Jump to content

beaker

Members
 • Content Count

  831
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gjette på at noko er gale dersom talla ikkje stemmer med kaliberet eller er vidt forskjellige, så vidt eg har forstått. Som i at 'måler kun fart om du treff 10.x', eller den versjonsuavhengige 'rammeskudd på elektroniske skiver kan bli dyrt'?
 2. Vel, for å sitere ein av veteranane på bana: "30-06 er det dummaste du kan kjøpe, for då har du ikkje unskyldning for å kjøpe fleire våpen."
 3. beaker

  Er dette mår?

  Eg har fanga eit kvart på kamera, men kjenner ikkje dyrelivet i området godt nok til å seie med sikkerhet kva det er. Mår? Lokasjonen er Slokovatnet på grensa mellom Sigdal og Nore/Uvdal, ca 950moh.
 4. I likhet med spinnvillt synest eg at Lee turret-presse satt opp som enstasjon er genialt. Resten av tinga i det settet (med unntak av smøreplata ), er eg derimot mindre begeistra for. No har mitt sett frittståande kruttmål, dersom du kjøper med kruttmålet montert i turreten, så antar eg utan å ha prøvd at det blir litt verre å bruke den som enstasjon. Når det er sagt, så kom det mail frå Brownells om 30% rabatt på RCBS no. Dei brukar ikkje være dei rimelegaste i utgangspunktet, men det burde kanskje være mogeleg å finne noko brukande der likevel.
 5. No er vi langt off topic, men på kurs hos Megalink fikk vi vite at på nyare sw-versjonar, så vil skiva automatisk detektere om du brukar fin eller grov når den står til 'luft'. Forklaringa var at det var for komplisert å legge til eit 4. menyvalg, så dei måtte bruke eit av dei som allereie var der. Kvifor dei ikkje døypte det om til 'auto' eller noko vart ikkje sagt.
 6. Kjøpte ein Spypoint. No kom eg meg naturleg nok ikkje til jaktterrenget i påskla for å sette opp kameraet slik som planlagt, men no i ettertid har det i det minste blitt ein hyttetur for å få testa det. Eg trur termometeret målar litt for lavt, og det er ikkje så mørkt som det ser ut som. Haren hadde fast kveldsrute forbi heilt til den vart filma, etter det viste den seg ikkje framfor kamera igjen, men det ser ikkje ut som om den var skremt. Det er ikkje direkte blits, men det er synleg at det lyser raudt, sjølv med mine auge. Eg har satt det opp til bilete først, så video. Det var eit par tilfeller med ei skjor på biletet og ingenting på filmen, så det er nok ein forsinkelse der. Kameraet står her med nattmodus 'boost'. Alternativet er 'Optimal', men eg klarde ikkje å fange noko på film med den instillinga.
 7. Kanskje meir fortjeneste på Norma til høg pris enn Partizan til spottpris?
 8. Å tru at denne selgaren ombestemmer seg med tanke på utlån sjølv om det blir bevist at han tek feil er vel heller ikkje spesielt realistisk.
 9. Vi held i alle fall ikkje skriftleg oversikt over kven som har skutt opp.
 10. Dersom du er redd for 1 krone ekstra pr. pang i hylsekostnader bør du ikkje kjøpe noko anna enn dei 3 store. Det gir deg og fordelen at den lokale sportssjappa eller skytebana har ein pakke dersom du av ein eller annan grunn er på etterskudd med ladinga. (Kor mykje betre funksjon får du egentleg med kort låskasse kontra ei lang?)
 11. Til 'mengdetrening' ville eg heller valgt 308 i kort kasse, pga ammunisjonstilgang. Lyddempar fiksar rekylen. (Og til elgjakt ville eg og valgt .30, for betre utval i blyfri kuler.)
 12. Jakt og friluft har på lager, men kanskje ikkje eit 'bære langt til fjells'-våpen. Despoten har ei Kimber med 12-18 mnd leveringstid, viss du ikkje har det travelt.
 13. Bortsett frå virkninga på kruttet, risikerer du ikkje å riste laus kula?
 14. Våpenjournalen er vel ei relativt påliteleg kilde? Å sprette ei patron vil vise om det gikk bra med akkurat den patrona. Går det like bra med ein annan kruttype, anna fyllingsgrad eller annen trommel?
 15. Ved å kikke nederst i den firkanten der du skriv inn tekst?
×
×
 • Create New...