Jump to content

donPedro

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

donPedro's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

3

Reputation

  1. Hei, og takk for oppdateringer! Jeg lurer på om jeg har satt en ny rekord: Søkte politiet på fredag, og hadde skutt inn siktet på tirsdag! Kjøpte Chiappa Little Badger i 17 hmr, med tanke på fugl. Gleder meg til å ta den med i sekken om tre uker Samlingen på 50 meter er bra. Tror ikke jeg kan samle på en 20kroning på 50 meter med Aimpoint, men det holder helt fint til å knerte noen fjellryper.
  2. Jeg har latt meg friste av denne rifla i det siste, og søker erfaringer. Er det noen som har fått noe mer erfaring med Chiappa Little Badger siden 2018?
  3. https://www.brownells.no/RL550-B-Ladepresse Jeg hadde en single stage presse først. Tenkte akkurat som deg, at jeg ikke skulle lade så mye. Det holdt helt til første brettet med hylser fulle av krutt gikk i gulvet. Jeg kjøpte meg en Dillon RL550 B, og har elsket den siden! Arbeidshest, masse tilgjengelige deler, kan pimpes, men fungerer supert rett ut av boksen. Det er veldig komfortabelt å kunne løfte ute ett verktøyhode med ett kaliber, smyge inn et annet, og bare dure i vei med kaliber nummer to. Det er ikke så stor prisforskjell, men opplevelsen er enorm. Kjøp en rimelig digitalvekt som kan veie grain (til kontrollveiing), så er du i gang.
  4. En i klubben min hadde samme problem. Han lånte noen .454-hylser av meg, og opplevde at problemet ble borte. Konklusjonen hans var at .45LC hylsene er for korte, og hoppet til løpet for stort.
  5. Jeg har en Taurus Raging Bull .454. Bar stort sett bare skutt .45LC med den til nå, men ønsker å bruke den "skikkelig". Sier tusen takk til noen prøve-kuler, om du skulle være så elskverdig å sende - jeg betaler gjerne Send meg en PM, om tilbudet står ved lag når du har kommet deg hjem igjen.
  6. Takker for bra tilbakemelding! Jeg er ute etter felt ladninger. Jeg kjører trening i .45 LC, men vil veldig gjerne hente ut hele potensialet i .454. Det er jo derfor jeg har kjøpt den, eller hva? Pris er jo som med alt annet en faktor, men den er ikke fullstendig avgjørende. Jeg betaler gjerne litt ekstra for en bedre kule som faktisk går bra og ikke skader våpenet. Skal følge opp de tipsene jeg har fått her. Takk igjen.
  7. Ja, det er jo det jeg pleier. Er det noen som har forslag til andre bedre egnede luler, så mottar jeg det med glede.
  8. Er det noen som har brukt denne kula i .454 Casull? Jeg har kikket på Vithavouris tabell og sluppet 28 gr N-110 i hylsa, men da ser det ut som om kruttet vil bli komprimert ørlite grann ved bruk av nevnte kule. Siden kula ikke har krymperille må den settes nokså dypt, slik at krympen kan komme akkurat rundt krumningen i kula. Er det noen som har Casull erfaringer å dele med meg? Alle forslag mottas med takk
  9. Til .38 special bruker jeg Berrys HBWC på 148 grain med 3,2 grain N-320. Setter kula helt ned, og legger en liten krymp akkurat over kanten. De er supre på trening: lite rekyl, går bra og soter minimalt. Skyter med en S&W 686-6
  10. Mine 2 øre om SD vs 550 Jeg begynte med en Lee enstasjonspresse og lage en del hundre skudd på den før jeg bestemte meg for å oppgradere. Det ga en finfin innføring i hvordan ladingen foregår; god kjennskap til det som foregår på hver enkelt stasjon i en progressiv presse. Jeg valgte Dillon 550 av flere grunner, men her er noen: Veldig mye solgt = mange som bruker = lett å finne hjelp på nettet Bruker vanlige dies = jeg kunne beholde de diene jeg allerede hadde Lett å skifte mellom kaliber, så lenge man har forskjellige toolheads vel å merke; jeg lader (eller skal begynne å lade) .380 acp, 38. spl, 357, 9mm, .45 LC og .454 Casull. Jeg er veldig fornøyd med 550en. Den var lett å sette opp, og fikk greit plass på det lille arealet jeg har til rådighet. Vel verdt pengene
  11. Herlig tråd - takk for dataene. Jeg har samme våpen, og holder på å eksperimentere med samme type kuler og ladning. Artig å se at vi har kommet frem til omtrent samme resultat. Jeg har ikke fått kronografert alle ladningene, men kommer tilbake med mer siden.
  12. Rus er problematisk, men ikke i en slik grad at det bør hindre oss fra å bruke hodet. Den ansvarlige måten å gripe tak i situasjonen er å snakke med vedkommende og si det rett ut. Luft dine bekymringer, og forsøk å komme til en form for enighet. Rus + våpen = ULOVLIG. Det handler ikke bare om den akutte rusen, men hele livsstilen som følger med. Har personlige erfaringer fra området, og vet at man ikke kan stole på rusmisbrukere. Kjernen i deres problemer ligger jo i at de ikke kan stole på seg selv, og følgelig kan ikke/bør ikke andre gjøre det heller. Det er konsekvensen rusmisbrukere må akseptere. Vedkommende må kutte ut ruslivet sitt, eller kutte ut hobbyen inntil rusproblemet er tilbakelagt.
×
×
  • Create New...