Jump to content

tjensve

Members
 • Content Count

  226
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=131348272 Hvis noen tenker på å bygge om en Krag uten å få hjertetrøbbel for å ødelegge kulturhistorie, burde dette være et godt alternativ.
 2. Mener du at dette geværet skal plomberes, hvorfor det? Når det gjelder olje, så kjøp en nøytral fargeløs stokkolje.
 3. Jeg har ladet med 350 gr kuler i både Hornady og Remington (FNSP), brukte 75 gr Norma 201. God presisjon, 30 mm 3 skudd samlinger og behagelig rekyl.
 4. Jeg har vært på bøffeljakt 2 ganger før men det begynner å bli noen år siden. Lysten på en Afrikatur begynner å bli veldig sterk nå og jeg kommer sannsynligvis til å reise på bøffeljakt. Er det noen her på forumet som kan anbefale sted/land? Tenker på sannsynligheten for å få felle bøffel samt pris på jakten. I hvilke land er det mest problematisk å innføre våpen? Håper noen har erfaringer å dele!
 5. For en del år siden kjøpte jeg en sprettert i London (den er nå ødelagt). Brukte å skyte kal 44 rundkuler med denne spretterten, og vil påstå at den nesten hadde samme utgangshastighet som perkusjonsrevolveren i kal 44. Definitivt et leketøy som kunne gjøre betydelig skade i feil hender.
 6. Men hvordan går det med selve geværet da, har Vågsland fått det ferdig?
 7. Har ikke forsket så mye på settedybde, den står 0,05mm unna bommene. 5 hundredels mm fra bommene. Hvordan klarer du å få det så nøyaktig? Selv så er jeg fornøyd hvis jeg klarer å holde meg innen for 1 mm.
 8. En årsak som kan gjøre at en får "overladninger", kan være at kruttvekta ikke er kalibrert riktig. Sjekk ihvertfall at vekta er riktig slik at det ikke blir for mye krutt i ladningen.
 9. Av alle kommentarer jeg har lest i det siste, er nok denne den beste på veldig lenge. Fikk meg en god latter på en ellers kjedelig Torsdag morgen. Dagen er reddet!!!!
 10. Det skal være helt unødvendig å trekke til skjefteskruene med et spesielt moment for å få godkjent presisjon. Trekk skjefteskruene passe stramt til likt på begge to eller alle tre alt ettersom hvilket gevær det er. Det er masse folk som har Finnlight, som ikke trekker til med moment som ikke har problemer med presisjonen.
 11. Jeg har faktisk laget nesten identisk stropp som dette selv, og tilsynelatende i samme materialet. Strammerene i plastslange har jeg dog ikke, men det var et veldig godt tips. Det skal jeg sørge for å få laget.
 12. Jeg synes svart gjør seg ganske bra på disse 2 geværene.
 13. Nei, har ikke prøvd dette på 9,3, men prinsippet burde være det samme om det var 22 Hornet til 577trex.
 14. Dette stemmer ikke etter min erfaring, jeg har testet patroner med og uten krymp og i noen tilfeller har jeg fått bedre presisjon der krymp ble brukt. Underdimensjonerte kuler ble ikke brukt og det var ikke dårlig kulehold. Muligens hadde presisjonen blitt forbedret på de patronene uten krymp hvis en hadde gått opp litt på ladningen. For min del kunne jeg altså her ha hevdet at krymping var en sikker måte å få bedre presisjon.
 15. Jeg har normalt ladet patroner (og kal 24 haglepatroner) til Remington geværet med ordinært svartkrutt. Har nå fått tak i noe Hodgedon triple 7 krutt beregnet på munnlader. På boksen av dette kruttet står det på ladedata på 50 cal: 100 gr krutt på en 240 gr kule. Er det noen som kan gi meg råd om dette kruttet kan brukes for Remington geværet og eventuelt fornuftige ladninger? Mange takk på forhånd.
×
×
 • Create New...