Mikkel Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Inspirert av Hofferns grevlingkonsum i programmet Helt vilt, har jeg bestemt meg for at dette skal prøves. Vel og merke med et veldig ungt individ skutt tidlig høst. Hvor er det mulig å levere en trikinprøve i Østfold/Akershus/Osloområdet, og hva koster slikt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinytim Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Jeg har brukt disse siste gangene http://www.vestfoldlab.no/ kan sende prøver i posten, greit hvis de er vakumpakket, prøven koster rundt 100+mva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Det lokale mattilsynet....Men grevling da..... Yack.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Men grevling da Tja, krabber spiser mye mer guffe enn grevlinger uten at det stopper folk. Og ungkråke er vel også regnet som god mat (og garantert fri for trikiner også om jeg ikke husker feil). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Spiser ingen av delene, da jeg er klar over dietten de har. Er nok noe kresen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Æh, hvor nøye kan det være? Hummer er også en åtseleter og regnes som en delikatesse, sopp lever på nedbrytning og forråtnelse. Smaker det godt så smaker det godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole Brum Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Det sies med krav på pålitelighet at dykerne som henet omkommne ut av riggen "Aleksander Kielland" slutte å spise reker!! Sier ikke mer! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Og det finnes helt sikkert pølsemakere som ikke spiser egne pølser. De om det, jeg er mer opptatt av min mat enn min mat's mat. Tenk om jeg skulle brydd meg om alt maten min gjorde ville jeg aldri klart å spist noe dyr. Tenk å bli tatt hardt bakfra av en bukk? Grøss... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 smaken er som baken . . ... Lykke til med åtselssteika..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smygen Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Nei, grevling spareribs, skal prøves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hollako Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Men grevling da..... Yack.... Du fikk med deg nicket til trådstarter? Han er sikkert ikke så kresen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Det er tre grunner til ikke å spise grevling. Den ene er trikiner, og det er lett å få kontroll på ved å sende inn en prøve og betale en hundrelapp eller 3. Den andre er at det står i gamle bøker at man ikke skal spise ting fra havet uten finner og skjell, og ikke dyr uten splittet hov eller som ikke tygger drøv og slikt, dette er åpenbart ikke aktuelt for andre enn de som faktisk følger påbud og forbud fra disse bøkene. Og så er det siste som er om man ikke synes noe om smaken, men det kan du umulig vite noe om før du har prøvd. Ja også glemte jeg punkt nummer 4, mat som symbol på sosial status og angsten for å skille seg ut. Gjelder nr 4 deg bør du holde deg til biff og grandiosa. Da står vi igjen med at fornuftige og oppgående mennesker som ikke tilhører noen religion som begrenser hva de kan spise og ikke har psykiske lidelser bare trenger to regler for valg av mat: 1) er det skadelig å spise dette? 2) smaker det bra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel Posted June 23, 2013 Author Share Posted June 23, 2013 Må innrømme at jeg har mine betenkeligheter. Men jeg ser ikke noe grunn til at Hoffer'n og kokken skulle lyve om smaken. Hadde det smakt "grevling", regner jeg med at de hadde sagt det. Derfor har jeg bestemt meg for at dette må prøves. Egentlig ser jeg ikke helt hvorfor grevling skal smake noe dårligere enn for eksempel bjørn, som blir regnet som ganske eksklusivt vilt. Dietten til grevlingen sommer og høst er for det meste snegler, meitemark, bær, korn, frukt og liknende. Ganske lik dietten til det velsmakende villsvinet. Har funnet et grevlinghi med i alle fall 4 valper. 21. august skal en av disse få prøve seg som husmannsgris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 [....]husmannsgris Og der har vi det. Er det noe som sitter langt inne for en nordmann er det å inrømme at han spiser "fattigmannskost"... For 200 år siden (Napoleonskrigen(e) og -britisk blokkade av Danmark-Norge) sultet folk heller ihjel ennå spise bergylt og tang heromkring. Har grevling havnet i samme skuffen skjønner jeg litt bedre hvorfor motstanden mot å se på denne som mat er så stor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Det er jeg ikke enig i. Jeg og sikkert de fleste spiser husmannskost. Grevling har da aldri vært vanlig kost, selv på husmannsplassene i Norge. Årsaken er selvsagt trikinfaren. Folk viste jo at de ble syk. selv om de ikke viste hvorfor. Selvsagt har noen tatt sjansen tidligere og, men å kalle det for husmannskost er historieforvrenging. Vassgrøt, sild, barkebrød osv er husmannskost. Kramsfugl og ekorn til og med, men ikke grevling... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Ekorn og gris gir også risiko for trikiner, så hvorfor skulle man vite å ligge unna grevling og ikke de andre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 si det...bitter erfaring? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hugin Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 Mattilsynet skriver på sin hjemmeside: "Kontakt det lokale kontoret for å få vite hvor du kan levere kjøtt for trikinkontroll.." Sentralbord: 22 40 00 00. Jeg har levert villsvin for kontroll i Oslo, i "kjøttbyen" på Furuset. Husker ikke hvor mye det kostet, eller om det i det hele tatt kostet noe, men vi fikk svar på dagen (eller over natten?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreyWolf Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Etter å ha lest igjennom strengen kom jeg til å tenke på historien om misjonæren, som reiste til Amazonas for å arbeide blant indianerne. Han ble noe betenkt når han så hva indianerne spiste, og måtte til slutt spørre en av dem: ”Hva er trykt å spise her i jungelen?” Svaret han fikk var selvfølgelig like logisk som det er enkelt: ”Du kan trygt spise alt, som ikke spiser deg først.” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.