Jump to content

Miskatonic

Members
  • Posts

    109
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Miskatonic

  1. Jeg har skaffet en myk tekstil gitar-bag; diskret og passe lang til selv hagler.
  2. Det har nok vært en sabel, og hjaltet med håndvernet er veldig likt den britiske "1796 Light Cavalry Sabre", https://en.wikipedia.org/wiki/Pattern_1796_light_cavalry_sabre
  3. Villreinen på Blefjell er ifølge rapport av gentesting lik hovedstammen på Hardangervidda. Jeg vet at en av mine forfedre var med på å sette ut finsk skogsrein. Det må ha vært etter krigen men før 1970-tallet.
  4. Det blir stadig mer åpenbart at NRK har et agenda for å problematisere menneskers bruk av naturen; springende ut i fra den forutsetning at mennesket lever utenfor naturen og at vi er en inntrenger der. Allerede i våres ble det startet en artikkelserie om skogsdriftens ødeleggelser vis a vis dverglav etc., med innslag av « gråtende» (sic) biologer som sørger over hogstfelt. Tidligere i dag var turen kommet til villreinen, og nå er det en biolog(?) som kommer med utspill om småviltjakta vs rovfugl. Riktignok er jeg konspiratorisk anlagt, men denne mediavinklingen faller stadig mer inn i det beryktede «Agenda 21» - som søker å fjerne menneskelig påvirkning fra naturen.
  5. "Destruksjonspant gis på halv auto jaktvåpen" - Det heter "halvauto", det er ikke halve våpenet som du får "destruksjonspant" på. Utrolig at noen som utgir seg for å være en offentlig etat ikke greier å samskrive riktig, på andre forsøket!
  6. Om du vil få litt liv i leiren her, så foreslår jeg at du begynner å spekulere høyt om hvorvidt 6,5x55mm egentlig ikke er for liten for å skyte elg….
  7. 6,5 henspiller på navnet på patronen, og .264” / 6,71 mm er diameter på prosjektilet. Ingen har syns dette har vært uklart. «Showerthoughts»?
  8. Det er mulig jeg er tett, men hvorfor skulle myndigheter spesielt mislike knekkrifler? Noe Ruger #1 forøvrig ikke er, det er vel en «rolling block» mekanisme?
  9. Skaff aktive ørepropper, gjerne slike som kan brukes med radio, eventuelt aktive hørselsvern med radioinngang. Jeg har selv dårlig hørsel, ikke pga. skyting, og du ønsker virkelig ikke å få nedsatt hørsel - et helvete når du skal følge med på praten i et rom med mye mennesker.
  10. Er vi forøvrig enige om at "inntil 10 skudd" betyr til og med 10, eller er vi på "opp til hares størrelse, men ikke til hare" - dvs ni skudd?
  11. Utifra bildet som @Undulaten postes, er det en påfallende mangel mellom "R" og "V". Lever Sauer 303 farlig?
  12. Hvor stor belastning tåler gjengene på pipa?
  13. Veldig fint at du lenket til det med lisens og NJFF. Har selv kjøpt ny ICom analog/digital i år. Ingen på jaktlaget mitt er digitale, men de sverger til ICom… så jeg regner med at om de går digitalt blir det ICom-patibelt!
  14. Dette, vil jeg tro, er det viktigste argumentet for at Statskog burde komme inn som kjøpere.
  15. Jeg har et Docter Classic 3-12X56 med lys, kjøpt i 2014. Lokket til batteriet forsvant under jakta, og etter tre veldig våte dager på elgpost er det fullt av dogg og vanndråper i siktet. Gjorde som TS, kontaktet importøren for Noblex, og fikk samme beskjed vedr. reparasjonspriser. Jeg regner med at vannet kom inn fra batterikassen/lysbryteren.... så dette er en mulig inntrengningsvei. Nei, jeg sender ikke dette til reparasjon, for dyrt og tidskrevende. Det blir pensjonert, og jeg kjøper noe nytt.
  16. Høyredominant vs venstedominant øye viser seg å være overraskende plastisk, hjernen er mer formelig enn man tradisjonelt trodde. Ligger du på venstresiden i senga om kvelden og leser på mobilen, slik at puta blokkerer venstre øye, kan du oppleve at høyre-øyet kan overta styringen mer og mer. -Men dette behøver ikke gjelde akkurat for deg. Jeg vil tro at det er lettere å trene seg opp til å bruke høyre øye på skyting, enn det er å trene seg opp til å skyte links. Videre vil det å basere seg på tilgangen på links-våpen også være en begrensning som for deg burde være unødvendig.
  17. Jeg har nøkkelen til våpenskapene på nøkkelknippet jeg alltid har med meg. En slektning som bor et annet sted, oppbevarer reservenøkler.
  18. Jeg overtok en brukt komfyr for å erstatte min gamle slitne i byen. Men etter å ha fått den på plass og plugget inn, viste den seg å være med induksjonstopp! Tenkte på dette innlegget og bestilte en slik mellomleggsplate på nett ( 438,- med frakt fra Smarta Saker), og har prøvd den nå i et par dager. Det funker, men det tar veldig lang tid. Vurderer å kjøpe en ny rustfri Bialetti i stedet, men da har den nye gratis komfyren begynt å koste meg mye!
  19. Tidligere brukte jeg presskanne fra Bodum, den med doble vegger i rustfritt stål, kaffen holdt seg lengre varm da. Jeg bodde sammen med en svensk dame, så jeg ble introdusert for det svenske merket Zoega's og da helst Skånerost.... fåes også kjøpt her i Norge. Ny dame og nytt liv..... nå er det en Bialetti ( det kalles moccamaker, ikke sant?) i aluminium på komfyren og da kjøper jeg enten Ily, Lavazza eller Roberta, avhengig av hva jeg finner i hyllene på butikkene. På grønnsakstyrkeren har de 250g pakker av Lavazza til NOK75, ellers ligger Illy og Roberta på boks rundt hundrelappen for samme vekt. En ting som jeg IKKE får til er kaffen på hytta. Forskjellen er at der er det induksjonstopp og jeg må bruke en stål-variant av Bialetti'en, men det er også mye hardere vann enn i Oslo, og smaken blir på langt nær så god. Har lurt å ta med med vann og moccamaker fra byen og en gammeldags kokeplate for å se hva som gjør forskjellen..... I skogen er det bålkjele fra Eagle og den kokmalte kaffen de har på butikken, ofte ALI.
  20. Jeg har selv dårlig erfaring med helpresse-dier fra nettopp Lyman, men det var i kaliber 30-06.
×
×
  • Create New...