Jump to content

knutivars

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

knutivars's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

9

Reputation

  1. MEN - se høringsutkast til ny viltlov; https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing---forslag-om-endringer-i-viltloven-mv/id2766022/?expand=horingsnotater Blir denne vedtatt, blir det forbud mot termisk (foruten på villsvin) i jaktøyemed. Det inkluderer da f.eks en termisk spotter.
  2. Lurt å sette opp et viltkamera med sending i nærheten - da kan du følge med på når reven begynner å komme igjen. Det er en god investering i forhold til hvor mye tid du bruker i bua og hvor mye åte du stadig må fylle på når du har "bomma" på tidspunktet.
  3. I denne tråden er det en oppskrift på alungarving. Her anbefales det at det ligger i smørja i 5 dager før man starter mykgjøringsprosessen. Ser at det i oppskriften nevnes saueskinn, så jeg lurte på om en rev bør ligge like lenge? Har ikke revene litt tynnere hud i forhold til en sau, og kan derfor avsluttes etter f.eks 3 eller 4 dager? Noen som har noen erfaring her? Det er vel også litt avhengig av tid på året dyret er skutt ettersom hudtykkelsen varierer noe?
  4. Er det noen som har sett På jakt med Lasse Kjus? Desverre ingen høydare synes jeg - hele greia var litt tamt og kjølig. MEN... I første episoden sitter Lasse og Thomas og "skryter" over hvor dårlige de er til å skyte. Samtidig går de da ut og pepprer lia med bly - og sikkert skadeskyter en og annen rype. Er det virkelig slike holdninger man skal spre på TV? Jeg oppfatter dette som fyr på bålet for blyforbud og jaktmotstand. Dersom de er dårlige til å skyte bør de vel komme seg på nærmeste skytebane og øve 1000 skudd til - så kan de heller skryte av at de har øvd mye og truffet godt. DET hadde vært godt å se.
  5. Jeg har handlet denne nå i sommer - men ikke prøvd den så mye. Kjøpte den sammen med et par batwings, våpenfuteral, 65l drybag og Little Big Top. Praktisk system virker det som - meget god på ryggen. Plasserte dattera mi på 9 på pakkramma og det var ikkeno problem. Eneste var at klipsene på little big top ikke passet med klips på F1 - men det løste seg med nye klips. Det er mye dinglegreier da pga mange stropper, men det er heldigvis borrelås-system på de slik at man ruller de inn og setter dem fast når sekken er pakket. Skal bli spennende å teste den skikkelig ut gjennom høsten på både villrein og hjortejakt.
  6. De flyr jo mye mer gjennom enn en varmint-kule eller vanlig blyspiss, men hullspiss ekspanderer jo de også. Derfor kommentarer min om at det er liten blink - så treff godt. Samme gjelder jo for .17hmr. relativt liten kule, men gjør nok skade når du treffer riktig. Vær godt innskutt og godt trent, så går det godt. Én rev jeg tok med 6.5x55 norma trainer ble omtrent utvommet på stedet, så hullspiss fungerer de og.... Jeg har skutt rev med både .17, 6,5x55 (norma trainer) og .223 m/36gr Varmint Grenade (Black hills). Alle gjør jobben om du treffer, men du kjøper deg litt mer marginer ved bruk av kule som ekspanderer godt. På vinteren jaktes det for pels, så kommer nok til å bruke 36-grains Varmint Grenade fra Black hills kommende sesong og samle mer erfaring med den kula. Fristende å bruke .17 mer også, men så var det dette med marginer....
  7. Vanlig hullspiss fungerer godt - f.eks Norma trainer (Norma Rekrutt). Merk - det er en liten blink.
  8. Hvordan gikk det @Svein37 ? ... Tenker å bruke .223 på bukkejakta i år og valget står mellom Black Hills SP 55 og Barnes Vor-Tx 55gr... Finner veldig lite info om Black Hills SP kula. Vet noen hvilken det er?
  9. Kan være lurt å sjekke ut Hausken sine Jakt (JD) modeller og sjekk vekta.
  10. PS: Når folk ber deg om å ta vare på tomhylsene, så snakker de om Lapua hylsene.., ikke f.eks S&B hylser som bør kastes. Hvorvidt PPU hylsene kan gjenbrukes har jeg ikke noe god formening om. Finn rimelig ammo og tren godt. De som mener at en bør "minst skyte 100 skudd på ei økt" trenger du ikke høre så mye på. Det tar på konsentrasjonen å sette gode skudd, gode avtrekk/teknikk etc, og du blir faktisk sliten. Ta deg pauser. Et tips må kanskje være å handle seg en .22lr og bruke den til mengdetrening (f.eks en cz455, så kan du få deg løp i .17hmr og .22wmr også som kan brukes på småvilt større enn hare).
  11. Jeg var nylig innom Hausken og byttet gjenger på min.., så den jobben gjør de for deg for en rimelig penge.
  12. Har skutt 2 grågås med .17 og de ble fine slakt (CCI Gamepoint). Har ikke fått jaktet så mye mer egentlig, men brukt det en del på jaktfelt, og det skyter jo snorbeint, så det er jo et deilig kaliber til denslags. Pass bare på vinden, for den vil bli påvirket kraftig av vind. Utenom det, er det bare å si skitt jakt. Vind-drift, kan du se i f.eks denne "kalkulatoren"; http://gundata.org/ballistic-calculator/
  13. Fikk flere bilder i løpet av helga, så fungerer nå. Prøvd både 2 min pir interval og 5 min.., begge ser ut til å fungere godt. Mulig det var noe trøbbel med dekningen akkurat den dagen jeg gikk forbi (what are the odds?) - har gått forbi siden også med hell (altså; tilsendt bilde). Takk for hjelp!
  14. Stilig.... men gammel tråd som ble sparket i gang her. Kanskje like greit; Mange bilder blir tatt, hadde det vært gøy med mer fotoaktivitet her inne også? Ser det var noe for noen år siden, men har dødd litt ut...
  15. Hm... sjekka kortet i går, og det hadde tatt bilde, men ikke sendt av en merkelig grunn. .., da er ihvertfall triggingen ok, så får jeg heller titte innom kortet i ny og ne og sjekke. Tiltet kameraet litt for å se om det hjelper på å trigge ved aktivitet. Tror det er noe følsomhet på pir-triggeren man kan justere også... får se om jeg finner sms kommandoen til det.
×
×
  • Create New...