Jump to content

OptiBond FL

Members
 • Content Count

  1,122
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Lurte på om noen kjenner til om noen i Norge (eller Europa) har disse in stock og hva de eventuelt koster. Hva med export fra USA? Krever deklarasjon? Funker det eller blir det bare mas?? Avtrekker fra utlandet - krever vel ikke importtillatelse/ godkjenning fra myndighetene?? (Litt usikker på denne...) Skal på en remington 700 kasse årgang 2009.
 2. Har Leupold VX2 3-9 x 33 efr rimfire på salongen (CZ452). Mener retikkel er "fine-duplex" Meget bra sikte mener jeg, og kunne også brukt dette på ei storviltrifle eller annen kraftigere rifle til dagsjakt. Dette siktet er vel fra ca. 2007, og har paralakseinnstilling fra 10 meter. Har også et Leupold VX2 4-12 x 40 AO på en Sako Quad. Dette er noe større enn 3-9 x 33 efr, og er vel generelt mer fornøyd med 3-9 siktet. Mer sneddent på rifla. Har inntil nylig hatt et Leupold VX2 3-9 x 40 (duplex retikkel) på Tikka T3 light ss (ca 2007 modell). Hele greiene veier 3200 gram
 3. Har både Zeiss Conquest 3-9 x 40 og Leupold VX2 3-9 x 40, begge med duplex retikkel. Begge er nokså nette sikter. Synes vel kanskje den Leupolden du linket til her var litt stivt priset, men vet ikke hvilke ringer som fulgte med? Leupold og Zeiss Conquesten er vel sånn hips om happ - nokså like siktebilder. Muligens noe bedre i Zeissen? Bruker de til jakt på hjort og rådyr, men ikke til nattjakt. De funker sikkert til det også (om du ikke hadde hatt annet), men der bruker jeg Zeiss Classic Diavari 2,5-10 x 50 med ret. 60. Om det skulle være noe, synes jeg kanskje dioptri- innstill
 4. Du får tak i fra USA. https://www.1shotgear.com/collections/rifle-scopes/brand_swarovski?page=2 Fikk nettopp en Z3 hjem herfra. Vet ikke så mye om prisene eller hvordan det er med garanti da,- men om det er Z5 du vil ha får du nok "brand new" Z5 i posten ila 14 dager herfra om du vil(?).
 5. Som jeg nevnte til en av mine kompiser her om dagen - Rafdal er antageligvis en av Nordens beste børsemaker(verksteder). De får også sendt mye fra utlandet og har et internasjonalt marked. Avtalt jobb til avtalt pris, hyggelig og gode på kommunikasjon og ekspedert i henhold til avtale.
 6. Å "selge videre" som delvis foreslås i ovennevnte post anser i alle fall jeg som skikkelig bad moral. Da sender du bare denne "bitre sitrona" videre til en annen - og sånt vil vi vel ikke ha - i alle fall ikke jeg!
 7. Kjedelig hendelse. Kjenner ikke hverken deg, eller selger, kun lest denne tråden og sett annonsen. La våpenet ligge/ bruk det slik det er (eller fiks det om det er tilnærmet gratis å fikse det), eller skrot det. Kjøp deg heller en boltrifle. Slik jeg leser deg innledningsvis, begynte dette med at våpenet fungerte men var upresist. Deretter var du hos en børsemaker som kom med noen anbefalinger (og ikke gjorde noe med våpenet?), deretter begynte du selv å fikle det fra hverandre.... Ikke misforstå meg - jeg beskylder hverken deg for å ha bidratt til å forværr
 8. Har et slikt Zeiss Conquest MC(?) 3-9 x 40 på en remington 700. Har Leupold VX2 3-9 x 40 på en tikka. Bra den Zeiss Conquesten i forhold til prisen, og optisk er den nok vel på høyde eller bedre enn Leupold VX2. (Begge disse siktene mine er fra ca 2007.)
 9. https://www.ebay.com/c/93074161?iid=264097825691 https://www.ebay.com/sch/1shotgear/m.html?item=264097825691&rt=nc https://www.1shotgear.com https://www.1shotgear.com/collections/rifle-scopes/products/swarovski-z3-3-10x42-4a-riflescope-black-59013 Via eBay fra 1shotgear. De har også nettside. Positiv erfaring fra min side. Hadde kommunikasjon att og fram i forhold til exportdeclarasjon et par ganger. De svarte raskt. Sendt via USPS med sporing hele veien.
 10. Fikk hjem fra USA nytt Swarovski Z3 3-10 x 42 med 4A retikkel i dag. Kom på ca 9 blank med mva fortolling frakt. (VISA KURS 9,33 / salgskurs inkl. frakt: $ 784.) Vet ikke hvordan det er med eventuelle garantier etc. når det er kjøpt fra USA forhandler, men var «for sein» med å kjøpe dette siktet mens det enda var i salg i Norge - så da ble det nå sånn. Fikk tilsendt et skjema fra forhandleren og fylte ut (søknad om eksport) som ble behandlet ila noen dager. Deretter 1 uke transport.
 11. Jeg har hatt denne rifla siden 2009, i .308win. Noe spesielt du lurte på? (Har ikke vært pålogget forumet her på noen år nå - men du kan sende PM(?) med spørsmål om du vil?)
 12. Dette med pussing/ vedlikehold av rifle er litt som med vedlikehold av karosseriet på bilen - mange måter å gjøre det (rett) på og også mange å gjøre det feil (gjøre skade) på. Samlet sett er det likevel bedre å gjøre vedlikehold enn ikke å gjøre det. Skitne/ møkkete børster eller dårlige pussestenger kan gjøre skade på våpenet. Det samme kan for aggressive pusseremedier. Husk bruk av åndedrettsvern og gode hansker - my dritt i en del av stoffene. # Selv bruker jeg litt forskjellig utstyr. Det viktigste er å få løpet noenlunde rent, samt våpenet
 13. Meld eiendommen din ut av valdet da - så får de andre kanskje færre tildelte løyver, ikke lov til å jakte på din eiendom, naboforholdet blir enda "bedre" og du får enda mindre potensielt kjøtt på talerkenen. Eller: "ansett" en egen jeger i ditt sted dersom du ikke har lyst til, tid til, gidder å jakte selv, som kan jakte for deg og sikre deg noe kjøtt, og mindre kjøtt på de andre.
 14. Lar skutt hjort henge til dagen etterpå - til dødsstivhet etc. er inntruffet - eller til dagen deretter igjen - avhengig av temperatur/ klima/ årstid. Deretter parteres hjorten og alt lages ferdig til "steikepanna"/ grytene - hvor på dette vakumpakkes og mørnes videre i kjøleskapet til minimum 40 døgngrader. Fordel med dette: Bedre kontroll på mørningsprosessen Mindre væsketap fra dyret ved at dyret som eller ville blitt hengt opp til mørning tørker mindre. Mindre sjanse for fluer og annet dritt Bedre kontroll på tiden - eksempelvis kan bøgene tas ned tidligere enn resten - og en ka
 15. Står en del tips i denne tråden allerede. Lyddemper er en fordel av flere årsaker. Mindre munningsflamme som blender deg og mindre bråk for de som helst sover om natta. Risiko for bomskyting, skadeskyting etc. må reduseres til et minimum. 100 meter er for min del absolutt maks hold. Bruk gjerne tofot. Du har i praksis ett skudd på deg for å legge ned dyret,- og du ønsker helst at dyret legger seg der du skyter. Er du for trett, kald (skjelven av kulde), ukonsentrert - avbryt å gå hjem og legg deg. Rene sideskudd rett gjennom begge bøgene er å foretrekke. Her handler det ikke om å spare no
×
×
 • Create New...