Jump to content

RCBS hvem og hvorfor


Biltema

Recommended Posts

Fundert lenge på hva, hvilken osv. Vær å ladet en del hos en kamerat på hans 650 og slike presser blir litt overkill for min del og for mye vedlikehold osv. Lader ingen ekstremkvanta og vil da fint greie meg med ei singel stage.

Står mellom disse 2 setta, lest litt + og minus med primer systemet, hvor god arbeidsplass osv de to ulike pressene tilbyr. Det jeg derimot ikke blir er enig med meg selv så nå får flertallet bestemme utfallet, hehe.

Så hvem hadde dere valgt - skriv gjerne en kjapp hvorfor.

-https://www.jaktdepotet.no/ladeutstyr/ladesett-og-ladepresser/rcbs/rcbs-supreme-master-kit

- https://www.brownells.no/REBEL-MASTER-RELOADING-KIT-RCBS-100044708

Det at vekta er 22% tyngre er jo lite viktig når dritten blir bolte fast i en metallbenk... men om digital kruttvekt og større arbeidsrom "Rcbs rock pressa har jo den primer catch greia som er litt i veien?" som sagt. Går for flertallet :=) 

Link to comment
Share on other sites

Du kan velge det rimeligste RCBS-settet fra Jaktdepotet. Enkelt, greit, solid og nærmest uslitelig. Det vil fungere meget bra i startfasen, samt over tid om du ikke skal lade for store mengder. Se for øvrig mine (og andres) betraktninger i denne tråden. Kruttmålet som følger med settet har tilstrekkelig nøyaktighet til å lade riflepatroner, balansevekta bruker du for innstilling og kontroll. En digital kruttvekt er ikke mer nøyaktig, bare raskere i bruk.

 

Link to comment
Share on other sites

https://www.brownells.no/RL550-B-Ladepresse

Jeg hadde en single stage presse først. Tenkte akkurat som deg, at jeg ikke skulle lade så mye. Det holdt helt til første brettet med hylser fulle av krutt gikk i gulvet. Jeg kjøpte meg en Dillon RL550 B, og har elsket den siden! Arbeidshest, masse tilgjengelige deler, kan pimpes, men fungerer supert rett ut av boksen. Det er veldig komfortabelt å kunne løfte ute ett verktøyhode med ett kaliber, smyge inn et annet, og bare dure i vei med kaliber nummer to.

Det er ikke så stor prisforskjell, men opplevelsen er enorm. Kjøp en rimelig digitalvekt som kan veie grain (til kontrollveiing), så er du i gang.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...