Jump to content

tjensve

Members
 • Posts

  264
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tjensve's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

19

Reputation

 1. Jeg opplevde noe rart sist jeg skjøt med 9mm pistolen min. Det er en SIG Sauer P-226. Under skytingen viste det seg at baksiktet/skuret forandret seg. Det vil si, at stilleskruen på baksiktet for høyre/venstre skrudde seg ut under skyting. Er der noen som vet hva dette kan være? Det eneste jeg kommer på i farten, er at gjengene er slitt og romslige. Lim som gjengesikring skal vel ikke brukes her. Hvis det viser seg at gjengene er for romslige, hvor kan jeg da bestille nytt siket? Takknemlig for alle innspill.
 2. tjensve

  12x29R

  Hvor får en kjøpt denne boken?
 3. Jeg pendler mellom .22Hornet, .458 winmag og endel alternativer imellom👍 Helt enig, tenker selv innimellom på alt innenfor dette spekteret😆 Og så var det samme artikkel i Vapen jeg mente, med 416 kaliber. Tror det er 375 grain kuler støpetangen min er i 416. Jeg skjøt en gang på et ca 160 mm kanaljern, og 416 kulene stanset ut fine hull i jernet.
 4. Det sto en artikkel i det svenske magasinet: Vapen for litt siden angående jakt med 458 Lott og blykuler. Interessant lesing, og kortversjonen var at en burde gå ganske mye ned i fart slik at blykulene holdt sammen når de ble skutt i dyr. Så ja, det er fullt mulig å jakte større dyr med disse kulene. Jeg kjøpte for en del år siden noen Remington kuler bergnet for 45/70. Ladet treningsammo i 458 winmag. Hvis jeg ikke husker feil så veide de 200 grain og hullspiss. Etter min mening helt ubrukelig på jakt, men flott som trenings ammunisjon. Det er riktig at en kan få særdeles gode kjøp på grovkalibrede rifler på Finn, følg med så har du snart nytt gevær i hus😉
 5. Var en tur på skytebanen i dag og testet 2 rifler med hjemmestøpte kuler. 375 h&h med 300 grain Mimek kule, og 458 Lott (unnskyld, ikke flaskehals patron) med 400 grain RCBS kule. Beste samling med Lott: ca 27 mm spredning på 100 m. Beste samling med 375: 30 mm. Med Lott geværet klarer jeg å komme ned i ca 30-35 mm samling, er egentlig veldig fornøyd med det da kikkertsiktet har max 4 x forstørrelse og tysk retikkel nr 4. Med 375 geværet får jeg litt blandete resultater, snittet ligger vel på ca 40 mm samlinger. Vet ikke helt om jeg skal være fornøyd eller misfornøyd her?
 6. De som bodde der var ihvertfall lite glade da jeg en kveld hadde 4000 skudd med MG-3 på banen der, da mange sporlys landet i boligfeltet..... Men ingen prosjektil, det var ihvertfall ingen skader som ble meldt. Kan ikke skjønne at naboene reagerte på dette😂
 7. Skikkelig interessant tråd dette som jeg følger med i👍 Hvilken lyddemper bruker du når du skyter med disse underlydskulene (i 30-06 ?), hvor mye smeller det da?
 8. Når jeg smører hylser så er jeg nøye med å få smørt hylsehalsen innvendig slik at ekspander tappen også blir smurt. Blir hylsehalsene smurt innvendig med denne metoden, spraying i pose eller i boks?
 9. SuperZ Når du testet denne kulen, hvilken ladning brukte du, og hvilken hastighet og presisjon fikk du?
 10. Lange "lette" kuler er vel like vanskelig å få tak i, som korte "tunge" kuler i et gitt kaliber, ihvertfall i de fleste vanlige metaller for kuler.
 11. Jeg har smeltet om bly og lagd "barrer" i passe størrelse til å ha i smeltegryta når jeg skal støpe kuler. Har rett og slett da brukt eggkartonger å helle det smeltede blyet i. Da får en passe størrelse på blyklumpene til å etterfylle smeltegrya med. Nei, kartongene brenner ikke opp og blyet flyter ikke ut. Iallefall har det ikke gjordt det for meg.
 12. Mange takk for tipset Wintel. Det var jammen utstøtestangen som var problemet. Lurte litt en stund til jeg fant ut at det var links gjenger på stangen👍
 13. Pinnen til tønna, mener du den som går inn i rammen, eller utstøterstangen?
×
×
 • Create New...