andyki87 Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Skal i morgen skjære ned en bukk. Lårene blir til stek, og ryggen blir det sadel av, med indre og ytrefiletene sittende på. Spørsmålet er hva jeg skal gjøre med resterende kjøtt? Bogen og knokene kan vel renskjæres og brukes som grytekjøtt, eller blir knokene for seige og må males? Og kjøttet mellom ribbeina og resten tenkte jeg å male opp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.J Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Får man noen rådyr så kan det anbefales å lage pinnekjøtt av sidene Vi lot litt sadel sitte igjen så det ble litt mer mat. Smaker nydelig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Bruker gjerne høyrygg og (det som er igjen av) bog til suppekjøtt. Utmerket til ei glovarm kjøttsuppe etter ei kald førjulsjakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Skankene er fantastiske behandlet som lammeskanker. Mye bedre enn å la dem sitte på lårsteikene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geco5 Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Får man noen rådyr så kan det anbefales å lage pinnekjøtt av sidene Vi lot litt sadel sitte igjen så det ble litt mer mat. Smaker nydelig På sadel er det jo noe kjøtt. Men ribeina..... 2 mm tykk strime med kjøtt, ja.... ja, lykke til. Jeg fikk det servert en gang. Men sauesn, potetene og kålrabistappa var bra. Hvis en gidder, så skjær vekk de strimen med kjøtt på ribeina og bruk det i enten småkjøtt, eller i kjøttdeig. Ellers liker hundene ribeina, med den stripa på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geco5 Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Skal i morgen skjære ned en bukk. Lårene blir til stek, og ryggen blir det sadel av, med indre og ytrefiletene sittende på. Synes du har en grei oppskrift selv - jeg. Tror nok de fleste gjør det samme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole-Johan Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Bogene er små og senete - det blir mest kjøttdeig hvis du beiner dem ut. Jeg røyker dem, og de er fantastisk gode! Ellers er ytrefiletene ekstremt fine biffer hvis du beiner dem ut - jeg vet ikke hva som skulle være bedre. Og indrefiletene er fine i et lite måltid for to en sen fredagskveld... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.J Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 På sadel er det jo noe kjøtt. Men ribeina..... 2 mm tykk strime med kjøtt, ja.... ja, lykke til. Jeg fikk det servert en gang. Men sauesn, potetene og kålrabistappa var bra. Lykke til? Vi la ned såpass med rådyr at vi fikk en hyggelig middag ut av det og dyktige folk som salta/tørka og lagde maten! Så lykke til har vi aldri trengt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geco5 Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 (edited) Lykke til? Godt du hadde noen, for å tilbre maten. Nå kommenterte jeg spessielt kjøttet på ribeina - da. Eller det manglende kjøttet. Og da skal det ribein fra mange dyr, for å få et normat kjøttmåltid, til ET menneske! Så, det var dette jeg siktet til. Ja, godt humør og mye godt drikke, så er det utrolig hva som er greit. Jeg ønsker fremdeles folk lykke til, hvis de skal gnage på ribein fra norske rådyr. Edited August 13, 2016 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Et gammelt utrykk er at alle kan koke men bare en mester kan steike . Må si at vi er ganske så flinke til å steike, koke gjerne over lengre tid er en kunst vi har glemt ! Prøv deg litt fram et tips er rå i kål og så kan du utvide etter vært . Men kok med bein og sener , det gir smak . En enkel høstsuppe med rotgrønsaker litt røykt bacon og rådyrkjøtt Gi bein og kjøtt eit raskt oppkok , skyll av og ha på nytt vann (vin,øl,eplejuice) Kok opp og skum av , tilsett litt salt og krydder . Skum av Oppi med grønnsaker etter smak , gjerne bygg-gryn Noen grove runnstyker og venner . Blir det bedre ? Nei rådet fra kokken er å hoppe i det og bare prøv ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyki87 Posted August 14, 2016 Author Share Posted August 14, 2016 Da går jeg igang med kniven det blir lårstek, knoker, sadel og grytekjøtt. Og et lår skal spekes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulvehyl Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Jeg lagde pinnekjøtt av rådyr et år. Tok av lår, boger og nakke og indrefileene. Kløyvde deretter ryggen i to og fikk to fine sider som jeg saltet, tørket og røkte - ble knallbra! Kan anbefales. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyki87 Posted August 14, 2016 Author Share Posted August 14, 2016 Hvordan lar dere dyre henge å modne? Med skinnet på eller av? Jeg flådde det før jeg hengte det opp, og det ble ei heller tykk og hard hinne på kjøttet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worseth Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Jeg pleier å beine ut boger som ikke er skutt i stykker. Fyller med litt urtesmør og surrer. Blir ikke så store steiker, men hyrer til 2 personer med tilbehør. Både skanker og nakke kan kvernes eller langtidssteks/kokes. Sidene synes jeg er litt stas å beine ut og lage rull av. Snadder som pålegg, særlig i jula. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.