papir øvlelse.

Nytt våpen ble levert til en tredje person som tok en tur på banen der borte skjøt noen skudd, fikk et papir/stempel fra den lokale sheriff som bevitner at det er et brukt våpen. Våpenet ble solgt som brukt til min kjenning og dette skulle gjøre handelen enklere. Mulig det bare er oppspinn, men blir ikke overrasket om det er noen slike lovlige smutthull. Garantert noen her som vet

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...