Jump to content

Svekket matsikkerhet og dyrehelse?


Erigon

Recommended Posts

Artikkelen viser vel bare Veterinærinstituttes behov for å drive (uberettiget) skremselspropeganda i media i håp om sympati og mere penger...

 

Trenden i Norge er at viktige etater og institusjoner som politiet (POD og politidistriktene), Mattilsynet, Veterinærinstituttet, Helseforetakene mfl driver budsjettkamp med virkemiddel skremselspropeganda i media..

 

- Vetrinærinstituttet trenger ikke mere penger,men de trenger evne og vilje til omstillig.

Hvis de mener matsikkerheten er svekket må de selv evne å prioritere de oppgaver som er viktige og benytte sine ressurser bedre krone for krone.

 

Det at man benytter media ved å skape ett fiendebilde og skremme ser man også bla i politiet (POD, Kripos og politidistriktene).. Eksempel på konstruert fiendebilde som krever penger ser man bla i den nye dommen fra Oslo Tingrett om klubbhuset til "Hells Angels"... Tingrettsdommen beskriver klart det feilaktige og overdrevne fiendebilde som bla Kripos skaper av1% klubbene og som igjen gir politietaten store pengemidler til overvåkning/utstyr mv...

 

Når man ser nøkternt krone for krone er kanskje Norge dårligst i "verden" når det gjelde å utnytte de ressurser de offentlige etater får.

 

Det er ikke mere penger som skal til det er evne og vilje til omstilling, endrede arbeidsoppgaver og vilje hos de ansatte til å bidra til å løse de behov samfunnet har til enhver tid.

Link to comment
Share on other sites

Ja, forstår ikke helt hva de skal med 280 stykker i Oslo.

Men er vel der det meste som importeres kommer igjennom.

Og 20-30 millioner vil vel knappt nok merkes.

Bare for å teste litt kjøtt og fisk i ny og ne...

 

I verste fall får vi bare varme maten godt, det tar knekken på det meste. 8)

Link to comment
Share on other sites

Hallo!?

 

Man skal ikke følge nøye med i verden for å skjønne berettigelsen til de som jobber med matvaresikkerhet.

 

De har ikke fem ganger så flinke ekspeditriser i Litauen bare fordi man får mer for pengene på butikken der.

Link to comment
Share on other sites

 

Så var visst ikke bare skremselspropaganda allikevel.

 

http://www.vetnett.no/veterinarinstitut ... legges-ned" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

Linken din er skrevet av veterinærenes fagforening... :roll::roll:

 

Fagforeninger er "alltid" skeptiske , redde og mistroiske til enhver endring der arbeidsplasser flyttes/endres.

 

 

:wink: Det som denne saken viser er at vårt nye Stortingsflertall og den nye "blå"regjeringen tar positive grep som gir oss som innbyggere i Norge bedre tjenester og sikkerhet :wink:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Vi nedbemanner i Oslo, Bergen, Harstad og Tromsø. 40 ansatte forsvinner - deriblant jeg :wink:

 

Hvis dere lurer på noe så bare spør...for eksempel hvorfor vi trenger 280 ansatte i Oslo 'bare for å teste litt kjøtt og fisk i ny og ne'.

Flott at folk uttaler seg på så sikkert grunnlag, og så fantastisk god innsikt i Veterinærinstituttets arbeidsområder.

 

Vi overvåker vilthelsen - finner ut hva hjortevilt dør av og når harene har tularemi, og historien bak en felt ulv eller bjørn. Vi overvåker rev og ulv for forekomst av ekinokokkus - dvergbendelmarken - slik at DU vet at det fremdeles er trygt å drikke vann fra en bekk, eller spise en håndfull bær i skogen. Vi jobber med zoonoser, som er sykdommer som smitter mellom dyr og mennesker - klarer vi å holde dyrene friske, så er det også mindre sannsynlig at mennesker blir syke av disse sykdommene. Vi jobber med bekjempelse av Gyrodactylus salaris i norske lakseelver, vi jobber med dyrevelferd, fiskehelse, mattrygghet. Vi forsker, vi har diagnostikk, vi gir råd til myndighetene om hvordan de skal håndtere smittsomme sykdommer som svineinfluensa, fugleinfluensa, blåtunge (som også kan gå på hjortevilt) og andre. Vi undersøker døde dyr, forprøver, matvarer. Når det er rabiesmistanke på en importert hund - eller en isbjørn skutt på svalbard - så er det våre folk som finner ut om alarmklokkene skal ringe eller ikke.

 

Dette er bare små smakebiter av aktiviteten vår - Om dere vil vite mer om hva vi faktisk jobber med, så sjekk http://www.vetinst.no" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror på store sentrale sykehus der man har godt teknisk utstyr og der det behandles mange er bedre for pasienten...

Jeg tror på store politidistrikt, med robuste operasjonssentraler og der sentral administrasjon/politiledelse prioriterer flere politifolk ute på patrulje...dette langt bedre enn små enheter der politi støver ned på lokale små "kontor" og flytter papir.

Det som denne saken viser er at vårt nye Stortingsflertall og den nye "blå"regjeringen tar positive grep som gir oss som innbyggere i Norge bedre tjenester og sikkerhet :wink:

Dette var litt av "et credo", eller en trosbekjennelse, for å si det på norsk. I følge Fredrik den Store skulle enhver "bli salig i sin tro" - men her tror jeg Grevlingen1 bør grave seg videre til "Kritisk tenkning"-tråden i OT. Det eneste sikre når det skjer sammenslutning til større enheter, er at det blir flere skikt med sjefer, mer innfløkt og uoversiktelig administrasjon, og at lederlønningene går til himmels.

 

Norge er et land med like mange innbyggere som bydeler i storbyer, spredt over et stort område. Vi har de største sykehusene i Europa - og så kan du jo sjøl vurdere effektiviteten på dem!

 

Og når det gjelder lokalkunnskap, har sjefen for din lovpriste blå-svarte regjering, fått førstehånds informasjon om at lokalkunnskap redder liv. Men vedkommende er kanskje, som en viss grevling, villig til å ofre noen liv i utkanten for å få gjennomført "den rette tro" på at stort er godt?

Link to comment
Share on other sites

Artikkelen viser vel bare Veterinærinstituttes behov for å drive (uberettiget) skremselspropeganda i media i håp om sympati og mere penger...

 

Hvilket minner meg om den gule plastbøtta som hang i hodehøyde

på hjørnet av en matvarereol i butikken jeg kjøper frukt.

En rottefelle.

Ja - det var i Januar - den er borte nå :-)

 

Mileage may Vary.

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

Og når det gjelder lokalkunnskap, har sjefen for din lovpriste blå-svarte regjering, fått førstehånds informasjon om at lokalkunnskap redder liv. Men vedkommende er kanskje, som en viss grevling, villig til å ofre noen liv i utkanten for å få gjennomført "den rette tro" på at stort er godt?

 

 

Akkurat som Liv "Du veit ikkje ka du snakka om" Signe Navarsete? Som til og med var frekk nok til på direktesendt NRK fortalte at SP var garantist for at lokale sykehus skulle bestå om en bare stemte på de? Antar hun ikke mente de som evt måtte bo i feks Nordfjordeid...

 

De rød/grønne hadde 8 år på å fikse ting som de mente var fæle greier og gjorde ingenting, SIttende regjering kommer neppe gjøre så voldsmomt mye mer. Hvorfor? Fordi spillet stort sett handler om å holde seg i salen så leneg som mulig....

 

Gjennomføres store reformer reverseres ikke disse av påfølgende regimer; stjerneeksempelet på dette er fru Thatcher; ingen av hennes reformer er blitt reversert til tross for at hun enda hudflettes for å ha gjennomført unødvendige, brutale, ulovelige, blablabla reformer. Kanskje alle innerst inne vet at det måtte til?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...