Jump to content

tjensve

Members
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har noe erfaring med Nosler Partition, i kal 6,5, 3006 og 375 h&h. Det kan være at det finnes bedre kuler, men etter min mening er 140 gr i 6,5 mer en godt nok, og jeg har selv skutt voksen elgokse med samme kule.
 2. Depriming og sizing? Er det i samme ladebevegelsen? Hvis dette er pistol/revolver, når gjør du utvidelsen av hylsehalsen?
 3. Det blir nok 358 som Wintel skriver og satser på det går bra. Med kjøpte blykuler skyter jeg 5 skudds samlinger ned mot 30 mm på 25 m, så revolveren er det ikke noe galt med.
 4. Jeg skal kjøpe seizer die for å kalibrere revolverkuler i kal 38spes/357mag. Hva er den vanligste diameteren brukt for dette kaliberet?
 5. Har bestillt både fly og hotell nå. Gleder meg mye allerede. Takk for tipsene.
 6. Min kone og meg planlegger en liten ferie tur til London over nyttår. Bortsett fra å besøke pub-er kunne det vært veldig kjekt å besøkt butikkene til H&H og Rigby. Er der noe som kan være behjelpelig med adressene her slik at vi kan komme dit for å se hva de har utstillt/selger? Hvis noen har forslag om andre jaktrelaterte ting å se på i London så mottas det også med takk.
 7. For å få basene korrekt på linje, kan det borres når skinnen er hel, og deretter kan basene kuttes ut av den hele skinnen. Da er de 100% riktig montert. Uten at jeg har fasiten på det, så tror jeg at det er litt overvurdet med å ha en hel skinne på topp av låskassen for å få den stivere og dermed forhåpentligvis bedre presisjon.
 8. Setter stor pris på å følge med på denne tråden. Men tilbake til kikkertmontasjen. Jeg tror det vil ta seg bedre ut med løse baser kontra hel skinne. Slik det ser ut virker det litt "forstyrrende" med skinnen over magasinbrønnen.
 9. For noen år tilbake så lagde jeg en "krydderdram" som etter oppskriften skulla være i nærheten av Cognac. Jeg brukte 0,7 ltr 40% sprit og tilsetningen var ca 1 dl blader fra solbærbusk. Når dette hadde stått og trekke i ca 1 mnd så ble det tilsatt 2 ts med sukker. Farge og smak var overraskende bra og jeg kommer nok til å lage den igjen. Kvaliteten forbedrer seg hvis drammen får stå til lagring i minst 6 mnd.
 10. Det er vanskelig å ha noen seriøs formening om dette da en sannsynligvis må måle trykket med de nevnte kuletyper for å konkludere. Jeg har brukt Woodleigh helmantel i 416 (410 gr) i dobbeltrifle på elefant. Hjerneskudd fra siden gikk gjennom hodet men vi fant kulen igjen i øret på motsatt side. Kulen var nesten uskadd med bare striper etter rillene i løpet. For å ikke ta noen sjanser med homogene kuler i gamle gevær, bør Woodleigh være mer en godt nok.
 11. Er der noen her som har en god oppskrift på øl (speke) pølse?
 12. Flott. Hvor får en kjøpt Ed`s red? Må nesten prøve det da.
 13. tjensve

  Hvorfor dyre patroner?

  ELEY VIP 36 gram 2.75 fikk jeg for under 8 kr. Ikke mye å klage på...GB pigeon extreme 34 gram 2.8 mm holdt sammen på ekstreme hold. Synd den er utilgjengelig. For den var virkelig ekstremt god. Endret 1 time siden av hovdeknuten Hva menes med at den holdt sammen på ekstreme hold?
 14. Kalibrene jeg skyter blykuler med er: 375 H&H, 416 Rigby, 500/416 NE, 458 WM og 458 Lott. Mye av grunnen er selvfølgelig at kuleprisene er relativt høye i disse kalibrene.
 15. Hei spindrift Det er veldig interessant å følge med på tråden din da jeg skyter en del med blykuler i rifle selv. Kanskje litt off-topic, men hvordan rengjør du rifleløpene etter å ha skutt med blykuler?
×
×
 • Create New...