Jump to content

beaker

Members
 • Content Count

  843
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

66 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du får den eine gjenparten av våpensøknaden.
 2. Sjølve pressa er grei nok, men dersom du kjøper den som del av eit ladesett vil du sikkert skifte ut kvar einaste andre del i settet ganske fort.
 3. Men den gamle rifla blir ikkje kasta, og "X tusen fleire våpen i omløp!" kan kanskje påvirke nokon.
 4. Tja. Vi har meir "Skyt til demparen blir varm, sett deg og prat ei stund, og skyt igjen når nokon andre sin dempar treng kjøling." Eler det var i det minste slik før koronaen.
 5. beaker

  Første rifle!

  "Småviltjakt" skreiv han. Eg antar at det ikkje er drivjakt, og då kan forstørrelse være kjekt å ha. (Men tips sidan dette er første børse: Dei fleste har lettare for å lære seg å skyte på lav forstørrelse, så ikkje still kikkerten på 18x første dagen.)
 6. Lee-pressa er ikkje progressiv, den er ein mellomting mellom det og enstasjon, og som enstasjon fungerar den aldeles utmerka. Dersom målet er fullautomatisert lading må du derimot gå for Hornady-pressa eller Dillon. Eg har inga formeining om kva for ei av dei som er best til formålet.
 7. Ja, det fungerar. Ein lang tynn spiker vil nok bøye seg, men stålspikar som er slipt tynn i enden fungerar. Som Bobby seier er det liten vits. Helsing ein som lada berdan-hylser ein gong i tida ... og å treffe dei hola var noko herk. Men om eg kjem i ein 'utstøtarpinnen brotna og må lade NO'-situasjon er eg i alle fall forberedt.
 8. Eg får ca 840-850 som makshastighet i min 308 med 150gn TTSX/N540, så der gav du eit argument for 30-06 (eller mot kappa piper.)
 9. Det mest fornuftige er nok å bruke pengane på ammunisjon til jaktrifla, men moro handlar ikkje nødvendigvis om fornuft, og dersom Tjukkas synest det er moro å skyte med Krag, så la han no få lov til det. (Men eg ville nok ha lånt eit gevær med diopter først for å sjekke at eg faktisk såg blinken, sidan det var ei bekymring nevnt ein stad.)
 10. Gjette på at noko er gale dersom talla ikkje stemmer med kaliberet eller er vidt forskjellige, så vidt eg har forstått. Som i at 'måler kun fart om du treff 10.x', eller den versjonsuavhengige 'rammeskudd på elektroniske skiver kan bli dyrt'?
 11. Vel, for å sitere ein av veteranane på bana: "30-06 er det dummaste du kan kjøpe, for då har du ikkje unskyldning for å kjøpe fleire våpen."
 12. beaker

  Er dette mår?

  Eg har fanga eit kvart på kamera, men kjenner ikkje dyrelivet i området godt nok til å seie med sikkerhet kva det er. Mår? Lokasjonen er Slokovatnet på grensa mellom Sigdal og Nore/Uvdal, ca 950moh.
 13. I likhet med spinnvillt synest eg at Lee turret-presse satt opp som enstasjon er genialt. Resten av tinga i det settet (med unntak av smøreplata ), er eg derimot mindre begeistra for. No har mitt sett frittståande kruttmål, dersom du kjøper med kruttmålet montert i turreten, så antar eg utan å ha prøvd at det blir litt verre å bruke den som enstasjon. Når det er sagt, så kom det mail frå Brownells om 30% rabatt på RCBS no. Dei brukar ikkje være dei rimelegaste i utgangspunktet, men det burde kanskje være mogeleg å finne noko brukande der likevel.
 14. No er vi langt off topic, men på kurs hos Megalink fikk vi vite at på nyare sw-versjonar, så vil skiva automatisk detektere om du brukar fin eller grov når den står til 'luft'. Forklaringa var at det var for komplisert å legge til eit 4. menyvalg, så dei måtte bruke eit av dei som allereie var der. Kvifor dei ikkje døypte det om til 'auto' eller noko vart ikkje sagt.
 15. Kjøpte ein Spypoint. No kom eg meg naturleg nok ikkje til jaktterrenget i påskla for å sette opp kameraet slik som planlagt, men no i ettertid har det i det minste blitt ein hyttetur for å få testa det. Eg trur termometeret målar litt for lavt, og det er ikkje så mørkt som det ser ut som. Haren hadde fast kveldsrute forbi heilt til den vart filma, etter det viste den seg ikkje framfor kamera igjen, men det ser ikkje ut som om den var skremt. Det er ikkje direkte blits, men det er synleg at det lyser raudt, sjølv med mine auge. Eg har satt det opp til
×
×
 • Create New...