Jump to content

Ole-Johan

Members
 • Posts

  669
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ole-Johan's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

4

Reputation

 1. Kan du finne ut hvilken lovparagraf jegeren ble dømt for å bryte? Ellers skulle det til sammenligning vært gøy å vite hvor mange elger i drev for dachs det skytes i Norge hvert år.
 2. Ja det blir så dumt når vikarierende motiver skal kamufleres som saklige argumenter. Den eneste som blir overopphetet når det går på langtur er hundeeieren. Drev på langtur er fra jegerens side uønsket og håpløst, og fører aldri til felling. For drevdyret er det effektivt med tanke på å bli kvitt hunden og jegerne - drevet går ikke langt ivei før flog, elver, veier, jernbaner, gjerder eller andre vederstyggeligheter stopper hunden. MD vet sikkert at det eneste slike langfarter er farlig for er hunden, og at eieren gjør alt han kan for å få koblet den før den omkommer. Men politikk er politikk og sannhet er sannhet - det går sjeldent sammen...
 3. Finnes det godkjente aversjonsdressører for annet enn sau og rein?
 4. En drilling er selvsagt et våpen for kombinert jakt, og et innstikksløp i et mindre kaliber er svært anvendelig. Jeg har erfaring med Krieghoffs EL 22 og EL 44 i .22 lr og .22 magnum. Ved storfugljakt med spets skytes det aller meste med innstikkeren i .22 magnum, kun på lengre hold brukes drillingens rifleløp. Det samme gjelder gåsejakt, vinterjakt på rype, åtejakt på rev, skjærer og kråker. Men .22 lr løpet og CCI Quiet kan jeg plinke rundt husveggene som med et luftgevær. Et innstikksløp i 6x70R ville i tillegg gitt et ekstra rifleskudd ved rådyrjakt. Der var en artikkel i ett eller annet blad, kanskje Vapen tidningen, hvor Jens Perto linet inn et 6x70R-løp i en H&H kiplauf. Der skrev han litt om patronens potensiale. Etter mitt skjønn er innstikksløpene svært undervurdert her på berget, men sentraleuropeerne har forstått å ha glede av dem til alle tider. K&S lager løpet i flere kvaliteter, tipper det fort koster 1000 Euro.
 5. Loven er loven, men jeg er enig med deg at dette er tåpent. Det er mindre stressende å bli forfulgt av en hund som loser - det er derfor mennesket har avlet frem drivende hunder. Når drevdyret hele tiden hører hvor hunden er, roer det ned og turer. Det er det hele jaktmetoden med drivende hunder går ut på. Ellers sammenfaller jervejakt med gaupejakt og revejakt - og det er mer enn dumt at man ikke skulle kunne benytte samme hund til de tre artene. Det er viktig at myndighetene påvirkes ved revidering av lovverk. Bjørn burde også vært tillatt å jakte med drivende hund. Det er argument nok at det er lovlig i alle andre verdens land hvor bjørn kan jaktes. Mens man venter på at lovverket harmoniseres med virkeligheten er løsningen å alltid slippe en støver og en spisshund sammen...
 6. Nei jeg blander ikke begrepene, men har aldri sett noe eget navn for en "tradisjonell bygget" drilling i to forskjellige riflekalibre og ett haglkaliber. Men det vet kanskje du?
 7. Da er det en perfekt bochdrilling! Jeg vil anbefale deg å skyte fem fabrikkpatroner for så å sende hylsene til RCBS. De lager da et custom-sett til ditt kammer. Patronen er lang med liten diameter og svak skulder, små variasjoner mellom kammer og die kan lage store problemer. Norma holder kruttlottene svært jevne over tid. Du kan kontakte dem og høre hvilket krutt de brukte i fabrikkladningene.
 8. Det er den mest ukurante patron du kan tenke deg. Men ikke vær lei deg, er innstikkløpet for kaliber 12 kjøper jeg det av deg! Krieghoff fikk Norma til å lade opp en lott med patroner, men jeg tviler på at den blir fabrikkladd igjen. Så det første du gjør er å få tak i mest mulig fabrikkpatroner. Patronen er konstruert slik at den ikke belaster våpenet stort mer enn det .22 Hornet gjør, og den kan derfor brukes i duraldrillinger. Patronen bør være helt super til alt opp til rådyr. Google litt på tysk, så kanskje finner du litt. Her i landet tipper jeg det er mindre enn en håndfull personer som har kaliberet.
 9. Ja, og det ser ut som problemet er større for støvere enn for småhunder. Grunnen til det kan være anatomi og størrelse - en støver som går med nesa i bakken slår håndleddet hardere mot båndet enn en småhund. Men jeg har også sett hovne framføtter på beaglene. Etter min erfaring ble problemet større med DC50 og T5. Grunnen tror jeg er at de er større og mer kantete enn dc30 og dc40 (dc40 regner for det aller beste peilhalsbåndet Garmin har laget noen gang på alle måter). En annen ting er også at den lange tunge wireantenne dc50 og T5 er utstyrt med får båndet til å vri seg slik at ene foten slår mot hjørnet.
 10. Nei, nei, nei: Man skal selvsagt ikke avlive valper og unghunder bare fordi de er energiske og prøver litt det ene og litt det andre. MEN en voksen hund, som har fått 2-3 høster etter den er fylt året, som fremdeles er notorisk elgjager er det ikke noe å gjøre med. Det fremstiles her som at det finnes autoriserte strømmere som kan strømme bikker ute i skogen - noe som ikke stemmer. Slike notoriske bikkjer kan selvsagt selges - og påføre andre mer problemer enn noen noengang har ønsket dem. En finne eller russer på 3-4 år som er notorisk elgjager egner seg ikke til omplassering. Den bør skytes.
 11. Nei det er vel det vanlige at stående hunder står for det som trykker: ca. 10 fuglearter + hare.
 12. Du må holde deg til virkeligheten: For de aller fleste hundene er det nettopp ditt "a)" og "b)" som gjelder. En amatør skal kunne få til en hund, hvis ikke er de verdiløse. Det er bare noen få avvikere som det ikke går å få til å slutte med elgjaging. Og så har du atter noen få andre som ikke engang jager elg... Begge kategoriene er svært uønsket både for jeger og avl, og faller etterhvert over i din kategori "d)".
 13. Ligner mye på Brownings patenter, men flere utenpåliggende deler. Vet du hvilket kaliber den ble produsert i?
 14. Ja det er jo dessverre slik. Noen jakter ingenting, og det blir det samme med dem. Det er alltid viktig å stikke fingeren i jorda nå og da...
 15. Du har sikkert rett i det. Avlsmessig er det en uting at hunder med feil i hodet blir strømmet på riktig vei, og senere havner i avl. For vanlige folk uten strømhalsbånd blir det da etterhvert umulig å få til en hund.
×
×
 • Create New...