Jump to content

Biltema

Members
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Biltema's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

7

Reputation

  1. Rett og slett interessert i å høre hvor langt løp jeg bør ha p min 6,5 x 55 da jeg nå skal ha nytt løp og vurderer lydemper..
  2. Er vel bare å satse på att det fungerer.. Har hørt fast lanolin skal være ett helvete å blande ut og att bare blir klomper. Ser på sider fra usa der de sverger til flytende så da får man vel bare prøve
  3. Ebay leverte da 1 av 2 ingredienser. Man skal i tillegg bruke isopropnol alkohol med så høy % man får alla 99%. Sliter med å finne dette, men kom over denne i stede.https://www.thansen.no/bil/olje-og-kjemi/forgasservaeske/forgasservaeske-2-5-liter-99-7-alkohol/n424/pn11450/ kan jeg bruke dette ? eller blir det feil.
  4. Takk. Stiller har utløseren på siden ja.. Tror ikke jeg blir å velge stiller uansett, da man får en bruleprinta kasse fiks ferdig til 10 lapper mindre.. men greit vite om mulighetene.
  5. Bare for å stille idiotspørsmålet. Når man leser på eksempelvi Stiller så står det att den er bygget på en Remington fotprint, og att man da skal kunne benytte samme stokk. Vil dette gjelde uansett stokk/ når det er ei låskasse bygget på 700 designet. Har ett mdt chassi som jeg bruker på en Remington 700 LA og da ville vel også Stiller tac 300 også passe i denne. I tillegg så lurer jeg også på om man kan bruke deler om hverandre. Kan man bruke en 20 moa pic rail til Remington 700 la på en Stiller tac 300 osv. Enkelt og greit.. Når ei kasse er bygget på Rem, kan man da si att låskassene er 100% identiske, men att en av de bare har mer nøyaktig maskinering?
  6. https://skytterlinken.no/vapenskap-12-24 er på jakt etter dette skapet. vet man vår kjøpt den svarte utgaven, men da jeg ikke bryr meg om utseendet så føles litt waste betale 4000kr mer for svart lakk
  7. Skulle dette være "dritt" hva sverger folket til i dag?
  8. Greit å betale når man ser fremgang i systemer, men når ting ikke forandrer seg fra 19 pil og bue, men penga flyr ut av landet demper det "gleden". Satser på att han hadde en dårlig dag, og att 1 uke i verstefall er + - variasjonen. "24 uker er rett og slett drøyt!
  9. Da man tenkte man skulle være tidlig ute så leverte jeg våpensøknad i dag. Spurte derfor konstabelen i luka om hvor det var lengre tid nå pga covid eller om dette var noe som faktisk ikke var påvirket av pademien :) Svaret jeg fikk var ett hånete glis og "Du får nok søknaden tilbake en gang nærmere jul i beste fall, ellers så er vel søknads tienden opp til 24 MÅNEDER". Nå har jeg vel aldri hatt problemer med lensmann /dame /wahttever men jeg ble faktisk litt irritert når jeg kom ut. Var det en som hadde en dårlig dag eller kan de faktisk bruke ubegrenset tid om det er ønskelig.....
  10. Da man vil oppgradere kikkertsiktet sitt med noe som gir mer en billig dritt er det jo fort å gå seg fast i ett spor. I denne forbindelse tenker jeg det hadde vært gøy om folk kunne kommentert ETT sikte, hvilke område du hadde brukt den til og kort hvorfor de velger denne. På denne måten kunne man fått nye ider og tips før man handler. Eksempel: Hadde valgt Vortex Razor HD Gen II 4.5-27 x 56 EBR - 7 C FFP MRAD. Kikkerten blir brukt til Langhold og jakt og velges i stor grad på bakgrunn av- Pris, retikkel egner seg for langhold som er primærbruken og god garanti. Da er jeg spent på hva folk velger til sitt bruk
  11. Da skapet har krympet og behovet er endret må man rett og slett kjøpe noe som er en god del større.. Dette har også medført att jeg har begynt å tenke en del på både skaptyper og kodetyper. Om vi først tenker på låsetypen: Det eksisterer i all hovedskap tre typer låsemuligheter- mekanisk kodelås, elektronisk kodelås og nøkkel. Elektronisk kodelås er jeg sånn mitt på 3 skeptisk til fordi all elektronikk feiler som regel etter hvert... mekanisk kodelås er for all del en mulighet, men igjen koster det noe mer enn en vanlig nøkkelås. Det jeg lurer på her er akkurat det med nøkkel. Man skal jo ha våpenskap for å hindre folk å få tak i våpen, og da er det jo lite lønnsomt å legge nøkkelen oppå skapet "som min far alltid gjorde"... Spørsmålet mitt er vel i all hovedsak hvor folk "gjemmer" nøkler og om noen har kodelås og "digger" dette, er det verdt de ekstra lappene. Da var det del 2: Jeg er som sagt på jakt etter våpenskap som er vesentlig større og da har jeg sett på våpenskap som rommer8/16 våpen. Det jeg da lurer på er om de har sjekket dette med rifler uten optikk, eller får man fint plass si 9 rifler med optikk og 2 hagler ? Takker for svar
  12. Nå er det vel ikke ulovlig å skyte kråker i hagen?. Sporadisk skyting på egen grunn, med sikker bakgrunn, betalt jegeravgift og innen jakttider. Tar ingen ekstreme mengder, men i fjord høst ble det ca 40 kråkefugler totalt og jeg var nå inneforstått med att dette var fullt lovlig? -skal ikke spore helt av tråden til ts, men nå ble jeg litt nysgjerrig.
  13. Henta fra ( CTD Blog Tester ) CZ 455 American and got 1.1 MOA accuracy with Eley Contact ammo 1.3 MOA accuracy with Fiocchi HV ammo. . The actual Eley Contact 40gr average group size for three, 5-shot groups was 0.55″. That is pretty darn impressive for a very affordable rifle with no accurizing. CZ 457 American possessed outstanding accuracy, with the average 10-shot group measuring just a hair more than 3/4" at 50 yds. Accuracy was also amazingly consistent between loads. The smallest group fired was recorded with Aguila's 40-gr. Rifle Match bullets, and measured just 0.55 inc. Var det jeg fant på rappen, dårlig med infor om Anschutz 1712. For å ikke skape større forvirring enn man må, så er 200 str rimelig brukbart med 22lr og om du ska knerte kråka i hagen innen 50 m så kan det være like greit bare kjøpe ei billig 22 lr til "jakt" og heller bygge videre på 200¨n?
  14. Men er disse Police riflene verdt å ha? Ingen kritikk, bare nysgjerrig. Om man skal ha ei rifle i 338 så må den jo være presis nok til å utnytte kaliberet. Ikke bedre å kjøpe stiller tack 338 action for en 16 000 kr, lilja wft løp til en 7000kr og en stokk til si 10 000kr, få ett rem 700 avtrekk gratis- juster detta og du ender opp med ei rifle til 33 000kr.
×
×
  • Create New...