Jump to content

Erigon

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Erigon

  1. Passer dette? 20 skudds http://www.vapen-soilen.no/display.aspx ... odid=15009
  2. Om 30 år blir man nok uglesett om man ikke har en slik på jakt. Mindre skadeskyting er bra. De finner vel opp hvordan den skal ta oppfølgingsskudd hvis dyret ikke detter også. I tillegg til sensorer slik at bare eier kan bruke den. Sikkert bare en oppdatering av programvaren.
  3. Oppdatering http://www.nrk.no/nordnytt/frykt-for-ne ... 1.11685355 Når rein og sau omkommer, skal de sende den til Oslo? Det vil jo være bra for flytilbudet i nord. Eller får ta det på skjønn: "det må være en ulv som har tatt den reinen".
  4. Takk for et godt og utfyllende svar, iHunt. Virker som det dere driver med angår mange av oss. Håper du finner deg en ny, spennende jobb. Lykke til.
  5. Fant noen svar i en artikkel. Veterinærinstituttet i Tromsø legges ned - og ansvaret for landdyr i nord-norge flyttes til Oslo. Så var visst ikke bare skremselspropaganda allikevel. http://www.vetnett.no/veterinarinstitut ... legges-ned
  6. Ja, forstår ikke helt hva de skal med 280 stykker i Oslo. Men er vel der det meste som importeres kommer igjennom. Og 20-30 millioner vil vel knappt nok merkes. Bare for å teste litt kjøtt og fisk i ny og ne... I verste fall får vi bare varme maten godt, det tar knekken på det meste.
  7. Veterinærinstituttet advarer mot svekket matsikkerhet "Instituttet driver forebyggende helsearbeid, smittesporing og sykdomskontroll på både dyr og fisk." http://www.nationen.no/naering/veterina ... tsikkerhet Får meg til å lure på hvor de bygger ned.
  8. Leste en tråd/artikkel, som jeg selvfølgelig ikke finner nå, der det ble sagt at stål i motsetning til bly ikke kapsler seg inn men lager et verkesår. Altså verre ved skadeskyting. viewtopic.php?f=8&t=39691&p=440639&hilit=bly+st%C3%A5l+kapsle#p440639
  9. viewtopic.php?f=14&t=72673&hilit=ruger+scout Mener jeg så en hos Våpen-Søylen med flamme-demper, altså ferdig gjenget. http://www.vapen-soilen.no/display.aspx ... rodid=8955
  10. En død vaskebjørn ble funnet i Skåne. http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/0 ... -i-sverige
  11. NM-113 Norsk modell av amerikansk personell carrier(APC) M113 med belter. NM-132 Stormpanservogn, variant av NM-113 NM-142 Rakettpanserjager. NM-113 med TOW-tårn (trådstyrt anti-tank rakett). http://no.wikipedia.org/wiki/M113
  12. Når jeg slår opp på Wikipedias norske liste: http://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_patrontyper" target="_blank kommer ikke 8x57 opp engang. Når det ikke kommer opp på internett-søk er det ikke rart noen blir skeptisk.
  13. Er vel det som kalles Kulturlandskap i Norge. I motsetning til Naturlandskap.
  14. Kan være mange årsaker: -vant til at folk gir skambud... høyere startpris bedre skambud. -har ikke egentlig lyst å selge, men foreldre/kjærest pusher.. "se jeg har lagt den ut på finn.no" -har god tid.. senker prisen etter en stund. -ikke opprinnelig eier.. eller kjøpte dyrt, vet ikke vanlig pris. med fler..
  15. Visstnok er det mindre plast og "vanlig" stål i mekanismen til en Ruger Hawkeye m77 all-Weather enn i gjennomsnittlige rifler til under 10.000.-
  16. Fant en litt eldre artikkel om en som heter Hans Lund. En fangstmann som hadde betraktninger om Svalbard. Der blandt annet våpen han brukte er oppgitt. Rifle i 30.06 og .243, revolver i .44 magnum. http://www.jeger.tbt.no/hans_lund.htm
  17. Nå er det vel ikke korrekt at ulven får drive på uten at noen tar affære. I følge VG ble 11 ulver drept første halvdel av 2013 av en bestand på 50-60, altså omlag 20%. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arti ... d=10118963 Enkelte må vel bøte med livet på grunn av indisier. Som han sier i artikkelen det blir vist til: "Helt instinktivt forsto jeg øyeblikkelig at det var en ulv." Uten å være ekspert, har jeg forstått det slik at enkelte hunderaser kan minne om ulv. http://www.norgestoppen.com/hunderaser/ ... gnende.php Ellers så finnes det utstyr for å hjelpe hunden å forsvare seg. http://www.solvkroken.no/produkter/fril ... protector/ Også med refleks (endring: byttet ut link til hunder som ligner ulv)
  18. Leste en interessant artikkel i Aftenposten, av Ben McPherson. Den norske ulveløgnen. http://www.aftenposten.no/meninger/article7418550.ece
  19. For å ha en jaktbar ulvestamme bør man vel først ha en ulvestamme som er genetisk sunn. Med liten populasjon øker faren for innavl. Noe som medfører redusert overlevelse og økt hyppighet av sykdom. Så for at man skal kunne ta livet av ulv som tar sau/hund, må man i utgangspuntet ha fler. Så jeg mener at man godt kan ha en prosentvis beskatning. For hver prosent hund/sau som blir drept, bør en prosent ulv kunne tas ut. Da selvfølgelig den ulven som er problemet. Med antall ulv vi har i dag, burde ulv gentestes før avliving.
  20. Og i Sverige er det visstnok 45 cm som er minimums lengde mener jeg å ha lest her en plass. Hvis det er fare for at du reiser over grensa.
  21. Fant en fin artikkel om hva man skal gjøre i møte med rovdyr. http://www.dinside.no/920953/dette-skal ... med-rovdyr" target="_blank
  22. Spiller ingen rolle hvordan det ser ut, så lenge det virker som planlagt. eller "Function over fashion", som de sier. Lettere er bedre enn tungt. Stål bedre enn plastikk. Så er det bare å finne middelveien.
  23. Er det ikke bare å ta med seg noe å skremme ulven med. Han lærer vel ikke så mye når han er død, han heller. Vet ikke hva som er lov å skremme med, spesielt for unger. Og ikke minst hva som fungerer.
  24. http://alms.no/index.cfm?id=48684
  25. Erigon

    Delbar 223

    Har sett Baikal kombi på xxl til 5000.- http://www.xxl.no/Root/Jakt-og-fiske/Ja ... 80_1_Style" target="_blank" target="_blank Mulig de kan skaffe dobbeltrifle også? http://imzcorp.com/en/company/69.html" target="_blank" target="_blank Våpen-søylen hadde en slik i 30-06 på tilbud for en tid tilbake. http://www.vapen-soilen.no/display.aspx?menuid=151 Så kan muligens skaffe.
×
×
  • Create New...