OptiBond FL Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Hei Synes det hver år er et svare strev å sage/ skjære opp pinnekjøttsidene i fine stykker. Er det noen som har forslag til korrekt sag til dette formålet - fortrinnsvis håndsag, eller som har andre tips? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordon28 Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Baufil er mye brukt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Har brukt bajonettsag det funker veldig fint. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 og du sager det vel i frossen tilstand? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OptiBond FL Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 Det det er snakk om er å sage gjennom kotelettdel og brystbein på tørkede sider av lam. Kniv blir ellers brukt mellom ribben. Sidene av lam er tørrsaltet og tørket. Egnet sag til dette, event. andre "metoder" for å få choppet opp pinnesidene på en hensiktsmeddig måte. Mulig denne kunne funke:(?) http://www.jula.no/kjottsag-121137 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tika Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Den saga vil nok fungere ypperlig. Rimelig var den også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dk Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Jeg bruker ei fintanna listesag fra jula til noen tiere. Fungerer strålende. /D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjensve Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Metoden som jeg har brukt er følgene. Skjær mellom ribbene med kniv ned til kotelett kammen. Bruk øks og hoggestabbe å hogg av ryggbeinet. Synes dette blir finere og mindre søl en å bruke håndsag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AcidRain Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Bruker stikksag eller bajonettsag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Japansag, den fra clas ohlson. Ypperlig til all kjøttsaging Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rp15oryx Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Smalkjefta øks på ein god hoggestabbe. Best med eit lag plastposar på stabben, så får du ikkje fliser i kjøtet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eies Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Heilt vanleg snekkarsag (til all kjøtsaging). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Samekniv eller lignende og øks, skjær ned og gi kniven et rapp med øksa. Voila... Deler ribbeina på samme måte, et dugende skjærebrett av tre er greitt å ha i bunn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OptiBond FL Posted December 15, 2013 Author Share Posted December 15, 2013 "kjøttsaga" fra Jula funket meget bra (anbefales så langt)- i alle fall på den første pinnesiden som nå ligger i vann og som blir søndagsmat i morgen. Saga laget lite graps, fine snitt osv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Samekniv eller lignende og øks, skjær ned og gi kniven et rapp med øksa.... Hvis øksas eneste funksjon i dette "oppsettet" er å være hammer, så må jeg si jeg lurer på hvorfor du ikke velger et bedre egnet redskap? Og hvis du i tillegg skal slå på noe som egner så dårlig til "batoning" som en samekniv, så lurer jeg enda mer Jeg har i det hele mer tro på ei egnet sag til jobben, men hvis en nå på død og liv skal bruke en samekniv, og slå på den i tillegg, så tror jeg kanskje jeg ville valgt ei passelig gummiklubbe. Hakket mer skånsomt mot kniven og tross alt bedre å slå med enn noe som er ment å hogge med Jeg ville vel fortsatt valgt bort øksa som hammer, selv om sameknivet blir byttet i noe som tåler det bedre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.