Jump to content

Vernebrller med styrke


M67

Recommended Posts

Plutselig står jeg her med en "brilleseddel", med masse forkortelser, tall og vinkler, og en forsikring om det hele er "akkurat på gjennomsnittet" for aldersgruppen...

 

PCen kan man jo bare zoome inn på, men resten av verden er verre. Lesebriller nå heller ikke noe problem, der fins det en masse design, og både dyrt og billig. Bifokale greier har jeg ikke tenkt å tulle med.

 

Det jeg står fast på er vernebriller. Jeg trenger altså en brille med styrke alle veier, til å se på lengre avstander. Det som er problemet er egentlig bare at de brillene optikerene ser ut til å ha er "gubbebriller" med noen plater på sida for å tilfredsstille EN166.

 

Spør derfor om noen kjenner leverandører av godkjente vernebriller som er designet som vernebriller, og som ikke ser helt jævlig ut.

 

Tanken er å bruke disse på jobb (vernebriller på hele dagen, unntatt inne på kontoret), skyting og diverse andre fritidsaktiviteter.

- må ha OK synsfelt

- må tette noenlunde rundt øynene

- ikke dugge

- må se OK ut (være borderline "kule" så blir det bra :roll: )

- må ha flate stenger som går inni hørselvern

 

Andre tips om hvordan vernebriller bør være mottas gjerne.

 

K

Link to comment
Share on other sites

disse får du "inserts" til. altså en lita brille til å ha inni brilla :)

 

fra ESS

http://equipnorshop.no/product.aspx?pid=49922&gid=540

 

inserts til ESS

http://equipnorshop.no/product.aspx?pid=48469&gid=542

 

fra oakley (disse passer knall under hørselsvern)

http://www.armygear.com/oakley-si-balli ... clear.html

 

inserts til oakley

http://equipnorshop.no/product.aspx?pid=48690&gid=542

 

fra Blue eye

http://www.armygear.com/blueye-jager-ma ... clear.html

 

inserts til Blue eye

http://www.armygear.com/blueye-rx-adapt ... glass.html

Link to comment
Share on other sites

Meget bra linker av Brendjord og Bly her. Tror det er noe sånt jeg ser etter, men - er de godkjente, CE-merket osv. ANSI og MIL-STD betyr ikke en ting i det norske sivile arbeidslivet.

Ser ut som det blir en telefonrunde på meg i morra.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Så vidt meg bekjent har dessverre ikke oakley noen modeller som er sivilt godkjent som vernebrille. Jeg vet bollé har/hadde noen som var sertifisert og ellers skulle passe kravene. Om ikke optikeren din kan skaffe annet enn de gamle standard brillene synes jeg det er for dårlig. Det finnes mye som kanskje ikke er direkte tøft, men som ser ok ut. Blant annet cat leverer en ok serie med vernebriller til en ikke så ille pris. Jeg har solgt mange av dem.

Link to comment
Share on other sites

Det er noen Cat-briller som er godkjente, og som ser OK ut. Jeg likte dem ikke først og fremst fordi de ikke går nære nok ansiktet under, og man vil få drit i øynene derfra, kanskje ikke høyhastighets sprut fra det du ser på, men jeg har nå gått med vernebriller på nesa i over 20 år og vet hva som funker for meg.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Vernebrille som ser og kjennes ok ut er det ikke veldig mange av, men de finnes. Som nevnt hadde i alle fall bollé noen modeller av typen tactical utgave. Disse var det mulig å sette inn forskjellige fargefilter i tillegg til rx-glass.

Om du har stor skjevhet i hornhinnen eller generelt høye styrker vil jeg ikke anbefalt insett i en brille som skal brukes over lengre tid. Har blandet erfaring med disse. Ikke at de er dårligere enn mye annet, men det kan oppleves en del brytningsfeil.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mistenker at du ikke kommer til å finne noen optikere som fører bollé. Kjøp den brillen du vil ha og ta med innsatsen til optikeren og få de til å slipe inn de glassene du vil ha. I disse brillene er det ikke selve styrkeglasset som står for beskyttelse, så du kan bruke et helt vanlig brilleglass.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er bruker av disse "antikvariske" værnebrillene med side vinger, grunn? Jeg kjøpte først Esse med innsats, men oppdaget fort at jeg så dobbelt og det som verre var. Da jeg ikke tåler så mye "Bøy" på brillene som tettsittende glass har. Brytningsfeil heter det vel, og løsningen for meg ble å ta jobb brillene til skytebriller.

 

Med andre ord, kult blir fort dyrt og ubrukelig. La optikeren din finne ut hvor mye du tåler før du reagerer på vinkel på brilleglassene, før du investerer i slike tettsittende briller.

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg nettopp vært hos en optiker og fått med meg at de kan slipe glass som passer til bøyde briller. Men det koster litt ekstra. Det var mye måling på innfattningen slik at det skulle stemme.

Ellers har jeg ingen erfaring med dette enda :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...