Obivan Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 Er det noen som har prøvd å lage pulled pork med elgkjøtt? Ser at det lages av bl.. høyrygg og jeg har en høyrygg av elg liggende. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 hmm, interesant ide! Kan være det vil bli for tørt? Pulled pork er en av mine absolutte favoritter-kjempessnadder! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 Enig med Chiefens betenkning. Elgkjøtt er magert, så det er vel en viss fare for at det blir tørt. Noe av poenget med grisen er jo å bruke stykker med mye fett og bindevev, men det må jo være verdt ett forsøk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rausheim Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Etter at man har "pulled the meat" så kan man røre inn litt smør om kjøttet er magert. Funker som juling det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Hva med en komplett oppskrift mine herrer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Varegg Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Du kan langtidssteke det meste ... også Elg ... http://kjerstismatochprat.blogspot.no/2 ... nkelt.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tika Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Er ikke litt av vitsen med pulled pork den gode røyksmaken? Da må man grille/røyke på indirekte varme i 3-6t avhengig av størrelsen på kjøttstykket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Du kan langtidssteke det meste ... også Elg ... http://kjerstismatochprat.blogspot.no/2 ... nkelt.html" target="_blank Det takkes hjerteligst Varegg, dette skal prøves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Langtidssteking av elg funker fint, men jeg er likevel litt skeptisk til den kombinasjonen av varme og tid som trengs for å få den konsistensen som trengs for at det skal bli røska råne(ælj). Skal jeg langtidssteke elg så vil jeg gjerne bruke litt lavere temperatur enn det som brukes på grisen. Ser gjerne 100-120 grader i PP oppskrifter. Skal jeg langtidssteke elg så liker jeg å holde meg rundt 70. Men som sagt, det er absolutt verdt ett forsøk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riflemann Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Er ikke litt av vitsen med pulled pork den gode røyksmaken?Da må man grille/røyke på indirekte varme i 3-6t avhengig av størrelsen på kjøttstykket. Kjøp en flaske Liquid Smoke. Finnes på Meny og sikkert andre steder også. Ved å tilsette noen dråper, setter du en røyksmak på maten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEK Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Pakka inn to hjortelegger i folie, med litt smør løk og krydder. glemte de på gassgrillen nokre tima på svak varme.... smelta på tunga og ramla av beinet. Litt røykolje på desse var nok einste som mangla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 røska råne Ukens beste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Jeg kan nok ikke ta æren for den er jeg redd Jeg tror jeg plukka den opp i dusteartikkel om hva pulled pork burde hete på norsk. Der var det mye rare forslag Mener jeg har råna derfra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obivan Posted June 1, 2014 Author Share Posted June 1, 2014 Suverent. Da skal høyryggen til pers snart. Takk for info og innspill folkens! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Hvis en lager dette av sau, kalles det fåredrag da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Varegg Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Den var Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.