Jump to content

pulled elgkjøtt...


Obivan

Recommended Posts

Langtidssteking av elg funker fint, men jeg er likevel litt skeptisk til den kombinasjonen av varme og tid som trengs for å få den konsistensen som trengs for at det skal bli røska råne(ælj). Skal jeg langtidssteke elg så vil jeg gjerne bruke litt lavere temperatur enn det som brukes på grisen. Ser gjerne 100-120 grader i PP oppskrifter. Skal jeg langtidssteke elg så liker jeg å holde meg rundt 70. Men som sagt, det er absolutt verdt ett forsøk.

Link to comment
Share on other sites

Er ikke litt av vitsen med pulled pork den gode røyksmaken?

Da må man grille/røyke på indirekte varme i 3-6t avhengig av størrelsen på kjøttstykket.

 

 

Kjøp en flaske Liquid Smoke. Finnes på Meny og sikkert andre steder også. Ved å tilsette noen dråper, setter du en røyksmak på maten.

 

liquid-smoke-bruk_1000.jpg?resize=625%2C418.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pakka inn to hjortelegger i folie, med litt smør løk og krydder. glemte de på gassgrillen nokre tima på svak varme.... smelta på tunga og ramla av beinet. Litt røykolje på desse var nok einste som mangla...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...