Jump to content

tjensve

Members
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Flott. Hvor får en kjøpt Ed`s red? Må nesten prøve det da.
 2. tjensve

  Hvorfor dyre patroner?

  ELEY VIP 36 gram 2.75 fikk jeg for under 8 kr. Ikke mye å klage på...GB pigeon extreme 34 gram 2.8 mm holdt sammen på ekstreme hold. Synd den er utilgjengelig. For den var virkelig ekstremt god. Endret 1 time siden av hovdeknuten Hva menes med at den holdt sammen på ekstreme hold?
 3. Kalibrene jeg skyter blykuler med er: 375 H&H, 416 Rigby, 500/416 NE, 458 WM og 458 Lott. Mye av grunnen er selvfølgelig at kuleprisene er relativt høye i disse kalibrene.
 4. Hei spindrift Det er veldig interessant å følge med på tråden din da jeg skyter en del med blykuler i rifle selv. Kanskje litt off-topic, men hvordan rengjør du rifleløpene etter å ha skutt med blykuler?
 5. Mange forskjellige metoder her. Personlig så gjør jeg slik: Tromler hylsene, presser hylsene (ut med tennhettene), vasker de i varmt vann med såpe, tørker de (i den tiden hvor jeg fyrer i vedovnen så setter jeg hylsene på ovnen eller har de i en beholder på ovnen for de skal tørke fort), og så gjenlader jeg hylsene.
 6. 7x57R til bukkejakten. Siste bukken jeg skjøt med det geværet var på lokking, og avstanden var 2,5 meter.
 7. Hei Fredrik Har du lignende liste for M-18 også?
 8. tjensve

  Kick-stop i rifle

  Jeg har hørt og lest at det er mulig å få montert såkalte kick-stop utstyr i riflekolber. Dette sikkert primært ment for rifler med kraftig rekyl. Vet at Krieghoff kan levere dette på deres våpen. Men det jeg lurer på om det er noen her på kammeret så har erfaring med å få ettermontert kick-stop i sine rifler, eller for den del har erfaring med dette montert fra fabrikk. Vet noen om det finnes kick-stop å få montert i forskjeftet eller er det bare beregnet for kolben. Det hadde vært veldig interessant om noe kunne dele erfaringene sine om dette er effektivt og eventuelt hvilke baksider montering av kick-stop har. Finnes det børsemakere i Norge som montert dette på våpen?
 9. Jeg lader 458 Lott/458 WM med støpte blykuler, hvilke krutttyper (Norma/Vitavouri) og kruttvekt kan en bruke ved reduserte ladninger? Bruker 400 gr støpt blykule. Hadde satt pris på hjelp her😊
 10. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=131348272 Hvis noen tenker på å bygge om en Krag uten å få hjertetrøbbel for å ødelegge kulturhistorie, burde dette være et godt alternativ.
 11. Mener du at dette geværet skal plomberes, hvorfor det? Når det gjelder olje, så kjøp en nøytral fargeløs stokkolje.
 12. Jeg har ladet med 350 gr kuler i både Hornady og Remington (FNSP), brukte 75 gr Norma 201. God presisjon, 30 mm 3 skudd samlinger og behagelig rekyl.
 13. Jeg har vært på bøffeljakt 2 ganger før men det begynner å bli noen år siden. Lysten på en Afrikatur begynner å bli veldig sterk nå og jeg kommer sannsynligvis til å reise på bøffeljakt. Er det noen her på forumet som kan anbefale sted/land? Tenker på sannsynligheten for å få felle bøffel samt pris på jakten. I hvilke land er det mest problematisk å innføre våpen? Håper noen har erfaringer å dele!
 14. For en del år siden kjøpte jeg en sprettert i London (den er nå ødelagt). Brukte å skyte kal 44 rundkuler med denne spretterten, og vil påstå at den nesten hadde samme utgangshastighet som perkusjonsrevolveren i kal 44. Definitivt et leketøy som kunne gjøre betydelig skade i feil hender.
 15. Men hvordan går det med selve geværet da, har Vågsland fått det ferdig?
×
×
 • Create New...