Jump to content

Samme vald på 2 sider av en innsjø?


knutivars

Recommended Posts

Jeg vet ikke noe om INNsjøer. Men her i Zanzibar-land er det ca. 1000 øyer, holmer og skjær, adskilt av den virkelige sjøen. Og i vårt bestandsplanområde er det med to øyer, ei på ca. 2 km2, og ei på 4 km2. Den føste er bare skilt fra fastlandet ved to straumer, og hovedveien går over begge, og over øya, via bru/fylling. Den andre er skilt fra fastlandet, og ei anna stor øy, med sund som er minst 100 meter brede.

 

Send PM, hvis du trenger faktiske opplysninger, og henvisning til eventuelle vedtak og saksbehandlere.

Edited by Jegermeistern
Link to comment
Share on other sites

Iflg tilreisende svensker etter en dag i traktene Hjertvika-Tøttdalen-Kariengskulen passet visst et hvilket som helst annet navn enn Flatanger for kommunen... 

 

Men for å avklare noe småtterier, det er her snakk om jaktfelt eller vald? Og hvilke arealer er det snakk om? 

 

Det trådstarter spør om er vel hjemlet i forskrift om forvaltning av hjortevilt, i allefall hvis det er snakk om opprettelse av eget vald. Jaktfelt styres vel strengt tatt av litt mer privatrettslige regler, og da må en eventuelt inn i regelboka (vedtektene) til det enkelte tildelingsområde/storvald. Et jaktfelt kan strengt tatt godkjennes som en samling av teiger som ligger spredt - selv om de fleste valdstyrer nok ønsker å slippe slike løsninger, og de fleste har generelle regler som styrer dette mot "naturlig tilgrensende areal" osv. 

 

Forskriftens §9 sier: "Et vald skal være sammenhengende og ha en avgrensning og en form som gjør det egnet til utøvelse av jakt. Størrelsen på det tellende arealet må minst tilsvare det fastsatte minstearealet for arten. Jaktrettshaverne kan samarbeide for å oppnå ønsket størrelse på valdet, men kan selv dele valdet opp i mindre enheter, jaktfelt, av hensyn til jaktutøvelsen."

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...