Jump to content

knutivars

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PS: Når folk ber deg om å ta vare på tomhylsene, så snakker de om Lapua hylsene.., ikke f.eks S&B hylser som bør kastes. Hvorvidt PPU hylsene kan gjenbrukes har jeg ikke noe god formening om. Finn rimelig ammo og tren godt. De som mener at en bør "minst skyte 100 skudd på ei økt" trenger du ikke høre så mye på. Det tar på konsentrasjonen å sette gode skudd, gode avtrekk/teknikk etc, og du blir faktisk sliten. Ta deg pauser. Et tips må kanskje være å handle seg en .22lr og bruke den til mengdetrening (f.eks en cz455, så kan du få deg løp i .17hmr og .22wmr også som kan brukes på småvilt større enn hare).
 2. Jeg var nylig innom Hausken og byttet gjenger på min.., så den jobben gjør de for deg for en rimelig penge.
 3. Har skutt 2 grågås med .17 og de ble fine slakt (CCI Gamepoint). Har ikke fått jaktet så mye mer egentlig, men brukt det en del på jaktfelt, og det skyter jo snorbeint, så det er jo et deilig kaliber til denslags. Pass bare på vinden, for den vil bli påvirket kraftig av vind. Utenom det, er det bare å si skitt jakt. Vind-drift, kan du se i f.eks denne "kalkulatoren"; http://gundata.org/ballistic-calculator/
 4. Fikk flere bilder i løpet av helga, så fungerer nå. Prøvd både 2 min pir interval og 5 min.., begge ser ut til å fungere godt. Mulig det var noe trøbbel med dekningen akkurat den dagen jeg gikk forbi (what are the odds?) - har gått forbi siden også med hell (altså; tilsendt bilde). Takk for hjelp!
 5. Stilig.... men gammel tråd som ble sparket i gang her. Kanskje like greit; Mange bilder blir tatt, hadde det vært gøy med mer fotoaktivitet her inne også? Ser det var noe for noen år siden, men har dødd litt ut...
 6. Hm... sjekka kortet i går, og det hadde tatt bilde, men ikke sendt av en merkelig grunn. .., da er ihvertfall triggingen ok, så får jeg heller titte innom kortet i ny og ne og sjekke. Tiltet kameraet litt for å se om det hjelper på å trigge ved aktivitet. Tror det er noe følsomhet på pir-triggeren man kan justere også... får se om jeg finner sms kommandoen til det.
 7. ....., men det kan vel ikke forklare hvorfor det ikke kom noe bilde når jeg gikk forbi i går? Får ta meg en ny tur innom og lese av kortet og se der tenker jeg.
 8. For å utdype tittelen; SCOUTGUARD MMS 880MK 14mHD Kameraet har sendt meg et bilde og to over de siste par ukene, men gikk ut forran kameraet i går for å sjekke noe, og så at det har vært mer aktivitet enn hva det skulle tilsi mtp antall bilder jeg har mottatt. I tillegg, sendte den ikke noe bilde når jeg gikk forbi rett foran. Sendte en #t#e etterpå for å se om det fungerte, og da fikk jeg en epost med bilde. ... så hvorfor er det så sløvt? Settings: Camera Mode:Photo,Photo Size:5M,Video Size:1280x720,Photo Burst:3photos,Video Length:10Sec,Time Lapse:Off,Pir Trigger:Normal,Pir Interval:2Min,Work Hour:On0:0-23:58,Send To:Email GPRS,Send Mode:Instant30,SMS Control:On,Position ID:A,2018/10/17 10:39. Jeg mistenker "Pir Interval", og har nå justert den ned til 30 sek..,. men trodde det var en setting for at den skal ta en pause ETTER den har blitt trigget - ikke "sjekk hvert 2 min"...? Noen som vet eller har opplevd lignende?
 9. Konstaterer at rådyrene jeg har knust hjerte og lunger på har vært i særdeles god form...
 10. Mye samme innmat som sitter i disse kameraene.... og de blir ofte produsert etter samme lest... Ser liten forskjell på et kamera jeg kjøpte hos xxl til 499 og et langt dyrere scoutguard kamera. Forskjellen er gjerne ir-diodene som blir brukt og mulighet for epost/sms kontroll. Gode forslag til ok kamera med greie ir-dioder enten med eller uten sms mottas med takk Blir fort dyrt om man skal ha en toppmodell plassert på alle tenkelige spor.
 11. èn ting du må tenke en del på er vekt. Handlet børse til kona i vår, og da fulgte det med en Atec Hertz 119... demper vel og bra den, men den veier en god del. Byttet den ut med en Hausken JD151. Vurderte frontmontert, men da kommer jo vekta enda lenger ut (kraft x arm - prinsippet....). Nå har børsa fått kappet løp + liten og lett demper som gjør at hun kan jakte (6,5x55) uten hørselsvern. Vurderer å få lagt inn XTRM-netting for ytterligere et par db (20 gram eller noe). Selv har jeg en eldre modell; Hausken SD228 som demper (3006) ålreit. I tillegg har jeg en FF160 som er en 16cm ekstramodul som jeg kan skru frempå demperen for ekstra demping. Målte med db-måler, og fikk -9 db mindre, som er rimelig heftig. Den brukes på rev når jeg sitter på post nær bebyggelse. SD228 er nok å bære på i skauen. Neste blir å få meg ei børse som veier mindre. Etter noen turer i li og fjell, merker du at du ønsker å kvitte deg med litt vekt.
 12. Madammen min opplevde at man måtte bruke makt for å få opp og ut hylsa fra sin Thompson Center Venture 6,5x55... med S&B FMJ. Når jeg undersøkte med skyvelæret, så jeg det var store forskjeller på enkelte av skuddene. Når jeg ladet og tømte våpen uten å ha fyrt, hang de "lengste" kulene igjen i løpet og hylsa og krutt og greier og greier kom ut. Bytta til Lapua og ingen problemer siden. Børsa samler godt. Har også skutt noe RWS og noe hjemmeladet uten problemer. Har lest om folk som har lignende problemer med S&B. Ang PPU, har jeg ikke prøvd 6,5, men skutt en haug med 30-06 og de har fungert brillefint for meg.
 13. Dang.... Yep. Da var det i gang igjen. :-) takk! .... *&$€£%©π batteriindikator!
 14. Hm..... kameraet mitt ser ut til å plutselig ikke klare å connecte til nettverket.... dytta sim'n inn i en telefon, og den funka fint..., men i kameraet er det bare kryss over sim-ikonet. Noen som har sett lignende?
 15. Se sak her: https://www.nrk.no/vestfold/kvinne-skadd-etter-at-gevaer-eksploderte-1.14178400 Er dette noe som skyldes overtrykk? Feil-ish ammo? Hvilken børse er det? Håper det går bra med jegeren og at hun overvinner frykten for at det skjer igjen.
×
×
 • Create New...