Jump to content

Obivan

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg kan også anbefale boke til Per «Bula» Kristoffersson: https://www.adlibris.com/se/bok/eftersok-teknik---juridik---hundar---skytte-9789198391022 Hvis du har en kompis eller slekt i Sverige Danmark som kan motta og videresende pakker, så er utvalget mye større. Det er en del produsenter og butikker i blandt annet Danmark og Tyskland som dessverre ikke sender ut av EU...
 2. Jeg har en jaktlabbe på 2,5 år som er godkjent ettersøkshund. Fantastisk familiehund og en fryd å ha i heimen. Mye bra er sagt allerede om aktivitetsnivå. Hunden tilpasser seg det nivået du legger deg på. Jeg går/løper rundt en time i skogen med bikkja hver dag hvis jeg ikke trener spor. Jeg er veldig enig i de som gir råd om å stimulere sanser og hjerne i tillegg til fysikken. En hund som får utfordret sansene og hjerne jevnlig blir en mye mer stabil og balansert hund. Sporsøk og jaktlydighet/prøver er øvelser som Jaktlabben har gode forutsetninger og anlegg for. Godbitsøk er også enkelt å legge opp men som gir bikkja mye moro og søksmotivasjon. Kjør på, du vil ikke angre hvis du går for en jaktlabrador!
 3. sjekk ut denne boka: https://www.politilederen.no/nyheter/justispolitikk/1781-ny-bok-om-politihistorien-politiets-vapen godt dokumentert info så langt jeg kan se.
 4. Jeg selger en nesten ubrukt Niggeloh Follow sele. Jeg kjøpte den av Winge våpen nå i våres og har kun brukt den på tre spor. Send pm hvis interessert. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=100578254
 5. Bra tips! Å gi bikkja en overraskelse som blir julekveld, nyttårsaften, bursdag og parringsdag på samme tid vil nok øke motivasjonen... Konstruerte ettersøk er en fin ting men det beste vil sikkert være å legge dyret som slutt på noen kunstige blodspor for å få best effekt.
 6. Å kom igjen da! Skulle likt å visst hvordan vi som skyttere hadde håndtert et like stort fokus på vådeskudd rundt om i landet... Vådeskudd kommer ikke til å forsvinne som et fenomen så lenge våpen faktisk må håndteres, uansett om det er fritidsskyting, politiet eller forsvaret Det viktige er å ta lærdom, forbedre rutiner og gå videre i en sikrere retning. Der har faktisk politiet gjort en god jobb men så lenge mennesker er involvert vil ulykker fortsatt oppstå. Jeg skjønner at det er morsomt å godte seg på andrs vegne, men likevel...
 7. Jeg synes sele er upraktisk og har god erfaring med å spore kun i halsringen. Er det noen som har erfaring med schweiss halsbånd og kan si litt om forskjellen på disse kontra en litt bred og polstret halsring?
 8. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/bere ... /23534157/ Slik jeg leser denne artikkelen var det tidligere opp til politimesteren om han ville melde dette inn til spesialenheten og Politidirektoratet. Dette er nå innskjerpet slik at POD skal sitte på en totaloversikt med de nye rutinene. Vådeskudd som fenomen har alltid blitt tatt alvorlig som sikkerhetsbrudd, men rapporteringen har endret seg. Når du nevner Forsvaret så er det nok store mørketall der også. Det er mange, meg inkludert, som har opplevd mye rart som ikke nødvendigvis rapporteres videre selv om de har rutiner for dette... Når det er sagt, så har sikkert Forsvaret også innskjerpet sine rutiner etter medieoppslagene. Angående antall bevæpninger skriver jeg at det ikke er uvanlig at man må bevæpne seg flere ganger i løpet av et skift og gjerne med flere patruljer per bevæpning. Poenget var da at man må lade og tømme våpen ute blant folk hvis man ikke har skudd i kammeret kontra en tryggere lading/tømming av våpen på tjenestestedet med skudd i kammeret. Dette er en faktor i vådeskuddsproblematikken, som ikke endrer seg fra dagens situasjon med fremskutt lagring av våpen Jeg skjønner ikke helt hva du mener med falske bevæpninger? Mener du at man bevæpner seg på oppdrag som ikke krever dette? I så fall hvor har du det fra? Hvordan kan politiet avgjøre hva som er falske eller uriktige meldinger på forhånd? Det er vel bedre å være i stand til å løse problemet umiddelbart ved en alvorlig melding enn å ikke ta meldingen på alvor og måtte ta en kunstpause for å bevæpne seg i etterkant?
 9. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/poli ... /10141625/ Artikkelen er fra 2013 men dette har ikke endret seg.Dette finnes det både statistikk og erfaring på. Når det gjelder vådeskudd så var det ikke fokus på registrering av dette før media presset på(På lik linje med Forsvaret og andre som håndterer våpen). Etter medias søkelys er det en nøye registrering av antall og årsak bak vådeskuddet. Dette er bra for å ta tak i hvorfor det skjer men ikke ta det til inntekt eller diskreditt for den permanente bevæpningen. Det er det ikke grunnlag for når man ikke har gode data fra perioden før bevæpningen.
 10. Det lades og tømmes i forbindelse med alle oppdrag som krever bevæpning uansett om man har våpen i bil eller på kropp med tomt kammer. Der er det ingen forskjell. Det er ikke uvanlig at man får flere oppdrag som krever bevæpning i løpet av et skift uansett hvor i landet du tjenestegjør, derav flere ladninger og tømminger av våpen i løpet av skiftet.
 11. Dette er en diskusjon hvor det blandes inn flere momenter og blir til tider nesten å regne som et ekkokammer for negativitet... Uansett hvilket yrke, skytesport eller jegeraktivitet man fokuserer på er det lett å finne vådeskudd eller andre risikosituasjoner som setter aktiviteten i dårlig lys. Selv om det finnes gode rutiner Er det fortsatt mennesker som skal operere redskapen og mennesker gjør feil. Opplæring og holdninger må selvfølgelig jobbes med konstant for å minimere feilhandlinger men risikoen kan aldri elimineres helt. Min mening, når det gjelder skudd i kammer eller ikke ved en eventuell generel bevæpning av politiet, er at skudd i kammer er det eneste riktige. Lading og tømming av våpen ser ut til å være den store feilkilden. Hva er mest risikofyllt, lading og tømming ved tjenestenes start og avslutning på egnet sted med sikre ladekasser eller lading og tømming ute blandt folk, gjerne flere ganger i løpet av et skift? Risiko for skader ved våpenhåndtering blir minimert og responsen ved en akutt hendelse for tjenestemennene er effektiv og krever ikke mer finmotorikk enn selve trekket av pistolen. De som hevder at et ladegrep i en akutt situasjon ikke er krevende kan bli med meg på trening når som helst så kan vi prøve...
 12. Skjønner Da tror jeg ikke jeg vil prøve et ATZL avtrekk av frykt for at må-ha genet overtar lommeboka...
 13. Jeg er i utgangspunktet veldig fornøyd med orginalavtrekket på min R8. Hvor mye bedre er ATZL eller andre oppgraderinger?
 14. Dette er overhode ikke negativt vinklet, bare ren nysgjerrighet. Hva trenger du åpne sikter til? er det ikke bedre å sette på en aimpoint med montasje? mye raskere og bedre enn jernsikter.
 15. Hvordan vil en 53 grs TSX oppføre seg. Blir det ødelagt tiur eller kan den brukes?
×
×
 • Create New...